Kubica: "Odak Noktam Heidfeld Değil, Şampiyonluk"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, bu sene takım arkadaşı Nick HEdifeld’i geride bıraktığı için büyük bir tatmin içinde olmadığını çünkü, aslında griddeki herkesi geride bırakmayı amaçladığını söyledi.

Polonyalı pilotun gösterdiği istikrar ile kendisinin şampiyonluk mücadelesi içinde yer alması yanında Nick Heidfeld, lastikleri yeteri kadar ısıtamadığı için sıralamada iyi performans gösteremiyor ve sonrasında da takım arkadaşının gerisinde kalıyor. Kubica, takımdaki hızlı adamın kendisi olmasından özel bir mutluluk yaşamadığını ifade ediyor.

Kubica: "Yarışta bakışım bu değil. En önemli rakibim takım arkadaşım değil. Onun üzerine çok fazla konsantre olmuyorum. Bazı diğer pilotların bu durumu tamamiyle farklı gördüklerini de biliyorum"

"Ben, kişisel olarak, takım arkadaşıma karşı yarışmıyorum, btün 19 pilota karşı yarışıyorum. Eğer hepsini geride bırakırsam, otomatik olarak takım arkadaşımı da geride bırakmış olacağım"

Kubica, bu sene gelişmiş olan performanslarının, yaklaşımındaki değişiklikten ziyade araç içinde daha rahat olmasınn sonucu olduğuna inanıyor.

Kubica: "Bir çok etken bir araya geldi. Eğer ayarlar doğru değilse, otomatik olarak daha yavaş sürersin. Çünkü, doğru tutunmaya sahip değilsin ve bu da, kendini güvende hissetmezdin. Bir zincir reaksiyonu gibi."

"Geçen sene bazı çok iyi yarışlarım oldu ama sonrasında teknik sorunlar ortaya çıktı ve daima mükemmel yarış stratejisine sahip olmadık. Bu sene tamamiyle farklı bir hikaye var"

Bununla birlikte Polonyalı pilot, Monako’da 3. podyum başarısını almasının ardından şampiyonluk için kendisini aday olarak gördüğünü ifade etti.

BMW pilotu, şampiyonada 4. olmasına rağmen lider Lewis Hamilton’un sadece 6 puan gerisinde.

Kubica: "Elimden geleni yapıyorum"

"Şunu da göz önünde bulundurmalıyız ki eğer Avustralya’da yarışı tamamlayabilseydim, en azından 6 puan daha alacaktık ve en kötü sonucum, 4. sıra olacaktı. Bu yüzden bu durumun fena olmadığını düşünüyorum"

Kubica, Ferrari ve BMW’ya karşı ana rakip olarak göründü ve Polonyalı pilot, BMW Sauber’in pakedinden şimdiye kadar en iyisini ortaya çıkardığına inanıyor.

Kubica: "Çok puanla orada yer alıyoruz. Çünkü şampiyonada en istikrarlı pilot ve takım biziz."

"Araçtan her yarışta en iyisini çıkardığımı düşünüyorum"

"Belki bazı sıralama turları, buradaki (Monako) ikinci sürüşüm gibi, en iyisi değildi ama yine de McLaen ve Ferrari’ye çok yakın olmayı başardım, bu da kolay değildi."

Bunlara rağmen Kubica, girdden 5.likten daha iyi bir yeri umut ettikleri Monako’da BMW’nin performansı ile biraz sıkıntı çektiğini kabul etti.

Kubica: "Buradaki aracımızın beklediğimiz gibi olmadığını düşünüyorum, en azından geçen seneki performansa bakarak benim bekledğim gibi değildi"

"Hatta geçen seneki arcın bu sene burada sahip olduğumuzdan daha yi olduğunu söyleme riskine de girebilirdim"

"Ama yine de ortam, bizim için iyiydi."


Yorumlar

  1. Erhan Zambak avatarı

    Bu adam gerçekten de çok iyi pilot ve benim fikrime göre webber ile birlikte griddeki en yetenekli iki pilottan birisi.Umarım webber gibi bir kenarda unutulmaz ve ferrari-macca ikilisinden birinde yarışır.Tabi daha iyi bir BMW ile yarışmasını tercih ederim.

  2. tuğba aycan avatarı

    bana kalırsa bir f1 pilotunun en büyük rakibi takım arkadaşıdır en azından ben f1 pilotu olsaydım hiç kimseye yardım etmezdim tahsin emre ye katılıyorum yani…

  3. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    evet massa ve kimi rakipler ve kimiyi her yarıs gecmeye calısmak massa için zor bişey.ama massa ve kimi aynı takımda. hamilton farklı bi takımda. nası olurda kendi takım arkadasını görmezden gelipte en büyük rakibine yol acarsın.. bu cok sacma bana göreee..

  4. utku neden böyle fanatikçe açıklamalar yapıyorsun sen. f1pilotu olsan ferraride yarışsan raikkonen takım arkadaşın olsa ona hep yol verirmisin ben olsam her yarış onu ezmeye çalışırım takımın en iyi pilotunun ben olduğumu göstermeye çalışırım bu açıklamalarımdan rai. karşıtı olduğu sanmayın ferrarici değilim BMW'ciyim ve raikkonenide beğenen biriyim ama f1 pilotu olsam kimseye şampiyonluk için yardım etmem ben varken niye o şampiyon olsun değilmi.

  5. aynı massanın modelinden))::

  6. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Sana saygım bi kat daha arttı.ayakları yere basıyor..1.Raikkonen..2.Kovalainen..3. Kubica

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir