Massa, Formuyla Rakiplerini Etkiliyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın şampiyonluk için ciddi bir tehdit olması ile Formula 1’de önde giden isimler, Brezilyalı pilotun formundan etkilendi.

Mercedes-Benz motor sporları sorumlusu Norbert Haug, Felipe Massa ve Kimi Raikkonen için "Evet, o bir tehdit, ama her ikisi de" dedi.

Bu sene şimdiye kadar sıralamalarda Raikkonen’i 5-1 geride bırakan ve ilk iki yarışı kabus gibi olan Felipe Massa’nın büyüyen özgüveni, kendisini şampiyonluk mücadelesinin içine soktu.

Ve geçen hafta sonu Monako’da aldığı sıralama birinciliğinin desteğiyle bir çok F1 ilgilisi, sezon öncesine göre Massa’nın şu anda çok daha güçlü bir aday olduğuna inanıyor.

Toro Rosso ortağı Gerhard Berger: "Massa’nın bu sene kendini ispatlaması gerekiyor ve bunu da yarıştan yarışta yapıyor. Daima çok hızlı oldu ama bazı çukurlardan geçti. Şu anda zamanın azamisini alıyor gibi görünüyor. Etkileyici"

McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh: "Massa her zaman hızlı olmuştu ama istikrarlı değildi ve daima hatasız gitmiyordu. Ama şu anda harika bir iş çıkarıyor ve Kimi’nin şu anda bu konu üzerine başını kaşıdığından eminim."

Ve 4 dünya şampiyonluğu bulunan Alain Prost da, Massa’nın formunu övenlerden ama şampiyonluk için işlerin daha sonra kızışabileceğine inanıyor.

Massa ve Raikkonen arasındaki dinamikler sorulduğunda Alain Prost: "Evet, ilginç. Belki de Kimi, performans açısından çok etkileyici olmadı ve Massa, sezonun başındaki hatalarının ardından, şimdi çok etkileyici ve çok hızlı"

"Ama Kimi daha dengeli ve şampiyonluğu düşünüyor gidi görünüyor. Şaşırmadım. Kimi, dünya şampiyonu, Massa dünya şampiyonu olmak istiyor. Bu yüzden belki de Kimi, şampiyonanın bu erken zamanlarında saniyenin fazladan ondalıkları için riske girmk istemiyor.

"Geçen seneden beri onun bir şampiyonluk adayı olduğunu düşünüyorum. Hıza sahip ve şimdi daha istikrarlı"


Yorumlar

  1. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    yeni bii konu acan sensinn massabest. benim yazdığım cümleyi tekrar etmendeki amacı anlayabiliorum. ama ne yazıkki beni sinir edemiyceksin cünküü böyle konuslar için insanlarıı kırmam ben burda herkes kendi fikrisi söylerr katıılır veya katılmaz orası ayrıı.. !

  2. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    yorum yazarken dikkat er biraz massabest bu kadar basit falan noluo yanii. ewett ne şekilde kimi konusunu acıtğımı burdaa anlatamam sana. anlamassın zaten ısrarcısın bu konuda. ama kavga oratmı yaratmana hiç gerek yok yeri değil çünkü. alt tarafı f1 den bahsedioruzz kendinii üste çıkarma her sölediğim yazdığım yorumada cevap verme ben istemiyorummm anla artık !

  3. tolga soydan avatarı

    ya sen cidden çok mantıksz konusuon.

  4. tolga soydan avatarı

    felipe yeteneklerini gösterseydi o gitseydi mclarene.hiç massası savunmayın kimi ile massayı kıyaslamam bile.

  5. ayrıca kimi-number one nickli arkadaş. aegschumi'nin neden massa haberinin altına raiko'dan bahsettiğini söylemesinin üzerine ''ama konu acılınca sölemek gerekio bazı şeyleri massa konusu varken kimiden bahsetmemdeki sebep bu.'' şeklinde bir cevap vermişsin ancak ilk yazdığın yorumu tekrar oku. bu habere 2 nci yorumu sen yazmışsın. ve ortada kimi diye bir konu falan açılmamış sen açmışsın. yazdıklarını hatırlamıyorsan tekrar okuyabilirsin bu kadar basit esasen.

  6. Malezyada kimi nin ilk pitinde kısa durmasının sebebi, massa nın start dı bence. O kadar kısa bi 2. bölüme hiç gerek yoktu orda. Ni tekim önde çıktı ve massa nın konsanstresi de bozuldu. Kimse aksini söleyemez, zarari ne oldu, double den olduk…

  7. massa brezilyada yardım etti, ödülünü aldı 3 yıllık kontrat sundular önüne. Massa kimi düşünce yapısına gelince. Massanın monoco ve malezyada aldığı startlar ile kiminin ispanyada aldığı start a bakın herşey ortada zaten. Kendini düşünmesi çok normal, ama massanın takımının adı MASSATEAM deil. Ferraride yarışıo, bunuda unutmaması lasım…

  8. kimi 2003'te şampiyonluğa oynarken, 2005'te şampiyonluğa oynarken, müthiş yarışlar çıkarırken, en hızlı turları atarken, geriden gelip kazanrıken altında sauber mi vardı? ya da bu süre zarfında felipe'nin altında mclaren vardı da biz mi görmedik? aynı zaman diliminde biri mclaren'de biri sauberdeyken ikisinin performansını nasıl değerlendirebiliyorsun? 3 yıldır ferrari'de nerde felipe diyorsun da, kimi de 5 sene mclaren'deydi. o neredeydi? demek keramet kimi de değil arabada öyleyse.

  9. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    o senin kendii fikrin saygı duyarım.. ama konu acılınca sölemek gerekio bazı şeyleri massa konusu varken kimiden bahsetmemdeki sebep bu.. Kimii çok ii bi pilot .. kimsedee eleştirmesin yorumumu kendii fikirlerm bunlarr zaten herseyy gayet acık.. uzatmanında anlamıı yok ilerleyen yarıslarda ve sezonlarda nası olsa görcez kimin durumu nasıı ?

  10. ben massa süperdir demiyorum öncelikle… ikincisi 2003 te şampiyonluğa oynadı dediğiniz sene 1 tane yarış galibiyeti ile yeni puanlama sistemi etkisiyle son yarışa kadar gelmiş.2005 te sürekli geriden gelmiş ve sonucta 3 yarıs kala alonso şampiyon oldu. 2007 de şampiyonluğu haketti ancak şampiyonluk onun dışında gelişen faktörlerle geldi. Sadece abartmayalım diyorum yoksa kimiyi yerme gibi bir niyetim yok ama massanın formu başlığı altında bile gidip kimiye methiyeler düzdürecek kadar bir performansı yok.

  11. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ugur kardeşim boşuna konusma bence.. bazı arkadaslarr hala kiminin ve ferrarinin varlığına alışamadılar. hala gelipp brezilya da ki şampionluktan bahsediosunuz. adam hakkıyla kazandıı kabullenin artık bunu yaaaaa ! olabilir her pilot hata yapar bu gayette normal bişe. kimide yapmadıı mı yaptıı. niye uzatıyosunuzz kii hep eksilerinii göreceğinize birazda 1.likle ve en hızlı turlarla bitrdiği yarıslarından bahsettsenizee.. !

  12. Kimi 2001 de sauberdeydı 2003 de sampiyonluga oynadı ve Rakibimizdi 2005 de sampiyonluga oynadı ve rakibimizdi? 2007 de Beklenmeyen Sekılde Sampiyon Oldu Felipe'nin sayesınde Değil Ferrari'nin dedim Felipe Nerde Kardesım Sen bana onu soylermısın.? Ben sana saydım Kimi F1'e girişinin 3 yılında Sampiyonluga oynuyor Massa Nerde Soylermısın??? 2002 de Basladı F1 Hayatı Massa Nerde? 3 yıldır Ferrari Kullanıyor Nerde Felipe?

  13. kardeşim şu "müthiş", yardıma ihtiyaç duymayan kimi 2001 den beri nerdeydi_? 2007 nin son yarışında Mclarenin hataları ve Ferrarinin duruma müdahele etmesiyle son saniye şampiyonluğunu kazanınca ilah mı oldu adam. tamam yeteneklidir hızlıdır ama birsürü kötü performansı da olmuştur.Aldığı şampiyonlukta onun dışında gelişen faktörlerle gelmiştir.Bu şampiyonluğu hak etmediğini göstermez ama sizin onu iyice uçurmanızı engellemeli en azından.2007 brezilyaya massa ve kimi puan puana girselerdi yani o yarışı kazanan şampiyon olsaydı görürdünüz bazı şeyleri… bunu kabul etmek bir kimici için neden zor? gayet doğal bir olay

  14. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ugur herşeyi sölemişsin tebrik ediyorum ve sana sonuna kadar katılıyorum.. (:

  15. Konuşmayım Diyorum Ama Gene Konusucam! Geçen Yıl Massa'nın Yardımı ve İnterlagosdaki Kıyagından Bahsetmiş Arkadaşlar. Soruyorum Takım Yarım Ediceksin Dedikden Sonra.. Felipe Ne Yapabilirdi?? Felipe'nin Değil Ferrari'nin Kıyagıydı O günlerdeki olanlar. Kıyak Bile Sayılmaz Çünkü Bu Bir Takım Oyunu… Felipe'ye İstediğin gibi Davran Deseydiler Felipe Ne yapardı Yardım Edermiydi? Asla Etmezdi.. yapmak zorunda oldugu işi yaptı ve Kimi Sampiyon Oldu Yapmasaydı Ne olurdu? Tekmeyi Yerdi Bunuda Biliyordu!!! Geçen Yıl 2 Pilotumuzda Sorun Yaşadı ve Üstünlük Konusunda Hala Tartısan Taraftarlar var ve Bu Yıl Problem Yaşamazlarsa Ne Olacagını Rahat Şekilde Görürüz. (insallah yaşamazlar) Felipe'nin Pilotajı Konusunda iyimser duygularım var ama Tavır-Davranış Olarak Begenmıyorum Hatta Yarıslardan Önce Desteklemiyorumda… Benim Kişisel Görüşüm Kimi'nin Daha İyi Oldugudur.. Kimi'nin Kafasını Kaşıdıgınada inanmıyorum.. Jpm gibi bir takım arkadası vardı ve onu yendi! DC'yi yendi.. Felipe'yi Yendi ve Yenecektırde.. Kimi Hata da Yapar Kötü Yarıslarda Cıkartır kaybederde.. Ne olucanı Bekleyip Görelim.!

  16. Herkes Massa'nın durmadan yol vereceğini, arkadan gelene set çekeceğini zannediyordu ama adam yarışlar kazanıyor tabiki bu duruma alışkın olmayanlar adtea Şokta :))

  17. massathebest dostum bunlar böyle bugün yüzüne gülerler yarın arkandan konuşurlar Massa sayesinde kazandı Kimi şampiyonluğu hadi bir tane Kimici çıksın aksini iddia etsinde görelim Massa rahatça kazanabilceği yarışı Kimi'ye verdi vermeseydi kimse bir şey diyebilir miydi? Hayır adam yarış benim hakkımdı derdi ve kimse de bişi diyemezdi bazı arkadaşlar hala bu tip rekabetlere alışık değil biz McLarenciler bu tip şeylere alışığız geçen sene sürekli Alonso ve Hamilton'ın çekişmesini izledik o onu pist dışına attı önünü kapattı aradan Ferrari pilotu geçti ama hiç birimizin gıkı çıkmadı çünki biz bu mücadeleden zevk alıyorduk aynı geçmişteki Senna-Prost çekişmesinde olduğu gibi takım rahat bir şekilde 1-2 yapıcakken Prost Sennayı geçmek için atak yaptı ve ikiside kum havuzunda bitirdi yarışı 1-2 yapıcakken "0" çekildi ama takım yine devam ettirdi eşitlik politikasını..

  18. tolga soydan avatarı

    Alain Prost en iyi cevabı vermiş.fazla konusmaya gerek yok.herkesin kötü yarışları olur formunun iyi olmadığı zamanlar olur.felipe şu ara iyi ama sezon sonunu iyi getirmek önemli.geçen sene gördük monacoda kimi 20 puan gerideydi.

  19. felipe zaten hızlı, cesur, kaliteli ve çok yetenekli bir pilot. rakiplerini etkilemesi çok doğal. felipe'nin performansından etkilenmeyen var mı? geçen yıl yaşadığı mekanik arızaları ve benzin bitmesi gibi abuk sabuk problemleri yaşamasın, şampiyon olamaması için hiç bir neden yok. fazlası var eksiği yok. ayrıca şu brezilya 2007 yarışına gelirsek, o yarışta felipe 1, hami 2, kimi 3 olarak başlamışlardı yarışa. start verilir verilmez felipe haminin önünü kapatıp yavaşlatarak kimi'nin öne geçmesini sağladı. hatta bu start anını burada da konuşmuştuk o zamanlar. şimdi bu start hatırlanıyor mu? felipe de şöyle yapmıştı deniyor mu? bir çoğunda nefret sinir kınama yazısı. hoş şimdi de kimi o startta kendi başarısıyla hızıyla kalitesiyle hamiyi geçmişti diyenler çıkacaktır. o halde felipe'den medet ummayın ve suçlamayın. o kadar hızlı kaliteli başarılıysa felipe'yi de geçer zaten değil mi?

  20. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    esprii yaptığının farkındayım merak etme (: bişe demedim zaten..

  21. onur aybars avatarı

    Ya yapmayın yaa… Espiri yapıyoruz. E anlayın diye sonuna bir de gülücük atıyoruz.

  22. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    aslında ortada ferrarilerin birbirne girmesi gibi bişe yok.. zaten olmamasıda gerekio bundan en cok karlıı çıkan mclaren olur. bu yuzden arada sorunlar varsa çözülmeli takımın ona göre bi strateji kurması gerekli en önemliside massa biraz daha sakin olmalı..

  23. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    aslında ortada ferrarilerin birbirne girmesi gibi bişe yok.. zaten olmamasıda gerekio bundan en cok karlıı çıkan mclaren olur. bu yuzden arada sorunlar varsa çözülmeli takımın ona göre bi strateji kurması gerekli en önemliside massa biraz daha sakin olmalı..

  24. onur aybars avatarı

    İyi iyi… Ferrariler birbirine girmiş 🙂
    Ya arkadaşlar saçmalamayın. Kimi ile Massa bir olabilir mi? Kimi'nin sürüş tarzına bir bakın. Bana Mika'yı hatırlatıyor. Aracı ok gibi tutuyor pistte. Sürekli aynı çizgiden gidebiliyor. Bence Kimi Massa'ya oranla daha kaliteli.

  25. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    bence soğukkanlılık ve sabır aynı zamanda hız galip gelicektir yanii Kimi.. ben böle düşünüyorum devamını birlikte izliycez ( :

  26. bu tür açıklamalar güzel bence zaten hırslı olan massa bunlarla daha da gaza gelecektir hırs ve heyecanın mı yoksa soğukkanlılık ve sabrın mı galip geleceğini sezon sonunda göreceğiz 🙂 ancak güzel olan ve şampiyonaya heyecan katan şey şampiyonluk için 4 pilotun yarışıyor olması ben alonsonun da güzlü bir renault la bu yarışın içinde olmasını isterdim 🙁

  27. bu arada arkadaşlar geçen sene brezilyada massa, kimi ye yarışta kıyak yaptı gibi bir düşünceyi yazmışlar. bu yarışta kimi pite 3 tur geç girerek zaman farkını açmıştır ve yarışta daha ağır bir depoyla kalkarak bunu yapmıştır. eğer geçen senenin yarışını izlemek isterseniz bunu çok rahat görürsünüz. bu halde dahi massa 1. olmak için kimi yi zorlamıştır. kimi o yarışta yavaş değildi kesinlikle. massanın kıyak yapması gibide bir durum yok ortada. eğer kıyak yapması gerekiyorsa da yapması gerekirdi, çünkü takım arkadaşı. ama kimi nin şampiyonluğunu massa sağladı gibi bir yargıda bulunmak çok yerinde değil.

  28. Valla ben pistte şampiyon olan pilotların fazla olmasını istiyorum, hem Alonso şu anda pistte en fazla şampiyon olan pilot sıfatını korumuş olur. 🙂

  29. bekleyelim görelim arkadaşlar massa son yarışta bile ,hamilton gibi hata yapmaya müsait bir pilot. mc laren arabası ise gecen yıl olmadıgı kadar problem cıkartıyor özellikle lastiklerde. bu yıl mclarene göre daha sorunsuz bir ferrari var. ben yinede arkadan gelen bir kiminin sampiyonayı alacagını düsünüyorum onun adına korkum mclaredenki bahtsız deve rölüne ferraride geri dönmesidir. 6 yarısta görüldükü her pilot hata yapıyor ,ama bence su anda kubica hatasız sürüyor. böyle giderse 2003 yılındaki kiminin yarıs kazanan schuminin pesini bırakmaması gibi bir durum olabilir kubica böyle giderse puan olarak bu ihtimalin iceresinde olacaktır. tebrikler kubica..

  30. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    neden 3. olmasına rağmen bu kadarr sevindi acaba ?? monaco'da..

  31. Evet Massa bu sene ferrari ile şampiyon olamazsa (ki olamayacak bence) takımın onu göndereceğinden emin ve şampiyon olamk için her şeyi her yolu deneyecektir.Gözünü hırs bürümüş durumda;ama çok itici ve gittikçe antipatik oluyor.

  32. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    peki sen kiminin veyaa diğer şampiyon olan pilotların genelinde arada bi iki tane cıkar ama böyle bişe yaptıklarını gördün müü ??

  33. şampiyon olmak istiyorsa şampiyona lideri pilotun önüne kırması ve ve onun önünde yarış bitirip puan farkını azaltması kadar doğal birşey yok…

  34. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    kesinlikle katılıyorum.. biz massa veya kimi diye ayırmıyoruz sonucta ferrariciyiz cünkü. gerci benim gönlümden gecen hep kimi ama massayıda seeverimç ama böyle yaparak kendisinden soğutuo..

  35. Evet aynı görüşteyiz ve bu duruma takımın bir an evvel her iki pilotunu da şampiyon adayı olarak götürecek doğru bir strateji ile çözüm bulması gerekir.

  36. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ege tuna benimde demek istediğim bu işte.. massa hırsına yenilipp bu şekilde davranmaya devam ederse hamilton karlı cıkar bu işten gibimee gelio.. bu da ferrariciler için ii olmaz. massa kimiyi geçicem derken takımına zarar verirsee bilemiyorum artık ne olur..

  37. Massanın tamamen bencilce ve sadece kimiyle yarıştığı görüşündeyim,tabi ki Brezilya da yardım edecekti,sanki kendisi mi şampiyon olacaktı yol vermeseydi de kıyak falan diyorsunuz.Ferzan arkadaşa katılıyorum bu çekişmeden Hamilton karlı çıkmasın.Evet Massa da bir Ferrari pilotu olarak şampiyonluğu kovalayacaktır ama bunu kendi takım arkdaşının önğne kırıp hamiltonun önünü açmakla yapmamalıdır.Neticede hepimiz ferrariciyiz.

  38. 2 takım 4 pilot yarışıyor. 1 takımda 2 pilot birbiriyle çekişiyor zorlayarak. Diğer takım 1 pilot diğerine yardım ediyor.Kimi kazandı ama Massa nın yardımını görmezlikten gelmek yanlış olur.

  39. Yürü bee massa sana güvenimiz sonsuz 😀

  40. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ya ne uykusundan bahsediyosun anlamadım. uyku falan değil herşey gayett acık. Kiminin gecen senekii şampiyonluğunu tabikii kendii hakkıyla aldıı. massada son yarısta biraz olsun yardm etmiş olabilirr.. sağolsun bişe dediğimiz mi war niye komplekss yapıyosunuz ki. sonucta ferrariciyiz biz massayıda kimiyide severiz . olay onun pilotluğunda veya kiminin kusursuz olmasında değil. massanın davranıslarından bahsettim kendimcee.. bunu başka türlü anlamayın yani. Kimiye kusursuz,hatasız diyen mii olduu hayret bişeyy yanii!

  41. kimici arkadaşlara göre kimi hiç hata yapmaz, bir numaradır, geçen seneki şampiyonluğuda tamamen kendi hakkıyla kazanmıştır, massa yavaşlamamıştır, mclaren puan kaybetmemiştir, o en iyisini bilir, hiç birşeyden yanlış anlamaz, istediği an massayı ve herkesesi geçer… böyle devam eder. artık biraz uyanın arkadaşlar bu uykudan.

  42. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    niye takıldınızz şu brezilya yarışına ya neymiş massa ona kıyak yapmış. bütün seneninin yarıslarınıı massanın kıyak olayına bağladınız ilginç.. tamam belki biraz kıyak yaptı diyebilirz ama yapmasıda doğal değil mi sizcee hamilton a mı yardım edicektii yanii.. ayrıca 2007 biteli cok oluoo bunları konusmak sacmaa. kesinlikle Kiminin daha olgun olduğuna katılıyorum . en azından massa gibi yapmıyo. ben massayı severim sadece davranıslarınıı beğenmiorm son zamanlar. ama ferrari adına iyi bi pilot. ve kimiden öğrenmesi gereken bazı şeyler war..

  43. vahit başol avatarı

    ya kımıcı arkadaslar nedne boyel acıklamalar yaparsınıkı anlamak mumkun degıl.bende kımıy severım ama arkadaslar ortada bırsey var massada sampıyonluk yarısıyo.massada ıster her yarısı kımının onunde bıtırmek bunun ıcın okadar tepkı vermenız anlamsız.unutmayınkı kımı sampıyon oldugsa bunu massaya borclu son yarısta demı yoksa alonso ıpı gogusluyecektı.ıkısde takım arkadası olabılır ama aynı zamanda rakıplerde aynı seyı kımıde yapacak emın olun onumuzdekı yarıslarda ve bu cok dogal bence

  44. böyle giderse gecen yıl yasanan alonso hamilton kavgası olabilir.ferrarinin utumu önemli olacaktır.kimi daha olgun davranıyor massa ise hislerini her zaman belli ediyor.hata yapmaya daha müsait bir massa var fakat kiminin tavrı ne olacak oda soru isareti,hatta bana öyle geliyorki gecen yıl alonso-hamilton kavgasıdan kimi karlı cıkıp sampiyon olduysa bu yıl hamilton bu isten karlı cıkıp sampiyon olabilecegini düsünüyorum acıkcası.ferrari bunu düsünüp bir seyler yapmalı.massa su ana kadar hamiltona 10 puan yardım etti aslında.

  45. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    padokman Brezilya'da kıyaktan bahsediyorsun ama Kimi ona benzer bircok yarışta massayı geçti.acaba onlarda mı kıyaktı.Bence orada olanları hakkıyla yaptı ve kimi'ye kıyak yapılması gibi bişey sözkonusu değil…silkinin ve kendinize gelin::))

  46. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    tabikii birincii ol demiycekk ya öyle bişey söylemedim zaten. neysee bu böyle uzar giderr…zaten ilerkii yarışlardaa görcez Massanın şu önüne kırma ve buna benzer stratejilerini işe yarıycak mı.. ( :

  47. padokman kardeşim kesinlikle doğru söylüyorsun. massa raikkonenin yardımcısımı ki ona yol versin gerçekten massa ona brezilyada en iyi kıyağı yaptı artık kendisi bir şeyler istiyor bence haklıda altındaki arabada çok iyi neden şampiyonluk için mücadele etmesin ki. bence massa orda en iyi savunmayı yaptı ne yapsaydı raikkonene al birincimi ol deseydi massa kesinlikle orada doğru olanı yaptı

  48. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    kendii çalışmakk öyle olmuo bana göre.. hile yapmak gibi bişey buu. istesee kimi massaya neler yapar ama yapmıyoo gecen senede yaptığını hatırlamıorum ve buna rağmen şampion oldu dikkatini çekerim

  49. bende farklı düşünüyorum bence massa kimiye kıyak limitini brezilyada fulledi,bundan sonra kendine çalışacak adam,bende olsam aynısını yapardım…

  50. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    kimiden demek istemiştim bu arada (:

  51. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ben böyle düşünmüyorum.. şampiyon olmak için daha farklı şeyler yapması gerekio.. madem aynı takımdalar gitsin Kimisen bişeler öğrensinn bu konuda..

  52. iyide orada massayı geçecek tek kişi kimiydi 2.cepten kalkıyordu ilk viraja kadar lewisin massayı geçmesine imkan yok,lewisin önüne kırsa kimi adamı geçecek massa dünya şampiyonu olmak istiyorsa en iyisini yaptı..

  53. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    padokman.. bu konunun fasulyeyle alakasıı falan yok (: massa şampiyon olsunn ama böyle şeyler yapmadann . biz çok seviniriz yeterkii olsun yani. sonucta önünee kırdığıı insan mclarenn pilotu. nası olurda kimiyi görmezden gelip onun 2. olmasını sağlar??

  54. engelleme diyorsunuzda ee massada şampiyonluğa oynuyor oda şampiyon olmak istiyorsa kimiyi engelleyecek,buyur geç demeyecek kendi adına yarışacak ve şampiyon olacak,bunda şaşılacak ne var anlamadım…geçen sene spa da alonso ve lewis birbirine giriyordu,alo lewisi ilk virajda pistin dışına attı resmen ama biz bundan rahatsız olmadık hatta bu yarıştan zevk aldık…sizler neden bu yarışı içinize sindiremiyorsunuz ve massa ya fasulyeden pilot muamelesi yapıyorsunuz bunu anlamış değilim adam dünya şampiyonu olmasın mı???

  55. massa gerçekten artan formuyla iyi işler çıkarmaya başladı. bazı arkdaşlar massa rainin önüne kırdı diyor şu unutulmamalıdırki raikkonen massanın rakibidir massa tabikide raikkonenle mücadele edecektir ferrari onu formalite için mi yarıştırıyor adam hızlıysa şampiyon olur. engelleme sözünede katılmıyorum massanın orada yaptığı savunmaydı.şuda unutulmamalıdır ki geçen sene massa son yarışı raikkonene vermeseydi şampiyon alonso olacaktı o zaman massa kimiciler için ne kadar iyiydi değilmi. eğer ferrari pilotlara eşit davrandığını söylüyorsa massa şampiyonluk mücadalesini son yarışa kadar sürdürmesi lazım kişisel hataları dışında massa geride kalırsa bu durumda ferraride eşitlik politikası yok demektir saygılar…

  56. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    ben bi ferrarici olarak massaya son yarışta sinir oldum. yaptığı hiç hoş bişe değildi. Kimi gibi kendi çabalarıyla bi yere gelmesi arkadasını engellemesinden daha ii olur diye düşünüyorum..

  57. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    takım Arkadaşını engeleyen biri şampiyon olsa ne olur.ancak Birkaç massa fanatiği yaratır..anladın sen onu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir