Pirelli, Schumacher'in Eleştirilerine Sert Cevap Verdi

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, Formula 1’de lastik savaşlarının geri dönmesini istemiş ve bu şekilde düzgün lastiklere sahip olacaklarını ifade etmişti.

Schumacher’in açıklamasına cevap veren Hembery: “Diyor ki ‘Lastik üreticileri arasında en son rekabet olduğunda, en büyük faydayı o (Schumacher) sağlamıştı’ “

Hembery bu ifadesinde, Schumacher’in Ferrari’deki yıllarında başarısının, İtalyan takımın Bridgestone ile olan yakın ilişkilerinden kaynaklandığını ima ediyor.

Auto Motor und Sport’taki haberde Hembery: “Biz sadece kurallara bağlıyız ki bunlar, ne Bay Schumacher ne de Pirelli tarafından yazılıyor”

Daha önceki söz düellosunun ardından karşılıklı gelen bu açıklamalar, iki taraf arasında ipleri daha da gergin hale getirmiş görünüyor; özellikle de Pirelli cephesinde.


Yorumlar

  1. Bu adam sürekli açıklama yaparak kendini batırıyor dediğimde millet beni yanlış anlamıştı ama gerçekten artık çok itici olmaya başladı. Pistte gördüğümüz rezillikten sonra bir de bu açıklamalarla iyice düşürüyorlar kendilerini tamamen saçmalamaya başladılar… sanki bataklığa düşmüşler de çırpındıkça batıyor gibi bir halleri var adamların

  2. Bu kampanya sizin boyunuzu aşıyor.Sizin lastikler rastgele çalışıyor.O yüzden kimse anlayamadı.Sayenizde yumuşak lastikten hızlı sert lastik konsepti ile tanıştık.Kısaca dandik lastik üretiyorsunuz.

  3. Fırtınaya cevaben yazdım ama buraya düştü

  4. Schumi'nin kendine özel lastik talebi yok eğer dikkatlice takip edersen; 'zorlayabileceğimiz lastik istiyoruz' taleplerini bir zaaf olarak değil aksine ciddi bir meydan okuma olarak anlıyorum ben şahsen.. Schumi'ci değilim bu arada!

  5. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Yani sen F1 de 10 yıllık "lastik savaşları" diye bilinen o geçmiş rekabeti gereksiz olarak görüyorsun.
    Ve ayrıca diyorsun ki,Takımlar lastikleri çalıştırabilmeli.Dolayısıyla takımlar lastiklere göre araba üretmeli.Eğer takım lastiğe uygun bir araç üretmez bir başkası üretirse sadece tek tip lastik birilerinin işine yararken birilerinin işine yaramaz. Ben düşüncelerini tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim.

    Klişe olucak ama F1 i ne kadar zamandır takip ediyorsunuz ?

  6. F1'de takımlar ve pilotları yarışır. lastikçiler değil. lastiklerin eşit olması takımların da eşit araçlarla yarışması anlamına gelmez. birden fazla lastikçi olduğunda takımlar kendine uygun olanı seçiyor, iş burda bitiyor zaten. bunda takımlar arası bir rekabet yok. lastikler arası rekabet var. bu da F1'de gereksiz birşey.

    2-3 tane lastik üreticisi olduğunda gidiyor takım aracına uygun olanı alıyor, lastikleri doğru kullanma üzerine rekabet de ortadan kalkmış oluyor. dediğin rekabetle lastik üreticilerinin zerre alakası yok.

  7. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Formula 1 deki esas nokta eşit şartlar altında yarışmak olmamalı. F1 deki esas nokta rekabet olmalı.
    Eğer eşit yarışacaksak arabalardaki ferrrari mclaren redull logolarını renklerini de sökelim.Herkese aynı ayardaki ve aynı tip araçlar verilsin.Böylece tüm pilotlar eşit olmuş olur. ama f1'e zevk veren herkesin eşit olması mı ? hayır. Zevk katan unsur rekabettir. Her takım bir çok konuda gelişip rakibinin önüne geçmeye çalışır.Bu yarışa bir zamanlar michelin ve bridgestone da dahildi.

    Şöyle örnek vericek olursak. Kenan Sofuoğlu Superbike ta iyi dereceler alıp şampiyon oluyor.Fakat Moto2 de birinciliği dahi yok. Nedeni ise çok basit. Superbike ta motor üzerinde değişikliğe ve gelişime izin veriliyorken(yani rekabete açık)moto2 de bu tür değişim ve gelişimler yasak.

    Yani takımlar için önemli olan aracıma hangi lastiği takarsam daha hızlı olurum olmalı.

  8. vedat özkan avatarı

    Ferrari nin altın çağı nı bridgestone ile yakın ilişkilerinden dolayı ferrari ye özel lastik üretildi diye lanse etmek son zamanlarda duyduğum en saçma iddia oldu açıkçası f1 dünyasında tek dev marka ferrra ri değil çok talihsiz ve haksız bir açıklama olmuş bir anlamda ferrari dışında kalan tüm markaları o dönem için aptallık la suçlamış takımların pür dikkat herseyi menfaatlerine göre irdeleyip işlerine gelmediğinde diğer takımlara karsı tutumlarını boykot da dahil olmak üzere yapılanları düsünürsek f1 gibi üst düzey bir organizasyon da böyle bir sey mümkün değil.Kaldıki o dönem f1 de herşey su an olduğu gibi lastik demek değildi araç ve en önemlisi pilot ,strateji faktörü ve lastikler hepsi bir kombinasyondu asıl su anda haksızlık var önüne gelen yarış kazanıyor.Şurası bir gerçekki kimse schumacher in sürüs yeteneklerini tartışamaz o apayrı bir pilot döneminin en komple pilotu f1 tarihine damga vurmuş yegane isim insanların onun bugünü ne bakarak yorumlarda bulunması son derece anlamsız su anda bile büyük is yapıyor.

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Redbullun tekrar populer yaptığı egzoz beslemeli difuserler yasaklanmasının sebeplerinden biriside diğerlerinin bunu redbul kadar iyi becerememesinden kaynaklanıyordu, özellikle küçük takımlar arada büyük farkın olduğunu söyleyip durdular. sonuçta yasaklandı ve daha eşit araçlar görmemizi sağladı mı? bir bakıma evet. şimdi pirelli denen marka öyle bir lastik ürettiki çalışma aralığı bıçak sırtı, bulan malı götürüyor. bulamayan öyle bir fark yiyorki egzoz beslemeli difüzorü becerememeinin yarattığı fark, yanında h.alt etmiş. EBD yi neden yasakladınız kardeşim!! sezon ortasına gelinmiş hala lastik piyangosu mevcut, şu vakte kadar bunu çoktan aşılması gerekiyordu. hembery diyor ki biz kural ne diyorsa onu yapıyoruz, tamam lastik çabuk bitsin,pitstoplar olsun, heyecan olsun dediler ama size bıçak sırtında çalışan lastik üretin demediler, herşeyi biz kuralları uyguluyoruz diye işin içinden sıyrılmaya çalışmalarıda beni deli ediyor. shumi haklıdır! kimsede çıkıp hayatını yarış araçlarının üstünde geçirmiş bir insana(seversiniz veya sevmezsiniz) lastik konusunda görüşlerine saygı duymalıdır. katılmayanlar olabilir onlarada ne diyelim!! demekki shumi den daha iyi biliyorlar. heyecan duyabilirsiniz ama bu kesinlikle adil değildir. tüm takımların araçlarını lastiklerini belli bir aralıkta çalışmaya zorlayacaksınız!! pilotunuzun sürüş stili farklı,aracınızın dizayn felesefesi farklı olabilir, geniş çalışma aralığı takımlara setuplarda esneklik sağlar. buda her takımın aracını daha iyi ayarlamasını ve daha fazla heyecanı beraberinde getirir. kısacası bu seneki Pirelli=Fail dir.

  10. Markalar arası lastik kaitesini bilen biri olarak,Kendi aracıma Lastik alacağım zaman Prelli Beşinci sırada kalıyor!
    Ancak 1996 dan beridir takip ettiğim Formula 1de en adil ve heyecanlı yarışları prelli lastikleri ile yaşadım

  11. Bi tarafımız yemediği için tek tedarikçi olmayı istedik desene Hembrey Efendi.Yok kuralmış bilmem neymiş geveleme asıl foyanız yağmurda ortaya çıkıyor zaten eskiden ortalığı sel götürürken amansızca yarışlar izlerdik şimdi senin bu lanet lastiklerin yüzünden pilotlar adeta buzda araç kullanıyor gibi oluyor ve yarış durduruluyor bu mu senin ürettiğin lastik…

    Schumi'ye laf yetiştirmeyi de bırak bence iyice antipatik olmaya başladın Michelin'in ilk yıllarında Bridgestone'a karşı nasıl üstün olduğunu bilmeyen yok neyin avantajını yaşamış Schumi de ikide bir ortaya atıp duruyorsun.

  12. Aynı şey MS içinde geçerli kendisine özel lastik üretilmeyince görüyoruz işte.;)

  13. lastik savaşının geri dönmesini istemem şahsen. şuan şartlar daha eşit.

  14. dediklerini zaten biliyoruz ama bu şekilde laf dalaşına girmemesi gerek bir firmayı temsil eden birisi olarak. Kimseye cevap vermek durumda değiller, pilotlar ve takımlardan daha üstün durumdalar. Özür dilemek zorunda kalacak.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    ve olaylar gelişir.

  16. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ama doğru söylüyor

  17. hambery yanlış adama cephe alıyor.

  18. Pirelli ileride nasıl hatırlanacak acaba ve ya Paul efendi hatırlanacak mı.. Schumi'yi hatırlayamayacak olanlara insan denilecek mi mesela.. Bu düdük makarnasının bi tarafları yiyorsa Michelin'in en az iki tedarikçi şartını kabul edip o iki tedarikçiden biri olması halinde erkekliğini göstermesi fırsatı doğuyor, aksi takdirde cevap hakkı doğmuyor.. Neymiş efendim bizden ne istiyorlarsa onu üretiyoruz diyor; bilmeyen diyecek başka lastik üreticileriyle rekabete girse en yakınındakine 2,5 saniye fark atacak..

  19. Bu adamda bir eziklik var heralde herşeye cevap verme zorunluluğu hissediyor.
    2 lastik markası girince görürüm ben o havalarınızı.

  20. varsa yürekleri gelsin bakalım michelin yada goodyear, schumi harbi adamdır doğru olduğuna inandığı her sözü söylemekten kaçınmaz.
    ayrıca schumacherin yarış tecrübesi hembrey i aşar.ateşle oynuyor bence schumi ye her laf attığında dünyadaki tüm schumi hayranlarının pirelliden soğumasına neden oluyor.
    herhalde birtane yürekli biri bunu itiraf edecek oda tabiki msc.yusufcuk ettiği için hembrey korkuyor rekabetten.

  21. Demiştim dimi Hembery çıldıracak diye ipin ucunu fazla kaçırmış ama bu kez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir