Berger: "Senna, GP2 Mücadelesine Odaklanmalı"

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso ortaklarından Gerhard Berger, Formula 1’e adım atmayı düşünmeden önce Bruno Senna’nın bu seneki GP2 şampiyonasına tamamiyle odaklanmasını istiyor.

Berger’in Senna ile yakın ilişkide olmasıyla birlikte Brezilyalı pilotun Monako’da aldığı zafer, kendisinin 2009’da Toro Rosso ile F1’e adım atması yönünde söylentileri gündeme getirdi.

Bununla birlikte Berger, F1 tutkusuyla Senna’nın aklının karışmaması gerektiğini ve GP2’ye konsantre olmasının daha önemli olduğunu söyledi.

Berger: Bruno’ya, gidip şampiyonluğu kazanmasını söyledim. Bu oyunda olmak için iyi bir şansının olduğunu düşünüyorum. (Monako’da) zor bir pistte performansını gösterdi."

"Şampiyonluğu kazanamamsı için herhangi bir nedenyok. İyi bir araca sahip ve iyi bir pilot. Şimdi hepsini bir araya getirip şampiyonluğu kazanması gerekiyor. Ardından bir sonraki adım."

Yakın gelecekten SEnna’ya bir test fırsatı verip vermeyeceği sorulduğunda Berger: "Bunun bir tet mesele olduğunu düşünmüyorum, F1’e nasıl alışabileceğinin meselesi bu durum"

"Doğru araca ihtiyacı var ve onun bizim için doğru adam olup olmadığını sormamız gerekiyor. Herhangi bir spekülasyonu başlatmak istemiyorum ama benim bütün desteğime sahip"

Senna da, F1 ile ilgili konuşmalar için henüz erken olduğunu kabul etti.

Bruno Senna: "Biz galibiyet, sizi F1 için hazır yapmıyor. Şampiyonayı kazanmak için buna benzer daha çok sonuçlar almam gerekiyor. Bu da benim amacım"


Yorumlar

  1. Bu işlerde soyadının akrabalık ilişkilerinin ne kadar işe yaradığına güzel bir örnek,ilk örnekte değil zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir