Resmi: Webber 2013'te Red Bull'da

yazar:

kategori:

Bu sezon adı Ferrari ile anılan ve birkaç sezondur Red Bull’daki görevine bir senelik uzatmalarla devam eden Avustralyalı pilotun, 2013 sezonunda Red Bull takımında yola devam edeceği kesinleşmiş oldu.

Webber, “2007 yılından bu yana Red Bull’dayım ve bu süre içerisinde dokuz zafer kazandım. Şu anda güvenim tam. Takımı çok iyi tanıyorum ve burada çok rahatım. Seneler içinde birlikte büyüdük. Bir sezon daha Red Bull’da kalmanın kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum. Takım her alanda gelişmek için çok sıkı çalışıyor ve biz yarışlar kazanarak bunu gösteriyoruz.”

“Silverstone’daki zaferin ardından bu açıklamayı yapabilmek çok güzel. Sınırlarda mücadeleye devam etmek ve önümüzdeki sezon her yarışta kendimi yeniden zorlamak için sabırsızlanıyorum.” diyor.

Takım patronu  Christian Horner da “Mark sezonun ilk dokuz yarışında çok iyi bir sürüş gerçekleştirdi ve performansı oldukça etkileyiciydi. Formula 1’deki başarılılarının büyük kısmına Red Bull’da ulaştı. Birlikte 10 pol pozisyonuna, 9 galibiyete ve 31 podyuma imza attık.”

“Her iki taraf da bunu fazlasıyla istediğinden birlikteliğimize devam ediyoruz. Anlaşmamızı uzatmak mantıklı bir karar. Mark’ın 2013’te bizim için yarışacağını açıklamaktan memnununiyet duyuyorum.” diye konuşuyor.

Böylece Sebastian Vettel’in de 2013 sezonu için takımla anlaşması bulunduğundan önümüzdeki sezon için Red Bull’un pilot dizilimi kesinleşmiş oldu.


Yorumlar

  1. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Farkedebilmişsin oda bir gelişme senin için.

  2. Maşallah matematiğinde yakıyor.

  3. webber için çok sevindim bu takımla daha yapacak çok işi var

  4. Aynen öyle bir lüksleri yok bu sezon..

  5. Webber`in de Vettel kadar sansi vardi buna emin ol, en basit ornek 2010 sezonu, yani 2.pilot yaygarasinin koptugu sezonda son yarisa gelindiginde Vettel 231 Webber 238 puandaydi, Webber o yarista Alonso ile beraber cakildi, bu ne Ferrari`nin ne Redbull`un sucudur, biri 6 biri 4 puan alabildi, madem o kadar iyi pilotsun cikip alacaksin gereken puani, suikast yaptilar, yavaslattilar hikaye abicim, gerizekali degil bu insanlar, ufacik kanat acisi degisikligini farkeden adam aracta ne olup ne bitiyor anlar, hele Webber gibi adam hic usenmez Fia`dan teknik ekip cagirir inceletir 2 aracida..

  6. Vettel`in degilde Webber`in alternatoru arizalansaydi “Aha Redbull Webber`e suikast duzenliyor isteee“ diye bagirmayacakmiydi bu kesim?

    Vettel`in basina gelince sanssizli, Webber`in basina gelince suikast! Bende bunu anlatmaya calisiyordum, saolasin 🙂

  7. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    iki kere iki 5 beş kere beş 6

  8. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Hande Yener – Teşekkürler

    Garibimin içi ne doluymuş kıyamam sana ben ah kuzum içerleme bukadar.

  9. Her iki taraf için de bu anlaşma hayırlı olsun. Webber giderse üzülmem demiştim ama şimdi seviniyorum. 2010-2011 yılların da takımlar şampiyonusun da ki katkısı küçümsenemez. Ve şuan 64 puanla lider olan takımına katkısı yine küçümsenemez. Vettel ile harika bir ikili bir birlerini tamamladıklarını düşünüyorum. Özellikle de bu sene zor bir başlangıca rağmen maksimum puanları toplamayı bildiler. Her sene Bir senelik anlaşma imzalıyor ve de buda pilotun ne kadar erdemli olduğunu gösteriyor kendisini yeterli bulmadığı zaman çekip gidecek.

    Bu sene şampiyonluğun en büyük adayların dan Vettel takım için çok şey olabilir ama böylesi yakın geçen bir sezon da Takımın Vettel-Webber ayırımına girmeyeceğini düşünüyorum.

  10. puan durumu hakkında;

    valencia'da grosjean-hamilton-maldonado-vettel yani 4 kişinin yarış dışı kalmasıyla 8. olacak olan webber, 4. olarak puan aldı. vettel ise garanti kazanacağı yarışı alternatör sorunu ile kaybetti.

    8.likte alacağı puan 3.

    4. lükte aldığı puan 10. > +7 puan

    vettel yarış dışı > +25 puan

    toplam +32 puan.

    şuanki puan durumu: webber: 116 vettel: 100

    şanssızlıklara değil de performansa bakarsak; webber: 109, vettel 125 olacaktı.

    sezon sonuna kadar vettel yine farkı açacaktır.

  11. Webber su an takimin bas taci ve Vettel kadar ne isterse aliyor, alacakta

    Ciddi misin?Weber takımın baş tacı,ama vettelin 2 şampiyonluğu var!!!

  12. Webber e Massa muamelesi yapanlara sormak isterim, puan durumuna baktinizmi? Evet Marko ile Horner Webber i pek sevmezler ve Redbull takiminin yildizi Vettel dir, ama Webber in de aga babasi Mr. Matechitz var, Webber e bi yamuk yapsinlar kafalarini kirar, adam telsizden takima nasil giydirdi, kim cikipta bisey diyebildi? Yani isteselerde Webber e ikinci pilotlugu kabul ettiremezler ve aracini sabote edemezler, hic gazel okumayin bosuna. Webber su an takimin bas taci ve Vettel kadar ne isterse aliyor, alacakta. Massa da o gun Santanderin emrini dinlemeyip aracini getirip pit yolunun ortasina Takim pit duvarinin onune parkedip direksiyonu firlatsaydi duvara dogru 10 yil daha Ferrari de yarisirdi ESİT sartlarda. Simdi kovulmamal icin aglasin dursun..

  13. şuanki hallerini diyorsan alonso kazanır. her sporcunun 'prime' dönemi vardır. yani hiçbir spor dalında hiçbir sporcu, kariyerinin zirve dönemindeki kadar iyi olamaz. hepsinin 'prime' döneminde ise kimin kazanacağı gerçekten meçhul. ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; webber hep en arkadaki olur. çok büyük isimlerin yanına koymuşsun.

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    herkesin arabası aynı oldugu taktirde hangisi daha iyiyse o kazanıcaktır onu test etmeden bilmek zor haklısın.

  15. Alonso ile weber kapışır gibime geliyor,rai'nin 2.sırada olmasının sebebi 2 yıl uzakta kalması..
    Ama her şey ,yaş,kondisyon vb.durumlarda alonso şumi kapışır yalnız bundan sonrasına kimse karar veremez herhalde..Zor bir soru

  16. Emin ol onun cevabını kimse bilmiyor. Eşit şartlarda takım arkadaşı olmayanları asla kıyaslayamazsın.

  17. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bu haberin devamıda şöyle olmalı idi Hamilton, 2013 sezonu için Ferrari ile anlaştı. 🙂

  18. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    herşey eşit olması şartıyla webber kimi schumi alonso yan yana baslamak sartıyla yarışsalar kim kazanır ? ( yaşları digerlerinden daha yüksek oldukları icin bu isimleri yazdım)

  19. adamın içi ne dolmuş bee
    sen bi de diğer takımların içindeki durumu anlatta öğrenelim bi zahmet neler oluyormuş. Mclaren'in yaptığı taban güncellemesinden sonra kaybolan Button'dan başlayıp Ferrari massa olayına doğru hafiften anlat bizde öğrenelim detayları hadi…

  20. Kanıta gerek birakmamışsın

  21. Redbull'un yükselişinde Webber'in payı büyük fakat Redbull takım emri konusunda kötü bir üne sahip. Silverstone'da Webber'e yaptıklarını herkes biliyor. Webber, tecrübesiyle takıma bir çok şey katmasına rağmen onlar Vettel'e arka çıkıyorlar fakat buna rağmen Webber yılmadan çalıştı. Bu sene umarım Webber şampiyon olur ve Redbull'a gereken cevabı verir.

  22. bu sene de şampiyon olamayacağını hepimiz gibi kendiside biliyor.Seb Red Bull için marka yüzü,reklam yıldızı Mark ise sadece 2.pilot.Seb i de sevdiğimden değil yanlış anlaşılmasın ama Mark bana heyecan veren bir sürücü değil.Madem sözleşme uzatacaktınız o zaman neden Toro Rosso ya sürekli gelişim akademisinden pilot alıyorsunuz diye sorarlar adama? Geçen seneki genç arkadaşlar bu seneki çocuklar Mark ın arabasında ondan ne kadar daha başarısız olabilirdi diye düşünüyorum.Sonuçta Red Bull aracın birçok parçasını dışarıdan temin eden bir takım 2 sene sonra bu kadar f1 bize yeter başka bir seriye geçiyoruz da diyebilirler,bu spora nasıl girdiklerini bir hatırlayalım isterseniz.Red Bull evet,Seb Evet ama Mark 1 sene daha kesinlikle hayır.

  23. çok tecrübeli kaç yıldır bu takımda yarışıyor kalmasına sevindim

  24. Zeka yaşını kanıtladın bu yorumla.

  25. İşte zeka yaşını kanıtlayan yorum.

  26. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    O onun kendi cinsel problemi artık

  27. En azından yarıştığı kişilere "hıyar" demiyor.

  28. çok düşük bir ihtimal bence hamilton mclaren ile istediği başarıya ulaşamadı, en az 2-3 şampiyonluğu olsaydı geçebilirdi. ama bu sene zor.

  29. Raikkonen06  avatarı

    Bunun olacağı belliydi çünkü Webber artık 37 yaşına gelmiş bir pilot önünnde pek fazla bir süre yok artık ne kadar sürerse kardır bence RBR eğer şampiyonluk istiyorsa onun tek şansı ve bunu Vettel'ci Horner'a karşı alırsa gerçekten büyük bir başarı elde etmiş olur bakalım bu yılda önemli gelecek yılda daha çok önemli başarılar adamım.

  30. oğlum sen kendi takımınla ilgilensene zamanında kovalainene de üvey evlat muamelesi yapılıyordu. dinime söven müslüman olsa hesabı..

  31. 2013'ün ilk transfer haberi. Yerini en çok hakeden olarak da düşünebiliz, anlaşması olmayanlar arasında.

  32. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Webber buyuk ihtimalle sampiyonluk sansi varsa bunun RBR de olacagini dusunuyor. Ferrari'ye gelirse Fernando'ya karsi boyle bir sansinin olmadigini goz onunde bulundurursak. Kendisi icin hayirli olmus. Acikca Ferrari'de Fernando'nun yaninda gormek isteyecegim bir pilot, kismet degilmis 🙂

  33. Hamilton'un Ferrari'ye geleceğini sanmıyorum. McLaren içinde yetişmiş ve takımla bağları bu kadar kuvvetli olan bir pilot kolay kolay ayrılmaz, bir orta yol bulurlar bence.

  34. bu yüzden Webber'e sempati duymuyorum.Çektiği zorluklara rağmen geldiği pozisyonu saygıyla takip ediyorum, ama geçen sene telsiz konuşmasında da belirttiği gibi 2.pilot olarak devam edeceğini sanırım bizlerden daha iyi biliyordur kendisi.

  35. o zaman mclarende sorun çözulmesse hamilton belki ferrariye gelebilir

  36. En azından Vettel başkalarına "hıyar" demiyor,yarışdışı kalınca eldiven fırlatmıyor.

    Ahlaklı en azından.

  37. Ferrari%100  avatarı

    Hayırlı olsun 2013'te iyi yarış ta 2014'tede takımda kal Ferrari seni aşar

  38. Puahahhaha h:D:QWE:

  39. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ikinci pilot için hiçde fena değil anlaşma. Bakalım bundan sonra neler çievirecekler admaın arkasından. Webber üvey evlat muamelesi görüyor. İstanbuldaki kazadan sonra bi dövmedikleri kalmıştı adamı.

    Ayrımcı meşrubatçılar adamın sağlam yeni kanadını alıp, kaza yapan parmak velete takmışlardı.
    Bundan sonra neler göreceğiz bakalım.

    Bi ara Webber sıralamalarda ve yarışta daha hızlı gidiyordu Wbber'in aracına ince ayar çekip sabote ettiler, Velete'de özel yazılım geliştirdiler. Meşrubatçıların gerçek yüzü budur herkes iyi bilsin. Zaten eskiden beri izleyen herkes görmüştür anlatmaya gerek yok 😉

  40. Demekki bundan sonraki yarışlarda Vetteli ön planda izleyeceğiz.
    Weber taraftarlarının gözü aydın.
    Massayı sevmeyenlerede Allah sabır versin demek kalıyor:)

  41. anlaşma sonrası Webber-2 🙂

  42. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Ferrari taraftarlarına Massa ile Allah sabır versin.

  43. webber red bull da kalacağına göre massada ferrari ile yola devam eder

  44. harun bodur avatarı

    haydi hayırlı olsun webber ferrari söylentileri de yalan olmuş oldu

  45. HAYDİ HAYIRLI OLSUN BENCE DOĞRU HAMLE

  46. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Webber Seni pek sevmezdim ama bu sene sırf şu VETTEL'Cİ HORNER'i ters köşeye yatırman için destekliyorum hadi hayırlısı.

  47. webber 2013 te 37 yaşında olcak ve benim tahminime göre son sezonu olcak aynı zamanda 12. sezonu olcak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir