Whiting: "Villota'nın Kazası 5 Milyonda Bir Olur"

yazar:

kategori:

Silverstone’da Marca’ya konuşan FIA’nın Yarış Sorumlusu, Teknik ve Güvenlik Delegesi: “İnanılmaz derecede talihsiz bir olay”

Bu kaza için bazı kesimler, FIA’dan süper lisans almamış tecrübesiz bir pilotu koltuğa oturtan Marussia’yı suçluyor; aynı zamanda bir tırın arka kapağının kast seviyesinde açık tutulmasını ihmalkârlık olarak değerlendiriyor.

Whiting: “(2009’daki) Felipe’nin (Massa) kazasına milyonda bir dersek, Maria’nınki 5 milyonda birdir.”

“Bir daha bir araya gelmeyecek şartlar oluşmuş; ayrıca inanılmaz derece kötü bir şans”

Whiting, pilotların kafalarının korunması için daha iyi yolları zaten aradığını da belirtti.

Whiting: “Koruma çeşitleri üzerine çalışıyoruz. Böylesi bir kaza pek münkün değildi; aynı şartların tekrarlanması da düşük olasılık”

“Biz daha çok bir tekerleğin etkisi üzerine duruyoruz. Çünkü bir sene içinde (tekerleğin çarpması) birçok defa olabilir. Maria’nın içinde bulunduğu ortam bir daha asla olmaz”

(FIA’nın çalışması ile ilgili haberi ve videoyu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.)

FIA, Kokpit Siperliği İçin İlk Çalışmaları Tamamladı

Kafanın korunması üzerine çalışmalar için Whiting: “Ancak elimizden geldiğince hızlı yapabiliriz. Çünkü çok karışık bir mesele”

“Maria’nın durumunda evet, (kafa koruması) işe yarayabilirdi ama belki de diğer birçok durumda sorunlar daha kötü olabilir; yani pilotu çıkarma veya görüş”

“Bir kaza için daha iyi iken diğeri için daha kötü olacak bir koruma yapmamalıyız”

Öte yandan Alman gazete Kolner Express’e göre Marussia takımı üyelerine Villota’nın kazası ile ilgili bir açıklama yapmaması tembihlenmiş.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir