Kubica, 2007 Kazasını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, geçen sene büyük kaza geçirdiği Montreal’e dönmesinin kendisi için bir problem oluşturmadığını söyledi.

Geçtiğimiz sene Kubica Kanada’da Formula 1’in en büyük kazalarından birisini geçirmiş ancak şans eseri önemli bir sorun olmadan kazayı atlatmıştı.

Kubica bu kazanın bu seneyi etkilemeyeceği konusunda ısrarcı.

Kubica "Hiç bir şeyin üstesinden gelmem gerekmiyor."

"Kanada favori pistlerimden birisi. Tamam herkes 2007’de neler olduğunu biliyor ancak ben bununla ilgilenmek istemiyorum çünkü zaten çoktan 1 sene geride kaldı ve o günden beri bu kazayı düşünmeden Formula 1 aracını sürebiliyorum."

"Formula 1 ve motor sporlarında risk yüksek ancak Kanada’ya karşı olumsuz bir düşüncem yok."

"Herhangi bir yarışa gittiğim gibi Kanada’ya gidiyorum ve hedef mümkün olduğu kadar puan kazanmak." dedi.

Kubica şu anda şampiyona lideri Hamilton’un 6 puan gerisinde 4. sırada ve bu sezon mükemmel bir giriş yaptı ve kötü geçen 2007 sezonunu geride bıraktı.

Kubica "Geçen sene benim sonuçlarımı etkileyen bir çok faktör vardı. Pilot olarak çok fazla geliştiğimi düşünmüyorum ancak gelişen bir çok dış faktörler var. Bunlar hem araçta hem de çevrede."

"Tüm bu değişiklikler aracı ayarlama bakımından hayatımı kolaylaştırdı. Böylece aracı istediğim gibi ve daha iyi ayarlayabiliyorum."

"Bu seneki sonuçlar geçen sene ne kadar zorlandığımı gösteriyor ve dışardan herkesin düşündüğünden çok daha fazla zorlanıyordum."

"Formula 1’de performansınızı etkileyebilecek bir sürü küçük faktörler var."

"Geçen sene benim için aşırı üzücü bir sezondu ancak bundan ders çıkardım ve performansım bu kadar geliştiği için mutluyum." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir