McLaren: "Hamilton'ın Motoru Temiz Çıktı"

yazar:

kategori:

McLaren, Valensiya’daki yarışın sonlarında Maldonado ile kazasında Hamilton’ın motorunda bir hasardan şüpheleniyordu; çünkü MP-27’nin radyatörün sorunu, motorun basınç kaybetmesi anlamına geliyordu.”

Formula 1’in kurallarına göre motorlar sadece pistlerde denenebiliyor ki McLaren, bunu Cuma gününün ilk antrenman seansında yapmayı tercih etti ve sonunda test başarılı geçti.

McLaren Teknik Patronu Paddy Lowe: “Lewis’in Valensiya’daki motorunu sadece kontrol amaçlı kullandık.”

“Motorların egzoz katmanı ile yalıtıldığını biliyorsunuz ve Valensiya’daki kazada radyatörünü patlatması ve basınç kaybetmesi sonrasında bizim o motorla biraz yol kat edip iyi olup olmadığını görmemiz gerekiyordu. Hâlâ ana yarış motorlarından birisi. Ama bu yarış hafta sonu için değil”

“Motor iyi. Temelde başka incelemeler de olacak ama bu sabah gereken verileri toplamak için yeteri kadar tur attık.”

McLaren, motor testini başarılı bir şekilde yapmış olsa da yağmur nedeniyle çok çalışamadıkları için bazı güncellemelerini erteleyebilir.

Lowe: “Bu hava durumu ile bazı şeylerle yol kat edemezsiniz ve bazı şeylerin yarış için yeteri kadar dayanıklı olup olmadığını görmek için de belli disiplinler var”

“Yağmurda sadece yol kat etmemek sorun değil; aynı zamanda doğru işleri de yapamıyorsunuz. Bu bağlamda biraz boşa geçti. Bazı şeyleri ileri götürebileceğimiz şeyler var ama çok riskli olduğunu söylememiz gereken şeyler de var.”

McLaren Silverstone’daki hafta sonu için bir dizi güncelleme planlıyordu ki bunların içinde yenilenmiş ön kanat, ayarlanabilir ön fren kanalları da yer alıyor. Takım bu güncellemelerle ön lastiklerin etrafındaki hava sıcaklığını kontrol etmeyi amaçlıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir