Maldonado: "Sadece Yarış Kazasıydı"

yazar:

kategori:

Yarışın ilk bölümünde Perez, Maldonado’yu geçmeye çalışırken Venezüellalı pilotun aracı kontrolünü kaybedip Perez’in üzerine doğru kaymasıyla bir temas yaşanmış ve Sauber pilotu yarış dışı kalmıştı.

Kazanın ardından oldukça sinirli olduğu görülen Sergio Perez, Williams pilotunun pistte rakipleri için tehlike arz ettiğini ve FIA’nın ona bir ders vermesi gerektiğini söylemişti.

Ancak yarışı on altıncı sırada tamamlayan Pastor Maldonado böyle düşünmüyor ve kazanın sadece bir yarış kazası olduğunu söylüyor.

Williams pilotu, “Çok fazla bir şey olacağını sanmam. Bir yarış kazasıydı. Pistte çıkıyordum ve lastiklerim soğuktu. Pozisyonumu korumaya çalıştım.  Perez kapıyı kapatmaya çalıştı ve birbirimize çok yakındık. O noktada ne yazık ki otomobilin arka tarafında kontrolü kaybettim ve temas yaşadık. İkimizin de yarışına gölge düştü.” diyor.

İspanya GP’sinin galibi olan Venezüellalı pilot geride bıraktığı zor yarışların ardından artık daha iyi olmayı umuyor.

“Şampiyonanın bu kısmını unutmamız gerek. Daha önümüzde yeni yarışlar var ve umarım şampiyonanın ikinci bölümünde toparlayabiliriz”

 


Yorumlar

  1. VettelRacing  avatarı

    Böyle giderse pist yönetimi kazandığı tüm parayı pistin çim bakımına yatıracak 😀

  2. bir ara vettel
    sonraları webber
    yakın tarih hamilton
    ve grojen
    ve petrov pistin kasapları idi.

    bu sene bayrağı maldo devraldı kimselerede bırakmak niyetinde değil.

  3. bu adamın yarışmak denince ne anladıgını cok merak ediyorum

  4. Ferrari%100 avatarı

    Her yarışta böyle yarış kazasımı olur be kardeşim insan biraz altan alır bu hep yağ gibi hep suyun üstüne çıkmaya çalışıyor

  5. Ya bu kalası F1 de yarıştıran zihniyetin ben. F1 de gördüğüm en gereksiz plot sanırım bi kere podyuma çıktı havasından geçilmiyor arkaşın sene sonunda williams eğer adamsa söndürür bu yarım adamın havasını. Üstüne üstlük herkes kaza yapıyor . Örneğin hamilton bi ara her yarış kaza yapıordu ama özür dilemeyi hatayı kimin yaptığını fark edebiliyordu . Bu sırık ne yaptığının farkında bile değil heraldeki her olaydan sonra yarış kazası diyiip suçlu bulunuyor.

  6. kimsenin üstüne gidildiği falan yok herşey gayet açık. zaten ne demişler, balık baştan kokar. bu adam düzelmeyecek 2011'de spada yaptığı saçmalık bile hala aklımda. gp2 de yaptıkları da. istersen maldonadonun lekeli tarihini bi araştır.

  7. Ben bu kadar üstüne gidilmesine karşıyım tamamen haksız(2 hft dır) ama yazılan ağır hakaretler çok canımı sıkıyor..Ailesine bile laf atıldı

    Haber yorumdan kaldırılsa nasıl olur acaba??

  8. Senin icinde sadece insan diyorlar Maldonado..

  9. Bu kadar da uçmayın orada contrayı toparlamaya çalışıyor.

  10. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Videonun 4 ve 5. saniyelrine dikkat edersek Maldonado Arabanın yönünü yavaştan yavaştan Perez'E çeviriyor…

  11. bu adam F1'den ihraç edilmeli. zerre pişmanlık belirtisi yok. bu güne kadar tüm kazalarda ya yarış kazası diyor ya da diğer pilotu suçluyor. F1 öncesi kariyeri de gayet tuzlu bu adamın.

  12. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Birbirlerine yakinlamismis, Perez neredeyse 2 arac gececek bosluk birakti sana, afedersiniz, bu MAL yanlaya yanlaya gitti vurdu cocuga. Bu adamin bir an once gridden gitmesi gerekiyor, birine yazik edecek.

  13. sadece yarış kazasımıydı

  14. Fia'nın ceza felsefesini açıkça istikrarsız buluyorum ki bu da Maldonado'ya kapıyı sonuna kadar açıyor. Fia cezaları sadece günü kurtarmak adına veriyormuş gibi geliyor bana caydırıcılık taşımıyor.
    Maldonado'yu özel olarak incelersek her bir puanın ve pozisyonun hayati olduğunu umursamıyor uzun vadede ve kısa vadede aynı yarışta olduğu rakiplerine karşı saygısı yok ve sadece kendi adına pozisyon kaybetmemek tek umursadığı şey gibi. Kendisi sponsoruyla koltuğunu garantileyebilir fakat diğer bir çok sürücü için durum; yarışlarda ne olduğu pek göz önüne alınmadan sene sonunda puan tablosudur ve alternatif pilotların arkasındaki sponsor…Gerçi bahsettiğim durum bugünkü kurban Perez içinde geçerli olamaz sponsor desteğiyle oturduğu koltuğunu 2 sezonluk süre zarfında son derece hakettiğini herkese kanıtladı fakat Maldonado nun tutumu istisnasız herkese karşı son derece olumsuz ne Formula 1'e ne de bir Willeams pilotuna yakışacak tutumu sergilemiyor ne yazık ki bu tutumdan caydıracak ceza da gelmediği sürece sadece kendinin yarışıymış gibi davranmaya devam edecek…

  15. the huntsman  avatarı

    😀 Adamı ders olarak okutmak lazım.Kaza neden olur,ne yapmamalıyız şeklide.

  16. yaptığı ataklar 8 yaşındaki karting yarışçılarının yaptığı ataklara benziyor bu adamın. bodoslamadan GÜMBÜRT!

  17. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Helal be…Sanki biçerdöver kullanıyor F1' Tarihinin en vasat pilotları arasında ….

  18. Allah'ın cezası herif. Hala kendini savunuyor yok yarış kazasıymış. Önemsemezsin tabii hangi kazma önemser yaptığı hataları.

  19. Daha dikkatli olmalıydı elbette. Başkasını boşversin, kendi sonuçları için dikkatli olmalıydı. Ama kasıtlı yapmadı sonuçta, bir hata bu. Belki de kirli zeminin kurbanı oldu. Olur öyle. İkisine de yazık oldu.

  20. the huntsman  avatarı

    Mclaren_Didem,mümkünse Lewis ten uzak dur demişti,bende pistlerden uzak dursun mümkünse demiştim.Adam heralde siteye girip kendisiyle ilgili yorumları okuyunca sinirlenip ilk bulduğunun aracını haşat etti.Sonra pite girip kendi aracının onarılmasını bekledi büyük bir sabırla.Sonra bir iki kişi daha yok etmeye çalıştı ama turlar yetmedi..

  21. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Biride gelip sana bir çakacak bir gün, feleğin şaşacak görecen :))

  22. Her yarıştan sonra aynı açıklama: "Sadece yarış kazasıydı." Umursamamaya devam et.

  23. Bu adamın kulağının sağlam bir şekilde çekilmesi lazım

  24. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    YETER ARTIK BİÇER DÖVER SÜRÜYORSUN SANKİ SONRA BİRDE KONUŞUYORSUN EEE BE ADAM NERDE KAZA VAR HEP SENIN ADIN GEÇİYOR YETER ARTIK BE !

  25. Henry Crazy avatarı

    Kendisini hiç sevmem.O kadar iyi pilot değil bence.Takıma zarar veriyor.Williams daha iyilerine layık

  26. uçak kazası olmasın o ?

  27. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Aynı Yerde Hamilton ve Alonso'da Kapıştı Ama İkiside Senin Gibi Rakibini Dışarı Atmadı 🙂

    Rakibini Umursamıyorsun Maldonado. Seni Geçmesinde Ne Olursa Olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir