Mercedes: "Ne Olursa Olsun Schumacher'in Kararını Bekleyeceğiz"

yazar:

kategori:

Mark Webber’in Red Bull ile anlaşmasını yenilemesinin ardından Mercedes, Lewis Hamilton’ın potansiyel seçenekleri arasında güç kazandı ama Alman takım, öncelikle Schumacher’i bekleyecek.

Takım Patronu Ross Brawn, Britanya GP öncesindeki açıklamasında Schumacher ile ilgili durumda yaz tatili sonu itibari ile bir gelişme yaşanmasını istediğini ifade etmişti. Brawn şimdi, Schumacher ile görüşmeler son ermeden başka bir pilotu düşünmeyeceklerini belirtti.

Brawn: “Ne kadar uzun sürerse, ne pahasına olursa olsun Michael’a odaklanıyoruz. Ardından nerede olduğumuzu göreceğiz”

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, üç senelik ayrılığın ardından 2010’da Mercedes ile spora dönmüş ve o süreçte bu sene, Avrupa GP’de ilk defa podyuma çıkmıştı.

Schumacher’in bu sene çok defa araç arızası nedeniyle potansiyel puanlardan olmasına rağmen Brawn, Alman pilotun F1’den hâlâ keyif aldığına inanıyor.

Schumacher’in devam etmeyeceği konusunda Brawn: “Henüz bunu görüşmedik ama keyif alıyor ve eğer keyif alıyorsa, neden olmasın?”

Brawn, pilotunun kararını beklemekten memnun olduğunu söylese de konuyu yakın zamanda çözmek istediğini de ekledi.

Brawn: “Bir noktada ‘Hadi şu görüşmeyi yapalım. Çünkü işler bazen zaman alabiliyor ve bu görüşmeyi yapmamız gerek. Gelecek planları için bir sonuca varmalı’ demek kaçınılmaz”

“Ama bir karar için herhangi bir son tarihimiz veya kritik noktamız yok. Karar doğru olmalı. En önemlisi bu.”

“Ortak bir karar olacak. Zaman uygun olduğunda oturup, her şeyi gözden geçireceğiz ve sonuca varacağız diye düşünüyorum. Michael’ı tanıdığım kadarıyla bu, mantıklı ve doğru bir karar olacaktır; tabi tutkuların etkisinde. Çünkü yaptığı şeyden keyif alıyor.”

Schumacher’in devam etmemesi halinde Mercedes, ya paraya kıyıp Lewis Hamilton’ı düşünecek ya da genç pilotlardan Paul di Resta veya Nico Hulkenberg’i değerlendirecek.


Yorumlar

  1. Bu takım neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim.Daha doğru dürüst kaynak ayırıp aracı geliştiremiyorsun Hamilton'u hangi parayla gündemine alıyorsun?
    Geleceği belli olmayan bir takıma böyle üst düzey bir pilotun gelmesi imkansız Mercedes GP sonsuza dek F1'de de kalsa bu takım adına yarışmış en iyi pilot Schumi olacaktır.
    Büyük takımlarda şu aşamada boş koltuk yok o yüzden anlaşma olmazsa Schumi ayrılacaktır ama o zaman göreceğim bu amatör AMG takımı bu kadar gündemde olup bu kadar reklam almayı başarabilecek mi?Haug efendi cebinden öder artık bu kayıpları ne de olsa adam ne pahasına olursa olsun Schumi'den kurtulmak istiyor.

  2. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Schumacher'in (en az) bir yarış kazanmadan Formula 1'i bırakacağını sanmıyorum. Takip ettiğim kariyeri boyunca O'nu gerçekten tatmin eden tek şeyin yarış kazanmak olduğunu gördüm. Elbette Formula 1'e yaklaşımı, lider yapısının da etkisiyle, takım oyununa dahil olmak ve takımı bir arada tutmak. Ama, bunlar O'nu heyecanlandıran, neşelendiren, keyif almasını sağlayan unsurlar; mutlu olmasını sağlayan değil. Avrupa Grand Prix'de podyuma çıktığında da benim O'nun gözlerinde gördüğüm mutluluk değil, keyifti.

    Benim görüşüm bu yönde.

    Habere gelirsek: Mercedes'in idari yapısı içinde Schumacher'den yana olan birilerini görmek beni çok mutlu etti. Yaşananlar ve basında dönen haberler beni öyle paranoyak bir hale getirdi ki, Schumacher ile ciddi kariyer birliktelikleri olan Ross Brawn'dan bile şüphelenmeye başlamıştım. 🙂 En azından "O'nun kararını bekleyeceğiz" gibi olumlu yaklaşımlar, bir miktar moralimi düzeltiyor.

    Tabii, önden böyle konuşup da, arkadan kuyu kazmaya çalışmıyorlarsa!

    Demiştim, paranoyak oldum diye! 🙂

  3. schumi mania avatarı

    "kazmasının" olucaktı. okumadan gönder e basmamak lazım =)

  4. schumi mania avatarı

    aynen.. benim içinde f1=schumi.. bu bernie,brawn ve haug kazmasını nin ne kadar umurunda bilemem tabii 😀

  5. apo-go schumi avatarı
    apo-go schumi

    ben de schumi varsa varım. bide mclaren de şansını denese nasıl olurdu acaba? bu ortaklık tartışılmıştı bir aralar…

  6. Shumi varsa F1 'de ben varım. Yok ise o zaman durum tamamen değişir.Hayatta Rosi ve Houg'u izlemek istemem ((Çin zaferinde sarhoşlar gibi herkese sarıldığı görüntüsünü hiç unutamıyorum, rakiplerine bile sarılmıştı ve ağzını bir türlü kapatamamıştı bööee.))
    F1'i izleme sebebim tamamen EFSANE SHUMİ' dir.

  7. Çok güzel ifade etmişsin dostum efsaneya saygılar…!!!

  8. Bu işin içinde tuhaf bir durum var ama anlamıyorum, Haug sanırım sözleşmenin uzamasını istemiyor.
    Brawn baskı altında kalmıış gibi ama o kalmasından yana.
    Schumi ise devam etmek istiyor gibi ama kafasında netleşmeyen konular ve pürüzler var gibi. Onları netleştşrmeden devam etmek istemiyor gibi.
    Takım eğer bu sporda kalacaksa Schumi ismi ile devam etmek zorunda ve sanırım niyetleri bu.
    Bernie onun bir marka olduğunu ve kalması gerektiğini ifade etti.
    Hatta belki anlaşma şartlarında onun kalması için ilave ücret bile önerebilir ihtiyar.
    Bu durumda haug gibi bir pürüz çok önemli olmasa gerek ne dersiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir