Vergne: "Vettel'in de İlk Sezonu Kötü Geçmişti"

yazar:

kategori:

Toro Rosso’dan neredeyse yarım sezon geçirdi ama Fransız pilot, kendisine göre biraz daha tecrübesi olan takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun gerisinde kaldı.

22 yaşındaki pilot ise durumu farklı pencereden gözlüyor.

Vergne: “Genel olarak sonuçlar bunu göstermese de durum çok olumlu. Çok şey öğrendim.”

Fransız pilot, kendisi için en büyük engelin Toro Rosso’nun 2012 aracı olduğunu, dolayısıyla bu alanda gelişim olması gerektiğini düşünüyor.

Vergne: “Kolay değil; bir gerginlik var. Herkes baskı altında. Araç daha iyi hale gelince durum da iyileşecek. Ama etrafımda iyi insanlar var ve yardım için buradalar.”

Kendisi için Red Bull içinden de eleştirilerin olduğu söylenince Vergne, Vettel’in de ilk sezonunun çok kötü olduğunu hatırlattı.

Vergne: “Uyum için herkesin zamana ihtiyacı var. Bana, Vettel’in kendileri (Toro Rosso) ile geçirdiği ilk sezonun felâket olduğunu söylediler. Ondan sonra işler iyi gitti. Teknik patronumun (Giorgio Ascanelli) dediği gibi: ‘Bir ineği tek ısırıkla yiyemezsiniz.”


Yorumlar

  1. ilk sezonunda, tam sezon liuzzi ile yarim sezon yarisan speed'in aldigi toplam puandan -ki speed kovulana kadar puan alamamıştı- daha fazla puan almış. en büyük rakibin takım arkadaşı olduğu düşünüldüğünde gayet de iyi iş çıkarmış.

    yine de kendisine şu yönden hak veriyorum. ricciardio her ne kadar gp2nin bağrından kopup gelmiş gibi görünen hrt aracı ile bile olsa tecrübesi var.

    önceki pilotlardan jaime, daha tecrübeli olan buemi yi yavaş yavaş geçmeye başlıyordu ki son olanlar malum. en az 1 sezon daha şans verilmeli. toro rosso aracı bu sezon baya yavaş. caterham lara geçilecekler.

  2. 1. Kimi Raikkonen arkadaşımın dediği üzere puan sistemi çok farklıydı.
    2. Vettel 2007'de yalnızca 8 yarışa çıkabildi (Amerikayı da sayarsak).
    3. O sıradaki Toro Rosso ile şu anki aynı değil.

    Bu yüzden yalnızca sayılara bakılarak kıyaslama yapmak anlamsız. Vettel Toro Rosso'yu beklenenden çok daha hızlı kullanıyordu. Bu benim gözümde kendisini başarılı kılmak için yeterli.

  3. evet puanlama aynı değil, bir kere 8. oldu ve 1 puan aldı, kubicanın yerine, çinde de 4. oldu 2007 senesinde..2007 yılında macaristan yarışıyla birilkte Toro Rosso'da yarışmaya başladı.yarışı bitirdiği her yarışta liderin 1 tur gerisinde, 16-18-19 sıralarda bitirdi yarışı. 3 yarışta finişe ulaşamadı, birde Çin'de gelen 4.'lük o kadar..2007'de 1 yarışa çıkmadı yani 😉

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    yanlız o zaman ki puanlamayla şimdi ki bir değil.ayrıca vettel 2007'de bmw ile 1 yarışa çıktı.kubica'nın kazası sebebiyle ve o yarıştanda puan almıştı.2008'de toro rosso ile monza'da galibiyet yaşadı.

  5. ilk sezonunda senden daha iyi olduğu kesin

  6. 6 puanla, sezonu 14. sırada bitirmişti Vettel ilk sezonunda..Tabi Çin'de de 4. sırada finiş görmüştü..

  7. Vettel Toro Rosso daki ilk sezonunda kötü değildi.

  8. vettelin ilk sezonu harikaydı adam çıktığı ilk yarıştan puan aldı çinde 4. oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir