Yağmursuz Britanya'nın Kralı Webber Oldu

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilotu, yarışın büyük çoğunluğunda lider giden Ferrari Pilotu Fernando Alonso ve Red Bull’dan Sebastian Vettel takip etti.

Kalkışta yerini koruyan sert lastikli Alonso, ilk bölümde yumuşak hamuru tercih eden Webber’e 5 saniye fark attı ve uzunca bir süre bu farkı korudu. Yumuşak hamurları son bölüme bırakan Alonso, bitime birkaç tur kala bu hamurlarda sıkıntı yaşamaya başladı ve Webber’den baskı gördü. Bu baskılar sonuç  verince Red Bull pilotu podyumun ilk basamağına çıktı.

Arkalarındaki Vettel ise ilk bölümde 5. sıradaydı ama ön gruptan kurtulmak için erken pite girmesi, kendisine avantaj getirdi ve damalı bayrağı 3. görüp podyuma çıkmasını sağladı.

Felipe Massa bugün etkileyici bir performans ortaya koydu. İlk turlarda Michael Schumacher’i geçmekte zorlanan Brezilyalı pilot, 11. tura kadar bekleyince ön grup içinde yer alma şansını yitirdi; Massa’nın yarış içindeki temposu, podyum adayı olabileceğini gösteriyordu. Ferrari pilotunun podyumdan uzak kalmasından bir neden de, Vettel’in lastik değişimini erken yapmasıydı.

Podyum mücadelesini kaybeden Massa, sonlarda ciddi bir tempoya sahip Lotus Pilotu Kimi Raikkonen’in tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Fin pilot, takım arkadaşı Romain Grosjean ile birlikte son bölümün yıldızıydı ama Massa’dan 4.’lüğü alamadı. Grosjean ise 6. oldu.

Yağmurlu geçmesini istediği yarışa 3. sıradan başlayan Schumacher, ilk bölümde ön grubun temposuna ayak uyduramadı ve geriledi. Son bölüme 8. sırada giren Alman pilot, önündeki Lewis Hmailton’ı geride bırakarak 7.’liği kurtardı. McLaren Pilotu Hamilton ise 8. olurken, kabus gibi bir sıralama geçiren takım arkadaşı Jenson Button, kendisini puan bölgesine atabildi. Button 10. oldu. İki McLaren pilotunun arasındaki Williams’tan Bruno Senna, sonlarda Nico Hulkenberg’i geçip puanlarını arttırdı. Force India’dan Hulkenberg ise Copse’deki hatası yüzünden hem Senna’ya hem de Button’a geçilince hafta sonunu puansız kapattı.

Williams’tan Pastor Maldonado, yine bir kazaya karıştı; bu sefer Sauber’den Sergio Perez ile. Perez, Williams’ı geçmek isterken ikili, Brooklands’de temas yaşadı. Perez, aracındaki hasar yüzünden yarış dışı kalırken Maldonado, onarım için garajına dönebildi ama damalı bayrağı 16. geçti.

Öte yandan lastik değişiminde yaşanan olay da Sauber ile ilgiliydi. Takımın Japon pilotu Kamui Kobayashi, son pitstop için garajının önüne çok hızlı gelince mekanikerlerden birkaçına vurdu. İlk gelen bilgilere göre herhangi bir ciddi yaralanma yok.

 

 


Sıra Pilot         Takım                      Derece
 1.  Webber        Red Bull-Renault           1h25:11.288
 2.  Alonso        Ferrari                    +     3.060
 3.  Vettel        Red Bull-Renault           +     4.836
 4.  Massa         Ferrari                    +     9.519
 5.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    10.314
 6.  Grosjean      Lotus-Renault              +    17.101
 7.  Schumacher    Mercedes                   +    29.153
 8.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    36.400
 9.  Senna         Williams-Renault           +    43.300
10.  Button        McLaren-Mercedes           +    44.400
11.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    45.300
12.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    47.800
13.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +    51.200
14.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +    53.300
15.  Rosberg       Mercedes                   +    57.300
16.  Maldonado     Williams-Renault           +     1 lap
17.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
18.  Glock         Marussia-Cosworth          +     1 lap
19.  Pic           Marussia-Cosworth          +     1 lap
20.  De la Rosa    HRT-Cosworth               +    2 laps
21.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    2 laps

En hızlı tur: Raikkonen, 1:34.661

Klasman dışı:

Pilot         Takım                        Tur
Perez         Sauber-Ferrari               14
Di Resta      Force India-Mercedes         3
Petrov        Caterham-Renault             1

9. Yarış Britanya GP Sonrası Puan Durumu:                

Pilotlar:                   Takımlar:             
 1.  Alonso       129        1.  Red Bull-Renault          216
 2.  Webber       116        2.  Ferrari                   152
 3.  Vettel       100        3.  Lotus-Renault             144
 4.  Hamilton      92        4.  McLaren-Mercedes          142
 5.  Raikkonen     83        5.  Mercedes                   98
 6.  Rosberg       75        6.  Sauber-Ferrari             60
 7.  Grosjean      61        7.  Williams-Renault           47
 8.  Button        50        8.  Force India-Mercedes       44
 9.  Perez         39        9.  Toro Rosso-Ferrari          6
10.  Maldonado     29       
11.  Di Resta      27       
12.  Schumacher    23       
13.  Massa         23       
14.  Kobayashi     21       
15.  Senna         18       
16.  Hulkenberg    17       
17.  Vergne         4       
18.  Ricciardo      2       
       

 

 

 


Yorumlar

  1. webberden birşey olmaz. diğer pilotların şanssızlıkları sayesinde biraz öne çıktı sadece. geçen yarışı biliyorsun, vettel'in 25 puan kaybettiği yarış. vettel-maldonado-hamilton-grosjean yarış dışı, webber 4. bitirdi. normalde 8. olacaktı.

    kısacası redbull sezon sonuna kadar şampiyon olabilecek bir araç yapmaya devam ederse, olağanüstü şeyler olmadığı sürece şampiyonları vettel olur, webber değil.

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Kim ne derse desin , ne Raikkonen ne Alonso ne Webber ne Vettel ..
    Bu yarışın tek yıldızı Romain Grosjean'dı

  3. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    En hızlı tur =))) Başka kim olabilir ki . Adam öyle yetişmiş arap atı gibi =)

    Sonradan açılıyo son 3-5 tur Fastest Lap =)

  4. bunda biraz Alonso nun payı var (takımın)

  5. Yarışın tamamını nerden izledin link atabilirmisin ltf.

  6. Scuderia Alonso avatarı
    Scuderia Alonso

    Yahu bu sitede yorumlara dikkatle takip ediyorumda hemen hemen çoğu kişinin düşüncesi şöyle olsun 2. olduk ama vettel ve hamiltonla farkı açtık yinede kardeşim niye sadece vettel ve hamiltonu düşünyorsunuz webberde var hatta en tehlikelisi webber 2.sırada klasmanda..

  7. biri yarışın linkini atsın arkadaşa

  8. Dolu depoyla sert lastikle (bir benzeri Mclaren-Hamilton) başlayarak lastikteki performans kaybını minimuma indirgemeyi hedefleyen bir stratej izledik..esasında herşey yağmur tahminine bağlıydı ki ekranlarda yarım saat içinde yağmur geleceği bilgisi yazıyordu..griddeki diğer araçlar da softları takarak gelebilecek muhtemel bir yağmura karşı başlarda en hızlı turları atmayı bizde yağmurun gelebileceği zamana bağlı olaarak sertlerle gidebileceğimiz kadar gidip sonra da yarış taktiğimizi muhtemel damlacıklara karşı yeniden revize etmeyi planlıyorduk..ancak bu yarış bizim açımızdan en şansız nokta kuru zeminde sert/soft lastiğin karşılaştırmalı olarak nasıl bir performans göstereceğini tahmin etmemizi sağlayacak dataların eksikliğiydi..

    Şaşırtıcı bir biçimde sert lastiklerin çalışma aralığını daha kolay buluyordu takımlar..ekstra olan Weberin Alonsonun arkasındayken farkı sabitleyip fazladan bir kaç attığı turdu..Hafifleyen depo ve artan yol tutuşuyla softlar için en ideal yer yarışın sonuydu..ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve softları çalıştıracak aralığı bulamadık..

    Bizim açımızdan en iyi gelişme Massanın geri dönüşüydü..Yarışın başında Vettele iyi direndikten sonra Michaeli biraz daha önce geçebilseydi fark yaratabilirdi..Yarışın sonunda yetişen Kimiye de iyi direnç gösterdi..Zafer yok ancak umut doluydu bizim için..sonuna kadar zorlamaya ve gelişmeye devam!!!!

  9. Gerçekten de güzel bir yarış olmuş İlk onu tebrik ederim. Red Bull Renault un burada hızlı olacağı kesindi şehir dışında oldğum için pek takip edemedim ama yarışın tamamını ve nelerin olup bittiğini şimdi izledim. Webber ve Vettel harika bir sonuç elde etmişler bu da takımlar için muhteşem. Romain özel bir yetenek olduğunu bir kez daha göstermiş keşke başlarda ki o talihsiz an yaşanma saymış. E20 nin en büyük özelliği hızlı virajlarda çok iyi olması. Biraz araştırdım sıralama turların da Kimi en yüksek düzlük hızına ulaşmış normal kanat açıları ile Drs nin kapalı olması Kersin de arızalı olması ile bu gerçekten de etkileyici.

  10. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    google'a "Silverstone 2012 Formula 1 Torrent" yazarsan kesin gelir .

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    grosjean'la raikkonen arasında 7 saniye fark vardı çizgiyi geçtiklerinde nasıl hemen arkası oluyor anlamadım.ayrıca schumi reis saolsun trulli treni izletti bize yarışta olan olmuş ama 1 tur daha olsaydı iyiydi raikkonen geçerdi massayı.

  12. Ben Yarışı Evde İzledim Padokta Takımın Garajında Değil, Sorduğun Soruları Takımda Çalışanla Dışında Birinin Cevaplayabileceğini Sanmıyorum, Biraz Saçma Olmuş. Neyse Olay Tartışmaya Dönecek, ki Hiç Bir Zaman Tartışmaktan Çekinmem Ama Maksat Kalpler Kırılmasın. Ama Dediğimde de Hala Israrcıyım Yumuşakla Başlasa Bence Kazanırdı Çünkü Massa Vettel'le Aynı Tempoyu Tutturmayı Başardı.(Eğer Yarışı Dikkatli İzlediysen İlk Pitstoplardan Sonra Aralarındaki Farkın 4.5-3.0 Saniye Arasında Olduğunu Görmüş Olman Lazım) Eminim Çoğunluğun Massa'dan Çok Daha İyi Bir Pilot Olarak Gördüğü Alonso, Webber'le Aynı Tempoyu Tuttururdu… Ve Yarışı Kazanabilirdi…

  13. Gokberk Onem avatarı

    Bu yarışları nereden indirebiliriz? İzleyemedim de bi izleyip öyle yapayım yorumumu.

  14. Yukarıdaki takımlardan iki pilotuyla da iyi sonuçlar alan bir tek Red Bull var. Bir de lotus var ama onlar gel-gitlerle boğuşuyorlar.

  15. istersen sana bi e-mail adresi vereyim ordan da telefonumu. bi telefonla konuşalım görüşebiliriz de. uyar mı sana?

  16. birilerine yaranmak için mi :))) şurda schumi en iyi pilot desem dakikasında 20 tane artı alırım herkes de beni pohpohlar. sence yaranmak için mi yapıyorum doğruyu söylemek için mi?

    bak raikkonen 1. pilot takımda. senin dediğine göre onun aracı daha iyi grosjean'dan. direksiyon sorunu bence sorun değil grosjeanda aynısını kullanıyor ama hadi diyelim var öyle bir sorun; raikkonen'in aracı daha iyi olduğu için durum eşitleniyor.

  17. mark webber yarışın yıldızıydı özelliklşe son 5 -10 tur tempoyu arttırıp alonsoyu geçip yarışı 1 . tamamlaması süperdi red bull takımlar şampiyonasında yerini iyice sağlamlaştırdı

  18. ''Pollerde değil sıralamalarda birinci olunur''helal günün anlam ve önemini belirten cümle,hepimiz öğrendik sayende,.Bu kadar yorumdan uğraşıp cevap verebildiğin bir dil yada klavye diyelim sürçmesimi ?yorumundan sonra üye adının nikin olmadığını anladım Abuzittin bey-) gerçekten burada yorum yapan birisinin sıralama turunu ve kazananın polü almış tabir edileceğini bilmediğini nasıl düşünürsün??kelimelerle bu kadar mesgul olma-),içerikten ne anladığınla ol ,ona cevap yaz,.bir fikrin yorumun olsun

  19. <Arkadsım cok düz mantık,o zaman grosjean çömezdi,rai genç f1 e ara vermemişti,şimdi tecrübeler şartlar değişti,ona bakarsan rosberg te schumi yi geçiyor sıralamalarda aha en iyisi rosberg,demekki eskiden olsa 9 şamp alırdı öylemi??

  20. ne demek alonso yenildi hamiltona ama çok büyük fark yoktu sıralamalarda???zaten 0,.5 saniye 6-7 sıra yapıyor artık yetmezmi?

  21. Sen bunu bi Barrichello'ya yada Massa'ya sorsana bi sana en güzel cevabı onlar verecektir

  22. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    ferrari gibi gerizekalı strateji uygulayan takım görmedim.bütün mallıklar ferraride :-)) yani sadece aloya üzüldüm.adam polde başlıyor hard takıyorlar.hadi biz 8.başlıyoruz biz risk alacaz pistte fazla kalacaz biz takarız da size ne oluyor?ferrari gayet dingin bir takım kaçıncı dalaylamadan mezunlar çözemedim :-)))

  23. Bu arada yarışın Kimi Raikkonen için önemi, tüm kariyeri boyunca ilk kez, yarış dışı kalmasına yol açacak herhangi bir sorunla karşılaşmadan üst üste 9 yarış finish görebilmiş olmasıdır . Ayrıca en hızlı tur sahibi olarak yeniden Raikkonen adını görmek ister istemez gülümsetiyor insanı. Kim ne derse desin o listeye en çok yakışan isim kendisi.

  24. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    kaide ne yaw?kâle olmasın o?türkçe öğrensen iyi olur aslanım bir de kimi dövüyon sen ıslatıp ıslatıp?kimsin sen?

  25. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    valla herkes anladı ki zaten biliyorlar ne oldugunu sen anlayamadıysan ben napıyım.şimdi buraya yazarsam yayınlanmaz aslanım o yüzden yazamam

  26. Schumacher de geçildi. Ama geçilene kadar kaç tur arkasında tuttu adamları.

  27. 1. pilotların aracı daha iyi olmaz. 1. pilotlar hızlı oldukları için 1. pilot olmuşlardır. araçları daha hızlı oldukları için değil, kendileri daha hızlı oldukları için 1. pilotlardır zaten. ben böyle saçmalık görmedim yeni yeni şeyler uyduruyorsunuz.

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben royalın hamilton fanı olduğunu biliyorum da seni çözemedim..Royal hunt a Alonsocu deyip de ardından burada massaya eşit araç verilmiyor verseler Aloyu geçer diye yazıp sonra da ben Alonso fanıyım demen biraz garip değil mi?.
    Tamam Aloyu eleştir.İyi sürmedi de.duvara vurdu de.yağmurdan korktu falan de ben anlarım.Ama Alonso tek turda şöyle böyle , massanın aracı eşit değil , massa aloyu geçer falan diye kimici ağzıyla konuşma.YA olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.

  29. Marco heran aklımdadır benim. Hayatımı yönlendiren bazı anlarda durup düşünmemi sağlayan bir yerde zorlamamam gerektiğini düşündüren bir acı dır benim için. Her zaman hatırlanması gereken birisi bence.
    Sonuna kadar zorlayan insan…

  30. Açıkça söylemek gerekirse 2009 da daha yavaş olan Redbull takımı hoşuma gitmişti o yönden sempatim var kendilerine…. Ben 1. olan lider gidenin hayranlarından olmadım hiçbir zaman çünkü… ilk izlediğim yarışta Kimi yarış dışı kalmıştı hatta…

    Redbull'la ilgili demeye çalıştığım şey şu. Biliyorsun ki Kanada da gördüğümüz üzere bu lastiklerin birden performans kaybedeceği tur var yani 4 turda Vettel 4-5 saniye kapatmadı ama Redbull Weber'i 20. turda alsa yada 22-23 ne olacaktı bu sefer Vettel yeni lastikleriyle rahatça öne geçmiş olacaktı demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
    Evet haklısın Redbull'un stratejisi bu. Herkes Vettel'e geçiş yapamıyor diye eleştirirken kimse aracın önü açıkken ki performansıyla önünde biri varken ki performansı arasında ki farkı gözetmiyor bu gerçekten garip mesela. Neyse konumuza bakarsakta yine yağmur da dahi olsa iki takım arkadaşı arasında 1.319 saniye fark pek kabul edilebilir değil. He olur mu olur neden olmasın ama sen düşün bu söylediğin fark biraz abes değil mi? sonuçta Gilles'in Senna'nın yarıştığı dönemlerde değiliz malesef…

    Yanlış anlama atışmak vs. için uğraşmıyorum sadece ilk başta dediğim gibi. Madem başarı Alonsoyla geliyor niçin başarısızlıkta kimse onun lastikleri çalıştıramamış olabileceğini bir kere bile söylemiyor onu merak ediyorum. Sanki iyi gün dostluğu gibi geliyor bana onu anlatmaya çalıştım…

    Neyse konuyu tartışmaya çevirmesek daha uygun olur.
    İyi akşamlar dilerim sana…

  31. Henry Crazy avatarı

    Sen beni yanlış anladın ben Royal Hunta yazdım.Kimi avatrı olan kişiye

  32. Henry Crazy avatarı

    Ne alaka dostum benim avatarım Senna kendisi benim en saygı duyduğum pilottur.

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen de değiştirmelisin.O arkadaş hamilton fanıdır.Peki sen??

  34. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sendeki redbull avukatlığını anlayamadım.Ama yine de yazayım.İsteseler vetteli webberin önüne alabilrlerdi demişsin.Bunu da vetteli erken pite alıp , webberi eski lastikle pistte tutup yaparlardı demişsin…Yarışı izledin mi?.Redbull tam da senin yazdığını yapmadı mı?Vetteli 11.turda pite alıp webberi 15 de pite almadı mı?Vettel gıcır lastiklerle tam 4 tur boyunca webbere oranla hızlı turlar atmadı mı?
    Bana burada redbulu savunma.Daha bir ay önce monakoda vettelin kimin sayesinde nasıl yukarılara gelebildiğini unutmadık.Bence sen redbulu savunacağına kendi pilotunla ilgilen.

    Massa bugün hızlıydı ama şumi treninden 12 tur boyunca kurtulamadı.Öyle olunca da fark açılmadı.Vettel neden en erken pitstop yapan pilot oldu acaba?.Redbulun stratejisi budur.Pistte geçemiyorsan erken pitle geçmelisin.Massa trafikte kalınca vettele cevap verilme şansı da kalmadı.

  35. Henry Crazy avatarı

    Yorumlarını okudum bence avatarını değiştir.Alonso yap.Ben de Alonsoyu destekliyorum.Ama objektif olmaya çalışıyorum.Sen ise Kimi fanısı ama belli olmuyor.F1 kaç yıldır takip ediyorsun bilmiyorum ama 1.pilotların araçları her zaman daha iyi olur.belki Mclaren bu kuralı uygulamaz.Ama hemen hemen diğer takımlarda durum böyledir.

  36. Henry Crazy avatarı

    Dostum avatarını görünce içim cız etti.RIP Simo

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    . Başarı gelip pole alındığı zaman Ferrari'nin hızı değil alonsonun başarısı ama yok nispeten başarısızlık geldiği zaman…………….

    Birisi böyle yazmış.Ben de yağmurlu sıralamada 2 pilotun arasındaki farkı belirttim.
    Yani senin anlayacağın dille Pole Ferrarinin hızı ise,, 1,319 neyin nesi?Öyle ya araç pole alacak kadar hızlıysa diğer pilot neden 1,319 yemiş?

    Sen ne anladın?
    Alonsonun tur başına massadan 1,319 sn. daha hızlı olduğunu mu?

    Sap ile saman karışmış.Ayıklaması uzun sürer.

    Algı zayıflığı olan benim yazdığımı okumasın.

  38. schumacher treni yorumlarına çok güldüm. schumacherin trenine takılanlar geride kalmış falan filan. arkadaş hızlı isen geçeceksin bak webere nasıl geçti alonsoyu . bu arada redbull aracları daha hızlı görünüyor.

  39. bu çocuğu kaideye alıp kendinizi yormayın beyler sakin olun bu bir provokatör bu bir alonso cu silik karakter… ıslatıp ıslatıp dövüceksin bunu valla ben görsem dişlerini ağzına dökmüştüm çoktan ama internet alemi olunca kasıntı yapmayın ne diyorsa desin.. idiot.

  40. Heh işte senin yaptığına ne deniyor peki? Kimi Grosjean'dan önde mi değil mi aç bak bakalım klasmana sıralamalarda geri kalmasının nedeni acaba Grosjean'ın 3 senede ki gelişimi mi yoksa Kimi'nin 2 sezon yarışmayışı mı?(ralliyle bu işin ilgisi olmadığını biliyorsun) Yoksa Kimi'nin ilk günden beri direksiyondan memnun olmayışı mı? Adamın direksiyonu istediği gibi değil ama bak dikkat et direksiyon iyi değil demiyorum belki de en iyi direksiyon bilemeyiz ama Kimi'nin istediği gibi değil ve adam ilk andan beridir şikayetçi he bu sorun çözülür Kimi işte bu yeni getirdiğimiz direksiyon tam benlik derse işte belki o zaman Grosjean'a geçildi diyebiliriz ki ben puan olarak geçebileceğine en ufak ihtimal vermiyorum.

    Sana cevap yazmamak için elimden geleni yapıyorum ama Kimi'ye saçma sapan laf edildiğinde tutamıyorum kendimi. Senden başka kimse Kimi'nin bu sıralama durumunu sorgulamazken takılmışsın sıralamaya e mübarek madem ona takıldın o zaman bari yarışları öyle yada böyle puanla kapatmasına yada Grosjean'ın önünde bitirmesini de belirt o konuyla ilgili otur iki çift laf et. Hee yok sen sürekli Kimi kötü onu geçen adam şimdi eziliyor bunu geçen adam şimdi geçiliyor dersen benim gözümde ancak birine yaranmak için(rakip fanlar olabilir bu biri) 9 takla atan bir kişiye dönüşüyorsun o yüzden yazdıkların hiçte mantıklı gelmiyor. Bir tane tarafsızım yazdığın mesajın altında Kimi'yi takdir etmişliğin yok adam 11. sıradan başlayıp 2. liğe geldi ki önünde kimse yarış dışı kalmadı-galibiyete gidenlerden- hiçte takdir ettiğini hatırlamıyorum ama alonso geçen hafta kazanınca alonso fanlarından çok övdün adamı maşallah bu mu objektiflik? adama gülerler sadece…

  41. alonsocu arkadaş…
    1…raikkonen ferraride kendinden daha tercübeli bir pilotla yarıştı ve bu pilot ölümcül bir kaza yapmamış sapasağlam massa idi ve takımda kimi önemsemediğinden dolayı eşit statü vardı. ve psikolojen ezilmiş ezdirilimiş sindirilmiş bir insan değildi massa o dönemler
    2…grosjean renoda yarışan tercübeli bir pilotla yarıştı ve o dönemler şimdikine göre daha çömezdi ve rakibi olan kişi ik sene f1 e ara veren biri değildi. üstelik uğruna kazalar yaptırtılan bir adamdı.
    3…şunuda unutma alonso raikkoneni asla pist üstünde bu sene hariç yani eski dönemde yani gerçek geçişlerin olduğu dönemde geçememiştir.

  42. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Hea Fernando Alonso Felipe Massa'dan tur başına 1,319 sn hızlı değil mi?

    O yorumu okudum ya, bir daha senin yorumlarını okumam.

  43. senin yaptığına düz mantık denir. olayların nedenleri ve bunlara bağlı sonuçlar vardır. geçen sene hamilton gayet hızlıydı jenson'dan, puan olarak geride kaldı, neredeyse tüm sıralamalarda jenson'u geçti, yarışlarda da galibiyet sayıları eşit. sadece fazla zorladı, çok ceza aldı, kaza yaptı, bu şekilde geçildi.

    alonso hamilton'a yenildi evet doğrudur. hız olarak da geride kaldı sıralamalarda. ama çok büyük farklar yoktu. ben kimi'nin aslında kötü bir yarışçı olduğunu kanıtladığım zamanlarda sana bişey oluyor. uzaklardan uçup gelip bana cevap yazıyorsun.

  44. sen bu lafları geçen sene Weber hakkında konuşanlara da etsene… Grosjeanın geçmişte alonsoya geçilmesine amma takmışsın alonsoda hamiltona geçilmişti ama geçen sezon button da hamiltonu geçti bu durumda button alonsoyu yenen hamilton dan alonsonun yendiği grosjean dan iyi pilot onu napıcaz?
    Massa Raikkonen le yarışma iznine sahipti. 2006 da Schumacherin hemen arkasında oluyordu ki ben farkın 0.015 olduğu sıralama turunu bilirim-Fransa GP. Ama sonra nedense Massa şamar oğlanına döndü ve bu kadar fark sadece pilotaj farkı??? adamı deneme tahtası gibi kullanıyorlar ve eşitlikten vs bahsediyosan asıl kimin uçtuğuna dair bir istatistik yapalım o zaman… gerçi Kimi fanı gibi görünü iyi rol yapıyon ama aslında senin karşına sen gibisi lazım açıcaksın bi alonso nickli profil ver yansın alonso kötü şöyle böyle yapıştıracaksın lafı boş konuşacaksın ama özellikle de ki denk olsun durum…

  45. Renaultu küçümsediğim filan yok Mclarenle onu aynı kefeye koyuyorum yani Mclareni küçümsüyorum artık. Nasıl anlıyorsan olayı.

    Zaten biri 50 yıllık takım diğeri 1 senelik(yeni lotus)

  46. Grosjean'ın ön kanadına hasar verip erken pite girmesi sonucunda kaybettiği vakit, Raikkonen'in Schumacher treninin arkasında kalarak kaybettiği vakitten daha az.

  47. Önümüzdek, yarış bize uygun daha iyi olacağız bla bla:))

  48. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    cok haklısın kimi nin geçen 2. bitirdigi yarıştaki basın toplantısı aklıma geldi 10 saniye civarı surmeden konusmasını bitirmisti yarışı uzatsalar belkide o yarışı kazanabilirdi

  49. massa'ya eşit araç verseler ne demek yahu? insan bunu yazarken utanmaz mı? resmen iftira atıyorsun. bu kadar düşülmez arkadaş pilotu eleştirirsin tamam da iftira atamazsın. iki araç eşit olmasa massa monaco sıralamalarında 0.150 saniyeye kadar yaklaşabilir miydi alonsoya? yoksa ne yapıyorlar bir yarış iyi bir yarış kötü araç mı veriyorlar?

  50. siz uçmuşsunuz beyler. o kadar ki muhabbet alonso'nun saf hızı raikkonenden iyi değil kıvamına falan gelmiş. küçük bir örnek vereyim;

    2009'da alonso'nun her sıralama turunda istisnasız 0.200, 0.300 fark attığı grosjean, şuanda raikkonen'i sıralamalarda geçiyor.

    2007-2008-2009 ilk yarısına kadar raikkonenle sıralamalarda başa baş mücadele eden, arasıra öne çıkan massa, sıralamalarda alonso tarafından eziliyor. (yarışları örnek vermiyorum bile, konu saf hız olduğu için)

  51. bu i.crasher ne demek onu bi açıklar mısın adam akıllı?

  52. Demek istediğimi anladığını düşünüyorum aslında. Massa Weber'in Vettel'e karşı gösterdiği performansı göstermiyor ama bak bugünkü gibi ayda yılda bir gelen performansı da takım çekip çıkaramıyor diyorum.

    Pilotları aşağılamadan sorgulayabilirsin elbette Kimi'yle Romain'in durumunu o konu da içim rahat gönlüm şen Bak Maldonado da hızlı deli dolu sıralamalarda da yarışta da ben Senna'ya göre yavaş olduğunu görmedim ama nedense hepimiz adamın kasap olduğu konusunda hem fikiriz. Başı boş deli dana gibi olduğu sürece Romain istediği kadar hızlı olsun hiç farketmez Kimi sabırlı ve temiz giderek ona puanın nasıl alındığına dair ders veriyor.

    Sen Massa'nın extrem performans gösterip istisnai bir durumda 1-2 yapan ferrarinin kazanan pilotu olabileceğine yada buna izin verileceğine sadece bunu söyle yeter. Şampiyonadan bahsetmiyorum. Bak bugün Redbull'da bir şekilde Vettel'i öne geçirebilirdi şampiyona için deyip ama adamlar yapmadı. Tek yarış olarak ele al lütfen sorumu….

  53. Tebrikler Webber ve Redbull`a.. Webber ve Rebull da dahil kimse beklemiyordu sonlarda 4sn farki kapatip 3sn farkla galibiyet alacaklarini, iste bu meshur Pirelli sacmaligi oluyor..

    Bir sacmalik da Lotus ve Raikkonen den geldi, yarisin basinda burnuna zarar verip zorunlu pitstop yapip en geriye dusen Grosjean yarisin bitiminde gayet duz ve normal bir surus sergileyen Raikkonen`in hemen arkasinda bitirdi. Tamam 2 set sert lastikle tek pitstop yapmis gibi avantajli bir strateji kullandi ama Raikkonen`le bu kadar zamani kapamasi demek aslinda Raikkonen`in belki de yarisi kazanmasi gerekiyordu demek. Yumusak lastikle baslarda en uzun giden pilotlardan biriydi Kimi, biraz daha pistte tutulup yep yeni sert lastikle tek pitstopla yarisi bitirebilirdi bence, ve ya minimum podyumda olurdu. Ha lastikler biter diye risk almak istemiyormusun? o zaman bu kadar yeni lastikle sonuna kadar asilacaksin abi, nasil en hizli turu atiyorsan her tur cok zorlayacak yine podyuma cikacaksin, nasilsa lastik korumak gibi bir derdin yok, yarisin sonlarinda ucuyor olmak ve en hizli turlari atiyor olmak birsey ifade etmiyor, cunku yarislari maclari uzattiklari gibi uzatmiyorlar, +4 tur diye birsey yok..

  54. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    yok kardeşim başkası degil bence bizzat redbullda oluyor.sen yanlış anladın i.crasher

  55. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sorgula sorgula biz alışkınız.Biz grosjean ve kimiyi sorgulamayalım siz Alonso ve MAssayı her daim sorgulayın.Biz alışığız.
    Sıralamada MAssanın yediği farktan haberin var mı senin.1,319 sn.

    Bir iki sinirli taraftar hariç kimse strateji hatası demedi.Pirellinin durumundan bahsedildi.

    Vettel en erken pit yapan isimdi.O sırada MAssa şuminin arkasında zaman kaybediyordu.Eğer Şumiyi erkenden geçseydi vettele fark açabilir ve onun pitstopuna 1 tur sonra cevap verebilirdi.Sert lastiği sevmeyen massanın vettel gibi erkenden pite alınması sıkıntı olabilirdi.

  56. Raikkonene en azından podyumu kaybettiren nokta schumerin arkadasında olduğu kuyrukta olması.redbull hakikaten çok akıllı takım schumerin arkadasında zaman kaybetceğini anlayınca hemen aldılar vetteli erkenden pite buda ona 2 sıra kazandırdı.malesef lotusun pit duvarıda izledi

  57. Tamam çok iyi pilot,kurnaz hata yapmıyor ama Vettel gelmeli ferrariye yoksa boş gececek her sene

  58. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    ferrarinin pollerde 4-5 olmasına gerek yok çünkü pol poldür birinci sıra demektir.pollerde birinci olunmaz sıralamada 1.olunur japon kardeşim

  59. Henry Crazy avatarı

    Ama Shumi harka savunma yaptı.Unutmamak lazım.Orda Massa'dan çok Shumi müthiş savunma yaptı.

  60. 2011 de bana öyle hileli hurdalı gelmiyor. Brezilya'da Vettel'e araçta sorun var dedikçe adam inatla basıyordu. Sorun var yada yok hiçbirimizin elinde veri yok ama öyle yada böyle Vettel öndeydi. Belki şu motor haritası olayı uymamıştı Weber'e ki bana daha mantıklı geliyor bu durum. He son turlarda ki İngiltere olayını diyorsan onu o yarış için mazur görmek lazım bence. Sonuçta hatırlarsın ki takımın elinden en büyük silahı alınmaya çalışıyordu(EBD) ve bu her yeri ayrı oynayan Fia'ya güven olmayacağı için o karmaşık ortamda olabilir bir şey ama bugün mesela hiçte Weber 2. pilot gibi değildi. Adamlar istese Vettel'i pite alıp Weber'i pistte bırakıp Vettel'i öne geçiremezler miydi sence? Ama bıraktılar gitti Weber galibiyet aldı. Massa zaman zaman hata kaza öne geçtiğinde nedense pite taa lastikleri bitince alınarak geri bırakıldığı yarışlar da var…

  61. Henry Crazy avatarı

    Saf hızı Vettel Raikkonen kadar iyi değil.Hatta Massa'ya eşit araç verseler Alonso'yu geçebilir sıralmada.Ama Alonso kurnaz bir pilot.Arkasındaki araç hızlanmadıkça oda hızlanmıyor.Zeki bir adam.Şu açıdan önemli bir pilot.Hızlı olabilirsiniz ama winner olmak için kafa lazım 🙂

  62. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton o lastiğe ancak 8 tur tahammül edebildi.

    O lastiği en iyi kullanan webber oldu.İlk pite en geç giren wwebber oldu.Tam 15 tur kullanmış.

    Yumuşak lastikler sadece birkaç tur sertlerle aynı performansı sergiliyor sonra kaybolup gidiyor.

    Ayrıca aynı lastikte massanın daha hızlı olduğunu nerenden uydurdun.MAssa o lastiği başta kullandı Alonso sonda kullandı.Massa o lastikle 12 tur boyunca yavaş şumiyi geçemedi.Bu mu hız.

  63. Kafan güzelmiş, güle güle kullan.Mantığa bak arkadaş ya.

  64. Sinan Özdemit avatarı
    Sinan Özdemit

    Yarışın galibi ve ikincisi Webber ve Alonso tebrikler, biraz burukluk var yine de 1. olabilirdik,
    ama daha sert olan lastiklerle başlamak yerine yumuşak olanıyla başlasaydık ne olurdu diye düşünüyor haliyle insan fakat unutulmamalı alonso da massa gibi başlasa da çok bir şey değişmeyebilirdi, belki alonso o virajda dışta kalsa idi belki webber de bir daha geçemezdi ama bu liste böyle uzar, tebrik etmek gerek sonuçta güzel bir yarış izledik.

    gelelim diğer pilot ve takımlara -öncelikle Massa bu senenin en iyi sürüşünü yaptığı için çok sevindim ama gerçekçi olmak gerekirse ben sürekli bunu yapacağını zannetmiyorum Ferrari de de kalıcı olacağını da sanmıyorum, Ferrari başkanı çoktan kararını verdi bana kalırsa öbür sene Massa olmayacak ama yerine kim gelecek Webber? Perez? başka biri zaman gösterecek.bu aralar Mclaren taraftarlığı sağlıla zararlı olmalı 🙁 Hamilton ve Mclaren can sıkıcı bir durum çünkü 8. başlayıp 8. bitirmek bile aldatıcı -gerçekler acı maalesef- Perez-Maldonado kazası(ki konuşulması gereken bir konu bence de) ve Kamui nin pit girişinde arabayı kontrol edememesi olmasa idi -normal şartlarda- bugün podyum beklediğim Lewis ancak 11. button ise 14-15 i sırada mı olacaktı (galiba) neden bu kadar büyük bir takım bu hale geldi umarım kendilerine gelirler, hem kendi taraftarını hem de benim gibi Ferrari taraftarının canını sıkıyor bu durum. Mclaren in ve özellikle Lewis in mücadelenin içine dönmesi gerekiyor bir an evvel yoksa o kadar emeğe yazık olacak. gelelim Lotus a ve özellikle dikkatimi çeken Roman Grojan a. Raikkonen in aksine cidden asılıyor bu adam yarışa evet çok eksiği var hala doğal olarak performans olarak bu yarışı 1. 2. ya da en kötü 3. bitirebilirdi Lotus bu sene galibiyet alamazsa araca büyük haksızlık yapmış olurlar.
    Mercedes e ise bir şey demiyorum Schumacher daha iyi bir takımı hakediyor bakalım Schumacher daha ne kadar tahammül eder, keşke çok sevdikleri paul di restayı alsalalar da Schumacher de force india ya gitse eminim orada daha başarılı olur, en azından hakettiği değeri görür. -bugün yapabileceğinin en iyisini yaptı . 7. olarak demekki bu kadar bu takım:( – Aslında bu seneki Sauber ve Schumacher çok çok daha iyi sonuçlar alırdı eğer yarışacaksam 2013 te bu seçeneği düşünürdüm, yanıma da kendi güvendiğim adamları alarak ama işte gerçek dünya da schumacher in bile eli kolu bağlı sanki 🙁 mercedes bir kere de beni yanılt artık.

    Pastor Maldonado lafım sana -elbette haberin bile olmayacak- ama 2 yarıştır hem Hamilton un hem Perezin yarışının içine ettin, zerre de pişmanlığın yok, hadi yarış kazası geçen yarış bu haftaki ne ben belki buradaki çoğu kişinin aksine Maldonado nun çok iyi ve yetenekli bir pilot olduğunu düşünüyorum, barcelona yı da şans olarak görmüyorum ama bu aptalca hatalar o galibiyeti gölgeliyor Williams takımının Fia dan önce bir çözüm bulması gerek yoksa yazık olacak ne kadar hükümet desteği olursa olsun williams gözünün yaşına bakmaz, zaten Bruno Senna da formula 1 pilotu değil doğruya doğru ben sezonu göreceğine inanmıyorum -umarım yerine Jamie Algersuariyi getirirler, Artık gelecek yarışı beklemek gerekecek bakalım neler olacak

  65. Schumiden veya mgp den bir açıklama gelmedi şu ana kadar.
    enteresan.
    zellikle rosberg ne diyecek merak ediyorum.
    halen şampiyonluk lafları edecekmi acaba?

  66. alonso nun saf hızı çok iyi olmadığı için Ferrari hep pollerde kaybediyor yarışları.Yoksa 3 senedir hatta redbull un domine ettiği geçen yıl bile yarış hızı çok iyidi ferrarilerin.Vettel yada hamilton gibi bir pilot bu aracı her yarış olmasada birçok kez polde ilk çizgiye taşır. Buda şampiyonluğu getirir.aksi halde imkansız,pollerde 4-5 olup şamp olamazsınız ,şansta biryere kadar.göreceksiniz vettel i yine alacak.

  67. Henry Crazy avatarı

    Redbull'u örnek göstermen komedi olmuş.Malum 2011 yılı var hani 🙂

  68. Henry Crazy avatarı

    Ayrıca Alonso zaten tek turda en hızlı değildir.Yani yağmurdaki en iyi pilot bence Hamilton dünü saymasak.Tek turda Vettel Raikkonen Alonso'dan daha hızlıdır.Ama Alonso komple bir pilot.Her şeyde en iyisini yapmıyor.Herkesin yaptığı iyi şeyleri tek bir bünyede toplamış

  69. bende onu sorgulayacaktım da savaş çıkacak yine. Başarı gelip pole alındığı zaman Ferrari'nin hızı değil alonsonun başarısı ama yok nispeten başarısızlık geldiği zaman Ferrari'nin yanlış stratejisi yok aracın kötülüğü vs vs vs. Massa'yı öne çekmek için adam akıllı bir strateji hazırlamış olsalar bugün belki de Vettel biraz daha az puan almış olacaktı. Ama onların tek düşüncesi alonso tamam takımı sırtlıyo falan ama diğer pilota hiç şans tanımazsan o adam ne yapsın? Herkes Redbull düşmanı ama bakın adamların iki pilotu da yarış kazanıyor bu bile bence birşeyler anlatıyor ama gerek yok ilgimi bile çekmiyo ferrarinin düştüğü durum. Sadece üzülüyorum ne kadar rekabetçi grid o kadar iyi

  70. Henry Crazy avatarı

    Dostum Massa2nın turlarına bakmadığım için birşey söyleyemeyeceğim.Ama dediğin doğruysa çok şaşırırım.

  71. Evet araç belki çok hızlı değil ama son pitte sertleri taktıktan sonra attığı ilk 5 tura bakarsak öndekilerle aynı tempoyu yakamıştı.
    Bence bu aracın sorunu dolu depoyla lastikler çabuk bitirmesi.
    Massaya fazla direnmeden 8. turda falan pite alıp 3 pit stratejisine geçebilirlerdi.
    Enazında deneselerdi en kötü 8. olurlardı.
    ama bence grojanın önünde bitirebilirdi.

  72. aynı lastiği massada kullandı,çok daha hızlıydı.yani bu yarışın gitmesi alonsonun performans hatası olamazmı?ben gerçekten anlayamıyorum Alonso mu çok iyi yoksa Massa gerçekten aşırımı kötü,bu kadar fark!! komplike olarakçok iyi pilot alonso her zaman birşansıda var ama bir hamilton vettel hızı yok.Yoksa gerçekte araç tahmin edilenden demi hızlı?

  73. Henry Crazy avatarı

    Alonso yumuşak lastiği kullanamadığını düşünmüyorum.Hard lastikler Softlardan çok daha hızlı.Alonso'nun arkasındaki 5 pilotta neredeyse her turda yarım saniye hızlıydı Alonso'dan hepsinde Hard vardı.

  74. Raikkonen06  avatarı

    Renaultu neden bu kadar küçümsüyorsun? Onları istikrarlı bir şekilde devam ediyolar en azından Kimi kaza bile yapmadan götürüyo her yarıştan puanlar alıyor peki ya sizin Button napıyor? Arkada HRT'lerle mücadele ediyor renoya laf atacağına kendi ekibini hallet.

  75. Raikkonen06  avatarı

    Herşeye rağmen en güzeli En Hızlı Tur:Kimi Raikkonen bu bile mutlu etti beni ama yetmez daha iyisini yapabilirsin Kimi zorla biraz lütfen eski Kimi'yi aşırı derecede özledik ah be şu direksiyonu bi halledemediler üstüne üstlük bide adam gibi stratejileri yok takımın bir yarıştada düzgün stratejin olsun sen nasıl büyük bir takımsın.

  76. live timingten takip ettim yarışı lotuslar ferrariden hızlı bu açık bana göre en iyi takım redbull sonra lotus ve ferrari geliyo

  77. Neden hiç kimse Alonso nun yumuşak lastiği kullanamadığından bahsetmiyor?Pistteki en hızlı araçtı Massa yumusak lastikle hemde 10 tur

  78. Henry Crazy avatarı

    Dostum Mercedes gp çok yavaş sorun bence araçta.Massa Schumiyi başta geçtikten 1 tur sonra farkı neredeyse 1.5 saniye yaptı.Araç yavaş ama öyle aracı 3. cebe taşımak çok büyük başarı.Gerçekten de pilot yağmurda belli oluyor

  79. Henry Crazy avatarı

    Çok net yorum var cümlede.Bu başlığı atan kesinlikle Alonso taraftarı.Ben de öyleyim.Böyle bir başlık atmazdım

  80. Bir cümlenin objektif veya subjektif olabilmesi için görüş bildirmesi lazım.

  81. Eğer aracın lastikleri çabuk öldürdüğünü varsayarsak dediğin mantıklı. Ama bana kalırsa sorun başka yerde.

  82. Henry Crazy avatarı

    Sitenin attığı başlıkta bence objektif değil.Adam çıktı güzel bir zafer kazandı.Yağmursuz Britanya'nın kralı ifadesi doğru bir ifade değil.Yağmur olsaydı yağmur olmasaydı sonuç ortada.

  83. Acaba MGP Schumi için 3 pit düşünse daha yukarlarda bitiremezmiydi?
    Soft lastikler çok erken biti ve massadan baskı yedi, massaye geçildikten sonra tur başına 1 saniye ve artarak daha yavaş kaldı.
    Acaba 7-8. turda pite alıp 2 set hard kullandıktan sonra en son 44-45. turlarda softa geçseler lotusları geçemezmiydi?
    Pitte kaybedilen sürenin 20 saniye olduğunu düşünürsek 15 tur toplamda taze lastikle gittiğinde (3 pit x 5 tur taze lastik) bence mümkün olabilirdi.

    Bu arada ros brawn rb leri silverstone da görelim demişti.
    Hepimiz gördük işte.
    Olay tamamen doğru strateji ve doğru ayarda bitiyor. araçların arasında hız farkı yok bana göre.

  84. yarışın linkini atın arkadaşa.

  85. RBR nin mevcut lastikleri herkesden daha iyi kullanması mantıklıdır çünkü mevcut süspansiyon sistemini en iyi ve en uzun kullanan takım kendileridir.SOn iki sezondur Pirelli lastiklerine eniyi tepkimeyi veren mevcut süspansiyon sistemi olmanın yanında geometrisi ile sürekli olarak gelişerek daha iyi kullanan bir RBR gerçeği var.Ferrari ve bizim Mercedes bu sistemi yeni keşfettiler ve bence kaydettikleri mesafe takdire değer.Bizim Mercedes biraz daha başarısız kaldı ama yinede epey mesafe kaydettiğimiz de asıl bir gerçek.

  86. RAMBO MOD ON

    WEBBER'E TOLERANS VARDI ARACI DAHA İYİYDİ ONDAN 1. OLDU O YÜZDEN VETTEL 3. ZATEN MASSAYI NASIL GEÇTİ PİTTE? HA?

    ŞALU

    RAMBO MOD off

  87. Mclaren İcin Son Şanslar 14 Gnde 2 Yarış Yapılacak.Bu Yarışlarda Toparlandı Toparlandı Toparlanmadı Sonları Hayır Olsun.Bu Sene Görülen Şu Ki Alonso ve Redbullar Şampiyonluk Mücadelesine Girecek.Tabiki Mclarenide Görmek Lazım Onlarda 2010daki Gibi Son Yarışlarda Atak Yapabilir

  88. Martin bi yürü git ya senden takım patronu filan olmaz !!! Anca lastik değiştirmeyle , konuşmayla şampiyon filan olacagını zannediyor. Renoya bile geçildik yuh diyorum başka bişey demiyorum…..
    Bu iş böyle olmucak kovalayın şu Mclaren kadrosunun tamamını.Sezona en hızlı arabayla başladıkda ne oldu al… Şimdi Mercedesle yarışır hale geldik rezillik!

    Şu Pirelli F1 in içine etti … Yarışlarda eskiden yetenekli olan kazanırdı.Savaşan kazanırdı.Şimdi sadece lastik korumayı beceren , lastiğini 1 tur geç değitiren yarış kazanıyor.Sıktı artık F1 zaten izlemek için bi ton uğraşıyoruz.

  89. Aynı mantıkla Alonso'yu hiç anlayamaman lazım.

  90. 1. Alonso Form Olarak Massa'dan Daha İyi. 2.Massa Trafiğe Takıldı (12 Tur Schumacher'in Arkasındaydı)… Ama Alonso'nun Önü Boştu, Emin Ol Yine Fark Açardı…

  91. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pirelli lastiklerinin dikkat edilmesi gereken yönü ani performans kaybıdır.Lastik bitmeye başladı mı yavaş yavaş değil de aniden bitiveriyor.Bunu Raikkonen çinde yaşadı.Alonso Kanadada yaşadı.Hakeza birkaç tur daha olsaydı bugün burada da yaşayabilirdi.

    Ben şahsen hamiltonun 21.turda taktığı lastiği 29.turda değiştirip atmasından sonra, Alonsoyu sonlara doğru büyük bir sıkıntının beklediğini anlamıştım.Yarışın başında değil de ortalarında bu lastiğin bizim için iyi sonuç vermeyeceğini anlamıştım.O yüzden bu sonuç bana sürpriz olmadı desem yeridir.

  92. rocco junior avatarı

    sanki kesin hüküm var hakkında yumuşakları taksaydı kazanacaktı diyor.koca ferrarinin kafası senin kadar çalışmıyor.yahu söyler misin telemtre verileri nasıldı?hangi aralıklarda lastik iyi çalıştı yada perfonmans kaynı ne zaman başladı?acaba ortalama hız farkı ne kadardı 2 hamur arasında söyler misin velet?yada alonso yumuşakla başlayıp hangi turlarda pite girmeliydi?

  93. Diğerlerini anladım da vettel nasıl günün yıldızı oluyor 4.başladığı yarışı 3.bitirdi 🙂

  94. bundan sonra böyle, çünkü site yönetimi bu tarz kışkırtıcı yorumları destekliyo doğru söyleyeninde mesajını siliyo

  95. rocco junior avatarı

    Senin nerenle yarış izlediğin belli Velet.Saçmalamayı bırak bir daha izle.

  96. rocco junior avatarı

    İyi de Vettel de zaten yumuşak vardı ve kafa kafaya gidiyorlardı Massa 6sn fark açtı mı hayır daha ne o zaman?Sonuç olarak o da Vettelin gerisinde bitirdi değil mi?neye göre taktiği daha iyidi arkadaşım Allah Allah ya

  97. Evet Ama Yine de Geçilirdi Sonuçta Son Turda Geçilmedi…Yani O Saatten Sonra Takımın Yapabileceği Pek Bir şey Yok, Hata En Başta Yapıldı..

  98. vettel webber alonso massa bugünün yıldızlarıdı bence harika iş çıkardılar

  99. aman dikkat edesin sakın başkası olmasın o takım patronuna ağlayan? hatta elde edemeyince takımını satan….

  100. Son senelerde hep Ferrari nin RBR nin sistemlerini kopye etmeye çalışıldığı konuşulurdu. Bence… bu sezon RBR Ferrari nin egzoz sistemini ana çalışma prensibini kopyaladı ve Renault motorun çalışma prensibinin verdiğüi destekle bunu Ferrari den birazdaha önce ve efektif olarak kullanabiliyor.

  101. Ferrari Adına Kötü Bir Yarış Olmadı.Kuru Zeminde Sert Lastikle İyi İş Cıkardılar.Belki Yarışın Başında Yumuşak Lastikle Başlayabilirlerdi.Ama Webber Cok Hızlıydı Farkı Eritti ve Gecti.Alonsoda Üzüntü Olması Normaldir.45 Tur Lider Götürüp 6 Tur Kala Gecilmek Onu Üzmüştür.İyi Yolda Gidiyor Ferrari.Ama Mclaren Cok Kötü Yarışlar Cıkarıyor Özellikle Button Böyle Giderse Mclaren En İyi 4 Takım Olabilir Cünkü Massada İyi Yarışlar Cıkarmaya Başladı Lotus ise Bu Sezon Kesin Yarış Kazanır.Bir An Önce Toparlanmaları Lazım

  102. Petrov yarışa başlamadı.

  103. silverstone webber'in en iyi olduğu pist, geçen yıl sönük giderken bile pole almıştı.

  104. Rosberg Toro Rosso'lardan bile daha yavaştı. Mercedes nasıl bir ayar yaptı da bu kadar yavaş kaldılar merak ediyorum.

  105. Massa Yumuşakla Başladı Temposu Gayet İyiydi Hatta Vettelden Hızlıydı… Schumacher'e Takılmasa Çok Daha İyi Olabilirdi…

  106. harfiyen katılıyorum.. pite massayla giriyor fark 4 sn , çıkıyor 5.5 araya araçlar girmiş ..

  107. bu arada petrov a ne oldu da yarış dışı kaldı

  108. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    2011 çin gp?

  109. Ferrari adına konuşuyorum. McLaren hiçbir lastiği iyi kullanamadı bugün. Ama Ferrari kısa bir 2.bölümle softlardan kurtulabilirdi.

  110. rocco junior avatarı

    ya sert lastikle başlasak ne olacak bu sefer yarışın başında yavaş kalacaz arkadaşım.kafa kfaya giricekler pite sonra aynı lastikleri takacaklar.biraz kendimize has taktik lazım.ferrari farklı iş yapsa hata adamları kollasa bu sefer kopyacı.taktik doğru sadece 1-2 tur daha dayansa her iki pitte daha iyi olcaktı.lastik seçimi sonuna kadar doğru lewis de o lastikle başladı

  111. ne gerek var şimdi böle bi yoruma amacın ne senin bi yarışa bakarak webberin vettelden daha iyi olduğunu neye dayanarak söylersin o zaman massa bugün alonsoyu geçse daha iyi pilot yani mantığa bak ayrıca yarışın başında vettel ön kanadı kırdı tur başına 0.1 saniye yapar

  112. Henry Crazy avatarı

    Vettel şimdi ağlarsa Newey'e Horner'a gelecek yarışlarda gene üstünlüğünü kurar. 🙂

  113. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Aynı yorumları bize karşı sizde yaptınız şimdi niye darılıyorsunuz güceniyorsunuz anlamıyorum.

  114. Bu arada eşit şartlarda Weber'in vettelden daha iyi olduğunu görmüş olduk 😉

  115. Henry Crazy avatarı

    Çok ilginç bir durum var.Geçen sene Ferrari harda geçince çuvallardı.Bu sene softta çuvallıyor.ümit edelim gelecek sene ikisinide iyi kullanır. 🙂

  116. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Genel olarak güzel bir hafta sonu geçirdik.Massa'nın Monaco'dan beri yükselen performansı sonunda sonuca dönüştü diyebiliriz.

    Massa'nın kendi tabiriyle aptalca bir spinin ardından Kanada, yasanan temaslardan dolayı da Valencia'da istediği sonucu alamamıştı.Ama performansımız sezon başına göre çok farklı.Silverstone'da iyi sonucu da aldık.

    Bence Ferrari pit duvarı çuvalladı yine.Alonso'nun stratejisi kabul edilebilir tutmadı ama riske girmeye gerek var mıydı bilemiyorum.Alonso da herkes gibi softla ile başlasa bence kazanırdı.

    Massa ise alabileceği podyumu pitlerde Vettel'e kaptırdı.Vettel ilk pite erken girip Massa'nın önünde kaldı, 2.pitlerde ise biz niye birşeyler denemedik anlamak güç.Vettel'den 1-2 tur erken içeri girsek şuan bizde podyumda olabilirdik.

    Genel olarak müthiş bir haftasonuydu.

    Schumi'de bu aracı yağmurda 3.sıraya getirmiş ya helal olsun.

  117. inşallah bakalım.

  118. Podyumdaki bütün pilotlara tebrikler. Üçüde iyi iş çıkardı. Onların dışında yarışta göze çarpan, çok iyi sürdü diyebileceğimiz pek kimse yoktu zaten.

    RedBull un burada da hızlı olması pek hayra alamet değil. Giderek güçleniyorlar ki sadece onlar değil güçlenen. Ferrariyide ayrıca tebrik etmek lazım. " Fernando'nun yarışını mahvettiler" falan demek büyük haksızlık olur ki Fernando gibi takıma sözüne geçirebilen bir pilota bu stratejinin yaptırdıldığını düşünmek yersiz olur. Eminim ki Alonso bu stratejinin karar aşamasında söz sahibi olmuştur bolca. 2 yarış öncede Alonso taraftarları aynı şekilde strateji için takıma yüklenmişti oysaki takım gerçekten iyi işler yapıyor. Lastikleri anlamada gerçekten çok iyi şu an Ferrari belki de en iyisi ama araçları hala RedBull kadar hızlı değil. İyi işler yapamayan takımlarda var tabi…

    Mclaren kötü durumda. Lastiklerle ilgili çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Aracı geliştiremiyoruz çünkü lastikleri anlayamıyoruz. Lewis garibim lastik saklamaktan yarışmayı unuttu, resmen araçla savaşıyor. Button desen Torro-Rosso pilotlarının rakibi son 5 yarıştır. Durumun vehameti burada açıkça görülüyor: Mclaren sürücüsü Jenson Button son 5 yarıştır 12-13-14-15 bu pozisyonlarda. Ron Dennis gözünü seveyim bi el at şu işe bi çeki düzen ver takıma. Çünkü uğraşınca oluyor bişeyler, 800 pitstop çalışması ve gayet hızlı-olaysız pitstoplar. Şampiyonluk umudum falan kalmadı zatende bari yarışlarda kahrolmayalım.

    Bir kelamda maldonadoda. Benim F1 oyununda kullandığım gibi kullanıyor aracı, acilen ne iş yaptığının, nerede olduğunun farkına varması lazım.

    Bu arada RAMBO adlı arkadaş nerelerde. Onun yorumları gayet eğlenceli oluyordu, eğer ban falan varsa kaldırılmalı, sitenin rengiydi adam :)) —-ŞALU—-

  119. Nasıl Göremiyorsunuz Ben Anlamıyorum Alonso Yumuşakla Başlasaydı Yarışı Kazanacaktı… Ben Gözümü Ayırmadan İzledim Yarışı, Sen Aynı Yarışı İzlediğimizden Emin Misin ?

  120. raikkonen geçişleri hızlı yapmayarak aradaki farkın açılmamasına engel olmuyor.

    Bu cümlede kaç tane olumsuzluk eki var kafam karıştı yahu 🙂

  121. adam fastest lap i almış ama neticede önündeki de ferrari ve çok iyiler…grosjean kiminin arkasına takıldıktan sonra fark kapatamadı. öndekilerde hızlı neticede…sıralamalarda biraz öne çıksın hele sen o zaman gör kimi yi…yeter ki lotus gelişimlerde geri kalmasın…

  122. rocco junior avatarı

    dedğim gibi yanlış bir şey yok sadece pitler daha geç yapılabilirdi.lastik seçiminde bir hata yok.bugün yarışı dikkatle izleyen adam bunu anlardı rahatlıkla.adam 45tura 5.5sn farkla girmiş kim derdi yanlış diye.tabi yer kaybedince her zaman strateji hatalıdır.

  123. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    pardon önünde çıkarabilirlerdi olacaktı

  124. Henry Crazy avatarı

    🙂

  125. DreamOfWinD  avatarı

    iki pit stopuda iki tur sonra yapsak çok iyi olurdu. Son pit stop da webberin iki turda 1 saniye alması bizi korkuttu sanırım.

  126. bir yarışın daha sonucunu pirelli belirlemiş oldu soft lastik nasıl olurda hard lastikten bu kadar yavas olur hayret ediyorum. hardlarla baslamak o kadar kotu bir taktik degildi ama bizimkiler pit stop zamanlarını iyi ayarlayamadılar. aslında şanslıydık schumacher yarısın baslarında arkasında tren olusturmasaydı belki vettelde alonsoyu geçebilirdi çünkü o sıra schumi alonso ile webberden 1 sn kadar fark yiyordu tabi arkasındaki massa ile vettel de. buna karsın hamilton ilk pit stopunu gec yapınca alonso onun arkasında vakit kaybetti , alonso onu gectikten sonra hamilton pite geldi bu yuzden alonso-webber farkı biraz kapanmıs oldu. sonuç olarak bugun hersey webber için iyi gitti ve o da iyi bir performansla yarısı kazanmıs oldu. tebrikler webber !

  127. Arada 2.5 Saniye Farkla Pitten Çıkardı Ama Yine Geçilirdik Zaten Bence Asıl Sıkıntı Sert Lastikle Başlamamız…

  128. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso son pitten çıktığında webber ile arasında 4.5 saniye fark vardı.Ferrari bu farkı gözeterek Alonsoyu biraz daha pistte tutabilirdi.WEbber ve vettelin fastest lap yaparak gelmesi bizi biraz korkuttu ama ekrandan bunu hesap edebilirlerdi.En azından Alonsoyu kılpayı weeberin ardında çıkarabilecek kadar bekleyebilirlerdi.

  129. bencede doğru sadece yumuşakları çabuk bitiriyordu ferrari sanki yada ayarlarla ilgili

  130. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren gerçekten yumuşakları orta bölümde kullanarak kurtulmuş mu oldu ? sürünüyordu araç resmen ve alonso kadar bile kullanamadılar yumuşakları. daha önceki yarışlarda da görüldüğü üzere yumuşakların en iyi kullanılacağı alan deponun hafiflediği alan. bence alonso yarışa yumuşaklar ile başlasa yarış galibiyetine oynayamazdı. ortada bir yerde kullansa bile muhtemelen o esnada geçilecekti. tek bir gerçek var redbull her iki lastik çeşidini de çalıştırabilen tek takım. bu da onlara büyük bir avantaj sağlıyor. hatta belki redbull sonda kullansa bu lastiği, son 5 tur değil, 45 tur lider gidebilirdi.

  131. Webber'e geçiliriz endişesiyle Alonso'yu pite olması gerekenden daha erken aldılar sanırım.

  132. bencede maldonadoya ilk oyun önerisini ben yapayım flatout:)

  133. sen sen ol uzunca yorumu direk siteye yazma. metin belgesine yaz, sonradan yapıştır.

  134. Forza webbo avatarı

    2010'da kaçırdığımız şampiyonluğu almanın vakti geldi! Artık 1. pilotun kim olduğunu da anlamıştır takım

    Forza Mark Webber!

  135. grosjean'ın temposu çok iyiydi. erken bir pitstop yapup gerilere düşmesine rağmen iyi toparladı. ama kimi önündekini geçecek hıza sahipken beş altı tur arkasında dolanıp zaman kabediyor. grosjean öyle değil. geliyor yaklaşıyor ve geçiyor. kimi massa'yı geçebilecekken temposunu düşürdü örneğin son on turda. son iki tur yaklaşıp farkı 0.4xx saniyelere kadar düşürdü. neden son tura kadar bekledi anlamış değilim.

  136. Son piti biraz daha geç yapsak pitten 1.çıkacağımıza emin değilim ki ferrari de bunu görüp pite aldı diye düşünüyorum.

  137. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Evet aslında akıllıca bir taktik sözkonusu.Diğer araçlar 11 ila 12.turlarda yumuşakları değiştirdiler ama depoları doluydu.Deposu boşalan Alonso bu lastiklerle pekala 14 tur gidebilirdi.Pirelliyi en iyi anlayan şampiyon olacak en hızlı olan değil.

  138. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Alonso'nun fazla üzülmemesi lazım bence. Esas rakiplerine yine puan farkı açtı.
    Hamilton ise çok geriye düştü. Mclaren toparlanmazsa çok zor 🙁
    Markalar klasmanında 4.lüğe düştük sanırım herşeyi açıklıyor.

  139. doğru söylüyorsun.

    şu da vardı. kimse yumuşakları çalıştıramadı. hal böyle olunca, yumuşakları hiç takmamış olan alonso, önde olmasına rağmen diğerlerine göre gerideydi. Hani henüz pite girmeyip lider götüren pilotlar gibi. Onun da yumuşakları takıp çekilecek çilesi vardı, çileyi sonra çekmek isteyince hesap çarşıya uymadı sanırım.

    Sonuçta 4-5 sıra filan kaybetmedi, ikinci oldu. Bu da yeterlidir bence.

  140. Bencede taktik çok iyiydi… Sadcee piststopları biraz erken yapmak hataydı (her ikiside) .SOnuncu piti 5 tur sonra yapsalar şu anda sevinen taraf siz olurdunuz.

  141. Henry Crazy avatarı

    *Webber'e tebrikler.Eşit koşullar sağlanınca Vettel'den daha iyi işlere imza atabiliyor.2011'de kesinlikle Vettel ile eşit koşullar sağlanmamıştı bence.Çok iyi sürdü.Redbull zaten en iyi strateji takımı tartışılmaz
    *Ferrari strateji hatası yapmış mıdır? Mühendis değilim.Ama bir bildikleri vardır.Oraya gelebilmek için ne yollardan geçiyorlar?Eminim Ferrari mühendisleri bu sitedeki yorum yapanlardan daha çok şey biliyordur.Adamlar oraya gelebilmek en iyi eğitimlerden geçiyorlar.Burada bizim gibi oturup eleştiri yapmıyorlar.Alonso'da zaten mutluydu.1. veya 2.lik fark etmez.Önemli olan vettel ve Hamiltondan farkı açmak.Weber zaten hata yapacaktır.Sonuçta o takımın 2. pilotu…
    *Son sözüm Maldonado'ya f1i bırakıp çarpışan arabalara veya video oyunlarına yönelsin tabiki oralarda daha başarılı olacaktır.Massa ise çok uzun bir zaman sonra fena değildi.

  142. haklısın o geldiğinden beri şampiyon olamadılar ne takımlarda ne pilotlarda massada en kötü dönemlerini yaşamıyor aslında çok iyi ama alonso çok mükemmel ferrari çok kötü…ama buna rağmen alonso pilotajıyla farkını ortaya koyuyor benim gibi bakıpta göremeyenler bunu anlamıyor…

    neyse ferrari takımlarda ve pilotlarda şampiyon olamasın ama alonso en komple pilot olsun böyle görülsün densin ben razıyım. alonsocu royal hunt arkadaş fikirlerin güzel…

  143. Bak bu konuda önemli bir veriyi dile getirmişsin. Zaten o performans düşüşü birden yaşanmasaydı korkunç bir farkla yarışı ALonso kazanırdı.

  144. Sertlerin daha hızlı olduğunu bildikleri için onunla başladılar zaten.

  145. Lastikleri çalıştıramamaktan ötürü bu bence aracın piste uyum sağlayamamasından dolayı ortaya çıkan bir durum.Mercedes İspanyada'da kötü bir tempoya sahipti.Lastik bozunması kötü seviyede değildi Schumi istikrarlı ama yavaş turlar attı.Aracın hızlı virajlarda fazla temposunun olmadığı aşikar.Ross 3 gün önce aerodinamiye değil daha çok lastiklere önem veriyoruz demişti.Bu saatten sonra birazda aerodinamiye önem vermeleri gerekecek gibi.

  146. thelolz - avatarı

    Tebrikler Webber ve Alonso umarım Almanya da 1. Olur

  147. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tebrikler Webber Tebrikler Alonso.

    Sertlerle başlamak ve yumuşakları sona saklamak birçok kişinin deneyebileceği bir taktikti.Biz denedik ama olmadı.Bence ilk pitstopu biraz erken yaptık gibi. Antrenmanlarda bu lastikleri anlama şansımız olmadı.Yağmurdan dolayı tabi.

    Massanın çok iyi bir yerde bitirmesi de sevindiricidir.Bu haftasonu birçoklarına nazaran karlı çıktık.Pole aldık , MAssa iyi sürdü, takımlar şampiyonluğunda 2.liğe geldik.Halen şampiyona lideriyiz.Şimdilik bunlarla yetinelim.

  148. Massa'yı Geçtim Olmuş Bitmiş Olay Tabi Neyin Nasıl Olacağını Bilemeyiz… Ama Peki Birinci Kalkan Pilotun Neden Diğerlerine Oranla Daha Farklı Bir Stratejiyle Piste Çıktığına Ne Demeli. Takımın Tek Yapması Gereken Pilotunun Yerini Korumasını Sağlamak, Ama Bunlar Sanki 0. Olacakmışçasına Mclaren'in Lewis'e Yer Kazansın Diye Uyguladığı Taktiği Uyguluyorlar Pilotlarına…

  149. Ferrari aslında bazı şeyleri iyi düşünmüştü ve ona görede yaptı ama yumuşak lastiklerin oynayacağı oyunu hesap etmediler.AĞır araçla 12 tur dayanan yumuşakları son 14 tura göre hafiflemiş araçla daha iyi çalıştırabileceklerini sandılar.Hemen hemen aynı performansda giden sert lastikleri 5 tur daha kullana bilselerdi yarışı kazanırlardı ama aracın hefiflemesinin lastiklere avantajı olmayınca üstelik dez avantajı olunca Ferrari şaşırdı.Son 9 turda softalrı taksalardı yarışı kazanma ihtimalleri çoktu. Yumuşak lastikerin performans kaybetmesi araçları ağırlıklarından öte tura göre değişince Ferrari ve ALonso nun hesapları boşa çıktı.Yumuşak lastiklerle araçların daha hızlı gittiklerinin hesabını yaparsanız Ferrari nin daha akıllı bir strateji yaptığını anlayabilirsiniz ama bu pistde yumuşaklar kendiliğinden performans kaybetti.Ferrari yada ALonso nun hesap ettiği yada yanlış hesap ettiği birşey yok ve hatta yarışın başındaki pozisyona göre çokda iyi iş çıkardılar ama Ferrari nin baş ağrısı yumuşak lastikler ve bu yarış üstelik dahada sorunlu yumuşakları gördük.Lastik sorunu haricinde oldukça hızlı ve güçlü bir Ferrari meydana çıktığını söyleyebiliriz. Lastiklerini birazdaha iyi kullanan bir Ferrari ile RedBull dahi başetmekde zorlanır.

  150. Araç yumuşak lastiği olması gerekenden fazla ısıtıyor. Bu yüzden lastiğin nispeten soğuk olduğu ilk turlarda daha iyiydi.

  151. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    1. Olsak Güzel Olurdu Ama Ben Sonuçtan Memnunum. Vettel ve Hamilton İkilisi İle Puan Farkını Açtık. Ben Webber'in Sezonun Geri Kalanında Bu Kadar İyi Olacağını Düşünmüyorum.

    Gelişmeye Devam Etmeli ve Kalan Bütün Yarışlarda Podyumda Olmalıyız.

  152. Sert lastiklerin ilerleyen turlarda Soft lastikten daha hızlı olacağı zaten kesin bir şey.Ama ilk turlar olsun son turlar olsun Hard lastikler softlara oranla sürekli hızlıydı.Ayrıca ne olursa olsun soft lastiklerin tempo olarak her pistte her noktada sertten hızlı olması gerekir.Çünkü çok daha iyi tutunma sağlar yumuşak lastikler.Tabi bu durum bozulma başlayana kadar devam eder sonra sert lastiklerin dayanıklılığı ortaya çıkar.Ama Alonso yarışın başında bütün milletten hızlıydı sert lastikleriyle daha sonra pite girene kadar hala hızlıydı.Sonra pilotların hepsi hard lastik kullanmaya başladılar.Hamilton ilk pitinde soft lastik taktı ama adam sofltarla çıktığı ilk turda hard lastik kullanan pilotlardan 0.5 sn yavaştı.İşte bu çok anormal bir durum.2004 yılından beri softların hard lastikten yavaş olduğunu ilk defa görüyorum.Tamam bu takımların ayar yapamamalarından dolayıda oldu ancak lastiklerin ne kadar rezalet olduğunu gözler önüne seren bir durum.

  153. 1.sıralamalarda hızlı değiller…
    2.stratejik bir hamle ile asla puan alamadılar(ben öyle hatırlıyorum)ama çok kaybettiler…
    3.pitte en hızlı takımdan daima 1.5 saniye gerideler..

    bu üç sebep aradaki öndekiler le farkını koyuyor kimi nin…yinede kapanmayacak fark değil…sene sonu çok farklı bir tablo olabilir…

  154. Yarışın başı ve sonu daha keyifliydi.Alonso yarışın başında çoğunluğun yaptığı gibi yumuşak lastiklerle başlasaydı daha iyi olurdu ama bence sert ile başlamakda makuldü.esas sorun Ferrari'nin burada yumuşak lastikleri pekde iyi kullanamaması.Alonso'nun lastikleri 3-4 tur ufalandı sanırım,çünkü Webber'e geçildikten sonra yine hızlandı.
    Mclaren fanlari icin uzgunum,gelisim paketi geldi ama bir şey olmadı.Macaristan'a kadarda bir şey olmayacak gibi…
    Öte yandan Felipe Massa'yı tebrik etmek lazım.Kanada'da iyi gidiyordu spin attı,Valencia'da iyi gidiyordu Kobayashi çarptı neyseki bu hafta sonunu kusursuz kapattı.böyle devam ederse hem kendisi hemde takım için çok iyi olacak
    Mark Webber'e gelince;o artık İngiltere'nin yeni kralı.

  155. DreamOfWinD  avatarı

    hocam dikkat ederseniz alonso yumuşağa geçince ilk iki-üç tur yarım saniye daha hızlıydı sonra performans düşüşü başladı

  156. ferrari 2012 avatarı

    alonso yumuşağı taktıktan 1-2 tur iyiydi hatta webberle farkı 1sn açtı sonra noldu anlamadım.suçu yumuşağa fln vurmayın massa yumuşakla başladı kalkışta geçişler yaptı yumuşakla yarış içinde geçişler yaptı alonso neden kötü olsu onu anlamadım…:(

  157. the huntsman  avatarı

    Birde Ferrari ile strateji yorumları yapıyoruz,benim dikkatimi çeken bugün Massa Vettel'in temposundaydı.Yani Ferrari en az Redbull kadar iyiydi.Ama Webber griddeki herkesten hızlıydı.Webber hızlanırken,Vettel'İn sorun yaşayan Alonsoyu yakalayamaması belki birazda ayarlarda Webberin daha esnek davranmasından kaynaklanmıştır.Herkes yağmur bekliyordu galiba.Yumuşakları kimse çalıştıramadı ve Ferrari araç hafiflerken yumuşaklara geçti ve ondan iyi performans alamadı ama yinede Webber'in ayarlarıda etkendir bence.

  158. o değilde arkadaş bu sitenin çerezleri neden dayanmıyor. uzunca bir yorum yazdım meğer üyeliğim açık değilmiş boşa gitti. birisi şu mesajı şikayet etsin de görsün adminler çözsünler şu çerez olayını.

  159. Andrea Stella Valensiya'dan sonra "Kanada'dan daha kolay bir yarış oldu. Öndekilerin taktiklerini görüp ona göre hareket ettik." demişti. Sanırım Ferrari önden başlayınca stratejik anlamda çuvallamaya devam ediyor İngiltere'de.

  160. bu arada hamilton'a yazık oldu. mclaren gelişim yarışında iyice geride kaldı. adam elinden ne gelirse yapıyor ancak 7. 8. liklerde dolaşmaya yeterli oluyor. bu sene hamilton-alonso mücadelesi izlemeyi isterim.

  161. yorumların neden siliniyor site yönetimi adamlar tartışma cıkarıcı mesaj atınca bişe yok biz cevap verincemi sıkıntı oluyor yazık objektif olun biraz. bundan sonra bende bunların yaptıklarını yapıcam hodri meydan alonsoyu övücem şuursuzca, diğer pilotlarıda kötüleyeceğim çünkü bundan hoşnut oluyosunuz, yazık yazık yazık

  162. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ben hala son 2-3 tur a bıraklımasında ısrarcıyım, yazık oldu

  163. Halil Avunduk avatarı
    Halil Avunduk

    ben sadece bu yarıştan bahsetmiştim.genel olarak mclarenciler buttona kızmakta sonuna kadar haklı.ona bi lafım yok 🙂

  164. lotus ferrariden hızlı grosjean sıralamalarda aksilik yaşamasa ilk 3te olurdu. ferrari'nin farkı alonso tarafından sürülmesi.

  165. Yarışa damga vuran pirelliydi.. hiç bir araç asıl hızını ortaya koymuyor yada finişteki klasmana yansıtamıyor yazık Formula 1 hala nereye gideceğini bilmiyor. bu sporun gerçekten içine edildi. önceden silverstone gelsede geçiş izlesek mücadele izlesek diyordum meşhur hangar düzlüğünde. bu mudur formula 1? nerde side by side. nerde o eski yarışlar.. kartingten ne farkı var. redbull ve webber'e tebrikler. alonsoya yazık oldu. massa nın performansı böyle olursa 2.pilotluğu göğüsleyecektir koltuğu garanti altına alacaktır.. Grosjean yıldızını parlatıyor.. ilerde inşallah daha iyi olur.. Kimi gerçekten çok hızlı bunu anlayabilirsiniz ama doğru yerde değil… Lotus Renault ve Red Bull Renault Yarış Hızları aynı kafa kafaya oynuyorlar.. Ferrari ve Mclaren arkadan geliyor Mercedes ise bir tuhaf araçları set up olarak yağmura mı endeksliydi bilmiyorum ne viraj nede düzlük hızları iyi değildi..
    saygılarımla.

  166. rocco junior avatarı

    Bence olamazdı.Açıkca bir hız farkı var Vettel-Massa araçları arasında.O yüzden olay lastiklerin çalışmaması.O aralığı yakalamadı dün hatırlarsan Lewis lastik ısıtamadım yada çalıştırmadım dedi herkes şaşkındı.Pirelli lastikleri enteresan anlıyor musun çok ufak bir setup aralığı var olay bu.

  167. Lotus'lara şaşırıyorum. yarışta geçişler yapıyorlar üstelik kimseye geçilmedikleri halde nasıl podyuma çıkamıyorlar anlamıyorum. yarışın bazı bölümlerinde çok hızlı oluyorlar ama bir süre sonra tempoları düşüyor. bu şekilde devam ederlerse ilk 6'nın içinde olurlar ama yarış birinciliği hayal gibi. şu sıralamaları daha ciddiye alsalar iyi olacak. yarışları genelde sıralamalarda ilk üçte başlayan araçlar kazanıyor.

  168. Mercedes gelişim yarışında geride kalmadı. Sezonun ilk yarışından itibaren diğer takımlardan daha kötüydü. Ancak biz bunu DDRS ve lastikler nedeniye net göremiyorduk bu ana kadar.

  169. Ferrari eğer bütün hafta sonu sertlerin yumuşaklardan hızlı olduğunu görmüyorsa eleştirilmeye layıktır ya da şöyle düşünelim bir tek ferrari akıllı diğerleri saf..çünkü onlar sarılarla başladılar.

    Bunun dışında takım beklentilerin üstünde gelişim gösteriyor görmezden gelinemez fakat bu gerektiği zaman dikkatle eleştirmemize engel olamaz..
    Hangimizin içi gitmedi alonso geçilirken de eleştirmeyelim!!!!

  170. Aynı araçla yarışmasına rağmen Hamilton daha iyi sonuçlar alıyor. Sıralamarda 9-0 olmuş Hamilton lehine. Button'ın tur zamanlarına bakınca sadece Caterham'lar ve Toro Rosso'lardan hızlı. Niye eleştirmeyeyim yada McLaren taraftarları niye eleştirmesin. Bu adamın en büyük özelliği sakin sürüşüyle lastik korumak ki onu bile yapamıyor artık. Button'ın savunulacak bir tarafı yok.

  171. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    yani pistin yumuşak lastiklere iyi davranmaması yüzünden kaybettik ama bence webberin şampiyonluk şansı yok bence vettel hamilton veya alonso şampiyon olucak ferraride hızlandı o yüzden korkmaya gerek yok alonso vettele 29 hamiltona 37 puan fark yaptı bu yarışla birlikte gelecek yarışalrda webber in varlık göstereceğini düşünmüyorum redbull da vettel ipleri eline alacaktır tekrardan alonso tatile girmeden 1 yarış daha kazanır inşallah en az kalan 2 yarışta

  172. Ferrari%100 avatarı

    Ferrarinin stratejisi Alonsoyu batırdı
    Massanın stratejisi bu yarış daha iyisiydi

  173. Peki Massa Pite Vettel2den Bir Tur Sonra Girseydi 3. Olmazmıydı… Veya 1. Kalkan Pilota Neden İlk Beşteki Diğer Pilotlardan Daha Farklı Bir Strateji Uygulandı, Neyin Riski Bu, Zaten Polden Kalkıyor Adam…

  174. sen önce kendi plotuna kaybetmeyi öğrenmesini söyle çünkü daha çoook kaybedecek.

  175. Lotusu neden ferrarinin önüne attın ? 🙂

  176. Ferrari%100 avatarı

    Ferrarinin stratejisi Alonsoyu batırdı
    Massanın stratejisi bu yarış daha iyisiydi

  177. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Yumusak lastikle baslasaydik cok birsey degismeyecekti bence, belki her iki pit stop'u da birkac tur gec yapabilirdik. Strateji konusunda deha degiliz ama hata olarak degerlendirilecek bir strateji degil.

    Ferrari nerelerden nereye geldi unutmamak gerekiyor, su an sampiyona lideriyiz, bunda Fernando'nun katkisi cok buyuk ama Silverstone'da Felipe de 4. oldu, takim elinden geleni yapiyor.

  178. Ben söylüyorum. Tezimi kanıtlamaya da hazırım. Hard'larla Ferrari soft lastik takan Redbull'dan daha iyiydi ilk bölümde. Ama 2.bölümde yumuşakları takıp kısa bir bölümde lastik seçim özgürlüğüne kavuşmalıydı Ferrari ama hata yaptılar. Startta yumuşaklarla da kalkabilirlerdi. Muhtemelen 0 km yumuşak lastikle ve hafifleyen araca güvendiler ama bütün takımlar lastikleri yeterince test edemedikleri için çok büyük bir eleştiriyi hak ediyorlar mı? sanmıyorum. Red Bull strateji konusunda şuan çok iyi. McLaren ise bir öyle bir böyle ama şuan Ferrari bu konuda iyi sayılmaz.

  179. Ferrarinin stratejideki hatasını anlamadım ? .. bence en iyi stratejiydi. sert lastik dolu benzin yüküne daha fazla dayanır sonlarda yumusak takarsan daha uzun tur gidebilirsin düz mantık ..
    strateji ile yarışı kaybettik demek çok saçma ..

  180. Rosberg in temposuna da bakarsak Michael in temposunda bir sorun yok hacı:) Sorun tamamen Mercedeste.Araç 6. turdan sonra lastikleri bitirdi.Massaya da zar zor direniyordu.Sonrasını ben de izleyemedim sinir oldum kapadım 🙂 Ama live timingten takip ettiğim kadarı ile bi ara lewis ve kimiye aynı anda geçildi.7.lik bile bence oldukça iyi.

  181. Michael elinden gelenin en iyisini yaptı; fakat biliyorsun, Mercedes o kadar şahane bir araç yapmış ki üçüncü sıradan başlasan o arabayla anca yedinci; yedinci başlasan o araçla ilk on beşe bile giremezsin.

  182. geçişleri hızlı yapmadığı için çok zaman kaybediyor. massanın arkasında, maldonadonun arkasında, schumacherin arkasında nereden baksan toplamda 16 tura yakın takıldı. böyle takılıp kalırsak zirvedeki araçdan onlarca saniye fark yiyoruz.

    grosjean daha hırslı geçişler yaptı. raikkonen geçişleri hızlı yapmayarak aradaki farkın açılmamasına engel olmuyor.

  183. alonso weber grosjean a tebrikler.
    pirelli bsg. ferrari pit duvarı bsg.

  184. Ben söyleyim hocam aracın yarış temposu çok kötüydü.Tur dereceleri ön gruptan sürekli yavaştı zaten yarış içinde rai,massa ve hamilton geçti pitte de gro geçti son 2.pitstoptan sonra araç biraz kendine geldi ve ön grupla aşağı yukarı zamanları tutturmaya başladı sonra hamiltonu geçti bu tempoyla en iyisini yaptı.Hava çok sıcak olmamasına rağmen ya yağmur ayarı yapıldı ya da pist karakteri araca uymadı

  185. Teşekkürler arkadaşlar, iyi ki izlememişim, kanserojen bir yarışmış demekki.

  186. bu haftasonu için tesellilerimiz ;

    yağmurda en hızlı araç olmamız
    hard lastikleri en iyi çalıştıran araç olmamız.
    felipe massa
    Takımlar şampiyonasında 2.sıraya yükselmemiz ve şampiyona liderinin alonso olması.

  187. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    Redbull gerçekten çok iyi bir takım onların stratejilerine hayran olmamak elde değil Webbere kocaman alkış Ferrari gerçekten iyiydi ama o sert lastikle başlama fikrini söyleyen kimse kafasına tüküriyim ben onun ilk başka taksalar 1. ydik çok büyük bir ihtimalle bugün ama yarıştan sonra olmuyor işte neyse önümüzdeki yarış almanya orada redbull ferrari ve mclarenin bir birlerine çok yakın olucaklarını düşünüyorum inşallah buradaki gibi hızlı oluruz ama hata yapmadan

  188. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sanmıyorum , kaybetmezdik bence, web hard lar rakipte iken alonso ile aynı tempoda sürüyordu , hal böle iken aradaki fark sabit tutulup, alonsonun hard larında bi aşınmada söz konusu değilken, yumuşaklara son 2-3 turda geçilebilir ve 3-4 sn farkla yarış kazanılabilirdi, alonso pitten cıktıgında web le fark sanırım 4-5 sn civarı idi, son turda pit yapılması en mantıklısı idi….

  189. alo-fantastic avatarı
    alo-fantastic

    ferrari bir daha strateji fln yapmasın bence strateji fikirlerinin hrt den alalım bundan kötü olamaz.öndeki aracın arkadakilerle aynı stratejiyi kullanması her zaman avantajdır niye farklı lastiklerle başlıyorsun ki macera aramaya ne gerek var!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  190. ertgew4erwthr avatarı
    ertgew4erwthr

    sonuç olarak ferrari yanlış taktik yaptı. bilmiyormuydu lastiklerin dayanıksız olduğunu.

  191. rocco junior avatarı

    Ferrari strateji hatası yapmadı farkı lastikler oluşturuyor.Sert lastik bu pistte daha iyi sonuç veriyordu.Yarış başında daha sert ve yavaş lastikle farkı 5.5sn açtı ve 2pitten de önde çoktı.Herhalde kimse farkında değil.Alonso son turlara girilirken 5sn öndeydi ve acaba kim böyle olacağını düşündü?Tüm yarışı nerdeyse kontrolde götürdü ama lastikleri çalıştıramayınca geçildi olay bu taktik hatası falan tyok yani.Arkadaş güzel demiş,yumuşakları en iyi Rb çalıştırıyor.Sonuçta tersi olması lazım,yumuşak lastik daha hızlı gitmeli ama işte olmadı.

    Neyse kısmet bu işler birazda demekki nasip değilmiş.Minareyi çalan kılıfı hazırlarmış.Bize düşen bahanelere sığınmadan gelişime devam etmek.Bu pistteki hızımız ve gelişim cesaret verici.Pirelli den kimse haz almasa bile yumuşakları en iyi şekilde anlamak görevimiz.

    Massaya da tebrikler,adam akıllı 2 yarıştan puan aldı ve takımlarda ikinciliğe çıktık en sürprüzü bu.Sezon yarısı oldu ama adamın 2 kez puan alması bizi markalarda ikinci yapıyorsa ben buna şaşırırım arkadaş.Demekki az daha şanslı yada başarılı olsa markalar şampiyonu oluruz:)

    Mclaren düşüşte hem de öyle böyle değil.2010 sezonun bir tekrarını yaşıyoruz.Gelişim olarak ve hız olarak ters bir sezon onalr adına.Yarışın her anında şikayetçiydi pilotları.Burada bir şanssızlıkları güncellemeleri test edemediler.Ancak pit stoplarda 2.8 tam 2 kez başardılar tebrikler

    Webberi ise tebrik ediyorum iyi iş çıkarttı.Esteban gerilere düşmeye başladı.2 ana rakibimize karşı ciddi puanlar kazanıyoruz.

    Tebrikler herkese…

  192. lastikleri calıştıramadılar ve aracta kötüydü.sadece michael değil rosbergde bisey yapamadı.

  193. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Öncelikle weber i tebrik ederim ama Lotus RENAULT pilotları muhteşemdi Grosjean&Raikonen mükemmelerdi bundan sonra bence en büyük tehlike bu iki pilot Sonuna Kadar>>RENAULT F TEAM<<

  194. Bir Mercedes ve Schumacher taraftarı olarak artık bu durumdan sıkıldım. Her yarışta aynı şeyler oluyor. Milyonlarca dolarlık bütçesi, binlerce çalışanı olan bu fabrika takımı hala nedense araca güncelleme yapmıyor, sezona başladıkları araçla devam ediyorlar, üstüne üstük ön kanattaki minik kanatçıkları çıkarıp yarışa giriyorlar. Tamamen inanılmaz. Hayır anlamıyorum, bütçen fazlasıyla var, çalışanların yeterli, motor desen griddeki en güçlü motora sahipsin, DDRS var, en iyi sürücülerden birine sahipsin ve buna rağmen güncelleme yapamıyorsun ve 3.başladığın yarışta 7.oluyorsun. Tamamen hayal kırıklığı. Bir Sauber kadar olamıyorsun adamlar resmen lastiklere dokunmadan yarışıyorlar. Başka takımlar araçlarına tüneller, ek kanatçıklar ek parçalar sürekli güncellemeler yapıyor sen yerinde sayıyorsun. Gerçekten bu durumdan sıkıldım. Artık güncelleme ve ilerleme görmek istiyorum.

  195. Halil Avunduk avatarı
    Halil Avunduk

    button taraftarı değilim ama button a laf eden mclarenciler hamiltona neden birşey sölemiolar hamilton çok mu iyiydi bu yarışta? aralarında sadece 8 sn var. mclarenciler sadece tek pilot tutuolar ben burada bunu anlıorum..

  196. Bence Ferrari yumuşak lastikle yavaş değil. Orta sert lastikle acayip hızlı.

  197. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Silverstone Redbull'un gerçek gücünü görebileceğimiz yerdi herkeste öyle düşünüyordu Valencia bir piyangoydu bazılarına göre teşekkürler Webber her pistte rekabetçiyiz sonraki yarışlarda neler olur bekleyip görmek gerek.Alonso'da üzülmesin bence yinede iyi bir başarı sayılır onun için herkes pole den başlayıp birinci bitirecek diye birşey yok kaybetmeyi öğrenmeli 🙂

  198. Mercedes'ler piste uyum sağlayamadı…

  199. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Mercedes'e küfretmemek elde değil bu kadar kötü olamaz bir araç ya akıllarınca güncelleme getiriyorlar araç daha da yavaşlıyor… Schumacher değilde Rosberg olsa sanırım 8. olurduk Hamilton'u da geçemezdik

  200. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Perez bayagi saydirdi yaris esnasindaki roportajda, ve "stupid" ibaresini de kullandi aynen. Maldonado'ya saglam bir ceza gerekli.

  201. -RedBull
    -Lotus
    -Ferrari
    -Williams
    -Mercedes
    -Mclaren

    sanırım araç sıralaması son birkaç yarıştan itibaren bu şekilde.

  202. yumuşakları kimsenin çalıştıramaması enteresan oldu. McLaren ve Mercedes GP'nin yarışta hiç temposu yoktu. Almanya'da getireceğimiz güncellemeler işimize yarayacaktır. Bu yarışta yağmur ayarı vs derken hiçbirşey belli olmadı.

    Ferrari yanlış stratejiden kaybetti. Orta bölümde yumuşak, son bölümde yine sert yapmaları gerekiyordu.

    Massa adına sevindim. Kendini iyice toparlamış görünüyor.

    McLaren pit ekibi bu yarışta en hızlısıydı. Böyle görmek güzel.

    Son değineceğim konu da Maldonado. MAL-donado.

  203. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Samet Demirel arkadaşım çok anormal bir durum yok sert lastikler düzlüklerde ve hızlı virajlarda yumuşak lastiklere oranla daha hızlı olduğu bilinmekte, bence asıl soru yumuşaklar neden bu kadar yavaş kaldığı ?

  204. Arkadaşlar bir süredir şu sayfada yorumları takip ediyorum, yarışı izleyemedim, o kadar yorum yapıldı, dakikada bir f5 yapıyorum, bir Allah'ın kulu da çıkıp Michael'den bahsetmedi. Agalar ne oldu bu adama da bu kadar geriye düştü?

  205. tebrikler webbere kurnazca sürdü, ve lastikleri sona iyi sakladı. öte yandan takımda gerideyken yine çok iyi taktik uygulamayı başardı. alonso yine iyi sürdü daha ne yapsın. McLarene gelecek olursak, araç kötüydü lastikleri iyi kullanamadılar ve pilotlarda iyi iş çıkaramadılar sonuç hüsran. ayrıca geleneksel olarak sezona hızlı başlayıp yavaş kalma durumuda tekrar söz konusu sanırım.

  206. Maldonado tam biz kazma tam bir facia. Bu adamın derhal süper lisansı elinden alınmalı. Atak yaparken vurur, savunma yaparken vurur. Suçu başkasına atar. Perez'in nefret dolu söylemlerini sonuna kadar hakediyor.

  207. Maldonado'yu unutma unutturma.. Bu adama beyin nakli lazım.. Ekran geldiği her zaman ya birilerini pistin dışına itiyor , ya da kaza yapıyor.. Biri artık dur desin!!!!!

  208. bence galibiyeti götüren sertle başlamak değildi ama sertle devam etmekti.

  209. bu çalıştırma şekliyle aynı lastikle başlasa da bu sefer ilk stintlerde geçilirdi. İlk pitstoplardan sonra Hamilton gibi çok kısa bir alanda kullansa belki çok daha fazla verim alabilirlerdi stratejiden ama diğer türlü pek şansları yoktu aslında…

  210. DreamOfWinD  avatarı

    Ferrarinin stratejisine saldırmayın pirelliye saldırın. Lastikler arasında bu kadar dayanıklılık farkı olursa olacağı budur. sonuna kadar hakettiğimiz yarışı verdik. Formula 1 olmuş formula pirelli !!!

  211. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    En hızlı araçlar ferrari ve redbull'du Webber ve alonso kim kazansaydı ikiside haketmişti.
    Webber'e tebrikler. Herkesin dediği gibi yumuşaklarla başlamalıydı alonso. Önden başlayınca diğerleriyle aynı stratejiyi benimsemek en iyisidir. Ben alonso götürür dedim ama Bu kadar dayanıksız olduklarını bilmiyordum lastiklerin.

    Gelelim bizim takıma söylenecek birşey yok aslında. Bu yarış tempsuyla orta sıralarda nal toplarsın. Rezil bir performans. Hiçbi varlık gösteremedik. Güncelleme dediler de güncelleme aracı yavaşlatmaya yönelik yapılmış. Mclaren sayesinde aracı yavaşlatan güncellemeyide gördü F1 tarihi.

    Böyle birşey olmaz bir an önce toparlanmalı takım. Yarış performansını iyileştirlemli.

  212. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari'nin stratejisinde bir hata yoktu. strateji de hata yapıldığını söyleyenler neye göre konuşuyor ? yumuşak lastik takıldıktan sonra ilk turda da beşinci turda da randıman vermedi bu pistte.

    yumuşak lastikleri bir tek redbull çalıştırabildi ve yarışı bu sayede kazandılar. bu yarışta güçlü olurlarsa sezonu domine ederler demiştim, redbull şov geri döndü gibi. hepimize geçmiş olsun

    bu arada, sezon başı mclaren silverstone'da iyi olacak demiştim. bana da geçmiş olsun, geleneksel yıllık tahminimi yine tutturamamış bulundum böylece.. 🙂

    silverstone podyumu pek janjanlıymış, podyumda taraftara seslenme olayı da gayet yaratıcı.

    hamilton'ın drs'si açık alonso'yu kısa süreliğine de olsa geçişi görmeye değerdi. button takozu yine savunma özürlü olduğunu konuşturdu.

    maldona'nun yarış kazanan sıfatına erdiğine bir kez daha üzüldüm. bu adam, bu turnuvanın adamı değil.

  213. McLaren için tek kazanım Pitlerde en iyi zamanlara imza atmamız oldu. 800 Pit stop antrenmanı işe yaramış gibi.

  214. Webber ve Red Bull pit ekibine tebrikler.Ayrıca Alonso ve Ferrariyi de kutlamak gerekiyor.Bu yarışta bütün eleştiriyi Pirelli lastiklerine getirmek istiyorum.Soft lastikler nasıl tüm yarışın her anında Hard lastiklerdenn yavaş kalabiliyor.Gerçekten lastikler arasında kalite farkı var dediğinde Marko'nun haklı olduğu anlaşılmaya başlıyor.Hard lastikler hem uzun ömürlü hemde hızlı olan lastik çıktı helal olsun.Opsiyon lastiği olarak kullanılmaya başlanır ileride Pirelli'nin Hard Lastikleri

  215. RedBull'un pit stratejilerine hayran olmamak elde değil.

    Diyeceğim birşey yok. Ferrari'nin hızlı olması tesellimiz.

    VAMOS FELİPE! <3

  216. neye dayanarak en hızlı takım lotuss ? Ferraride , redbull da lotustan hızlıdı bana kalırsa

  217. Nasıl doğru galibiyet gitti!!!

  218. lan ferrari ne ters bir takım geçen sene yumuşakta hızlı bu sene sertte hızlı tam kazandık demişken…..ben ferrarinin zaten yumuşakla iyi olacağını düşünmüyodum çünkü ferrari antrenmanlarda yumuşaklarla hiç tur atmadı.zaten hafta sonunun en iyi lastiği sert ti ferraride bunun farkındaydı..sonuç hayal kırıklığı

  219. DDRS borularını aracın başından sonuna geçirmekle uğraşırken diğer kısımlarını yapmayı unutmuşlar.

  220. yarış yağmurda olur hatta kırmızı bayrak falan çıkar yarışa yetişirim demiştim ama nasip olmadı.

    webber kazanmış. tebrik ederim. çok sevindim.

    dün sıralamalardan önce alperdunga arkadaş, pole için neden vettel değil de webber'i favori gördüğümü sormuştu. yorumlar arasından bulamamış cevap verememiştim.

    şimdi cevap vereyim. webber'in bu pistte ve monaco'da vettel'den daha iyi olduğunu düşünüyordum o yüzden. (bir iki pist daha var böyle ama buralarda daha baskın)

    ayrıca massa'nın 4. olmasına bakarak, umarım kendine gelmiştir diyoruz.

    yarışı izledikten sonra daha sağlıklı yorum yapabilirim.

  221. Bu güzel yarısın içine eden , dahiii ! ferrari ye helal olsunnn , adamı yıktınız attınız , yarısın 2 turda bu şekilde gitmesine tahmül edemiyorum… Tek tesellim ferrarinin hızııı ,alonso helal olsun elinden geleni yaptın….

  222. İlk iki cümle başta olmak üzere %100 katılıyorum.Son yarışlarda McLaren'in aptallıklarına Ferrari'de ayak uydurmaya başladı.Onların da son bir kaç yarışta McLaren'den aşağı kalır yanları yok.

  223. Grosjean'ı unutmamak lazım oda harikaydı. Massa'da çok iyiydi. Ve Button, bir kez daha yetenekli olmadığını kanıtladı. Webber'in sözleşmesi sona eriyor. Button'ın yerine çok çok iyi bir aday olur. Mercedes'te temposuzdu tıpkı McLaren gibi.

  224. "Not bad for a number two driver" Webber'in silverstone'da "tekrar" kazanması güzel oldu.

    Kimse yumuşakları çalıştıramadı. Sertler daha hızlıydı. Sanırım yağmurdan dolayı düzgün setup yapamadılar araçlara. Yağmur lastiğine göre olan ayarlar da da sert lastikler iyi çalıştı.

    Webber podyumda yine o meşhur sıçrayışını yaptı. Podyumdakiler yerlerini fazlasıyla hakettiler.

    Mclaren, MGP, Lotus ortalarda yoktu. En iyileri Lotus oldu. Massa da fena değildi bu yarış.

    Start karmaşası ve son turlar haricinde zevkli bir yarış olmadı. Dandik valencia'yı arattı doğrusu.

  225. alonsoyu sevmem ama bu yarışta hakikaten üzüldüm sen 47 tur lider git 5 turkala geçil,ama bu alonsonun hatası degil koskoca ferrari bi dikiş tutturamadı şu pit stratejisinde , adamlar resmen ders veryo ferrariye ama anlayan kim yazık oldu hakkaeten üzüldüm.
    Ama sevindigim diger tarafsa Felipe nin çok iyi bir yarış çıkartması oldu sanırım toparlamaya başladı kendisini,yarışı izlerken uzun zamandan beridir ilk kez felipe için kendimi kasmadım geçilme korkusu olmadan, umarım bundan sonraki yarışlarda daha iyisini yapar

  226. Gördün mü, ben bir şey biliyorum da Maldonado'ya kötü pilot diyorum.

  227. hırs vardı vardı daha ne olsun.bütün sektörleri mora boyadı bundan iyisi olamaz sadece massa hata yapmadı.

  228. Herkes kabul etmeli ki bir zamanlar Ross Brawn-Ferrari'nin yaptığı o harika stratejileri artık Redbull yapıyor. Adamlar geri de oldukları hemen her yarış stratejiyle pilotlarına harika yardım ediyor. Tebrikler Redbull,Tebrikler Weber.

    Kimi gayet iyiydi. İlk 3'e girdikleri gün yarışı kazanacaktır eminim artık. Gerektiği anda burnunu soktuğunu görmek iyi geldi her ne kadar bu yarışlık başarısız olsa da bazı denemeler yine de çabalaması da artık istediğimiz Kimi'yi görme adına umut verdi…

    Mercedes o aracı yapmak için çok uğraşmış mı acaba merak ettim aslında…

  229. Ferrari orta sert lastiğin optimum çalışma noktasını bulmuş. Bu lastikle sıra dışı şekilde hızlı. Ama yumuşak lastikten verim alamıyorlar.

    Yarışa sert lastikle başlamaya karar verdiklerinde ilk başta kızmıştım ama doğru kararmış meğersem.

  230. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    asıl bu prellinin ta… lazım.. ulan sertten yavaş yumuşak lastikmi olur.. Buna ne diyecekler yarın çıkıpta merak ediyorum.

  231. helal olsun webber iyi sürdü.alonsoda iyidi ama lastiklerdenmi bilmiyorum ama yavastı son bölümde.
    hayal kırıklıgı yaratan takımsa mclaren oldu.süpriz takımıda lotus oldu.soğuk havada lastikleri bu sefer çok iyi ısıttılar ve süphesiz en hızlı takımdı yarışta lotus.bu sorunuda cözmüs gibi gözüküyorlar.

  232. Hocam yine de geçilirdi.Softları taktığın anda yavaşlıyorsun.Strateji özürlüsü Ferrari pole'den başlayan pilota neyi düşünüp macera aradı bilmiyorum.Soft'larla başlasaydık Alonso 6 saniye farkla yarışı kazanmıştı.Ne aptal bir lastik türüdür anlamadım.Softlar ile Hard'lar arasında bir de Medium var ama Hard'lar 1 saniye daha hızlı.Bir de mediumları getirselerdi ne olurdu Allah bilir.

  233. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    perez gerekeni fazlasıyla söyledi; kasap dedi, bu gibi adamların ne işi var burda dedi, tüm pilotlar tepkili dedi. Reaksiyonlar olacaktır…

  234. Ferrari ve McLaren aptalca pit strateji hatası yaptı. Hamilton ve Alonso yumuşakla başlamalıydı. Yada Ferrari orta bölümde soft'u takmalıydı. Red Bull bir kez daha hem pistte hemde pitte hızlı olmanın meyvesini yedi. ''McLaren'' Kocaman bir hayal kırıklığı daha ama ne hikmetse yarışı izlerken hiç üzülmedim aracı geliştiremezsen yavaş olursun. Tebrikler Red Bull tebrikler Webber.

  235. webber sinsi ce geldi ve aldı. helal olsun diyorum.
    en güzel yarışı grosjean çıkardı bence.

    kimi raikkonen bildiğimiz gibi, hırs yok 🙂

  236. Webber kazandı hak etti helal olsun.Bakalım 2 hafta önce alonsoya şans şans diyen arkadaşlar ötecekler mi alonso yumuşaklarla başla-saydı son bölüme kadar hard tak-saydı vs…

  237. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    MARK SONUNA KADAR HAK ETTI….. AH (MAL)DONADO PEREZ'İN YARISINI BITIRDIN SERSEM!! MARK BU SENE ŞAMPİYON OLSUN BU SÜRÜŞÜYLEN HAK EDIYOR…

  238. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Polden Neden Sertle Kalktık ? Yine Stratejiden Kaybettik

  239. yarışın en iyileri bence fernando ve romain di bence.İkiside muhteşem yarıştılar.red bull strateji işe yaradı ferraride eksik kaldı .2.pitlerde softları denemeliydiler,ama kesinlikle iyi puanlar.felipede istikrarlı sürdü, iyiydi.Button hayal kırıklığı.Bir notta pastor'a bu kadar da olmaz artık ne araç geçebiliyor nede geçilmeyi hazmedebiliyor.İyi haftalar herkese

  240. yarışın en iyileri bence fernando ve romain di bence.İkiside muhteşem yarıştılar.red bull strateji işe yaradı ferraride eksik kaldı .2.pitlerde softları denemeliydiler,ama kesinlikle iyi puanlar.felipede istikrarlı sürdü, iyiydi.Button hayal kırıklığı.Bir notta pastor'a bu kadar da olmaz artık ne araç geçebiliyor nede geçilmeyi hazmedebiliyor.İyi haftalar herkese

  241. the huntsman  avatarı

    Yumuşakları kimse kullanamadı ama en kötü kullanan Ferrari ve Mclarendi heralde.Grosjeanda yarışın başında o sorunu yaşamaza kazanırdı.Hamilton,Raikkonen ve Vettel'in önünde olmak iyi ancak en yakın rakibimiz kazandı yarışı.Yinede iyi,2.liğe üzülmek gibi bir lüxümüz yok.Tebrikler Webber ve Alonso ya.Yarışın yıldızı Grosjeandı.Ve……Maldonado denen pilot bozması,şu pistlerden gideceğin günü dört gözle bekliyorum.

  242. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sert lastikler yarış sonunu getirecek gibiydi, arada o kadar fark varken neden erkeb yumuşaklara geçtilerki, son 4-5 tur a bırakabilirlerdi pit i aslında yazık oldu alonso adına, webber ise müthişti yine tebrikler kendisine

  243. webber ve alonso çok temiz sürdü. fark red bull ile ferrari arasındaki strateji konusunda oluştu. tebrikler webber, red bull ve alonso.

  244. Ferrari'den bir başka strateji harikası…Söylenecek fazla bir şey kalmadı.

  245. Güzel yarış oldu Tebrikler Webber ve alonsoya , Alonso lastik saklıyor sanıyordum son turlarda ama meğer öyle değilmiş. Ferrari bir daha yarışın başında Pole'den kalkarken Sert lastik takmak gibi bir angutluk yapmaz umarım..

  246. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ferrarinin bu anlamsız stratejilerini anlamanın imkanı yok. Nasıl bir zeka bunu düşünüp böyle yapalım diyor anlayamıyorum. Ulan zaten pole pozisyonundasın ne işin var sert lastiklerlen. Tak herkes gibi yumuşağı, sonra da ol rahat rahat 1.

    Valla şu Alonso ya öyle üzülüyorum ki bu durumlarda. Yarışı kazanan adamın yarışını kalkıp elleri ile başka takıma veriyorlar. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın sizi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir