Grosjean: "Pilot Koçlarına İhtiyaç Yok"

yazar:

kategori:

3 defa F1 şampiyonu olan Stewart yapmış olduğu açıklamada Grosjean’ın bir sürücü koçu bulmasını tavsiye etmiş ve kendisinin ona yardımcı olabileceğini söylemişti.

Grosjean “Her zaman yeni şeyler öğrenebilirsiniz ve daha eskiden bir koçla çalışmıştım ancak şu anda buna ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Ancak bir haftadan diğerine durum değişebilir. Şu an için her şeyin ilerleyişinden memnunum.”

“Silverstone’da sıralamalarda spin attım ve benim hatamdı ancak bu sene çok fazla kazaya karıştığımı düşünmüyorum.” dedi.

Grosjean, veri analizinin önemine değindi ve öğrenme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi.

Grosjean “Veriler ve bilgisayarlar var ve sürüş açısından en iyi koç onlar. Diğer sporlarda daha iyi iş çıkarmanız için koçlar olabilir ancak bizim bilgisayarlarımız ve takım arkadaşımız var, bu yüzden durum biraz farklı.” dedi.

Grosjean ayrıca Lotus’ta kendisini daha rahat hissettikçe sürüşünün de gelişeceğini düşünüyor.

Grosjean “Red Bull, Mercedes ve Mclaren gibi takımların bazıları sürücüleriyle 4-5 senedir yarışıyorlar ve birbirlerini çok iyi tanıyorlar, bu yüzden yarışlara girerken hangi noktadan başlamaları gerektiğini biliyorlar.”

“Biz ise hafta sonuna başladığımızda geçen seneki verilerden yararlanıyoruz ancak o zaman araçta ben yoktum.” dedi.


Yorumlar

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Grosjean hiç sevmedim ben.Fransız veya ingiliz veya alman hiç fark etmez..Kendini çok bişe zannediyor ama bi bk bildiği yok..Heryerde saçma sapan hareketler helede her zaman gülüyor ya sövse daha iyidir.

  2. bu fransızlar zaten burunlarından kıl aldırmaz.
    bu sene fazla kazaya karıştığını düşünmüyomuşmuş.
    napolyonda kendini 1,95 sanıyodu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir