Lotus'ta Kaçan Galibiyetler Hayal Kırıklığı Yaratmıyor

yazar:

kategori:

Silverstone’da Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean’ın tempoları, Lotus’un zafer için Red Bull ve Ferrari ile mücadele edebileceğini gösteriyordu. Ama Lotus ikilisi, ilk bölümlerde kaybettikleri zamanlar yüzünden yarışın sonunda zafere yeteri kadar yaklaşamadılar.

Raikkonen, sıralamalarda KERS sorunu yaşadı ve bu, onun süre kaybetmesine neden oldu. Öte yandan Grosjean, son seansa kalmayı hak etmesine rağmen, ikinci seansta spin atıp çakıl alana saplanınca S3’teki potansiyel şansını çöpe attı. Hatta Fransız pilot, yarışın daha ilk turunda Paul di Resta ile temas yaşayıp burun değişimi için pite girmek zorunda kalmıştı.

Bu olumsuzluklara rağmen Raikkonen, yarışı kazanan Webber’in 10 saniye arkasında 5., takım arkadaşı Grosjean’ın ise 6. olmuştu.

Boullier: “Kesinlikle bir hayal kırıklığı olmadığını söylemem gerek. Sezonun daha 9. yarışı. 11 yarış daha var; zamanı gelecek. Her yarışta o seviyedeyiz; yani zamanı gelecek.”

Lotus patronu, yarışlarda şanslarını arttırma adına sıralamadaki sorunlarını halletmeleri gerektiğine inanıyor.

Britanya GP için konuşan Boullier: “Aslında her iki aracın daha iyi sıralama sonuçlarına ihtiyacı vardı. Lastikleri erken taksaydık, belki de Kimi (Raikkonen) sıralamayı daha iyi yerde bitirebilirdi: İlk 4’te olur ve bu sayede yarışı kazanma şansı doğardı. Ve kesinlikle bu, kilit nokta”

“Pilotlarımız yine yarışta hızlı. İyi bir stratejimiz var ama sıralamada daha iyi olmazsak, yarışta daha güçlü olamayız”

Boullier ayrıca sıralamada daha yüksekte yer almalarının, kazalardan da uzak kalmalarına yardım edeceğini düşünüyor.

Boullier: “Altlarda olursanız, bu meselelerden uzak kalamazsınız. Her biri farklı kazalardı, farklı nedenlerden oldu”


Yorumlar

  1. Strateji, Strateji, Strateji..

  2. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    her yarıştan sonra aynı açıklamalar

  3. Raikkonen06  avatarı

    Bir an önce sıralama için birşeyler yapılmalı hani geçen hafta sıralamalar için bir fikrimiz var diyodun başkan noldu? Oda mı bir işe yaramadı ama siz önce bir adam gibi strateji yapın bir taraflarınızdan stratejiler çıkarıyorsunuz pilotlar ne yapsın.Grosjean çok hızlı ama çok fazla hata yapıyor umuyorum ki onuda atlatıcaktır ve zaten Kimi'ye laf yok adam direksiyon sorunu olmasına rağmen elinden geleni yapmaya çalışıyor özelliklede hiçbir kazaya karışmadan kontrollü sürüyor ama ben şahsen eski Kimi olarak çok agresif sürmesini isterdim ama sorunlu olduğu sürece agresif Kimi'yi göremiycez sanırım.Ama inşallah önümüzdeki yarışlarda sıralamara bir çzüm bulunurda bizde Kimi'yi 1.olarak görürüz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir