Alonso Silverstone'daki İkinciliğe Üzülmüyor

yazar:

kategori:

Yarışa ilk sıradan başlayan Ferrari pilotu son bölümde yumuşak lastikleriyle, sert lastiklerle yarışan Red Bull pilotu Mark Webber’e geçilmişti. 

İspanyol pilot yarışın ardından, “İkincilikten memnunum. O kadar tur lider gittikten sonra zaferi kaybetmek ilk başta garip bir duygu ama eminim bir saat sonra daha mutlu olacağım.” diyor.

Alonso, Ferrari’nin Silverstone gibi bir pistte hızlı olmasını görmekten de memnun olduğunu ancak takımın Red Bull’la yarışabilmesi için hala gelişmesi gerektiğini söylüyor.

“Otomobil Valensiya’da ve burada iyiydi. Burası tamamen farlı bir pist ve yine çok iyi çalıştı. Otomobildeki gelişimden memnum. Ama yine de bu çocuklarla aradaki farkı kapatmak için son bir  adım atmamız gerekiyor. Bazı şartlarda daha hızlı olmalıyız.”

Alonso’nun şampiyonada Webber ile arasındaki puan farkı 20’den 13’e indi.

Alonso bu konuda, “Hala oradayız. Bizim temel hedefimiz buydu. Bugün Marka’a karşı 7 puan kaybettik ama gridin geri kalanına karşı puan kazandık. Yani şampiyona açısından iyi bir gündü” diye konuşuyor.

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ağzı olan konuşuyor webber'in yaklaşma hızına bak gene iyi dayandı adam.atak yapan caterham değil ki dayansın red bull atak yapıyor

  2. valla ne diyim arkadaş şahsen ben sinir oldum alonsoyu çok severim çok iyi pilot ama biraz daha saldırgan olması lazım bence bu sezon iki yarış daha kazanabilirdi ispanya birinciyken maldo ya bu yarıştada webber e haybeye gitti iki galibiyet bence bu kadar kolay geçiş izni vermemeli…

  3. gokhan cinar ekstra pit yaptı Grosjean ben tempo farkını soledım!!!!Kimiyide severim ayrıca…Amacım Kimiye sallamak değil ama bazı arkadaşlar ortalığı karıştırmak için elinden geleni yapıyorlar bak bakalım bİ Alonso taraftarı Kiminin haberi altına böle bi yorum yazarmı…

  4. Rakiplerinden sadece Webber'e geçildi. Puan olarak diğerlerinin önünde. Tabii daha 11 uzun yarış var ve alınabilecek yüzlerce puan var yinede Alonso avantajlı olan pilot. Çok büyük bir kaybı yok

  5. Webber çok istikrarsız bir pilot.. Asıl rakiplerimizden puan çalmamız çok iyi oldu.. Zararsız bir hafta sonuydu. Startta Webber Alonso'ya çarpıp ikisi birden yarış dışı kalabilirdi. 18puanın çok faydası oldu.. Ama Ferrari'nin bu seri gelişimi 2.liği dert ettirmiyor :))

  6. gokhan cinar avatarı

    Pitten sonuncu çıkması önünün açılmasını sağlamadı mı sence? farkettiysen yarış başında üst üste fastest lap attı GRO, sonra herkes pite girdi o hala pist üzerindeydi bu sayede rahatça önlere çıkabildi.yorum yazarken önce düşünün,tartın,sebeb-sonuç ilişkisi kurun…

  7. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    massanın stratejisini uygulasalardı galip gelirdi…..

  8. Alonso elinden geleni yaptı

    ama yumuşakları çalıştırmak hala sorun.

    anti fanlar bayağı sevindiler kısmen

    sevgili ıce manı göremedim nerelerde idi yoksa yine karaoke partisininemi gitti.

  9. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    herkul kalpten gidecek biraz yavaş 😀

  10. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    ouuu, bomba. 10 numara muhteşem

  11. sahi Kiminin yüz ifadesi nasıldı Alonsoya bakmaktan onu görebildin mi? Pitten sonuncu çıkan Grosjean a geçilicekti zorlasa!!!!

  12. ben uzuldum. ama webber'De hakediyordu. adil bir durum soz konusu. kazanan webber olsun ..

  13. yukardaki resim bu yarış sonrası çekilmiş bir resim değil. elbet urfa sıra gecesine katılmış bir adamında resmi değil…bağdaş kurmuş filan…ben dsmart hd den izliyorum yarışları…surat ifadesi öyle demiyordu. şaşkınlıkla üzüntü arası bir ifade vardı. hani tam camiye girerken abdestini kaçıran yaşlı insanlarda bir yüz ifadesi olur aynen onun gibi bir şey…olabilir neticede insanlık hali üzülebilir.

  14. Henry Crazy avatarı

    29 zafer 21 pol pozisyonu 1 grand slam 2 dünya şampiyonluğu.Adam biraz fazla ballı 🙂

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sözün özü : Şampiyona açısından iyi bir gündü.

    Üzülecek bir durum yok.Pole aldık . Podyumda bitirdik.Kazaya belaya karışmadık.Takımlarda 2.liğe çıktık.Şampiyonada lideriz.Esas rakiplerin önünde bitirdik.
    Daha ne olsun.
    Sağolun varolun elinize emeğinize sağlık.Pilotundan mekanikerine , mühendisinden patronuna varana kadar herkese tüm takıma tebrikler.
    Bazılarının 1 tane zaferi varken ve bazılarının siftahı dahi yokken 3.zafer gelseydi diğer fanlar üzerinde anafilaktik şok etkisi oluşturabilirdi.

    Benim gibi fanlar için de iyi bir gündü.Neden mi?… Bal yağ yoğurt diye zırvalayan yok.Karekter psikoloji diyen yok. Singapur briatore diyen yok.Kimiciler cumartesiye göre daha sakin.
    Daha ne olsun.
    Şimdi Alonso yarışı kazansaydı bal yağ yoğurt ortada gezecekti.Sonra karekter sonra singapur diye devam edip gidecekti.

  16. valencia da son sektör hariç o kadar hızlı bir pist değil.

  17. Henry Crazy avatarı

    Alonso ağustosa kadar podyum yaparsa 1 aylık arada da aracı Redbull'dan üstün hale getirirlerse en azından sıralama turları için Kuru havada.Şampiyonluğu Brezilyaya bırakmaz2005'teki gibi sonuç olur

  18. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    alonso: liderim diye sevinme, webber'le fark 13 indi diye üzülme , şampiyonluk yarışı gelip çattığında kaybedersen ah ingilterede,kanadada ve ispanyada kazansaydım deme

  19. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    macaristan bence ferrari'ye uymaz yavaş virajlar çok. Lotus ve mercedes önplana çıkabilir.

  20. rocco junior avatarı

    Üzülme Fernando,sen elinden geleni yaptın takımla beraber.Araç oldukça iyidi.Bunu Massa'nın performansından da anlayabiliyoruz.Hızlı pistler bizim pistlerimiz olabilir bu sezon.Suzuka ve Maceristan da iyi işler yapabiliriz.Tek sorun herhalde yumuşakları çalıştırmak.En azından doğru aralıkta.Eğer bunu başarırsak onların zemini yada off throttle olayı bile kesmez.Almanya da hava daha sıcak olabilir,pist karakter olarakta daha farklı ama yeni bir güncellememiz olacak.Bu ivme ile devam.İlk kez 2010dan beri peş peşe galibiyet alacak kadar hızlandık.Nerdeyse 3.yarışımızı alıyorduk ama sağlık olsun

  21. Webber ile arasındaki puan farkı azalmış olabilir ama diğer pilotlarla arasındaki fark açıldı. Başarılı bir yarış geçirmiş oldu sonuçta.

  22. kalsmanda geçilseydi üzülürdü ama hala şampiyona lideri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir