De la Rosa: "Kazadan Ders Alınması Gerek"

yazar:

kategori:

Aerodinamik testlerin yapılmasına sadece FIA’nın onayladığı yerlerde izin veriliyor ve buralarda güvenlik standartları oldukça üst düzeyde. Ancak de la Rosa son yaşanan kazadan alınması gereken dersler olduğunu düşünüyor.

“Daha iyi olması adına değiştirmemiz gereken bir şey olup olmadığını görmek için her türlü veriyi masaya yatıracağız. Bir kaza oluyorsa, bazı şeyin doğru şekilde işlememesinden oluyordur. FIA, takımlar ve GPDA arasında geleceğe yönelik değişiklikler yapılmasının kararlaştırılması gerekiyor çünkü mevcut olanlar yeterli değil.”

De la Rosa henüz elinde kaza ile ilgili bir veri olmadığını bu nedenle yorum yapmanın zor olduğunu söyledi.

“Yapmamız gereken ilk şey ne olduğunu hangi güvenlik önlemlerinin alındığını ve havaalanının bu Formula 1 testine nasıl hazırlandığını anlamak.”

“Böyle olayların bir daha tekrarlanmamasını sağlamamız gerekiyor. Ama önce elimizde bilgi olması gerekiyor. Şu anda böyle bir bilgi yok.”

 


Yorumlar

  1. de la rosa başkanmı olmuş? mclearen'in kimi zamanındkai üçüncü pilotu olan de la rosa mı bu? demek başkan olmuş sonunda. helal olsun adama. şampiyon olamadı ama başkan oldu.bu da bir başarı sayılır yani :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir