Alonso'nun Kazasının Nedeni 'Kızaklama'

yazar:

kategori:

Alonso bugün ikinci seans bittikten sonra geçiş lastikleriyle garaja gelirken ıslak pistte aracının kontrolünü kaybetmiş ve pist dışına çıkarak bariyerlere çarpmıştı.

Alonso günün ardından, “Otomobil kızaklama yaşadı ve kontrolümden çıktı. Ön kanada yazık oldu. Tamir edebilecek miyiz göreceğiz.”

“Öğleden sonrası için söyleyebileceğim pek bir şey yok. Yani normal bir cuma günü için söylenecek kadar fazla şey yok. Yağmur nedeniyle ve kurallar sonucu kısıtlı sayıda lastiğimiz olduğundan çok az tur attık. Daha fazla tur atmanın anlamı yoktu. Lastikleri saklamak daha doğruydu çünkü hava tahminleri durumun iyiye gitmeyebileceğini söylüyor. Yani tüm hafta sonu yağmur yağabilir.”

“Eğer hafta sonunun geri kalanı kuru havada geçecek olsaydı daha fazla tur atabilirdik belki, ama bu şartlar altında, söylediğim gibi, gerçekten gerek yoktu. Yağmurda otomobil iyi görünüyor. Ama diğerlerine göre ne durumda olduğumuzu söylemek şu anda imkansız. Umarım en azından Pirelli’nin buraya getirdiği yumuşak ve sert lastikleri öğrenebilmek için kuru havada birkaç tur atabiliriz.” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. su birikintileri gerçekten tehlikeli neyseki ucuz atlatmış

  2. neyse ki önemli bi sorun sorun yok….kanat sorununu çözerler bi şey olmaz..:)….ama yarınki sıralama turlarında umarm bu kadar yağmur yağmaz da çekişmeli bi mücadele izleriz…çok yağmurlu olursa gerçek performanslar ortaya çıkmaz sonuç tamamen piyango olur…umarım bu hafta sonu alonso için harşey yolunda gider ve ii bi sonuç alır 🙂

  3. önemli olan sana birşey olmasın yoksa fazla elinizde getirilir fabrikadan fazla ön kanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir