Massa'nın Amacı Pilotlar Şampiyonası'nda İlk 5

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, sezonun ilk 9 yarışında sadece 23 puan aldı ve şampiyonayı 13. sırada götürüyor; 5. sıradaki Kimi Raikkonen’in 83 puanı var.

Sezona zor bir başlangıç yapan Ferrari pilotu, zor bir görev olsa da Pilotlar Şampiyonası’nın hâlâ kendisi için önemli olduğunu belirtti.

Massa: “Elbette Pilotlar Şampiyonası benim için hâlâ önemli. Silverstone öncesindeki yerime bakın; önümüzdeki 11 yarışta alabileceğim çok fazla puan var. (Pilotlar Şampiyonası) benim için hâlâ çok önemli ve ilk 5 veya ilk 6 içinde mücadeleye girmek istiyorum”

“Başarması zor bir görev ama kendinize her zaman zor hedefler belirlemelisiniz. Buna ilave olarak Takımlar Şampiyonası bizim için çok önemli ve pilotlarda ne kadar iyi iş çıkarırsam bu, takıma daha fazla yardım edecektir.”

Ferrari pilotu, son dönemdeki performansını sürdürmesi halinde takımdaki geleceği ile ilgili endişe etmesine gerek olmadığını dile getirdi.

Massa: “Elbette diğer pilotlarla ilgili neler oluyor bir göz atıyorum; herkes, kendisi için neyin daha iyi olduğunu görme adına neler olup bittiğini merak eder. Ama benim için önemli olan tek şey, Silverstone’daki gibi performans gösteremeye devam etmek”

“Ondan öncesindeki iki yarışta -Montreal ve Valensiya- ilk 5 içinde, hatta podyumda olabilirdim ama bazı nedenlerden -Montreal’deki spin ve Valensiya’da aracın tabanındaki sorun- bu gerçekleşmedi.”

“Bunlar olmasaydı, Monako’dan bu yana her yarışta ilk 5 içinde mücadele edebilirdim.”

“Pilot pazarında yaşananların, benim pozisyonuma önemli bir etkisi yok. Silverstone’daki gibi performans göstermeye devam edersem, geleceğim hakkında endişe etmeme gerek yok”


Yorumlar

“Massa'nın Amacı Pilotlar Şampiyonası'nda İlk 5” için 15 yanıt

  1. Artık kesinlikle eminim ki millet korkmaya başlamış 🙂 Alınan üstüne alınır zaten bizzat laf söyleyipte ortalığı karıştırmayayım. Go Felipe Go!

  2. Evet SuperBike'ta yarışırken Sachsenring pistinde düşüp sakatlanmıştı.

  3. ICEMAN RAiKKONEN avatarı
    ICEMAN RAiKKONEN

    ''Massa: "Elbette diğer pilotlarla ilgili neler oluyor bir göz atıyorum; herkes, kendisi için neyin daha iyi olduğunu görme adına neler olup bittiğini merak eder.''

    Bence,sende boş bir anında senin için neyin iyi olduğu neyin kötü olduğunu merak etmelisin ve düşünmelisinki hakkında gerçekten hayırlı olanı bulasın.

  4. ICEMAN RAiKKONEN avatarı
    ICEMAN RAiKKONEN

    ghonco doğru hatırlıyorsun.galiba bir pistte motor kazası yapmıştı.bu yüzden boynundan sakatlandı ve 2009'da ferrari neredeyse sadece tek pilotla yarıştı diyebiliriz(Raikkonen)çünkü takıma sonradan massa'nın yerine gelen badoer ve fisichella + olarak takıma hiç bir şey verememişti.

  5. Evet 2009 sezonuydu. Ha bir de anektot olsun. Ben omuz değil de boynundaki ağrılardan dolayı geçemedi koltuğa diye hatırlıyorum.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    2009 muydu 🙂

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2009'da massanın kazası yüzünden koltuğa geçecekti.ancak dediğin gibi omuz ağrıları yüzünden gerçekleşmemişti.

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Klasik saçma yorumlar her zamanki gibi yerini bulmuş.

    Ama Felipe'nin de dediği gibi Monaco'dan beri artan performans var.Umuyorum ki artarakta devam edecektir.Böyle devam etmesi durumunda da Ferrari'de kalmaması için hiçbir sebep yok.

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacher tahminim Massa'yı bekliyor.Eğer Massa sözleşmeyi uzatırsa Schumacher Mercedes'le devam edecektir.Eğer Massa takımdan gönderilirse Schumacher Ferrari ile görüşecektir inşallah 2013'te Schumacher Ferrari'ye geri döner.Aslında 2010'da Ferrari'ye gidicektiki omzundaki sakatlık yüzünden sağlık testinden geçememişti.Haydi MAssa sana güle güle artık büyüklerine yer verme zamanın geldi son durağa yaklaşıyorsun.

  10. Massa ile Alonso arasındaki en büyük fark işte bu . Biri takımda kalmayı amaçlıyo diğeri ise şampiyon olmayı,Massanın bittiği anın resmileşmesidir bu demeç.Massa kendini aşağı çekmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor tek kelimeyle 'yazık'

  11. DreamOfWinD  avatarı

    Bu adama acıyorum artık iki demecinden biri "performansımı yükseltirsem takımda kalırım", "silverstonedaki gibi devam edersem takımda kalırım" tarzı demeçler olmaya başladı.

  12. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    silverstone'da 4. oldu diye arkadaşın biyerleri kalktı

  13. Ferrari%100 avatarı

    MASSA dostum performansın iyi ama podyum ve birincilik şart
    Hala şampiyon olma şansın var
    Neden?derseniz
    Puanlamada öndeki pilotlar her yarış tam puan alır diye bişey yok

  14. elvan dalton avatarı

    Tutmayın küçük enişteyi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir