Ferrari Almanya'da da Rekabetçi Olmayı Bekliyor

yazar:

kategori:

Sezona zor bir başlangıç yapmasına rağmen güçlü bir geri dönüş gösteren ve şu anda Fernando Alonso ile şampiyonaya liderlik eden Ferrari, Hockenheim’daki yarış için de kendisine güveniyor.

Hafta sonu öncesinde Ferrari’nin resmi internet sayfasındaki söyleşide Alonso’nun yarış mühendisi Andrea Stella: “Araç Valensiya’da çok iyiydi; Silverstone’da da iyiydi. Düşük hızlı Valensiya ile yüksek hızlı Silverstone karışımı olan Hockenheim’da da Ferrari’nin rekabetçi olmasını bekliyorum”

Alonso’nun, istikrarı sayesinde bu sezon sürekli olarak Pilotlar Şampiyonası’nda zirvelerde gezmesine rağmen Stella, geri kalan yarışlar için tahminde bulunmanın zor olduğunu düşünüyor.

Stella: “Sezon başında böylesi bir durumu hayal etmek, fazlasıyla iyimserce olacaktı ama bu sporda işler çok çabuk bir şekilde değişebiliyor ve biz her zaman olumlu tavrımızı sürdürdük. Mevcut durum, sıkı çalışma ile birlikte bu tutumun sonucudur”

Alonso’nun en yakın rakibi Webber’in 13 puan önünde lider olmasını sağlayan bu gelişime rağmen Stella, Ferrari’nin hâlâ gelişecek alanlarının olduğunu ifade etti. özellikle de azami hız konusunda.

Stella: “Her zaman daha fazla azami hız istersiniz ki bu, tur derecelerinizin düşmesine yardım eder. Yarış içinde hayatınızı kolaylaştırır”

“Ama elbette azami hız, yere basma kuvvetinin karşılığı ve bir şekilde, konu azami hız olduğunda sınırlarımız var. Bunun kısmen nedeni, yere basma kuvvetinde aracımızın iyi performans göstermesi. Bununla birlikte, (azami hız) gelecek için kesinlikle gelişmeye çalıştığımız bir alan”


Yorumlar

“Ferrari Almanya'da da Rekabetçi Olmayı Bekliyor” için 22 yanıt

  1. arkadaşlar meşrubatçı fanlarını rahat bırakın onlarda özgürce düşüncelerini ortaya koysunlar bu hakları.

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ross Brawn burda Takım patronu eskiden teknik direktördü eminim %100 Brawn tasarlamıyor ama aracın doğuşunda %50'den fazla onun etkisi var.Patron ne derse o olur.Eğer mühendisler derseki bu yarışa güncellemeler götürmemiz gerek Patron yok dedimi iş biter..Bu dünyanın her yerinde öyledir son söz patronun'dur.

  3. şöyle bir yorum yazmıştım.kurt kocayınca köpeğin maskarası olur diye.bir art niyet ve aşağılama söz konusu değildir sadece atasözünün doğruluğunun teyit edilmesi için diye

  4. Şu an sistemde yayınlanmamış bir mesajınız yok.
    Belki üye olsanız daha iyi olur.

  5. Lotus reno ya da williams'dan bahsetsek dediğin doğru ama ferrari gibi bir takım için bu saydıkların başarızlıktır ve ross-todt döneminde böyle bir hata yapılabileceğini zannetmiyorum..

    Ama sezon başı domenicali hakkında söylediklerine katılıyorum,yani çok erkenden sonradan zor durumda kalınacak laflar edildi bu forumda…

  6. .Ross Brawn hiç çalışmıyor.Sezon başında aracı tasarlıyor sonra yan gel yat 1 sene

    Aracı tasarlayanın hala ross olduğunu mu iddia ediyorsun???
    Şu gridde bir newey bir de ross..Bu adamları daha sonra efsane diye okuyacağız ama gel gör ki formula 1 den bihaber adamlar muhteşem!! ellerini kıvrak zekaları ile birleştirip eleştirebiliyorlar ya da akıl verebiliyorlar:)
    Hayat çok garip…

  7. sayın site yönetimi bu tip adamlara müsammaha gösterip bunlara cevap verenlerin yorumlarını niye siliyorsunuz veya yayınlamıyorsunuz anlamıyorum.diyorsanızki uğraşamıyoruz bırakın bu işi o zaman.ayrıca misafir olarak yorum atıyorum herhangi bir art niyet olmadığını belirtmeme rağmen yayınlanmıyor.sizleride anlıyorum herkesin her istediğini gerçekleştirmeniz mümkün değil ama bu tür doğal hakları da üyelerinizden almayın.

  8. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    GERÇEKTEN SESLİ Mİ GÜLÜYON YOKSA Y4L4KLIK MI YAPIYON

  9. hem massa hemde fernando alonso rekabetçi olacaklardır takım iyi güncellemeler getiriyor

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ferrari sene içinde gösterdiği gelişimi sezon başında yapmış olsaydı, Alonso'nun harika sürüşüyle beraber 16. veya 17. yarışta şampiyonluğu ilan edebilirlerdi.
    .

    Bu hafta'da karışık geçecek Alonso'da alabilir Vettel'de..Mclaren bu yarışta toparlanacaktır, toparlanmak zorundadır.

  11. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ee yani azcık gelişin rekabetçi olun.sadece bu sezonu kastetmiyorum 2011 ve ilerisi için.ferrari 100.galibiyetini prost'la 1990 da aldı.200.galibiyeti 2007 de kimi ile aldılar yani 17 yıl 100zafer.ama o günden bu güne ferrari'nin zafer sayısı 17 ki 5 yıl geçti.yaklşık 3 te 1 .17 i 3 le çarptığımızda sonuç 51 çıkıyor yani yarısı ferrari nin düşüşünün bi başka kanıtı.ayrıca şampiyonluklara bakarsak 17 yılda 7 takım 6 pilot şampiyonluğu 4 pilot runner-up 4 te takımlar (tam emin değilim) runner-up'ı var.sonraki dönemde 1pilot ve 2takımlar şampiyonluğu ve 2 pilot runner up var.bunlarıda 3 le çarpsak gene eski rakamları yakalayamıyoruz.bu da ikinci kanıt.üçüncüsü olan pollere hiç değinmiycem çünkü ferrari son dört yılda sadece 3 pol aldı.ki son dört yılda 65 yarış oldu(bu yılki almanya'ya kadar)

  12. desenize t-shirtler tükenmiştir şimdiden.

    tarih tekkerrür edip massa aklanacaktır bu yarışta.

  13. Benim unutmamam için bir sebep yok.
    2010'da iyiydiler. Son yarışta kaybettiler şampiyonluğu. Ki durum çok kötü değil demek.
    2011'de ferrari kötüydü ama olanlar hep şu EBD yüzündendi gibi geliyor.
    Bu sene öyle aman aman hataları yok. Başlarına ne geldiyse lastiklerden geldi. Strateji yönünden hala biraz geride gibiler, hala red bull'u takip ediyorlar.

    Büyük bir problemleri yok bence.

  14. Gokberk Onem avatarı

    2 yarıştır test edip kullanılmayan yeni ön kanat son haline getirilip, kullanılacaktır. Arka kanatta güncellemeler bekliyorum. Taban modifikasyonları bekliyorum ama kesin değil.

  15. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    sence bu araç toparlasa Dominicali 2 sezondur çuvallamasanı unutturur mu ? Şahsen ben unutmam.

  16. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    sence bu araç toparlasa Dominicali 2 sezondur çuvallamasanı unutturur mu ? Şahsen ben unutmam.

  17. rocco junior avatarı

    Pek büyük bir güncelleme olmayacak çünkü takım zaten aracı sezon başından beri epey elden geçirip değiştirdi.Her ne kadar yeni bir şasi olsa ve değişime uyumlu olsa da lego değil nihayetinde ve artık adımlar daha ufak olacaktır.Ama asıl olan istikrarlı bir şekilde her yarışa 0.2-0.2 sn güncellemeler,yeni parçalar getirmektir.Çünkü bu sayede hem hızlanıyorsunuz hem de ufak değişmelerle büyük adımlar atıyorsunuz.Bu sene bereket versin update bakımından işler iyi gidiyor.Sene başlamadan daha geçen sezon sonu böyle olacağını açıkça belirttik.Takımdaki yeni yapılanmanın ve aracın nasıl olacağını vs vs.Etkisini veriyor ve ben açıkçası Costa'nın teknik direktörlüğünde bu başarınıın yakalacağına inanmıyordum.Sezon başı bizim için şok etkisi olmuştu hedefler tutmamıştı ama iyi toparladık.Belki hedefimiz sapmasa şu an cidden dominant bir aracımız olacaktı ama sağlık olsun bazen işler böyle yürüyor.Takımın son 3sezona göre en iyi gelişim gösterdiği yıl açık ara.Umarım böyle devam eder arkadaşlar.

    Gelecek parçalar için bende haber bekliyorum ama Ferrari şu an,haberde de geçtiği üzre en çok azami sürate odaklanmış durumda.Zaten lastikleri Rb ile en iyi anlayan takımlardan birisi ve aerodinamik açıdan pek zayıf yönü kalmadı.Drs gibi ön kanat gibi güncellemelere ağırlık verirler.Benim bildiğim ayrıca bir zemin gelecek.DDRS ise zor bir sistem umarım İtalya yada Belçika da görürüz.

  18. DreamOfWinD  avatarı

    arka kanat ve drs ile ilgili güncellemeler olacak diye duydum. Bakalım cuma günü kesin cevabı alırız.

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Duy bunları Ross Brawn efendi.

    "Ama elbette azami hız, yere basma kuvvetinin karşılığı ve bir şekilde, konu azami hız olduğunda sınırlarımız var. Bunun kısmen nedeni, yere basma kuvvetinde aracımızın iyi performans göstermesi. Bununla birlikte, (azami hız) gelecek için kesinlikle gelişmeye çalıştığımız bir alan"

    Adamlar ne için çalışıyor sen ne için sen hele araçtaki gelişimi sürdür şu down force için biraz güncelleme yap o zaman lastik konusunda dahada rahatlarsın Red Bull'a bakınız adamlar en hızlı araç şuanda Ferrari ile galibiyet mücadelesi veriyor ve lastiklere en nazik davranan takımlardan bir tanesi helede sen şu egzozun yerini bir değiştirsen arka lastiklerden kesinlikle daha fazla verim alacaksın burası bir gerçek biraz lider takımları kopyalasak bu iş tamam 🙂 Red Bull tarzı egzoz şu an için en verimlisi ama her araç için çalışırmı orası bilinmez bence Mercedes arka tarafta güncellemeler yapmalı eğer şu tabanı,egzozu güncellerlerse eminim baya bir performans kazanacaklardır.Ross Brawn hiç çalışmıyor.Sezon başında aracı tasarlıyor sonra yan gel yat 1 sene

  20. Sezona çok kötü başlayınca başta kendi taraftarları Ferrari'ye atıp tutmaya başlamıştı. Aracın yeni olduğunu, çözülmesi gerektiğini, çözülünce ise daha iyi performans verebileceğini hesaba katmamışlardı. İşleri güçleri Domenicali'ye laf atmaktı.

    Görüldüğü üzere Ferrari güncellemeleriyle ve ayarlarıyla aracını oturttu ve şu an belki en hızlısı olmayabilir, ama en istikrarlısı o. Düşünün ki Massa'nın sorununu bile çözmüş görünüyorlar. Alonso sonunda istediği türden bir araca kavuşmuş durumda.

    Gerçi bu sene de lastikler işi karıştırıyor. Bakalım neler olacak.

  21. Ferrari%100 avatarı

    Acaba Almanyada ne tür güncellemeler olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir