Pirelli'den 'Yetersiz Lastik' Eleştirilerine Cevap

yazar:

kategori:

Silverstone’da yağmurun etkili olduğu antrenmanlarda pilotlar, yağmur lastiklerine sıralamalarda ve yarışta ihtiyaç duyabilecekleri gerekçesiyle çok fazla tur atmaktan kaçınmıştı. FIA’nın düzenlemelerine göre takımlar tüm hafta sonu sadece 3 set yağmur lastiği, 4 set de geçiş lastiği kullanabiliyor.

Takımların cuma günü kullandıkları lastiklerin yerine cumartesi yeni set lastiklerle verilmesi yönünde muhtemel bir yeni düzenlemenin işe yarayacağı düşünülse de Pirelli Motor Spoarları Direktörü Paul Hembery bu durumun da çok fazla fark yaratacağını düşünmüyor.

Hembery, “Yağmur lastikleri 60 tur dayanacak şekilde tasarlandı. Yani yeterince lastikleri olmadığını söyleyemezler. 180 tur atacak kadar lastikleri oluyor.”

“Rakibinizin piste çıkmadığı zaman sizin çıkmanızın sizi dezavantajlı duruma düşürdüğünü söylerseniz, bunun da bambaşka bir mücadele olduğunu söylerim. Yani mevzu ‘yeterli lastiğimiz yok’tan biraz öte”

“Bugün 6 set lastikleri olsaydı daha fazla tur atacaklar mıydı? Sezonda kaç kere üç günün de yağmurlu geçtiği yarış oluyor? Beş senede bir falan. Beş senede bir olacak bir durum için her sene yarım milyon ile bir milyon euro arası bir meblağ harcamak ister misiniz?” diye konuşuyor.

Hembery şöyle devam ediyor: “Bugün bazı takımlar daha fazla tur attı ve bunun anlamsız olduğunu çünkü şartların çok kötü olduğunu söylediler. Belki bu açıdan baktığınızda, lastik miktarını suçlamak uygun olabilir. Ama daha fazla lastik onların bugün yapacaklarını değiştirecek miydi? Biraz mı? Belki. Çok? Muhtemelen hayır.”

“Biz bugün kullanılmayan 200 oluksuz lastiği ıskartaya çıkarmak zorunda kaldık. Yani bazı maliyet analizleri var. Spor sizden maliyetleri azaltmanızı istiyor. Biz de bir ticaret yapıyoruz. Bizim de harcamalarımız var.”

 


Yorumlar

  1. Haklısın. Takımlara ne kadar lastik verileceğini belirleyen kurum FIA. Pirelli konunun asıl muhatabı değil.

    Herhalde ismimiz ne kadar çok geçerse o kadar çok reklam olur mantığıyla hareket ediyorlar.

  2. Önceden Bridgestone'a soru sorulmuyor muydu? Biraz halkla ilişkiler kısmının gözden ırak olması gerekiyor bence sürekli birilerine cevap pek hoş olmuyor düşüncesindeyim. Hergün içinde Paul Hembery ismi geçen haber görmek gerçekten hoşuma gitmiyor. Herhangi bir takımdan daha çok haberleri çıkıyor kesinlikle

  3. bunu yeni öğrendim tşk.

  4. Hafta sonu için takımlara verdikleri tüm lastiklerin imha edilmesi gerekiyor. Öyle bir kural var. Bundan kendileri de memnun değil, zira maliyetlerinin yükselmesine neden oluyor.

  5. Adamlar kendilerine soru sorulduğunda anında yanıt verdikleri için.

  6. Bugün kullanılmayan 200 lastik neden ıskarta olsunki bir sonraki yarşta neden kullanılmasın?

    Ayrıca meteoroloji ile ilgilenen arkadaşlar sormak isterim c.tesi ve özelliklede pazar günü hava bugünkü gibimi olaak?
    Yarış saatinde yağış görünüyormu?
    Yani yarıştan önce yağması önemli değil, yarış saatinde durmuş olursa startta maylenderi izleme ihtimalimiz azalır.

  7. Anlamıyorum niye bu adamlar her eleştiriye anında cevap veriyorlar. Bu nasıl mantık? Bridgestone zamanında da böyle miydi bu işler yoksa Japonlar daha mı sus pus kalıyorlar bu adamlara göre. Bu nedir yahu hiç biz suçluyuz dediklerini duymadım daha adamlar sürekli haklılar nasıl bir mantık anlayışı var anlamadım. Tabi bunu bu haber için demiyorum bu haber de haklı olmakla birlikte yine de hemen cevap vermiş olmaları yine de garip…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir