Vettel, Valensiya'daki Güvenlik Aracı Israrını Sürdürüyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu bugün verdiği bir demeçte, “Kasten olduğunu asla söylemedim. Bana göre gerekli olmadığını söyledim. Ama kararları ben vermiyorum. Kararı veren yarış kontrol. Eğer onlar öyle olmasını gerekli görüyorsa kabul ederiz.”

“Her zamanki gibi medya farklı şeyler algılıyor ve farlı bir anlam ortaya çıkıyor.”

“Güvenlik aracının neden piste girdiğini inceleme fırsatım oldu. Pistte daha önce de kalıntılar vardı ama hiçbir şey yapılmadı. Sonraki kalıntılar bunlara ek olarak ortaya çıktı.”

“Ama tabii ki kararı ben vermiyorum. Bu nedenle kararın doğru ya da yanlış olduğunu söyleyemem. Bana kalırsa güvenlik aracı olmadan yarışa devam edebilirdik. Ama ben şu anda yarışı yarış kontroldekiler kadar değerlendiremiyorum.” diye konuşuyor.

Vettel, Valensiya’da yakaladıkları ivmeyi Silverstone’da devam ettirebilmeyi umuyor.

“Sabırlı olmamız gerek. Valensiya’da doğru yönde adımlar attık. Mark bazı dayanıklılık sorunları yaşamış olsa de ben yaşadığımız soruna kadar çok iyi bir hafta sonu geçiriyordum.”

“Her şey doğru şekilde çalıştı ve bir araya geldi. Otomobilde yaptığımız şeyler fark yarattı. Bunu burada da doğrulamamız gerek çünkü burası farklı bir pist.”

 


Yorumlar

  1. Melis Tetik 12 dakika önce
    horner sonuna kadar haklı çok doğru konuşmuş bide haberi lütfen kirletmeyelim mümkünse meşrubat estaban vs vs terimlerini içeren cümleler kurmayalım

    "Dediğimi yap, yaptığımı yapma"

  2. içi kuyruk acısı dolmuş bir arkadaş

  3. vettelin hala geçen yarışı konuşması bence anlamsız tamam oldu bitti şimdi yeni yarışa bakmak lazım

  4. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Öncelikle Mizah anlayıslayızlarımız uymuyor diye sen veya bir başkası istiyor diye nikimi değiştirmem arkadaşım.
    Bana olan serzerinişini anlıyorum son 2 yorumum harıç ben ne vettelcilere nede bir başka sporcunun fun larına atıp tutmam tutmadım da (onlar alakasız şeyler söylemedıgı surece) 2 yorumumu özellikle yaptım ki Alonso ve Kımı hakkında artık aşırı keralaka şeyler söyleyen, şu spor dan ve f1 hazından anlamayan fanatıklerın empati denılen kelımeyı bilip kendi yaptıklarının farkına varsınlar diyerekten, yapılmıs bırseydır ve belliki yavaş yavaş anlamaya başlıyorlar gibi, belki bundan sonra kalkıp saçmasapan şeyler yapmayı keserler, iyi eglenceler.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Afrein Cihangir böyle devam et.Hatta bulabilirsen daha erotiğini bul ve vettele saldır.Nasıl olsa verecekleri cevap Alonso olacaktır.Yani senin açından her halükarda sorun yok değil mi?
    Bilmediğin bişey var.Bu sitede vettel fanıyım diye geçinenlerin yüzde 99 u 2005 yılına ait raikkonen fanlarıdır.Nickinde Fernando veya Alonso yazıp da vettele sallayanları beklemekle vakit geçirirler.Eskiyi unutamamış olan sahte vettel fanlarına malzeme verme.Bizi de çalışmayan uygunsuz içerik butonuna defalarca basmakla yorma.Yok ben vettele sallayacam ona erotizm katacam diyorsan şu nickindeki Fernando ibaresini sil.Onun yerine ice man, finli, matias gibi bişeyler yaz.Korkma vettele ana avrat yazsan da onlar senin nickindeki raikkonene laf edemezler.

  6. Vettel "önümü göremiyorum" diye söylenmişti. Webber öyle demedi sanırsam.

  7. mübalağa etmiş biraz

  8. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    adam konuşuyor yaaa

  9. TRF1'nın yalnızca çeviri yaptığını ve kendi yorumunu katmadığını hepimiz biliyoruz. Daha yutulur bir yalan söyleseymişsin keşke.

    Açıklamanın orjinali bu diyip kesilmiş versiyonuna link vermek ayrı bir zeka belirtisi zaten.

  10. Efendiler……………herkese sukunete davet ediyorum lütfen habere estaben ağlak bebe meşrubat vs vs terimlerini içeren yorumlar atmayınız……………………Şalu

  11. Hayatınız boyunca başka kaynaklara açık olmadığınızdan at gözlüğünden kurtulamamış insanlar gelmiş burda cırcır ötüyor ve kullandığı kelimelerde tahriken başka amaç yok. Alperdunga gibi dusunduklerini veya bildiklerini adam gibi soylersen saygı gorursun onun dışında kimse seni adam yerine koymaz.

    Açıklamanın orjinali burda ve kimse soğumadan bahsetmiyor sen sadece TRF1 in kendi yorumlarını da kattığı site içi çeviri olan haberi okumuşsun

    Açıklamanın orjinali
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/100707

    @alperdunga: 100 le gitmiyor ama 200 lede gitmiyor ve araçlarda birbirine çok yakın oldugu için biraz hızlandıkları duzluklerde de gereken temiz havayı bulamıyorlar ve ısınmaların önüne geçemiyorlar, burdaki arızanın o periyotla ilgisi olmayabilir ama soğuma durumu da yok bunu belirtmek isterim.

  12. boşver senle ugrasıcak sabrım yok zaten

  13. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Oraya en çok alonso yakışır.

  14. Renault bizzat açıklama yaptı, güvenlik aracı periyodunun soğumaya yardımcı olduğunu söyledi.

    Bu Türk milleti kadar kıçından bilgi uyduran başka bir millet görmedim. Hiçbir halttan anlamayanlar otomobil mühendisiymiş gibi konuşuyorlar.

  15. Esteban,Carl,Koca kafa Türkiye'de yetişmiş nadir f1 pilotları

  16. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    ne kadar yavaş gittiğine bağlı. sidepottan yeterli hava girecek kadar girerse soğur. meilander 100 kmh işle sürmüyor.

  17. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    ne kadar yavaş gittiğine bağlı. sidepottan yeterli hava girecek kadar girerse soğur. meilander 100 kmh işle sürmüyor.

  18. Formulada Arac yavaş giderken lastikler hariç başka hiçbir parçası soğumaz!! aksine ısınır ve bozulmalara ön ayak olur!!

  19. the huntsman  avatarı

    Webber şaka yaparken bu kadar ciddiye alınacağını tahmin etmemiştir.Hele 2 sene sonrasında…

  20. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Grosjean'nın yerinde Vettel olmalıymıs ahahaha 🙂

  21. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    vettel öyle bişey demedi onu diyen webber'di kazadan sonra hatta açıklamada yaptı neden duvara çarptığında frene basmak yerine gaza bastın diye sorulduğunda yanımda lewis ve fernando'yuda götürmek istemiştim dedi ve bu hamlesi başarısız olunca takım charlie amcaya söyleyip yarışı yarıda bırakmalarını istemişti.ama yarış devam etti ve red bull'ların fiyaskosuyla sonuçlandı.

  22. Ağlayıp sızlanacağınıza kardeş takımınızın pilotunun kasapca kovalaineni biçmesinin ardından o halde pisti ortalayarak pite dönmeye çalışmasının hesabını sorun önce.
    hatta tüm bunların nedenini onda arasanız isabet etmiş olursunuz.

  23. ColoneLTurK  avatarı

    Kariyerinin ilk 10 senesinde Schumacher'in 7 şampiyonluğunu geçecek sanki.Bu ne hırs yahu! Kore'de motoru bittiğinde, telsizden yarışı durdursunlar diye ekibiyle konuşan kimdi?

  24. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Yahu arkadaş benım eleştirimin asıl yönü şu Hani Diyor ya Valencia 'DA Red bull'A ve bana komplo yapıldı…Tam bir paranoya işi…VETTEL İYİ PİLPT SÖZÜM YOK…Ama iyi bir düşünür ve insan değil madem komplo var Weber nasıl 4.sıraya kadar yükseldi..Neymıs güvenlik aracına gerek yokmuş Yahu 1 kere ağlamasın 10 gündür aynı şey bazı şeyleri kabullenmeli F1 MADEM SPOR VETTEL MADEM SPORCU ÖRNEK OLSUN bebek gibi hareketler..Kompoymus ıvırmıs zırvırmıs tam bir paranoya! Benım elestrımın asıl yonu bu !

  25. Yahu kardeşim F1 adına ugrasan kişiler Valencia'Da gelip de neden Vettel ve Red Bull Komplo yapsın yahu benım eleştirimin
    Neymıs Komploymus Komplo madem var Weber 'İ gördük Weber adam akıllı sürdü ve taaaa nerelere kadar geldi…Herkes gördü…Neymıs Komploymuş geçsin bunları kardeş…Artık bazı seylerı kabul edecek…Tamam VETTEL iyi pilot ona sözüm yok madem F1 Spor Ve madem Vettel Sporcu artık bazı kişilere örnek olması gerekir palavralar,zırvalıklar,şımarıklıklar… Çok afedersın ama Çocukluk değil mi Vettel iyi pilot fakat iyi bir düşünür ve insan değil !

  26. Haters gonna hate

  27. Doğru düşünmek için atak yapmak için sana bana danışması lazım… Adam sizlerin-bizlerin istediğini söylemek zorunda mı iki üç kişiye üç yüz beş yüz kişiye yalakalık yapmak için öylelerini arıyorsan gridde var zorlanmadan bulacağına eminim… Adam haklı olarak sorguluyor ki bende sorguluyorum niye o lastik parçası için giren sc Vettel kaldığında girmedi. Kimse kenarda vs demesin 15-16 metrelik pist 30 cm lik lastik parçasının yanından geçebilirdi herkes o mantığa göre. Sırf Vettel'e düşmanlık için eleştiriyorlar ya bitiyorum olaya. Vakti zamanında alonsonun da benzer hareketleri sözleri vardı. Hatta daha beterleri. Adam 24 yaşında onu 30 yaşındaki biriyle kıyaslamak abes kaçmıyor mu sizce de? Siz 24 yaşındaki halinizle mi daha oturaklı konuşmalar ve hareketler içindeydiniz yoksa 30 yaşındaki haliniz mi?…. Spa da olan kazaya yarış kazası deniyor. Düzlük sonunda kendinden hızlı bir aracı geçmek için denedi olmadı ama olabilirdi de… Onu turlar boyunca denemeyip şampiyonluk kaybedenleri de gördü bu şampiyona… Adamı eleştirmek kolay biraz da takdir edin bu yaşında ulaştığı başarıya bakın. En iyi araçsa en iyi araç sanki diğer şampiyonlar yavaş araçlarla şampiyon oldu. Yavaş araçla yarış kazanırsın ama yavaş araçla şampiyon olamazsın. He ne olur 2005 teki gibi ilk 7-8 yarışın en hızlısı sonra da dayanıksız rakip yüzünden şampiyon olabilirsin ancak diğer yıllarda sen hiç 3. hızlı aracın şampiyon olduğunu gördün mü?

    Bu adam kime ne yaptı zamanı gelince şampiyon olmasıysa herkesin derdi gidip diğer genç şampiyonların gençliklerinde ki yaptıklarına ettikleri sözlere baksın herkes. Vakti zamanında bir takıma verip veriştiren bir ton laf eden adam şimdi o takım için canını dişine takıyo fabrikadan ayrılmıyor. Zamanın nelere kadir olduğunun en güzel örneklerinden birisi bence F1 adına…

  28. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Oldu patron sen dedın dıye hepımız sımdı kenara çekılır sıteyı sana bırakırız 🙂

  29. vettel haklı beyler dağılın
    bide herkes yorum yazarken biraz dikkatli olsun

  30. offff sıktın artık nerdeyse 10 gün oldu hep aynı nakarat…ağlamayı kes baydın herkesi…

  31. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Of be Vettel Karthikeyan'A hıyar dersin SPA Pistınde Button'u biçersin tuhaf parmak hareketiyle şımarırsın.Artık Büyü Vettel şu saçma düşüncelerinden kurtul yeter arık :S Neymış Komploymus ne saçma bir düşüncedir bu !

  32. sebastian vettel biraz mübalağa etmiş

  33. Efendiler ilk defa sebastian vettele katılmıyorum
    mübalağa etmiş biraz………………….Şalu

  34. Efendiler sebastian vettel sonuna kadar haklıdır

  35. rocco junior avatarı

    Off anma baydı ya Esteban büyü artık

  36. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettel neyde israr etmis anlamadim ama simdi dogru soylemis rambo ortaligi velveleye vermede ustune yok biz burda baska bisemi dedikde efendiler falan yazmissin bide yuzsuz oldugunu yine gosterdin bide diyodun bidaha yorum yazmiorum son son falan gec bu ayaklari

  37. Arkadaş hala ağlıyo 🙂

  38. Efendiler……. sebastian vettel ısrarında sonuna kadar haklıdır

  39. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Bir pilotun kişisel düşüncesini söylemesinden daha doğal birşey yok onuda yargılamak bize düşmez dağılın tifosiler.

  40. Avantaj sağladı zaten. Güvenlik aracı periyodu Vettel'in fazla ısınan alternatörünün soğumasına biraz yardımcı oldu.

  41. Avustralyada güvenlik aracı sayesinde hamilton'u geçerken iyi, ama kaybedince kaka……

  42. yahu senin arabanda sorun çıkmasaydı güvenlik aracı niye girdi demicektin yada avantaj sağlasaydın iyiki girmiş dicektin

  43. sebastian vettele sonuna kadar katılıyorum adam şikayetinde haklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir