Mclaren Umutlarını Yeni Güncellemelere Bağladı

yazar:

kategori:

Son yarışlarda beklenenin çok uzağında kalan Mclaren bu hafta sonu bir çok güncellemeyle piste çıkacak. Bunlardan birisi aracın görüntüsünü de değiştirecek olan yeni sidepodlar.

Takım patronu Martin Whitmarsh “Sidepodlar önden arkaya doğru oldukça farklı bu yüzden fark edebileceksiniz. Bunun yanında keskin gözlerin görebileceği değişiklikler de olacak. Bazı güncellemeler herkese açık olacak. Güncelleme temel olarak fark edilebilir olacak.” dedi.

Whitmarsh, lastikleri kontrol edebilmenin kendileri için büyük mücadele gerektirdiğini kabul ediyor.

Whitmarsh “Formula 1 çok hızlı değişiyor ve sizin de talihiniz çok hızlı değişebiliyor. Kanada’da çok güçlüyken son yarışlarda hayal kırıklığı yaşadık.”

“Çok olağan dışı durumlardı. Silverstone normal bir hafta sonu değildi. Ancak biz her zaman aracı geliştirmeye odaklanıyoruz. Oldukça yeni parçamız var. Güncellemelerin bazıları Almanya’da çok fark edilir olacak.”

“Lastikleri anlamak ve onlardan maksimumu çıkarmak sadece Mclaren için değil herkes için büyük mücadele gerektiriyor. Bu yüzden kendimize odaklanmalı ve hataları azaltıp aracı geliştirmeliyiz. Lastikleri daha iyi anlayarak onlardan daha iyi performans çıkarmalıyız. Listemizin başında bunlar yer alıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Markalar şampiyonu olmaları bence zor, hem hamiltonu ellerinde tutmak hemde tek bir adama daha rahat odaklanmak için onun üzerine yoğunlaşıyorlar.

  2. Hamilton u bir adım öne çıkarmak için markalar şampiyonluğunu düşünmüyorlar mı demek istiyorsun
    Ben bu şekilde anladım

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    araç kurulumu

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ooooooooooowwww işte ilk resimler. Sırayla koyuyorum. Sidepod harika egzoz tarzımızda değişeecek herhalde. İnşallah işer yarar.

  5. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yoksa redbull tarzı sidepod ile egzoz tasarımını mı değiştiriyoruz ???
    İnşallah işe yarar. Almanyadan yakalayabildiğim ilk fotoğraf.
    Redbull tarzı egzoza geçeceğimizi işaret ediyor.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    ispanya'da kadar pek bir fark yoktu. button kapsamlı güncellemelere alışamadı. button'ın 2010 yılında bir sözü vardı, hamilton değişken koşullarda benden daha iyi diye. hamilton, alonso gibi her araçtan bir şeyler çıkarabilen bir pilot. button ise belli bir ayar tutturduğu zaman kendini gösteriyor ancak.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    aynen öyle ne olduda Button Avustralya'da yarış kazanırken ardından dökülmeye başladı ?

  8. Eğer bu güncellemelerle Button performans gösteremezse ben Hamiltonun bir adım öne çıkarıldığını düşüneceğim.
    İk pilot arasında bu kadar farkın olması ve bunun aniden olması pilotajla yada lastikle açıklanacak bir tarafı yok.

  9. Ben umut taşıyorum nedense. 🙂 (Totem yapıyoruz hep beraber :D)

  10. Ferrari%100 avatarı

    Bence bu yarışta tam olarak mclaren toparlayamayacak ama sezonun ikinci yarısında yanı 11'ci yarışta baya iyi bi performans yakalarlar gibime geliyor
    Zaten ilk baştan Button yavaş kaldı sonra da Hamilton

  11. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    niye ki kanada'da ferrari çok mu yavaştı. Hamilton ve Alonso en hızlı isimlerdi. Massa Spin atmasa podyuma çıkabilirdi.

  12. lewis bu pisti seviyor o nedenle arac iyi olursa favori denilebilir ama klasik mclaren her sene oldugu gibi bu senede bir tane kronik sorun bulmus onunla sene sonuna akdar ugrasıyorlar, önceden downforce du, simdi lastik……

  13. rocco junior avatarı

    Yapma Allah aşkına uzun düzlük neresi Ferrari'nin pisti,en zayıf yönü aracın bu.Sende alemsin he :)Toteme devam favori Rb ve Mclaren biz kötü durumdayız 🙂

  14. ve ferrari duraklama dönemınde 2 yarıstır ufak guncellemeler hariç önemli derecede guncelleme yapmadı tek onkanat.

  15. mclaren lewis favorı 😀

  16. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bol düzlüklü frenaj pisti. Ferrari'ye uygun rahat ol. 😀 Kanada'yı andırıyor pist.
    Toteme başlamışın bende başlayım. 😀

    Son yarışta ferrari duble yapmıştı. Felipe'ye takım emri verilen yarıştı. "Fernando is faster than you." diyerek kısa bir hatırlatmada yapalım 😀

  17. döneceğiz meraklanmasın kimse 🙂

  18. ICEMAN RAiKKONEN avatarı
    ICEMAN RAiKKONEN

    ferrari 2010 silverstone'da tıpkı bu seneki mclaren gibi geride kalmıştı.ama almanya'dan itibaren performans anlamında büyük bir adım atmıştı.mclaren'de ferrari'nin 2010 almanya'dan itibaren yaptığı atağı bu sene yaparsa 2010'da ki gibi keyifli bir şampiyonluk mücadelesi bizi bekler.

  19. rocco junior avatarı

    Lotus ve Mclaren ciddi güncelleme paketleri ile geleceklermiş.Araçlarının özellikle arka karoser bölmünde ciddi değişmeler bekleniyor.Ve Mclaren yeniden galibiyete oynayacağından emin.Sanırım bu haftasonu çok çetin geçecek ve mücadeleye en az 3 takım dahil olacak.Red Bull ve Ferrari'den böyle bir adım yok sadece ufak güncellemeler ve modifikasyonlar gibi duruyor.Ferrari son 2 yarışa pek parça getirmedi hatta 3 yarışa desek daha doğru olur.Bu bize geri düşme riski olarak geri döner mi bilemiyorum çünkü sadece piste araç uyuyor deyip güçlü olmayı bekleyemezsiniz.Ufak adımlar bile büyük fark yaratıyorken bu 2 takımın güncellemeleri merak uyandırıyor.Gerçi Ferrari de sezon içerisinde 2 büyük ve sezoniçi testlerde 1 adım olmak üzere epeyce ilerledi ama yetmez.Alonso'nun da dediği farkı kapatsak bile o son büyük adımı atıp öne geçmemiz lazım.

    Bir diğer taraf ise Ferrari'nin doğru yolda olduğu ve büyük adım atmasına gerek olmadığını,istikrarlı şekilde gelişiğ her yarışa yteri kadar parça getirmesinin doğru olduğunu savunuyor.Hangisi haklı çıkacak görücez.Bu haftasonu Red Bullu favori görmekle birlikte sanki biraz geri kalacağımızı ve Mclaren ile Lotus'un ciddi şekilde atılım yapıp galibiyet mücadelesinde olacağına inanıyorum.İnşallah ben yanılırım

  20. Bunun yanında keskin gözlerin görebileceği değişiklikler de olacak.

    Kaçmaz :))

  21. mclaren demek lewis demek. ferrari demek alonso demek şu zamanlar.

  22. muratc MP4-27 avatarı
    muratc MP4-27

    -Resmin güzelligini bak
    -Uzay gemisi kaptaniyla ucuyor :))

  23. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yada Lewis ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir