Ferrari, Pilot Kararında Aceleci Davranmıyor

yazar:

kategori:

Webber’in 2013 için Ferrari ile görüştüğü söyleniyordu ama sonunda Avustralyalı pilot, alışık olduğu takımı Red Bull’da kaldı.

Bu gelişmenin ardından Ferrari’nin gelecek sene için seçeneklerinden biri azaldı ama Felipe Massa’nın son dönemde formunun yükselmesi, Brezilyalı pilotla devam kararını da ortaya çıkarabilir.

Domenicali de bunun işaretlerini verdi.

Webber’in Red Bull ile anlaştığının açıklanmasından önce konuşan Domenicali: “Sürekli olarak dedim ki ‘Acelemiz yok’. “

“Felipe’nin (Silverstone’da) 4. olduğunu görmek güzeldi. Valensiya’da şanssızdı. Bu yüzden (sıkıntılarının) geride kaldığını düşünüyorum”

“Sezona çok zor bir başlangıç yapmasının ardından bu hale gelmesini görmek beni mutlu ediyor. Sonuna kadar bunu sürdürmesini gerçekten umuyorum”

Massa ayrıca Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’dan da destek gördü.

Montezemolo: “Felipe’nin çok hızlı olduğunu, sıkı mücadele ettiği ve hafta sonu boyunca istikrarı yakaladığını görmekten büyük memnuniyet duydum. Onun ve bizim için bu çok önemliydi. Çünkü Takımlar Şampiyonası’nda ikinci sıraya yükselmemizde onun da payı var”

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2013'te webber red bull'da.massa'da ferraride olcak.massa'ya 2 senelik kontrat yaparlar.2014 sezonu sonuna kadar ama 2013 sonu kontratı dolmadan gönderilir.tıpkı raikkonen'de olduğu gibi.yerine vettel gelir.2014'tede alonso-vettel çekişmesini aynı şartlarda aynı takımda izliycez.hadi hayırlısı olsun ama içimden bir ses dediklerim çıkıcak gibi geliyo.o zamana kadar mclaren'de ve red bull'da boş koltuklar oluşucak ve diğer genç yetenek pilotlara gün doğacak.zevkli sezonlar olması için red bull'un ferrari ve mclaren gibi rekabette istikrarlı ve güçlü olması gerekir.bu başarıları 2-3 sezon sürmesin ebediyen sürsün mclaren ve ferrari gibi.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Massa bu şekilde Alonso gibi hızlı olduğu sürece 2013 de rahat kalır,bu başarısını devam ettirmeli araç zaten sert lastikelrde çok iyi geçen senenin tersi oluyor ingilterede yumusak lastikelrle sorun yasadık,sert lastikelrle daha rekabetciydik bu pistten piste değişebilir ama şu anda ferrari en hızlı 2 ci takım konumunda red bull yenmek için takım neler yapar bilemem ama, Red bull gelişimde büyük pay atladı o bakımdan ferrari ne kadar güncelleme yaparsa yapsın red bull geciceginide düşünmüyorum,ama fark azaldı ben daha bir ferrarinin red bull aynı lastiklerle geçtiğini görmedim yani hız açısından kim önde bilinmiyor lastikleri yeni olan öndeki pilotu geciyor asıl soru şu? Aynı lastiklerle aynı tempoda aynı şartlarda kim daha hızlı şu anda red bull 0.3 sn daha hızlı görünüyor,valencia da cok rahat pole aldılar şimdi almanyada yine poleyi alan bu takım olucak 100tl bahsine girerim.

  3. Ferrari%100 avatarı

    Massa 2013'te %100 Ferrari ile devam edecek
    Yani Mclaren aynı pilotlarla RebBull aynı Mercedes de öyle devam eder muhtemelen Lotus değiştirmes zaten pilotları

  4. rocco junior avatarı

    Ben artık Massa'nın iyi performans göstersin göstermesin gönderilmesi taraftarıyım.Çünkü son 2buçuk sezondur topladığı puanlar,aldığı podyumlar ve iyi denecek yarışı son derece az.Şanssızlıkları saymıyorum.Ama artık Massa ile olmaz çünkü güven vermiyor.1 yarış iyi 1 yarış kötü ve sürekli bahaneleri var.Araca perfonmansı çok bağlı bir pilot haline geldi.Bence Massa 2009da çok iyi bir pilottu.En iyi dönemini o zaman yaşadı ve aracı ileri taşıyabiliyordu.Artık Ferrariye genç ve istikrarlı bir isim lazım Di Resta yada Perez gibi.

  5. DreamOfWinD  avatarı

    massa'nın şu saatten sonra çıkıp rakiplerden puan çalarak alonsoya yardımcı olması lazım. O zaman kontratı kapar.

  6. massa bu formla giderse kalır gibime geliyor

  7. Raikkonen06  avatarı

    Dediğim çıkıyor Massa'nın formu artmaya başladı eğer böyle devam ederse hiç olmazsa 1 yıl bile olsa Ferrari'de kalır diye düşünüyorum.

  8. Red Bull da öyle diyordu. Massa'nın sözleşme haberi gelmesin?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir