Bottas Formula 1 Koltuğuna Hazır Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Williams’la pistte çıktığı dönemlerde takımı etkilemeyi başaran Finlandiyalı sürücü, geçen hafta Silverstone’da gerçekleştirilen testlerde daha fazla deneyim kazandı.

Bottas “F1’de yarış koltuğu istiyorum ve sıradaki hedefim bu. Gelecek sezon hazır olacağımı düşünüyorum ya da birileri yarışmamı isterse kesinlikle bunu yaparım.”

“Araca oturmaktan memnun olurum. Ancak araca her oturduğumda yeni şeyler öğreniyorum ve daha iyi oluyorum. Ancak tabi ki bir noktada artık ilk yarışınıza çıkmanız gerekiyor.” dedi.

Bottas bu sene Williams’taki görevine tam odaklanmak için GP2 ya da farklı bir seride yarışmama kararı aldı ancak bir sene yarışlardan uzak kalmanın kendisini kötü etkileyeceğini düşünmüyor.

Bottas “Yarışları özlüyorum çünkü hayatım boyunca bunu yaptım ancak bir sene ayrı kalmak doğru olandı. Asıl hedefimiz yarış koltuğu ancak bunu kazanamazsak o zaman sürüşe devam etmek zorundayız.  Zamanım var. Henüz 22 yaşındayım ve ideal olan burada kalmaktı.” dedi.


Yorumlar

  1. Eyvallah dostum.
    aslında koyu bir Ayrton Senna fan'ıyım. Bruno'yu da bu yüzden takip etmeye başladım açıkcası (2008 GP2 den beri) ama sonrasın da onu da desteklemeye değer buldum ve şu an gridde desteklediğim 2 pilottan biri, diğeri de Hamilton 🙂

    Ayrıca Ayrton Senna imzalı poster(ingiltereden aldım), Senna Instute'den aldığım (Sid tarafından boyanmış) mini-helmet ve instute den aldığım Senna Documantary Dvd sinden oluşan ufak bir koleksiyonum var

  2. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sonunda benim düşüncelerime uygun adam çıktı helal olsun be dostum ! 🙂

  3. Senna 2009 da Lemans da yarısmak yerine gp2 de devam etmemenin acısını çekiyor bence. 1 sene bosa gitmiş oldu, ardından facia Hrt macerası, ardından sezon ortası LRGP ye geçmesi falan derken bu sene ilk defa düzgün bir şans elde etti, gerçi bu seferde ilk antremanlarda koltuğu Bottas' a veriyor ama sonuçta Williams'ın yarış pilotu. Bence Senna sezonun geri kalanında toparlıyacak ve onda var olduğunu düşündüğüm yeteneği bizlere gösterecektir. Eğer vasat görüntü çizmeye devam ederse Senna bir daha F1 de böyle bir şans bulamaz ve F1'i bırakır yada başka serilere geçer.

    Bir de şöyle birşey var, 2006 British F3 sezonu ilk 3 yarışı yağmurda yapılıyor ve bu yarışların hepsini Senna kazanıyor, ve düşünün ki bu adam kariyerine 2004 yılında başlamış. sanki bişeyler var bu çocuk da ama neden hala böyle vasat anlamadım, şanssızmı yada önceden mi çok şanslıydı vs anlamadım 🙂

  4. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sizi bilmemde Senna bana göre Maldonado'ya bin basar..

  5. Ben senna ile kıyasladım. Maldonado öyle ahım şahım değil elbette.

  6. Heidfeld iyi ama sponsoru yok. Kimsenin şans vereceğini sanmam. Sutil belki. Biraz daha para biriktirmeleri gerek eski williams olabilmeleri için. Bu sene araçları oldukça iyi, pilotları işi batırıyor.

  7. bence maldonado'nun saf hızı kesinlikle iyi değil. onboard görüntülerini izledim, berbat. williams aracı ile üst düzey bir pilotun ne yapabileceğini bilmiyoruz bu bir yana, maldonado oversteer kullanarak dönüyor bazı pistlerdeki bazı dönüşleri. bunu yapabildiğinde iyi bir sıralama sonucu alıyor. oversteer kullanabilmesi bence onun değil, yeni lastiklerin ve williams aracının yeteneği.

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    yada Heidfeld..Oda iyi bir seçenek

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Senna'nın yerine iyi bir aday olabilir..Aslında Senna yerine Sutil'i getirseler çok daha iyi olurdu

  10. Senna yavas yavas ama en azından kontrollü sürüşü var!

  11. Senna çok mu iyi? Maldonado arada hata yapıyor ama Hamilton gibi, saf hızı çok iyi. Senna button gibi, korkak.

  12. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Keşke Maldonado'nun yerine geçebilse be ama bu imkansız :/ 🙁

  13. Keşke Maldonado'nun yerine geçse ama imkansız gibi 🙁

  14. Seneye Senna'nın yerine geçebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir