Alonso: "Şampiyonluk için Rakipler Hamilton, Webber ve Vettel"

yazar:

kategori:

Sezonun yarısına gelindiğinde İspanyol pilot, Webber’in 13, Vettel’in 29, Hamilton’ın ise 37 puan önünde lider konumda.

Asıl rakipleri sorulduğunda Alonso: “Hamilton ve Red Bull’lar. Pek değişmedi. Lotus muhtemelen güçlü ve hızlı olduklarında iyi yarışlar çıkarıyorlar ama Pazar günleri daima puan kaybediyorlar. Rosberg de güçlü başladı ve o da iyi bir şampiyona geçirebilir ama biraz fazla geri düştü”

“Yani bugün itibariyle en korkulu rakipler Hamiton ve Red Bull’lar. Gelecek yarışlarda neler olacağını göreceğiz; bakalım başkaları da gruba katılacak mı”

Ferrari pilotu, şu anda Red Bull’un rakiplerine göre avantajlı olduğunu ama geçen senenin aksine bu farkın kapatılabileceğini ifade etti.

Alonso: “Şu anda bir parça avantajları var ama farklı bir ligde yarışıyor gibi göründükleri geçen senenin aksine (bu sefer) yakalayabiliriz.”

“Bu sene, araçta bir gelişim sağlayabilirsek onları yakalayabileceğimizi hissediyorum. Sıralama için emin değilim ama yarış için eminim”


Yorumlar

  1. iki aracın performansları birbirine yakın olduğu doğrudur, ama arada bu kadar puan farkı varsa puan farkını pilotların yarattığını gösterir.alonso da iyi bir performansla lotuslardan sıyrılmış.lotusta alonsoyu tek zorlayabilecek isim raikkonen idi ancak onun eski kimi olmadığı aşikar.form tutarsa yeniden önleri zorlayabilir.

  2. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Yarışı bitirmek önemli ama alınan netice daha önemli. Raikkonen yarışı bitiriyorda Alo,Ham,Vet,Web bitiremiyor mu ?

  3. lotusla ferrari arasında fark yok araçlarının hızları çok yakın bir birine alonso biraz erken konuşmus daha sezonun yarısına geldik daha çok yarış var.2007 sezonunda raikkonen 25 puan geriden gelmişti ki ozaman puan sistemiyle bu çok zordu.

  4. sıralama doğru ama button da her an iddialı konuma gelebilir…şu anda şampiyonadaki puan farkı yıl sonu için yeterli değil…ama 2 yarış kazanabilirse ve kalan yarışlarda da istikrarlı sonuçlar alırsa alonsoyu hiç kimse tutamaz …hayallerini kurduğu (kurduğumuz:D)3.şampiyonluğa ulaşır(umarım)

  5. ICEMAN RAiKKONEN avatarı
    ICEMAN RAiKKONEN

    Lotus muhtemelen güçlü ve hızlı olduklarında iyi yarışlar çıkarıyorlar ama Pazar günleri daima puan kaybediyorlar.

    Alonso teşhisi koymuş.Lotus monaco hariç her yerde podyuma çıkacak hıza sahip.Ama bir takım aksilikler yüzünden çoğu zaman bu gerçekleşmiyor.

  6. matador ağa gibi hesap kesmiş resmen

    sezon başında da bu hesabı marko paşa ve horner bey kesiyordu.

  7. Ferrari%100 avatarı

    Alonsonun lider olması normal bu sezon daha hiç yarış dışı kalmadı her yarıştan puan çıkarmayı bildi ve üstüne bide podyumun zirvesinde iki kez birinci oldu
    Hadi bu sezon şampiyonuz artık (Aman Nazar Değmesin)

  8. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi yide unutmayın cok geriden gelip sampiyon oldu ve yine olabilir bütün yarışlarda finiş görüyor

  9. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    şu an redbulla aynı hızda olduğumuzu düşünüyorum küçücük bir gelişme daha alonsoyu yenilmez yapacaktır

  10. güncellemeler iyi olursa şampiyon olunur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir