Geçmişten Günümüze Hockenheim

yazar:

kategori:

Yorumlar

  1. Geçmişten günümüze kalamayan Hockenheim

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar Pazar Günü yağmur ihtimali "0".Cuma Günü antremanlarda yağmur ihtimali %50 cıvarı..Cumartesi 3.antreman seansı güneşli ve yağmursuz geçecek.Sıralamalar ise yağmur ihtimali %50 civarında ve hava kapalı..PAzar günü güneşli ve kuru zeminde geçecek bir yarış bizi bekliyor.Bence tahmini asphalt sıcaklığı 30-35 derece olacak.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Haug podyumdan aşşa atlar valla tutmayın benii…

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yaşları 20 yoktur maximum 18 ama şimdi 50 cıvarındadırlar bu kadınlar mı diyelim ablalarmı diyelim 🙂

  5. DreamOfWinD  avatarı

    evet beşinci resim. Ama o kadar eski olduklarını düşünmemiştim 90 lar falan sanmıştım 😀

  6. Pardon arkadaşlar yanılmışım fotoğraf o değil ancak videosu bu:

  7. Alttan 4., ikinci sıradaki foto. 50 sıradaki.

  8. Pistte izlediğim ilk kaza. 2004 Raikkonen'in kazası. İlk virajdaki tribündeydim. Rai bize doğru gelirken arka kanadı koptu ve önümüzde bariyerlere çarpmıştı.

  9. Muhtesem bir yaristi,son turlarda çok ugrastilar Rubensi geçmek için,ama harika direndi yerini vermedi,bende bir Mclarenci olarak uzulmemistim hatta senin gibi benide mutlu etmisti Rubensin kazanmasi,haketmisti birinciligi Rubens podyumda bizim pilotlarin Rubensi omuzlarina almalari belkide yarisin en guzel aniydi,hatirlattigin için saol yeniden o yarisi,adini unutmustum yarisin,sana ve tum arkadaslara iyi geceler…

  10. evet aynen, o yarıştı. sizce de heyecanlı değilmiydi? son turlarda hiç bir pilot kuru lastiklerle yolda tutunamazken rubens pite girmeyip 1. gelmişti.

  11. hazarRS arkadasim yagmurlu yarismiydi Rubens lastikleri degismemisti son turlarda,Hakkinenle Coulthard degismisti,eger dusundugum yarissa podyumda Hakkinenle Coulthard Rubensi omuzlarina almislardi,insallah karistirmadim baska bir yarisla……

  12. beşinci resimden bahsediyorsan bayağı geriye gitmen gerekiyor. Çünkü görünüşe göre yıl 79 ve o hanımlar o yıl e genç 20 yaşında olsalar şimdi artık yaşlarını saklayamayacak haldedirler 🙂

  13. bana göre izlediğim dönemlerdeki en iyi hockenheim yarışı barrichello'nun kazandığı yarıştır. o zamanlar koyu ve ''ergen'' bir mclaren'cı olmama rağmen acayip sevinmiştim ve helal olsun demiştim rubens'e.
    2001deki kazada da yarış yeniden başlatılınca abimle ben 'sırf schumacher için yarışı yeniden başlatıyorlar' demiştik 🙂 kazadan sonra yedek araçla yarışmıştı o yıl.

  14. DreamOfWinD  avatarı

    Bugünde hep güzel bayanların resimleri olan haberler çıkıyor :))

  15. hocam çok güzel açıklamışsınız, teşekkürler. birkaç yerde okumama rağmen tam olarak anlayamadığım birşeydi.

  16. Hockenheim'de şumi veya rosberg kazanırsa Haug bu sefer çıldırır, kalpten gider benden söylemesi. Hani olur da iyi olacakları tutar, yapmasınlar diye söylüyorum.

  17. crasher'in dediği gibi atakları artırmak için yapıldı. Ne kadar işe yaradı bilmiyorum. Onu bu araçları sürmeyen söyleyemez.

    Detayı şu: Eskiden bir araç diğerinin arkasına yaklaştığında ön kanat tam olarak diğer aracın "beam wing" denilen ve arka kanadın altında bulunan ufak kanadın arkasına geliyordu ve neredeyse hiç hava almıyordu. Aynı şekilde geniş alçak arka kanadı ise öndeki aracın savurduğu havadan dolayı tam olarak rüzgar göremiyordu. Böyle olunca da arkadaki araç DF kaybediyor ve öndekini hızlı virajlarda takip edemez hale geliyordu.

    2009 yılı için öndeki aracın difüzöründen çıkan havayla beslenmeyi hedefleyen alçak ve geniş ön kanatlar ve şasi üzerinden akan akımdan bağımsız çalışması hedeflenen yüksek arka kanada geçildi.

    2009 için bu tasarımlar sonlandırılmadan önce çok çeşitli tasarımlar üzerinde çalışılmış. İyi sonuç vermiş ama nedense uygulanması reddedilmiş bir tasarım bu mesela. Ne kadar kötü araçlar ortaya çıkabilirmiş, şimdiki hallerine şükretmek lazımmış.

  18. Birisi daha önce bunun atakları artırmak için yapıldığını söylemişti ama bende sen gibi düşünüyorum bu kanatlar atakları daha da baltaladı bence de. Daha büyük ön kanat daha büyük işlev demek bence haliyle önde ki araca yaklaşınca işlevi daha çok olan ön kanat daha çok etkilenerek geçişi daha zor hale getirdiğini düşünüyorum. Bence en azından durum böyle

  19. sormak istediğim bişey var modern formula 1 in ilk dönemlerine bakarsak ön kanatlar daha dar ve bu bence tanpon tanpona mücadeleyi daha basit kılıyor şimdi dikkat edin kazada ilk hasar gören yerler ön kanatlar .bunun bi sebebii vardı ama neden ne için bu değişikliği yaptılar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir