Stewart: "Formula 1'de Pilot Koçları Olmalı"

yazar:

kategori:

Lotus pilotu, 2012’de şimdiye kadar etkileyici yarışlar çıkardı; iki defa podyuma çıktı ama bunların yanında pist üzerinde bazı kazalara karıştı, pilot hataları yaptı.

Stewart: “Geçen gün Romain Grosjean’a ‘Bir gün evime yemeğe gelip biraz sohbet etsek iyi olur’ dedim. Formula 1’de koçların olmaması saçmalık”

“Teniste koçlar var; boksta, golf ve kayakta da. Herkesin bir tane var ama bizde yok. Ben koç olmanın peşinde değilim ama ona yardım edebileceğimi biliyorum. Yarış pilotları, geleneksel olarak pek de iyi laf dinleyenler olmamıştır ama ben yardımcı olabileceğimi düşünüyorum”

Stewart’a göre Williams, Alex Wurz’u pilot danışmanı olarak ekibe dâhil etmekle iyi bir örnek teşkil ediyor.

Stewart: “Bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Maldonado çok hızlı ama yardıma ihtiyacı var. O kadar kazaya karışmamalıydı ve Grosjean da öyle. Bunların hepsi kötü şans değil: Yanlış yerdesinizdir; yanlış insanın yanındasınızdır”

“Kati suretle değiştirebilecekleri kişisel bir özellik bu. Bunu söylüyorum ama Romain’in hızı beni etkiliyor. Aslında bu sene yarış kazanacağını düşünüyorum. Yapması gereken, soruna bulaşmamak ve kötü kalkışlar yapmamak”


Yorumlar

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hiç kimse 4 4 lük değildir Aytron Senna bile…

  2. Schumacher'in pilot koçu kim olacak peki 😀
    yaşasaydı Ayrton Senna olurdu bir tek, schumi yarışları bırakınca Vettelin koçu olabilir belki 🙂

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş.arnoux'da diyo grosjean bu sene yarış kazanır diye.stewartda diyo hadi bakalım hayırlısı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir