Kubica "BMW Kazanacak Güce Sahip"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, takımı BMW Sauber’in sezon bitmeden yarış kazanabileceği konusunda iyimser.

Polonyalı pilot bu sene bir kez pole pozisyonunu kazandı ve 2 defra 2. oldu ve BMW Sauber bu sezon Ferrari ve Mclaren’e daha yakın performans olarak.

Kubica takımının biraz daha geride olduğunu kabul ediyor ancak sezon bitmeden daha gelişeceklerini düşünüyor.

Kubica "Sepang’da Ferrari’nin arkasında 2. sırada tamamladım ancak fark 20 saniyeydi. Monaco’da son güvenlik aracı öncesinde Lewis’in 40 sn arkasındaydım. "

"Bu yarış kazanmak için hâlâ bir kaç saliseye ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Takımın her zamandan daha sıkı çalıştığını biliyorum ve sezon bitmeden bu şansa sahip olacağımızı düşünüyorum." dedi.

Kubica ayrıca Monaco’daki 2. sıranın gerçek performanslarını yansıtmadığını söyledi.

Kubica "Aslında Monaco sonucundan beklentilerin oldukça yüksek olduğun farkına vardım. İlk 3 yarışta podyuma çıktıktan sonra Türkiye ve İspanya’da Mclaren ve Ferrari’lerin podyuma rahatlıkla çıkmasının ardından Monaco’da durumumuz daha iyiydi."

"Monaco’daki podyumun gerçek performansı yansıttığını düşünmüyorum çünkü herkesin de gördüğü gibi bu sonucu alırken zorlandık." dedi


Yorumlar

  1. gökhan sen nasıl f1 izliyorsun anlayamadım reno nasıl yarış kazanır söylermisin tamam alonso iyi pilot ama BMW pilotlarıda en az onun kadar iyi unutma reno daha podyuma çıkamadı sen galibiyetten bahsediyorsun

  2. E benim de anlatmak istediğim bu potansiyel var ama zaten bu takımın daha yaptığı 3. araba. ve bulundukları nokta zaten muhteşem. Fabrika tam randımanlı anca şimdilerde çalışmaya başladı. Araç gelişime de açık ama tabi ki önümüzdeki seneye BMW çok önem veriyo. Bütün yoğunluk F1.09 da. Şampiyon araç yapacaklar koydukları hedef bu. BMW buraya kadar koydukları hedefi birer birer yakalayarak geldi. Hedefi koydu yakaladı bir sonraki hedefi koydu … Sondan bir önceki hedef yarış kazanmak. Ve sonrası şampiyonluk. Önümüzdeki seneki KERS sistemindede fabrikadan büyük fayda sağlayacaklarmış. Bekleyip göreceğiz.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Gerçekte düşündüğümüzden daha güçlü'' demişsin arkadaşım bi laf vardır hatta slogan oldu ''kontrolsüz güç güç değildir'' önemli olan bu slogandanda anlaşılacağı gibi güçün kontrollü olması ayrıca ayar sıkıntısı varsa zaten eldeki gücü reel olarak kullanmaları zor

  4. Gökhan Demir bayaa güldüm yorumuna. Renault yarış temposunda BMWnin hala bu kadar gerisindeyken bunu demen komik olmuş.

  5. Heidfeld in lastikleri ısıtma problemi BMW yi geriye düştü gibi gösteriyo. Eğer heidfeld iyi oolsaydı şu ana kadar BMW yarış kazanamasa bile devamlı podyuma 2 pilotu sokardı. BMW gerçekte düşündüğümüzden daha güçlü biraz ayar sıkıntısı çekiyorlar.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bence BMW' den se Renault' un yarış kazanma ihtimali daha yüksek..

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    BMW' yi de havaya soktular ya, helal olsun Ferrari ve McLaren' e..

  8. onur aybars avatarı

    Ayrıca Mclaren bu sezon şu ana kadar 2 birincilik aldıysa Lewis'i faktörünü unutmayalım…

  9. onur aybars avatarı

    Birincisi; "NORMAL ŞARTLAR ALTINDA" diyip duruyorum.
    İkincisi; "diyelim ki BMW McLaren ile aynı seviyede ve hatta ufak bi parça daha iyi" derken cümleye "diyelim ki " diye başlamışım. Yani şu an için BMW McLaren'in de gerisinde demek istedim.
    He ne var, BMW'nin bu sene birincilik almasını isterim ancak tekrar ediyorum "NORMAL ŞARTLAR ALTINDA" bu sene zor. Ama işte ferrariler 2 pilotla yarış dışı kalırsa yok McLaren'de Lewis yine saçmalarsa (şanssız Heiki'yi katmıyorum bile) derseniz bu zaten normal bir şart olmaz.
    Ayrıca Mc

  10. Valla Ferrari yarış dışı kalsın 2 pilotla, Kubica fırsatını bulup birinci olabilir. Şansı varsa bu sezon birincilik alır BMW…

  11. ragıp akgün avatarı
    ragıp akgün

    onur kardeşim bende bişey söyleyeyim mclaren bu sene 2 birincilik aldıysa neden bmw de almasın nasıl olsa aynı veya önünde diyorsun ha dersen şimdi mc laren onları piste göre aldı yada sansla dersen buda bmw için neden gerçekleşmesin

  12. onur aybars avatarı

    Tahsin Kardeşim; diyelim ki BMW McLaren ile aynı seviyede ve hatta ufak bi parça daha iyi. Yani McLaren'i geçti. Ya Ferrari? Ferrari'yi de geçmesi gerek. Bunu yapmaları bu sene için zor görünüyor. Ben yine söylüyorum "NORMAL ŞARTLAR ALTINDA BU SENE YARIŞ KAZANMASI ZOR!"

  13. onur nasıl zor gözüküyor bence BMW önümüzdeki 5 yarıştan birini kazanacak benim iddiam bu yönde.

  14. yorumlar biraz cem uzan söylemi gibi olmuş :
    "kazanacak!"
    "olacak!"
    bende ekleyeyim bir tane 🙂
    bmw seneye için şampiyonlukta mücadele verecektir. bu sene tur zamanları ferrariden iyi değil.

  15. onur aybars avatarı

    BMW için bu sene galibiyet, normal şartlar altında biraz zor görünüyor. Ancak, 2009 için BMW ve Honda sıkı çalışıyorlar…

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Alman olduktan sonra farketmez bmw,mclaren mercedes,sürücüde alman olabilir, isterlerse tüm yarışları kazansınlar ,yeterki keyif versinler mesela 2.nciye tur bindirebilirler 3.ncüyede olabilir ayrıca her pistte geçiş hamleleri bunlar olduktan sonra kazananın kim olduğu sorun değil fransız olmadığı sürece

  17. Yarış kazanabilirler bu sene, seneye de…

  18. 2009 için kimse birşey söyleyemez.2010 da şampiyonluk potasına girer.Ama 2009 kers ve oluksuz lastikler ile kimin önde olacağı şüpheli.

  19. Seneye şampiyon olacak diyemesemde şampiyonluk yarışında olacak bence. Gelecek sene için çok ciddi hazırlıklar yapıyor BMW.

  20. BMW seneye şampiyon olacak. Önümüzdeki sene için inanılmaz aerodinamik geliştirmeler yapılıyor şuan. Seneye BMW tarafından tanıtılan bir çok yenilik göreceğiz.

  21. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    bence bmw 2009 sezonunda daha da başarılı olcak..

  22. BMW bu sezon yarış kazanacaksa o yarış Canada olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir