Hamilton: "Lastiklerim Neden Çalışmadı Anlayamadım"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, S2’de en hızlı isimdi ama son seansta geçiş lastikleri takıldığında tutunma elde edemedi ve ancak 8. olabildi.

Hamilton: “Zordu. Sıralama hep ıslak zemindeydi ama gerçekten sıkıntı yaşadık. Bir nedenden dolayı lastikler S3’te çalışmadı; hiç tutunma yoktu”

“Yoğun yağmur lastikleri ise gerçekten iyi çalıştı; ardından pite geldim. Çünkü pistin kurumaya başladığını düşünmüş; geçiş lastiklerinin bize en iyi tutunmayı sağlayacağına inanmıştım. (Ama) çılgıncasına kayıyordum”

“Lastiklerin neden çalışmadığını anlayamıyorum. Çok nadiren lastikleri çalıştıramam. Çok ama çok zorluyordum ama tutunma yoktu. Bir şey yolunda gitmiyordu”

McLaren pilotu, lastik sorununun tempolarını maskelediğini, yarışta daha farklı olmayı umduğunu ifade etti.

Hamilton: “Araç, bundan daha hızlı ama tutunmam yoktu; dolayısıyla daha hızlı olamadım. Elimden gelen her şeyi yaptım ama daha iyisi olmadı”

“O kadar da uzak değiliz. Ne yazık ki ön sırayı elde edemedik ama yine de yarın zorlayabiliriz. 8.’likten kalkarak, her şey olabilir.”

Ferrari’nin bu seneki ilk sıralama birinciliğini almasına şaşırıp şaşırmadığı sorulunca Hamilton: “Hayır. Son yarışı kazandılar ve geçiş lastiklerinde iyiydiler. Bir nedenden dolayı onlar çalıştırabildi, biz yapamadık”

“Ferrari hızlı ve lastiklerini düzgün bir şekilde çalıştırdı. Red Bull da öyle. Ama ben sıkıntı yaşadım”

“Biraz daha yukarıda olmak isterdim ama aslın önemli olan, yarın”


Yorumlar

  1. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yağmurlu havada güvenlik aracı arkasında start olur. Çok az su varsa pist üzerinde starta izin veirliyor. Diğer türlü güvenlik için kesinlikte SC olmadan başlatmazlar yarışı. Çok karışır ortalık.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tabiki kendi pilotum yarış kazansın istiyorum ama durgun start olursa umarım patinajda falan kalmayız. Gerçi yanımızda webber var, pek korkulacak türden kalkışlar yapmıyor ama arkamızdaki schumi yi unutmamak lazım. Schumi Web. i yer gibime geliyor startta. Yağmurlu olursa haliyle öndeki araç sprey etkisi olmayacağı için arayı açabilir. Umarım bu Alonso olur.

    Lewis illaki 3-5 kişiyi geçecektir karambole düşmezse. Hava kuru olursa Button bence çok hızlı yükselecek. Bence o araçta kuru hava ayarı var.

    4 ten kalkan Vet. bakalım ne yapacak. Araç sanılanın aksine ispanyadaki gibi baskın gözükmedi hiç de. Yoksa Web. in dediği gibi (inceden dokundurarak) farkı pilotlarmı yarattı.

    Massa çok iyi yerden kalkıyor, startta Vet. i yerse şaşırmam. Çok iyi kalkan bir pilot Massa.

    Lotus'lara pek şans vermiyorum açıkcası. Hava kuruyup biraz ısınırsa belki. Bu sefer podyum zor gibi.

    Zevkli olacak umarım.

  3. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    mesajı içinde….. 🙂

  4. yarın yarış yağmurlu geçerse her türlü sonuca açık olacaktır. bu tip yarışlarda pole'de olmak çok ta avantajlı değil.

  5. Senin abinler birazdan gelip kulağını çekerler neden bu habere yorum yazıyorsun diye.

  6. ooo iyi gün ferraricisi gelmiş gene, sonuclar iyi olunca ferrari şöyle iyi, sampiyonuz, yarıstan sonra görüşürüz vs, yarıs iyi gitmeyince ortalıkta yok.
    unutma puanlar yarısta veriliyor, önceki senelerde antranman sonrası yorumlarını hala hatırlayanlar vardır…

  7. the huntsman  avatarı

    senin gibileri gerçekten anlamıyorum..bizde boşuna yazıp boşuna okuyalım..

  8. Hiç bıdı bıdı yapma evlat. Millet senin çocukça kışkırtmalarına gelmeyecektir.

  9. üretin bakalım mazeretleri kendi beceriksizliğinizin üstünü örten

    ben sayayım

    rihanna padokta değildi.
    nicola yoktu.

    liste uzun aslında varmı ekleyen

    siz mc laren tayfası yokmu hızlı olunca hami yaptı yavaş kalınca çalışmadı çok acı…))

  10. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Lastik ısısı………….

    -yere basma gücünün seçimi (lastiğin ne kadar esnediği. ki bence en önemlisi budur (tahmin). örneğin lastikler 2000 kg yere basmada harika çalışıyordur ama 2050 kg veya 1950 kg yere basmada cevap vermiyordur.)
    -lastik yüzeyinin yere olan açısı. (merkezkaçta etkili olacaktır)
    -pilotun sürüş stili
    -süspansiyon baskısı
    -fren ısısının etkisi
    -pist sıcaklığı
    -pist zemini
    -havanın basıncı
    -atılan turlarla hafifleyen aracın ağırlık dengesini değiştirmesi

    aklıma gelen bunlar.
    ekleyecek olan.

    .

  11. Bence hamilton anlamıştır:))

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    aslında yağmur lastiğinde çok iyiydi araç, ama nedense geçiş lastiği çalışmadı bir türlü. bu sezon pirelli'nin davranışlarını çözen takım işi götürecek gibi duruyor. mclaren ise bu durumun henüz bayağı uzağında.

  13. Yalan söylemiycem sonuçta bi taraftarım benim yarına dair ümitlerim var. " Yarın yağmurlu, aracımız hızlı, neden olmasın?" diyebiliyorum kendime. Ama malesef işler bizim için iyi gitmiyor gibi. En güçlü olmayı beklediğimiz pistte 8-18 olabildik.. Gerçekçi yaklaştığımız durumlarda bile işler istediğimiz gibi gitmiyor, yani yarın lewis'in yeteneğinden başka güvenebileceğimiz birşey yok. Onun dışındaki herşey yine bize karşı olacaktır.

  14. Aslında araçtan indikten sonra anlamış olması lazım fotoğrafa bakarsak:))

  15. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Eren sana şu kadar söyleyeyim daha olan biten birşey yok.
    ve yarın için çok güçlüyüz.

  16. Yoruldum artık.. Her yarış hafta sonuna farklı bir ümitle başlayıp, her seferinde işlerin ters gitmesiyle bozulan moralim ömür götürüyo benden. Kendi kendime " Eren saçmalama, altı üstü yarış" diyorum ama olmuyor üzülüyorum sinirleniyorum. Ama olmaz ki böyle bi iş arkadaş her yarıştamı bişey olur cidden..

    İstersek diğerlerinden en az 1 sn hızlı araç yapalım, lastikleri anında ısıtıp 50 tur koruyabilen bi araç . Artık eminim ki o şampiyonluk bize yine gelmez yine gelmez. Hakkinen in şampiyonluğundan beri takip ettiğim şu F1 de tuttuğum takım 1 yılıda normal geçiremezmi arkadaş. Bu nası bi bela, nasıl bi cünupluktur. HRT bile şampiyon olur biz olamayız.

  17. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Ya bir yarışta sorunsuz geçirelim be arkadaş. Her yarış ayrı bir sorun çıkıyor. Şimdi bakalım pit ekibini görecez yarın. Karışıklıkta batırmazlar inşallah.

    Yarışta bişeyler yapabileceğini bekliyorum. Dolu depoyla daha iyi olabiliriz. Maldonado ve Grosjean startta biçmezse Hamilton'u birşeyler olabilir. İnşallah yarın yağmur olurda Start olmadan başlar yarış. Yoksa startta biçileceğimizin olasılığı yüksek orta sıralar karışır ve Maldonado Grosjean varken hiçbirşey güvende değil. En azından güvenlik aracı arkasında başlasın ki kazasız belasız yarışımıza başlayalım.

  18. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    hamilton:"Lastiklerim neden çalışmadı anlamadım"
    valla ben de anlamadım 🙂

    neyse yarın çalışır merak etme

  19. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Lewis "the overtaker" Hamilton.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir