Schumacher Kazadaki Hatasını Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Alman pilotun seansın bitimine dört dakika kala stadyum bölümünde ıslak pistte beyaz çizgilerin üzerinden geçip kaydıktan sonra kontrolü kaybederek bariyerlere çarpmış ve seansın kırmızı bayraklarla durdurulmasına neden olmuştu.

Kazada aracı ağır hasar alan Schumacher, kazanın kendi hatası olduğunu söylüyor.

“Tam olarak konsantre değildim. Telsizden konuşuyordum ve aynı zamanda araçta bazı değişiklikler yapıyordum ve beyaz çizgiye geldim.”

Alman pilot değişken koşullar nedeniyle ilk günü verimli şekilde kapatamadıklarını belirtti.

“(Yağmurun) Bize çok faydası olmadı çünkü şartlar çok değişkendi ve çok fazla şey öğrenemedik.”

Ancak Schumacher sıralamalarda da yağmur beklendiğinden ıslak piste çıkmış olmanın iyi olduğunu belirtti.

“Durum bu ve bundan en iyi şekilde yararlanmanız gerekiyor. Muhtemelen sıralamalar da ıslak pistte olacak. Bu yüzden bugün piste çıkıp doğru ayarları vs. bulabilmek önemliydi.”

 

Schumacher' in Kazası - 2012 Almanya GP 2. Antrenman

 

Yarış Video – Schumacher’ in Kazası – 2012 Almanya GP 2. Antrenman 

 


Yorumlar

  1. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Yıllardır keyifle ve işime gelse de gelmese de hak vererek okuduğum yorumlarınızdan sonra, ilk defa (diyebilirim), bakış açınızı yadırgadığımı söylemeliyim.

    Seri katili son cinayetiyle yargılamak.

    Evet, son cinayeti analiz edip nedenleri ve oluş şekli üzerinde tartışabilirsiniz, hatta tartışılmalı da. Ama iş "Olaylara böyle yaklaşanlara ayrı bir bakış atıyorum bir süredir" şeklinde yargılama aşamasına gelince, seri katillerin ayrı tutulması doğru olmaz mı diye sorulmalı "bence".

    Çünkü düşünceme göre böyle bir söylem, seri katillerin az cezayla paçayı kurtarmalarına neden olabilir.

    Kaldı ki, bence bahsi geçen iki sene boyunca Schumacher, yaptığı kazalar nedeniyle yeterince ve hatta belki de daha fazla eleştirildi.

    Yorumunuzu, Schumacher ve Alonso'ya yönelik olarak "onlar da insan işte, hata yapıyorlar." şeklinde bitirmenize ise sevindim. Çünkü bu noktada, aynı fikirdeyiz.

  2. mecit karaca avatarı

    formula 1 tarihinde 7 kez şampiyonluğun sıradanlaşmaya başladığı zaman schumacher hakkında bu tip eleştirileri yaparsan daha sağlıklı olur. bu kadar basit bir durumu uzatmanın pekte anlamı yok.yoksa schumacherin insan olduğunu daha yeni mi anladın?ilginç…

  3. Ben hatalardan kaynaklı kazalara hep teker teker bakıyorum. Adamın geçmişte kaç kez şampiyon olduğu o an beni ilgilendirmiyor çünkü. O an ki durumu inceliyorum, o kadar. Örnekten yola çıkacak olursak şumi 7 şampiyonluk kazandı diye hata yapma hakkına sahiptir diyemeyiz. Zaten önceki 2 yılda yeterince yaptı.

    aşağıda yusuf'un da dediği gibi adamlar çok daha az kaza yapıyorlar, doğru. Ama bu kazaları sıfırdan yorumlayamayacağımız anlamına gelmiyor.

    Şumi ve özellikle Alonso gibi pilotların diğerlerine göre nerede olduklarını biliyorum elbet, ama onlar da insan işte, hata yapıyorlar.

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Her lafına katılıyorum ama bu cümlelerine katılmıyorum..Hem Alonso hemde Schumacher kendini gösteren şampiyonluk kazanan pilotlar..Onları o saydığın kişilerle tutmak saçma olur.Ayrı olarak tavırlarıyla sürüşleriyle harika pilotlar ve herkesin sempatisini, saygısını kazanıyorlar.Maldonado ? Adamın kaza yapmadığı bir yarış yok, Hamilton'a çarptı ve yarış dışı bıraktı.Nasıl bir Hamilton taraftarı ona sinir olmasın ki ? Bırakta o şampiyonların o kadar farkı olsun.

  5. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Alonso da Schumacher de sıralama ya da testlerde kırk yılda bir kaza yapan pilotlar. Neden onları Maldonado,senna,petrov gibi pilotlarla aynı kefeye koyalım ki ?

  6. :))) Epey dikkatsiz görünüyor videoda. Zorlamaktan filan değil, bildiğin uyumuş direksiyonda 🙂

    Olayın bir diğer yönüne dikkat çekeyim, bu kazayı petrov, senna, maldonado veya grosjean yapsaydı edilmedik laf kalmazdı. Geçen yarışta senna kaza yaptı tantana oldu, ama alonso kaza yapınca kimseden tık çıkmadı. Bunda da öyle oldu. Olaylara böyle yaklaşanlara ayrı bir bakış atıyorum bir süredir.

  7. bugün cuma tabi, elektriği suyu yatırdım mı diye düşüyordur o sıra. pazartesi kuyruk olur çünkü 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir