Ferrari: "Şampiyonluk Hâlâ Ortada"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Britanya GP’de zafere çok yakındı ama son turlarda Mark Webber’in kendisini geçmesine engel olamadı.

Ayrıca Silverstone’da hem Red Bull hem de Ferrari’nin takım olarak en verimli hafta sonunu geçirmesi ile birlikte eğer McLaren ciddi bir gelişim yapamaması halinde mücadelenin iki ekip arasında geçeceği düşünülüyor.

Ama Domenicali, mevcut durumun net olmadığını ve hem McLaren’ın hem de Lotus adaylar arasında yer aldığı belirtti.

Şampiyonluk mücadelesi ile ilgili duyguları sorulan Domenicali: “Çok zor. Fernando’nun hâlâ lider olduğunu görmek güzel. Sportif açıdan Lewis’in (Hamilton) puan kaybettiğini görmek de güzel; aynı şekilde Sebastian’ın da (Vettel).”

“Silverstone’daki duruma bakarsak -ilk 4 araca-, performans açısından doğru yönde bir adım attığımız görülür. Ama şampiyona hâlâ ortada”

“Dürüst olmak gerekirse diğerlerinin arkada kalacağına inanmıyorum. McLaren’ın mücadeleye geri döneceğinden eminim; diğerleri de çok yakın”

“Lotus’un temposundan etkilendim. Grosjean’a, ilk turda pite girip yine de 6. olduğunu göz önüne alın. Yani grid çok yakın”

Britanya’da bu sezon en iyi puanları toplasalar da Domenicali, griddeki en hızlı araca sahip olana kadar memnun kalmayacaklarını ifade etti.

Domenicali: “Böylesi yakın bir mücadelede bir alanda geride kalırsanız, sezonu sorunlu bitirirsiniz. İnsanların, etraftaki başka şeylerle kafasını karıştırmayıp kendi işlerine yoğunlaştığını görmek beni mutlu ediyor”

“Mutlu değilim ve aracımız en hızlı olana kadar da mutlu olmayacağım. Şu anda o noktada değiliz ama çok yakınız”


Yorumlar

  1. Ferrari%100 avatarı

    Benim fikrim sezon bitene kadar her pilotun şampiyon olma şansı çok yüksek Schumacherinde geridede bile olsa önde olanlar her yarış tam puan alır diye bir şey yok

    Ama bu hafta sonu FERRARInin en iyi puan aldığı ilk yarış bu sezon

    Massa da böyle zorlamaya devam

    Alonsonun bu sezonki en kötü stratejisi bu idi

  2. açıkça söylemek gerekirse;Ferrari,hem Alonso hemde Massa ile bu sezon bir haftasonunu domine etmeden bende mutlu olmayacağım

  3. ferrari kenan avatarı
    ferrari kenan

    İnanmak başarmasının yarısıdır, ferrari hiçbir zaman inancını kaybetmedi kaybetmeyecek, çalışmak çalışmak çalışmak ve elbet sonunda yüzümüz sonunda gülecek….

  4. katılıyorum şampiyonluk hala ortada puanlar çok yakın her şey olabilir süpriz bi şampiyonda çıkabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir