Grosjean Zafer Kazanamamalarını Pilot Dizilimine Bağlıyor

yazar:

kategori:

 

Fransız pilot, diğer takımların pilot dizilimlerinin oturduğu ancak kendilerinin yeni bir ekip olduğunu söylüyor.

“Biraz şansa ihtiyacınız var bu doğru ama  Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren gibi üç, dört, beş yıldır aynı pilotlarla yarışan takımlar var. Birbirlerini çok iyi tanıyorlar, önceki senelerden gerekli verilere sahipler, piste çıktıklarında nereden başlayacaklarını biliyorlar. Biz her iki pilot olarak takımda yeniyiz. Bazen bir yarış hafta sonuna başladığımızda önceki senelerdeki verilerden yararlanıyoruz ama o zaman araçta olan ben değildim. Bu yüzden uyum sağlamak için zamana ihtiyacınız oluyor. Bu zamanı beklerken de kusursuz olmadığınızı görüyorsunuz.”

“Eminim gelecek sene işler yolunda gider. Ben takımda kalırsam, bu sene topladığımız verilerle, ‘Pekala bu yarışta şuna, şuna, şuna  ihtiyacımız var’ diyebileceğiz. Bu çok büyük fark yaratır. Önceki seneden en iyi ayarlarla işe başlayıp neyin çalışıp neyin çalışmadığını anlayabilirsiniz. Böylece başka şeyler üzerinde çalışmak için zamanınız olur ve her şey kusursuz olur.”

Grosjean, sorun yaşamasaydı Silverstone’da kazanabileceğine de inanıyordu.

“Kusursuz bir senaryo ile evet (Lotus kazanabilirdi). Her şeyi bir araya getirip, sorun yaşamadığımızı düşünürseniz evet. Ancak ‘eğer’ler ve ‘ama’lar olsa bir sürü şey yapabilirsiniz. Pit stoptan sonra doğru stratejiyi seçtiğimiz için şanslıydık. Otomobil iyi olduğu için ve her iki pilotla puan alabildiğimiz içiz şanslıydık. Gerçekten iyi bir dönüş oldu ama eminim daha iyisini yapabilirdik.”

 


Yorumlar

  1. Kimi, hazır Tumbler'in yanında duruyoken, aklında bulunsun bize de bi 'The Iceman Rises' lazım ona göre.. 🙂

  2. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Lotus'ta gelenek değişmemiş. Her yarıştan sonra kazanabilirdik ama olmadı. Önümüzdeki yarış kazanacağımıza inanıyoruz. Bu yarıştan sonra da muhtemelen aynı cümleleri göreceğiz. 😀

  3. Eminim gelecek sene işler yolunda gider ve ben takımda kalırsam, bu sene topladığımız verilerle, ‘Pekala bu yarışta şuna, şuna, şuna ihtiyacımız var’ diyebileceğiz.

    Geçen sene sennanın yaptığı kazmalıkları inceleseydi biraz daha iyi olabilirdi grosjean. tamam çaylak ama o kadar da çaylak olduğunu düşünmüyorum. 2009'da neyin ne olduğunu görmüştür, GP2'de uzun zaman geçirdi ve işlerin nasıl yürüdüğünü çözmüş olmalıydı. Bakalım zaman neler gösterecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir