Raikkonen: "Lotus Gelişmek Zorunda"

yazar:

kategori:

Markalar klasmanında Red Bull ve Ferrari’nin ardından 3. sırada yer alan Lotus, bu sene henüz yarış kazanamadı.

Raikkonen “Belli şeyleri geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Açıkçası tüm yarışlarda her şeyin ilerleyişinden memnun olmuyoruz ancak bunu bekliyordum. Geri döndüğümde bir anda her şeyin mükemmel olmasını beklemiyordum. Sezonun henüz erken dönemindeyiz, daha bir çok yarış var. Biraz daha yükselip neler olduğunu görmeliyiz.” dedi.

Ferrari ve Red Bull’un diğerlerinden uzaklaşıp uzaklaşmadığının sorulması üzerine Raikkonen “Son yarışta çok iyi kalkış yaptım ancak ardından 4. virajda biraz dışarı taştım ve 2 sıra kaybettim. O olmasaydı biz de önde mücadele edebilirdik ancak son 2 yarışta farklı nedenlerle başlangıçta sıra kaybettik ve geçiş yapmak kolay değil. Eğer doğru pozisyonda değilseniz hızınızı kullanamazsınız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sen de şunu anlamalısın ki Tc aracın gaz zamanını değil gaz dengesiyle ilgiliydi daha çok evet araç pati çekmezdi ama o sistem gittikten sonra yerine getirilen ve Mclaren tarafından tüm takımlara sağlanan ECU da o kadar olmamakla birlikte motorun güç dağılımı konusunda etkili. Bir kaç gündür arıyorum özel olarak ama eminim ki bulacağım (bulduğumda link verebilirim) Kimi'nin diğer pilotlardan daha erken gaza yüklenmesinden doğan aşırı bir zorlaması var gaza çok yüklenmek değilde erken yükleniyor. (Evet Throttle\Brake değerlerinde bellidir ve ben bunu yine ya Mercedes yada Renault yöneticilerinden birisinin açıklaması olarak okumuştum.) tabi ki burada gidip bir iki saniyeden değil bir kaç saliseden bahsediyoruz ama şu var ki bu motorlar özellikle de o yıllarda sonuna kadar limitlerde üretiliyordu ve limitlerde belliydi fakat Kimi'nin o çok küçük bir farkla gaza erken yüklenmesi motorların daha çok zorlanmasına ve zaman zaman (sık-sık) patlamasına yol açıyordu. Ayrıca şu Tc ye fazla takmışsın söylediğine göre o yıllarda kimse şampiyonluğu haketmemiş oluyor ve bu sistem kalktıktan sonra tek çifte şampiyon Vettel olduğuna göre Vettel herkesten yetenekli oluyor. Tamam sistemin avantajları vardı elbette ama o sistem gittikten sonra ben hız kaybeden yada her yarış spin atan pilot hatırlamıyorum. Yanlış anlama geçen bir yerde yine yazmıştın TC ile ilgili birşeyler ve orada sanki Tc ile yarış kazanmanın çocuk oyuncağı gibi demişsin gibi hissettim tabi öyle dememiştin ama çıkardığım ima buydu

  2. Rai eski Rai değil bunu kabul edelim artık. Grojen en geriye düşüpte Rai nin ardında yarış bitirebiliyorsa araçta sorun yok Raide var, Rai'nin eski agresifliği yok maalesef çekingen sürüyor ve bu şekilde devam ettikçe yarış kazanmasını beklemeyelim, Grojen den bekleyelim

  3. ben belcikada da bişey beklemiyorum, rainin en iyi olduğu pist olarak gözüküyo biliyorum ama tamamen iyi araç ve gününde olan bir pilot kombinasyonu gerekli ve hatasız bi pit ekibi tabiki, bunların hepsi bi araya gelmez yani ihtimal çok güç, cebinden yağmur çamur şans bombalarını çıkartabilen pilot çok fazla , dolayısıyla spa da raiden çok fazla şeyler istemek ancak ona baskı yapmak olur başka bi sonuç beklemem , podyumda olsada yeter ……..

  4. herkesin motoru aynı değil ferrarinin farklı reno'nun farklı. bak throttle brake değerlerine genelde her pilotun aşağı yukarı aynıdır. gaza fazla basmak tabirinin saçmalığı şurda zaten, gaza nerde fazla basacaksın bir pistte gaz ve fren yerleri vardır tüm pilotlar aynı şekilde kullanır. bu pilotların birisi sürmeyi bilmeyen bir amatör diğeri ise süper adam değil. hepsinin yetenekleri aynı olmasa da aralarında pek fark yok.

    zaten kimi'nin şanssızlıklarının olduğu dönemde TC vardı. tc ile istediğin kadar bas motor kendini ayarlar araç pati yapmaz. fazla kasmayacam kendimi sana bunu açıklayacam diye. şunu bil öyle gaza fazla yüklendi araç patladı diye bir mantık yok.

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    her aracın bir limiti vardır kimi o limiti geçebildigi icin aracın motorunu patlatabilir 10 yıldır f1 izlerim ben 1 yarıs bile kacırmadım ama senin izlemedigin belli 2 yarışta 1 kimi nin motoru patlıyor du ve şampiyonluklarını engelledi herkesin motoru aynı degilmi ?

  6. arkadaşım, sen ciddi misin? gaza fazla basmayla F1 aracının motoru mu patlar? nasıl bir mantık bu? o araçlar zaten tam gaz gitmek için üretilmiş bir yarışın en az yarısını tam gaz gidiyorlar. uzatmayayım, şu yorumunun saçmalığını anlatmaya dilim varmıyor öyle diyeyim ben sana.

  7. her şey bir araya geldiğinde zafer bizim olacak bu sezon mutlaka zafer kazanacağız kimi bu saatten sonra her şeyi zorlayacaktır ona inanıyorum canı gönülden arabanın pestilini çıkarıp zaferi söke söke alacak eski günlerdeki gibi sadece biraz sabır

  8. sen önce özüne bir dön bakalım buz adam

    yerinde yeller esiyor

    sonra takıma salla

    sanırım hala karaoke partilerindesin.

  9. lotus takımı pit ekibi ve strateji olarak öndeki takımların en gerisinde…sıralamada da maalesef biraz gerideler…fakat yarışta genel olarak en öndeki takımlar la rekabet edebiliyorlar hız anlamında…pilot bakımından kimi griddeki en iyi pilotlardan birisi konuşmaya gerek yok.
    gelecek yarışlar çok şeylere gebe…

    ey asil kimi fanları ümidinizi kaybetmeyin. pilotumuzu tüm samimi duygularımızla destekleyelim.
    gün doğmadan neler doğar…

    Allahın yardımı genelde son anda gelir ama asla geç kalmaz…

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    istanbulda türklerle ilgili ne dusunuyon sorusuna türkleri fazla tanımıyom gibi yine cok tuhaf bir cevap vermişti 😀

  11. >Naıl zorlamıyor ya?Burası f1 herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor,Raikkonen'in şu ana kadar mekanik problem yaşamamasının nedeni lotus'un dayanıklı olmasından kaynaklanabilir.

  12. genelde yol arabalari performansinin %70-80 ile calisir fabrika cikis olarak sinirlandirilmistir..motor zorlandiginda daha gec ariza vermesi icin.. cip takinca %90-100 performans ile calisir o zaman da motora cok iyi bakman lazim hic bi bakimini ertelemeye gelmez..

  13. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    otodan anlamadıgın belli senin dandik kiytirik clio dan f1 araçlarını birmi tutuyosun neden o zaman f1 araçlarının sürekli motoru yandıgı halde çöp clio 200 bin km bile gidebiliyor ?

  14. Ferrari ve Red Bull'un diğerlerinden uzaklaşıp uzaklaşmadığının sorulması üzerine

    Raikkonen "Son yarışta çok iyi kalkış yaptım ancak ardından 4. virajda biraz dışarı taşdım ve 2 sıra kaybettim. O olmasaydı biz de önde mücadele edebilirdik ancak son 2 yarışta farklı nedenlerle başlangıçta sıra kaybettik. Ve geçiş yapmak kolay değil. Eğer doğru pozisyonda değilseniz hızınızı kullanamazsınız." dedi.

    soruya bak cevaba bak:) yanlış anlamayın kimiyi severim bazı fanlarına rağmen onu yerdiğimden falan söylemiyorum.

  15. Raikkonen eski raikkonen değil bunu herkes biliyor.eskisi gibi istek yok ama istediği zaman yarış kazanabılcek bi pilot.2 sene değil 10 senede yarışmasa gelip tekrar yarış kazanabilir.bu ona bağlı bisey.tabi lotusunda tek turda aracı geliştirmesse yarış kazanamaz.tek turda grosjean daha iyi raikkonenden ama raikkonen sıraladaki kaybını yarışın starttında kazanıyor hemde fazlasıyla griddeki en iyi start alan pilot süphesiz raikkonen.

  16. ICEMAN RAiKKONEN avatarı
    ICEMAN RAiKKONEN

    iyi güzel hoş diyosun ama bu dediğin olay bahreyn'de 1 yarış galibiyetine maal oldu.vettel çok az kapıyı kapattı ve Raikkonen korkak davrandı.orda aslında yapması gereken içeriye dalmasıydı.her neyse bu adamda beni kendine çeken bir şey var.bir yerde gördüm Raikkonen mclarene geçti 2 finlandiyalı yer değiştirdi (hakkinen out raikkonen in)öyle bir haber görmüştüm o zamandan beri Raikkonen'i ve F1'i takip ederim dostum nerde ne yapacağını bende biliyorum şimdi agresif olsa yarışlarda kazaya karışsa puan ve puanlar kaybetse herkes gene eleştircek ben zaten şu anda Raikkonen'den büyük bir beklenti içinde değilim belçika'dan itibaren bir bekleyişte olucam.

  17. ICEMAN RAiKKONEN avatarı
    ICEMAN RAiKKONEN

    ya sen ne saçmalıyosun gözünü sevim ya gaza çok basmadan motormu patlar bendede 1.6 clio var 2009 modifiyeli hemde her yere gazlaya gazlaya giderim hiç bir şey olmuyo onlaramı olcak saçmala.ayrıca grosjean alternatör yani anlıycağın şarj dinamosu bozulduğu için yolda kaldı.

  18. rainin dönüş yaptığı bu ilk yılında geçiş yapmak ve puan toplayabilmek için agresiflik yapması , kazalar ile daha da puan kaybetmesine yol açacaktır , dolayısıyla şuanki sürüş şekli bu ilk yılı atlatması için ve azar azar da olsa sağlam puanlar toplaması için daha uygun, sonuçta altında agresiflik yapabileceği bi araç olup olmadığını ve lastiklerin yada aracın pist üzerinde yarışta ne durumda olduğunu o bizden daha iyi biliyor , ben inanıyorum ki eğer bunun için fırsat yakalarsa zaten yapacaktır, rai herzaman rai dir, o komple olmasına gerek kalmadan da süper başarılara imza attı……onun için bunlar eğlence……….

  19. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi ne yapsın adam bir gaza fazla bassa direk motoru patlıyor aracı yeteri kadar zorlamıyor grojean oyle degil ama avrupa gp de yarış dışı kalmasına neden oldu bu ama kimi aracı zorlamadıgı icin yarışları arızasız bir sekilde bitiriyor ve benim en cok istedigim şey budur.

  20. ICEMAN RAiKKONEN avatarı
    ICEMAN RAiKKONEN

    eğriye eğri doğruya doğru.geçiş yapmak şu anda zor denmeyecek kadar kolay.ama sen formsuzsun.eski geçişlerini agresifliğini özlüyorum bu şekilde sürerek fanlarını üzüyorsun eski ICEMAN'i istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir