Renault Gelişim Programında Çıkmazda

yazar:

kategori:

Eski Dünya Şampiyonu Renault kaynaklarını bu senenin gelişimi ve gelecek senenin gelişimi arasında ayırmada sorun yaşadığını kabul etti.

Gelecek sene Formula 1 kurallarında radikal değişiklikler olacak ve Honda gibi bazı takımlar odak noktasını bu seneden çok seneye çevirdiler.

Ancak Renault gibi bu sene daha iyi yerde bitirmek isteyen takımlar için bu kolay bir seçim değil.

Pat Symonds "Bu her zaman zor ve zorluk seviyesi 2 faktöre bağlı – birincisi şampiyonadaki pozisyonunuz, ne kadar tehdit altında olduğunuz ve neler başarabilecekleriniz."

"Eğer 3. sıradaysanız, 2.liği kazanamayacaksanız ve 4.lüğe düşmeyecekseniz, geçen sene olduğu gibi, odak noktanızı seneye çevirebilirsiniz. Ancak bu sene olduğu gibi mücadele içerisinde yer alıyorsanız gelişimi sürdürmelisiniz."

"Eğer gelecek seneki araca da uygulanabilecekse gelişimi sürdürmede bir sorun olmuyor ancak bu sefer gelecek seneki araca çok az şey aktarılacak. Gelecek seneki araç çok, çok farklı olacak, tamamen farklı aerodinamik kuralları, KERS sistemi, oluksuz lastikler – bir çok şey aracı farklı yapacak. Bu yüzden önemli olan çalışmalara erken başlamak."

"Ancak bizim için bunu yapmakta zor. Büyük takımız ancak 2 büyük projeyi aynı anda kontrol edebilecek kadar değil ve bu sene Honda gibi zorlanan takımlar gelecek sene için bizden daha fazla uğraşıyorlar. Biz gelecek senenin aracının oluşmasında çok az görebiliriz." dedi.

Renault şu anda markalarda 7. sırada olmasına rağmen Symonds, Barcelona’da başlayan gelişim sürecinin iyi sonuçlanacağına inanıyor.

Symonds "Avustralya’da açıkçası bizim istemediğimiz  ve işimize yaramayan bir araçtan çok daha iyi bir araca sahip olduk."

"Aracı daha iyi yapmak için yapılan her şey hâlâ araçta  ve hâlâ iyi sonuç veriyorlar. Bu yüzden performans konusunda eminim."

"Ancak çeşitli nedenlerden dolayı yarışları tamamlayamama konusunda biraz endişelerim var ve bu konu üzerinde odaklanmalıyız." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    böyle giderse daha cok cıkmaza girersiniz siz.. 2005 ve 2006 yı hatırlıyorumda .. cok fena durumdalar bence

  2. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Geçen yılda bu zamanlarda gelecek yılın aracına yoğunlaştık dediler r28 ortsda sezon ortasında barcelonadan sonra geliştirebildiler aracı. Renault gibi birtakıma yakışmıyor bence r29 a odaklanmalılar çünkü mevcut aracın geliştirilmişi gibi bir durum olmayacak tamamen yenı sıfırdan denecek bir araç ve yeni kurallara adapte olacak rekabetçi bir araba ancak şu anda başlanırsa gelecek yılı kurtarablilr

  3. Kaynak Sıkıntısı oldugunu soylemıstım Fakat Renault'un Sahibi F1'e Gereken Desteği vermediği için böyle bir durum söz konusu yoksa Renaul'tun küçüklüğünden kaynaklanan birşey değil… Patronları Finansal Desteği Makul Derecede Tutuyor Desek Daha açıklayıcı olur.

  4. Seneye hazırlanmak daha mantıklı.Yapılan çalışmalar seneye önemini kaybetmeyecek aksamlarda olmalı. Kers ise tamamen farklı bir uğraş isteyen bir an önce başlanması gereken bir konu.

  5. güney ateş avatarı

    bir marka olarak renault'un kaynak sıkıntısı olabileceğini sanmıyorum. ferrari, mercedes kadar olmasa da yeteri kadar kaynak ayırabilirler. bu tamamen f1'e bakış açılarıyla ilgili.f1'den yol otomobillerine sağlayacakları katkıyla ilgili(teknoloji ve satış anlamında). hem nissan da kendi bünyelerinde. para sıkıntısı yaşamamaları gerekir.

  6. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Fia hem harcama kısacaz diye biton saçma kural çıkartıyor biyandan da kers gibi,oluksuz lastik gibi takımları yeniliklere argeye itecek şeyler icad ediyo anlamadım ben bu işi.Eskiden ne güzel V10 sınırsız motorlar bitakım kurallar ve 2 lastik saglayıcısı vardı okadar,şimdi takımlar şaside nereye kanat takacaklarını şaşırdılar bi aerodur gidiyo bakalım daha nekadar sekil degiştirecek araçlar..

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Büyük takımız ancak 2 büyük projeyi aynı anda kontrol edebilecek kadar değil'' diyorsan tek tercih hakkın var ve eldeki kaynakları optimal kullanmak zorundasın ;şu anda olan olaylar olmuştur ve değiştiremezsin önünde ise şekillendirebileceğin bir gelecek var tercih belli fakat insanoğlu bu açgözlü hepsini istiyor inşallah muvaffak olurlar fakat ben o açıklamadaki 2 büyük projeyi idare edecek kadar büyük değiliz cümlesini yakıştıramadım f1 arenasındaki mücadeledeysen ve üstelik bir fabrika takımıysan daha büyük olmak zorundasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir