Heidfeld Bu kadar Güçlü Olacaklarını Düşünmüyordu

yazar:

kategori:

BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, takımının bu sene pistte bu kadar güçlü ve istikrarlı olmasını beklemediğini söyledi. BMW, istikrarlı bir şekilde Ferrari ve McLaren arkasındaki en iyi yerleri kaptı ve McLaren’in puanlarının silinmesi sonucunda da takımlarda sezonu 2. olarak tamamladı.

Heidfeld: "Sezondan önce bu kadar güçlü olacağımızı düşünmemiştim. Renault’un daha zorlayıcı olacağını bekliyordum. İşlerin bu kadar iyi gideceğini beklememiştim."

"Bu şimdiye kadarki en gerçekçi şey, özellikle de BMW ile kendime güvendiğimden beri. Belki 2008’de olmayacak ama BMW’nin amacı gelecek sezon yarış kazanmak ve sonrasında şampiyonluk için rekabet etmektir. Ve bu, benim de amacım"

Takımın motorsporları sorumlusu Mario Theissen ise 2007 Formula 1 sezonuna baktığında, sonuçtan memnun olduğunu söyledi.

Credit Suisse eMagazine’ye konuşan Theissen: "İkinci sezonumuz için, kendimize en azından 4.lüğü hedef olarak belirledik. Üçüncü olmak, bir fazla basamak. Resmi istatistiklere göre aslında McLaren’in cezası ile ikinciyiz. Ama gerçekçiyiz. Hâlâ önümüzde daha hızlı olan 4 araç olduğunu biliyoruz. Onları pistte geçmeyi de istiyoruz"

"Gelecek sene ilk yarışımızı kazanmak istiyoruz ve sonunda bunun bir zaferden fazla olmasını ümit ediyorum. Ama bunun ne kadar zor olduğunu da biliyorum. Çünkü, hem Ferrari hem de McLaren-Mercedes, uzun yıllardır zirvedeydiler ve açıkçası tecrübe açısından önde başlıyorlar. Bu iki takımı yakalamak, kırılması zor bir somun gibi olacak"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir