Avustralya GP'nin 2010 Sonrası Tehlike Altında

yazar:

kategori:

Melbourne/Albert Park’taki Avustralya yarışının geleceği, Formula 1’e ev sahipliği yapmakta artan masrafları ödeme konusunda hükümetin isteksizliği nedeniyle şüpheye düştü.

Bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapmanın maliyeti, Melbourne’nin anlaşmalarına göre arttığı anlaşılıyor. Bununla beraber diğer ülkeler, yarışı ülkeden almakta için oldukça istekli. Bu senenin yarışı Victoria eyaletine hemen hemen 35 milyon dolara mâl oldu ve şu anki anlaşma 2010 yılında sonra eriyor.

Age gazetesine konuşan Başbakan John Brumby: "Artan yarış maliyetleri için esas neden, artan lisans ücretleridir. Aktivitenin orijinine inerseniz, bize bu aktiviteden ve zararsız çıkacağımız veya bir kâr edileceği söylenmişti."

"Gerçek şu ki; Formula 1’e ödenen lisans üvretleri artmaya devam etti. Aktiviteyi ayarlamak için maliyetleri karşılanmıyor. Aslında her sene daha verimli hale geliyoruz. Lisanların artması nedeniyle maliyetler artıyor"

"Dünya çapında talep gören bir aktivite bu. Bu yüzünden Malezya ve Dubai gibi yerler, lisans ödemesi olarak yıllık 50 milyon dolardan fazlasını masaya koymaya hazır. Şu anda maliyetleri karşılayabileceğimizi düşünüyorum ama 2010 sonrası lisans ödemeleri artar, azalmaz."

Gold Coast Bulletin gazetesi ise bir süre önce  Queensland hükümeti yetkililerinin Bernie Ecclestone ile bu konu hakkında görüştüklerini iddia etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir