Alonso: "Farkı Kapatmamız Gerek"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot Valensiya’da sezonda ikinci galibiyetine ulaşmıştı ve şu anda şampiyonada lider durumda.

Alonso, “Puanlar açısından memnunuz ama performans açısından hala bizden hızlı olan birkaç araç var. Kendimize karşı dürüst olmalıyız. Daha hızlı araçların olduğunu biliyoruz ve eğer şampiyonluk mücadelesi vermek istiyorsak önümüzdeki yarışlarda bu farkı kapatmamız gerek.”

“Henüz yirmi yarışın dokuzuncusundayız. Şu anda şampiyonadaki puanlar elbet önemli ama temel önceliğimiz bu değil. Önemli olan otomobili geliştirmek” diye konuşuyor.

Alonso takımın şu ana kadar gösterdiği gelişimden memnun ve Silverstone’un otomobillerine uyacağını söylüyor: “Takımın Avustralya’da 1.5 saniye gerideyken, üç aydan bu yana yaptığı iş harika.”

“Silverstone’un karakteristiğine bakarsak, orası bizim için daha iyi olacak. Otomobilimize daha fazla uyuyor. Sene başında Mugello’da ve yüksek hızlı pistlerde de gördüğümüz gibi otomobil daha iyi performans sergiliyor. Umarım burada Felipe ve ben iyi bir hafta sonu geçiririz.”

İspanyol pilot yarışta hava şartlarının büyük rol oynayabileceğini ancak Ferrari’nin her türlü şarta hazır olduğunu söylüyor.

“Her şey hava şartlarına bağlı. Burada her şeyin mümkün olduğunu biliyoruz. Belki daha fazla yağmur olur, bu yüzden hazırlıklı olmalıyız. İyi bir sıralama geçirmemiz gerek. Hava şartları değişken olursa bu elbette kolay olmayacak çünkü doğru zamanda pistte olmanız gerekiyor. Yarışta ise mümkün olduğunca fazla puan kazanmaya bakacağız. Umarım aracın performansı iyi olur.”


Yorumlar

  1. BU ALONSO DA HER YARIŞ ÖNCESİ ARABASINI KÖTÜLEYEREK OLASI BİR BAŞARISIZLIĞA ZEMİN HAZIRLIYOR. YETER ARTIK BE HEP AYNI SÖYLEMLER. GÖREN DE FORCE İNDİA ARACIYLA YARIŞIYOR SANACAK

  2. Alonso nun işi zor, o da biliyor ki, sezon içerisinde en çok gelişim gösteren takım McLaren , Ferrar ise genelde son senelerde sezon ortasında tası tarağı toplayıp fabrikasına kapan bir takım, ben Ferrari nin pek bir gelişim göstereceğine inanmıyorum, bu arada hani sezon başında yeni bir B şaseden filan basediliyor du, noldu
    birde genelde komşunun tavuğu kaz gibi görünür ama Ferrari kendini malını ……. gibi görüyor.

  3. nedir bu çekememezlik, adam daha ne yapsın ? sezon başından beri hep geride olan araç ile şuan geldiği noktayı göremeyecek kadar körmüsünüz ? massa ile arasındaki uçurumdan haberdar değilmisiniz ? sen ve senin gibi alonso&ferrari düşmanlarına sezon sonu gereken cevabı verecektir son olarak Allah insan etsin objektif bakabilme kabiliyeti versin diyorum..

  4. the huntsman  avatarı

    Şu cahil tarikatçılara yasaklayın şu f1'i,seviyeyi düşürmekten başka bir işe yaramayıyorlar.En az üç-beş diye arkanızda 4 taneyle dolaşmak yakışır size 🙂

  5. geldiğinden beri 3 yıldır hep aynı nakarat…takım geride araç kötü pit ekibi dandik yol bozuk lastik çıkma çay soğuk…bir massa çok iyi…hep bu ifadelerin sonucu kendisinin iyi olduğunu en direk söyleten ifadeler bunlar…
    ara ara da kiralık birilerinden alonso en komple pilot haberleri…nedir bu en komple olmak? detay yok…ha iyi olduğu noktalar var…şans ile en çok puan alan pilot, takım emri ile en çok puan alan pilot, sponsor geri beslemeli en iyi pilot, kişisel bakımı en iyi(ağda kaş aldırma vs.)pilot…
    bu kadar…daha en iyi olduğu bir özellik varmı? bence yok…
    takım gerçekten geridemi? asla….ferrari bu adı yeter….

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    oldukça ne yaw sanırsınki 1 saniye geride 😀
    Vlaencia'da ikinci seansta elenmesine rağmen 0,3 saniye fark vardı. Bu sene farklar çok az bir iki güncelleme çok şey değiştiriyor.

  7. Fernando Alonso şampiyon olabilmesi için Ferrari’nin otomobili daha fazla geliştirmesi gerektiğini söylüyor.

  8. çok doğru demiş..kendilerini kandırmalarına gerek yok…araç hız anlamında oldukça geride …ferrarinin sıralama turlarındaki performansını geliştirmesi şart…her yarışta arka sıralardan kalkış yapıp 1.olması imkansız….aracın pole pozisyonu alacak seviyede olması lazım ki şampiyonluktan söz edelim…daha sezonun bitmesine çok var eğer ferrari hızlanamazsa puan farkı kapanır ve şampiyonluk elden gider…ama ben silverstone dan umutluyum..alonsodan ii bi performans bekliyorum…hava şartlarını da düşünürsek yarış harika geçecek

  9. the huntsman  avatarı

    Bu nicklerin üstündeki isimler kim oluyor?Mesela ben 2010 dünya kupasında vuvuzela çalan çinli adam olmuşum.Böyle nickte bir kullanıcımı var sitede?

  10. -ceğiz,-cağız,-mamız lazım etc..

    Ferrari hiç bir şey söylemeden çok şey söylüyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir