Mclaren, Güncellemeleri Analiz İçin Güneşli Hava Umuyor

yazar:

kategori:

Silverstone’daki yağmur nedeniyle Mclaren oradaki güncellemelerini tam analiz edemedi ve podyum mücadelesinden uzak kaldı. Takım bu hafta sonu gerçekleştirilecek Almanya yarışına yeni sidepodlar dahil bir çok güncellemeyle geliyor.

Michael “Hava şartları yine bir sancı olabilir, özellikle de yeni parçaları denerken, bu yüzden antrenman seanslarında farklı şeyleri değerlendirmeye çalışırsınız. Ancak eğer başlangıçta yağmur olursa ve geçiş lastiği için koşullar olursa o zaman kötü olur. Bu herkes için aynı ancak çok sayıda güncellemeyle geliyorsanız onları ayırt etmek daha zor olur.” dedi.

Michael, MP4 27’nin hızlı bir araç olduğunu ancak ayarlar konusunda maksimuma ulaşamadıklarını düşünüyor.

Michael “Şu anda bu, oyunun bir parçası ve oldukça sıkı bir mücadele var. Bu yüzden ayarlar geçmişe göre daha önemli. Eskiden ayarlarda bir kaç saliselik sorun olsa bile problem olmuyordu çünkü diğerlerine göre saniyelerle farkınız oluyordu. O zaman ayarların önemi ilk sırada değildi ancak şu anda ilk sırada çünkü farklar çok yakın.”

“En son kuru zeminde geçen Valensiya’daki 2. sıralama seansına bakarsanız 0.29 sn içerisinde 13 araç vardı. Bu durum Formula 1’in aşırı rekabetçi olduğunu gösteriyor ve son bir kaç salisenin mücadelesini veriyoruz. Aerodinamik gelişim hâlâ listenin başında ancak lastikleri anlama ve aracı ayarlama da zirvede yer alıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. bir puzzle'ı başka bir puzzle'dan parça alarak tamamlamaya çalışan birini gördün mü? veya deneyen başarılı oldu mu, hayır.

    burdaki olay da bu. mclaren'in bu seneki aracı sezon başından beri normal burun için düzenlendi. burunu platipus yapmaları için tüm aracı yeniden düzenlemeleri gerekir ki bu da başa dönmek demek. zaten her araca yeni parça şak diye oturtulabilseydi, 2009da sezon başında aracını çift katmanlı difüzere göre ayarlayan brawn, diğer takımlar tarafından 2. yarışta yakalanabilirdi.

  2. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    @rocco junior kardeş burun yapısı aynı maalesef.

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    motor kapağı,sidepod dışında fazla agresif görünür güncelleme göremedim. Gözle görülmeyen de var tabi. Ön kanat,arka kanat,fren kanalları gibi yerlerde modifikasyonlar var ama her takım yapıyor zaten bunu.
    Evet bayağı güncellememiz varda eşşek yükü abartı olur totem yapma 😀 Birde işe yarayıp yaramayacağı riskide var. Ben basamaklı burun olmadıkça umutlu olamıyacam. Arka tarafa daha fazla hava akışı lazım.
    Bu arada sizde de bir sürü modifikasyon var hadi bakalım şikayet ediyordun. Neden ferrari tarzı sidepod ve egzoz yapısının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü arka tarafa çok yakın ve etkisini kaybetmeden difüzore gidip downforce oluşturabiliyor. Bizde biraz yakınlaştırmışız arka tarafa. Andrew brenson yorumlamıştı bunu ondan aklımda kalmış.

    Bu arada iddaa ediyorum yine yarışı vettel veya alonso kazanacak. Güncelleme falan var ama yarış için hiç umudum yok lastikleri kullanamıyoruz. Hadi sıralamada İlk çizgiye yerleştik diyelim, yarışta birkaç tur sonra yine ilk bizim lastikler bitecek ve bir işe yaramayacak gibi geliyor bana. Artık hep aynı senaryoları göre göre kafama işlemiş.

  4. rocco junior avatarı

    Burundan yana bir resim yok mu?Ben yeni bir motor kapağı gördüm ek olarak ama resmi atıcak link yok.Mclarende eşşek yüküyle update var çok başarılı olacaklar gibi Rbye kafa tutabilirler.Bu arada herkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun site sakinlerine emekleri için teşekkürler

  5. rocco junior avatarı

    Ben kimde olduğunu bilemiyorum en iyisini ama sana göre herşeyin en iyisi bizde :))
    Evet artık taklit eden değil taklit edilen olmak güzel.Uzun zamandır yaptıklarımızı kimse uygulamıyordu ancak şimdi bu tarz değişmeler sevindirici.Ayrıca Mclaren dahil pek çok takım belki Lotus da dahil seneye bizim ön pull rod süspansiyona geçiş yapacak diye duydum

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    burun yapısı aynı yaw, şu basamaklı burunu denesek ya.

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    egzoz çıkışları aynı olmuş. Keşke bizimkiler de arka tarafa daha yakın olsaydı.

  8. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bende doğru bir esinlenme olmuş. Bende sidepod ve egzoz olarak en verimli yapının Ferrari'de olduğunu düşünüyorum. Andrew Brenson yazmıştı bunu. İşe yarayacağını düşünüyorum. Bu koanda effect'İ çok övüyorlar bizde yararlanalım bakalım 😀

  9. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Araç kurulmadan önce ilk resimi görünce redbull tarzı sidepod sanmıştım ama yanılmışım.
    Ferrari tarzı sidepod yapılmış ve koanda effect denilen etki verilmek istenmiş egzoz gazlarına.

    Ferrari'nin ACER kanalları gibi, bizde kanallar koymuşuz ve ferrari tarzı egzozu uzatmışız. Aslında egzoz yapısı aynı ama sidepodun arkasını kanallar ile uzatmışız. İnşallah işe yarar. Bence egzoz için en iyi yöntem Ferrari'ninki ne kadar difüzöre daha yakın olursa o kadar etkisini kaybetmeden downforce oluşturuyor. Egzoz arka tarafa biraz yaklaştırılmış ama inşallah önümüzdeki yarışlarda daha da değişk versiyonlarını deneriz.

    @karaşahin kardeş buyur bir resim ekleyim sana.

  10. rocco junior avatarı

    Mclaren güncellemerinde Ferrari'den esinlenmişe benziyor.Biz egzozda son olarak orijinal çalışmayınca kuzeni diye onların yolundan gittik şimdi onlar bizim arka kısma benzeyen çalışmalar yapmış

  11. admin mclaren güncellemeleriyle daha fazla resim varmı özellikle sidepod larla

  12. sıralamada 0,3sn aralığında pek çok araç oluyorda yarışta lastik çalışmazsa o fark 1,5-2sn oluyor. lastik çalışma aralığı daha geniş olsa herkes lastiği çalıştırsa o zaman görün mücadeleyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir