2012 Britanya GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Red Bull RB8 – Düzenlenmiş Arka Karoser

Red Bull, Silverstone için egzoz çıkışı etrafında RB8’in arka tarafının şeklinde yine değişikliğe gitti. Takım, bir tümsek ile, kırmızı okla gösterilen yüksek enerjili egzoz akışını aracın altında daha iyi yönlendirip difüzör alanında yere basma kuvvetini arttırmayı amaçladı. Karoserin geri kalanı, Valensiya’daki bir önceki yarış Avrupa GP ile aynıydı.

 

Ferrari F2012 – Yeni Ön Kanat

Ferrari, Cuma günü Silverstone’da yeni bir ön kanat denedi. Büyük resimde de görüldüğü üzere yeni uç plaka, öndeki haline (küçük resim) göre farklı. Şekli, çok daha karmaşık ve normalde 3 olan dikey yarıkların 4’e çıkarılmış. Bununla birlikte Cuma günün ikinci serbest antrenman seansında Fernando Alonso, yağmurda spin attığında ön kanadına hasar verdi; sonrasında takım, sıralama ve yarışta eski kanatla yarışma kararı aldı.

 

McLaren MP4-27 – Yeni Ön Kanat

 

McLaren, Silverstone’a yeni bir ön kanatla geldi. Küçük resimdeki eski uyarlamadan farklı olarak ikinci flap, ikiye (1) bölünmüş. İçteki bölüm ayarlanabilirken diğer bölüm, lastiklerin önüne havayı daha iyi idare edebilme adına sabitlenmiş. Yeni olan bir şey, ana planyadaki ikinci flapa bağlı, kanat açısını kontrol eden mekanizma (2). Bu yeni kanadı Cuma günü sadece Hamilton denedi; çünkü sadece bir adet vardı. Ama ikinci kanat, Cumartesi günü Silverstone’a ulaştı. Her iki McLaren pilotu da bu yeni kanatla sıralama ve yarışa çıktı.

 

Williams FW34 – Kulaksız Fren Kanalları

Williams, bu sene yeni bir akım başlattı. Takımın ön fren kanalları, tamburun iç bölümünün soğutulmasına yardım etmesi için geleneksel kulak şeklindeki girişlere sahip değil. Bu tasarım, ikinci kış testinde Sauber tarafından kopyalanmış; Montreal’de de Ferrari’de görülmüştü. Hatta Caterham, Silverstone’daki büyük güncelleme paketinde bu tasarımı kullandı. Williams’ın çözümünde hava, kanalın büyük parçası ile lastik arasındaki alandan (mavi oklar) geçiyor ve kanaldaki tekerlek ile şasi tarafından üretilen negatif sürtünmeyi kesiyor.



Yorumlar

  1. Ferrari%100 avatarı

    Caterhamda bile güncelleme var mgp de tık yok olmaz böyle şey

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ahh ulan ahh Mercedes noye guncelleme yapmiyor..ne kadar cok performans o kadar iyi lastik koruma bunu hemen hemen tum pilotlar bunu soyledi yavas giderseniz df kaybedersiniz ve lastikler daha cok asinir pireide boyle bir lastik iste.neyse Mercedes egzoz tasarimini degistirse eminim baya bi kazanc elde edecek soyle red bull tarzi biser yapsalar cok super olur ki yapabilirler cunku red bullda sene basinda klasik tasarimdaydi ve adrian newey takimi yukseklere cikardi ve diger bir tebrikde ferrariye adamlar neylerdi ne oldular helal olsun harbide bide mercedes her yarisa biseyler getirse eminim 2 ileri 1 geri takim mutlaka geliseceklerdir.zaten simdide gelisiyorlar ama tempo dusuk 1 sn fark var yaris temposu olarak acil olarak bunu gelistirmeleri gerek setuptan dolayi yavaslardi ama bu tempoyu gelistirmeleri gerek..hockenheim'da ilk sektorde hizli olucaz ikinci sektordede yine hemen hemen oyle ama son sektorde mercedes yine yavas kalacak tahminim ard arda gelen virajlarla yavas kalacaktir ama yinede belli olmaz cekiste mercedes yavas kaliordu silverstoneda bu cok belliydi viraja gelmeden once massayla aralarinda 0.4 sn olan fark viraj cikisinda 0.2 sn kadar iniyordu bence mercedesin sampiyon olmasi icin cook firin ekmek yemesi gerek schumacherinde evine yani ferrari'ye gecmesi gerek massa gelisiyor olabilir ama Schumacherin yerini tutamaz ve alonso schumacher ikilisi innaaaanmaz bir ikili olur

  3. ross lastiğe odaklanıyoruz dedi ya

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull halen egsoz gazı ve difüzör gibi gri alanlarda geziyor.Ferrari ve Mclaren ön kanatla uğraşmışlar. Onlar ekmeği arkada arıyor biz önde arıyoruz.:).Bakalım Almanyada ekmek nerede aranacak.

    Yeri gelmişken Mclarenin büyük güncellemeleri vardı yanılmıyorsam.Çalışmadı mı yoksa yetersiz mi kaldı.Burada sadece ön kanat gösterilmiş.

  5. herkesde bişey var ama mgp de tık yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir