Grosjean: "Tempom Alonso'nunki ile Aynıydı"

yazar:

kategori:

Lotus pilotu, sıralama seanslarında güçlü görünüyordu ama son bölüme geçmek için kendisine yetecek dereceyi elde etmesine rağmen ikinci seansta spin atıp çakıl alana saplandı; buradan kurtulamayan Fransız pilot, son !o’daki mücadeleye dâhil olamadı.

Buna rağmen Grosjean, yarışta değişken hava koşulları beklentisi ile yükselebilmesi için şansının olduğunu belirtti.

Grosjean: “Yoğun yağmur lastiklerinde Fernando (Alonso) ile aşağı yukarı aynı tempoya sahip gibiydik. Bu yüzden iyi bir son seans geçirip gridde iyi yerler için mücadele edebilirdik diye tahmin ediyorum.”

“Ama yarışta, sıralamadaki gibi hava olursa, (yarış) uzun olacak. Pole pozisyon, bu şartlarda pek bir anlam ifade etmiyor ve eminim ki en üst seviyeye geri dönebileceğimizden eminim”

“Aracımız hem ıslak hem de kuru zeminde iyi. Yarış uzun olacak. Le Mans’ta ‘Kazanmak istiyorsanız, hiç durmamalısınız’ derler ve burada kazanmak için pisti hiçbir zaman terk etmemelisiniz.”

Yarış için güçlü beklentileri olmasına rağmen Grosjean, sıralamadaki hatası yüzünden takımından özür diledi.

Grosjean: “Takım ve herkes adına çok üzgünüm. S3’te göstereceğimiz iyi bir tempomuz vardı. Ama olan bu. Bazen siz hata yaparsınız ve ben, büyük bir tane yaptım. Önceki turdakine göre çok farklı bir şey yapmadım; sadece az fark vardı ama yolun sonu oldu”

“Baktığım verilere göre arkada büyük bir kilitleme yaşamışım. Nedeni? Henüz bilmiyorum. Pist çok kaygandı ve şartlar aldatıcıydı. Ne yazık ki araç çakıl alana girdi. Benim kötü şansım”


Yorumlar

  1. biraz ölçülü eleştiri yapın ya . tecrübesizlikten hatalar yapıyor . daha iyisini yapabilecekseniz gidin lotusa iş isteyin . şöyle haberlere baktığımda her pilotu ağır şekilde eleştiriyorlar . bu yarışada bakarsanız en hızlı 2. zamanında kendisine ait olduğunu görürsünüz . burası motorsporlarının zirvesi ve herşey çok zor biraz mantıklı eleştiri yapın lütfen her pilot için …

  2. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    bence siz bu adamla uğraşmayı bırakında yarışın sonucuna bakın lotuslar pilotları muhteşemdi alonso verdi 1. liği siz düşün alonsonuzun derdine Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM<<

  3. Burak ya. Ne zaman yağmur yağsa seni kum havuzunda arıyoruz. Sen Alonso'yu falan bırak da yarışta kum havuzuna girmeksizin kaç tur dayanacağını hesapla.

  4. Valenciada Kimi gro'dan daha iyi start aldı…
    Sadece ilk virajdaki pozisyonlara bakarak startı değerlendiriyorsanız bilemem.

  5. Vettel'i tutan birinden doğru bir şey duymakta güçtür zaten

  6. Yagmurda biraz acemilikler yapti ama bu gayet dogal degil mi? zamanla tecrube kazanacak, daha iyi olacak..

  7. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Arkadaşım körmüsünüz bir zorunuzmu var adam tecrübesiz olabilir ama hızlı olmadığını göstermez bu.Kaç kez sıralamalarda önde kalmış aç bak cahil cahil konuşma tifosi

  8. utanmasa hata yapmasam düya şampiyonu bile olurum der

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan be herifte ne odlum delisi oldu daha şimdiden. Geçen yarış kazanacaktık muhabbeti, bu yarış pole bişey ifade etmiyormuş. Lan dün pole alsaydın bitarafın tavan yapmıştı, nasıl bişey ifade etmiyor.

  10. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Startları İyi Mi ? Adamın Neredeyse Olaysız Startı Yok

  11. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Biçer-döver grosjean her zamanki gibi kasaplık yapma. Startta bizi biçme. Grosjean ve Mal arasında kötü pozisyondayız. Bakalım hangisi biçecek.

  12. Startları kimi'ye göre iyi mi ? formula 1'i yeni izlemeye başladığını ve izlemeye de valencia gp ile başladığını düşünüyorum…

  13. geleceğin parlak ancak daha çok pişmen gerek

  14. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Bu çocuk gerçekten çok hızlı daha öncede dile getirmiştim sıralamaları ve startları Kimi'ye göre daha iyi en azından şuan öyle ileride Vettel gibi Romain de bir yıldız olabilir düşüncesindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir