Alonso: "Şartlar Sınırlardaydı"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, sıralamalar sırasında telsizden, şartların çok ağır olduğunu ve sürüş için tehlike yarattığını söylemişti.

Ama seans devam etti ve sonunda şampiyona lideri pilot, Almanya’daki yarışa ilk sıradan başlamaya hak kazandı.

Alonso: “Şartların tam sınırda olduğunu düşünüyorum. Durum herkes için aynı olduğunda bazen pist koşullarını kontrol etmek iyi olur diye düşünüyorum”

“Son seansa çıktık. Bana göre 6. viraja girmek kimse için kolay olmadı. Çok fazla kızaklama vardı ve biz 80-90 km0sa hızlardayız. Ama bizim için her şey yolunda gitti ve o kızaklama anlarında biraz yavaşladık; turun geri kalanı temizdi”

Ferrari pilotu, seansın sonuna ulaşabildiği için de memnun olduğunu ifade etti.

Alonso: “Böyle şartlara yakalandığınızda temiz bir tur atmak çok zordur. Bunlar, hayatta kalma anlarıdır ve seansı tamamlayıp ne elde edebildiğinizi görmeniz gerekir. Sıranız ne olursa olsun memnun kalırsınız; çünkü tamamlayabilmişsinizdir.”

Alonso ayrıca takımının son seansın orta bölümünde pitstop yapma kararına atıfta bulundu ve doğrusunu yaptıklarını belirtti.

Alonso: “S3’te pitstop kararı vermekle iyi bir strateji uyguladığımızı düşünüyorum. Son anlarda yepyeni lastiklerimiz vardı. O sırada pist koşulları biraz daha iyiydi ve tur derecelerimizin çok gelişmesine yardım etti.”

İspanyol pilotun son seanstaki ilk turu, U virajda Massa ile yakınlaşması nedeniyle engellenmiş göründü ama Alonso, bir sorun olmadığını dile getirdi.

Alonso: “Seansın başında hepimiz bir derece elde etmek istiyorduk. Bir grup halindeydik ve birkaç virajda çok yakındık ama sorun yoktu”


Yorumlar

  1. arkadaşım sonuna kadar renault f1 team yazmışsın, saygı duyarım, fakat hatırlatmakta fayda var;

    artık öyle bir takım yok. Fabrika aynı yerde olabilir, çalışanların %80'i aynı olabilir, fakat hayır, Renault F1 Team artık Formula 1 de değil, yerine Genii vs. vs. var, o kadar

  2. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    sakinim ulaş ta böyle erken konuşulmıcak sezon uzun mclarenci sana gelince atari oyunu gibi dediğin reno ne pilotlar yetiştirdi ve bu zamana kadarda geldi sen o kelimeleri toyota-honda ve BMW lere söyle ayrıca mclaren önce şu lotusları bi geride bıraksın konuşuruz beraber tamam kardeşim Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bende onun eleştrilierine katılıyorum adam haklı Playstation gibi simulatörlerle test yapıp yarış kazanmaya çalışıyolardı 😀 hiç unutmam bu eleştiriyi. Mclaren'e gelince fena dalga gçmişti 😀

    Zaten renonun herşeyi çağ dışı. Taş devri zamanında yaşıyorlar gibi. Motorları düzlükte gitmiyor,simulatörler atari oyunu gibi 😀

  4. bılgın abi sakın ol. 😀 geçmişte kaldı herşey.

  5. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    alonso reno dan ayrılıp ferrariye geçtikten sonra renoya yaptığı eleştirilerin kullandığı cümlelerin cefasını cekiyor şampiyonlukmu?? güldürme beni alonso ilk baş geldiği yerleri unutmayacak Sonuna kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  6. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    yanlış yazdım çok geçe diyecektim

  7. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Alonso'nun bu sene 3.şampiyonluğu alacağını düşünüyorum haketti.3. Şampiyonluk için hatta geç bile kaldı

  8. foruma küfür yazıyorsun, ona buna hakaret ediyorsun, okulun bitti tabi normalde yatma saatin, neyse 2-3 ay sabredicez.

  9. Yorumdaki kinayeyi anlayamayacak kadar beyinsiz olduğunu düşünmemiştim.

  10. maldonado'nun saf hızının herkesten daha iyi olduğunu düşünüyorsun, senin F1'le ilgin işte bu kadar. maldonado'nun 1 tane turunu izleyip analiz etmediğine/edemediğine eminim. adamın hiçbir yeteneği yok ve iyi sonuç aldığı sıralamalar aracı sayesinde. ee takıma 40 milyon dolar ödeyen sponsor, mal'ın ilerde iyi takım bulması için takım arkadaşı rekabeti işini de halletmiştir heralde.

  11. Eğer daha iyiden kastın saf hızsa,Pastor Maldonado'nun herkesten çok daha hızlı olduğunu düşünüyorum.Bir başkası Kovalainen,B.Senna,Di Resta diyebilir.Ama bu onları Alonso ve Schumi'den daha iyi yapmaz.Saf hız başarının %20'sidir sadece.

  12. mesele de bu ya zaten saf hız tek başına ne ise yarar komple bir pilot olamazsanız f1 e damga vuramazsınız bu öncelikle schumi daha sonrada alonso farkı herşey ortada tarih yalan söylemez herkes ektiğini biçer tüm veriler basarılar ortada.

  13. :)) o da hızlı aslında ama, biraz tecrübe eksiği var. öğrenecek abisi. (en azından sennadan daha iyi)

  14. Maldonado var mesela 😀

  15. Güzel bir tespit işte bu adamlardaki disiplin bizim Raikkonen'de olsa şimdiye ohooo ama işte hız yetenek ve disiplin 3lüden 2si var ama en önemlisi yok adamda:)

  16. Alonso'nun başarısı sadece yetenek ile açıklanamaz. Şuminin de. Gridde sürüşü şumi ve alonsodan daha iyi pilotlar olduğuna inanıyorum. ama azimleri ve çalışmaları bu ikisine sonucu getiriyor. Vettel de çok ciddi bir şekilde bu tanıma uyuyor.

  17. DreamOfWinD  avatarı

    o değilde gene eski ön kanatamı döndük. üç yarıştır bi kanat çalıştıramadık.

  18. Kabul etmem gerekir ki 2000'li yıllarda çok hoşlandığım bir pilot değildi. Ama hem kalitesi hem verdiği demeçlerle saygımı kazandı. Schumi kazanmayacaksa o olsun dediğim adamdır.

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Helal olsun Alonso'ya harika pir pilot harika bir yetenek.

  20. Bu adamın azmini ve kalitesini tebrik etmek lazım.

  21. rocco junior avatarı

    Alonso: "S3'te pitstop kararı vermekle iyi bir strateji uyguladığımızı düşünüyorum. Son anlarda yepyeni lastiklerimiz vardı. O sırada pist koşulları biraz daha iyiydi ve tur derecelerimizin çok gelişmesine yardım etti."

    İspanyol pilotun son seanstaki ilk turu, U virajda Massa ile yakınlaşması nedeniyle engellenmiş göründü ama Alonso, bir sorun olmadığını dile getirdi.

    Alonso: "Seansın başında hepimiz bir derece elde etmek istiyorduk. Bir grup halindeydik ve birkaç virajda çok yakındık ama sorun yoktu"

    Yıllar geçtikçe olgunlaştı ve iyice pişti.Bazı pilotlara artık örnek olacak düzeye erişti.

  22. the huntsman  avatarı

    Helal olsun diyorum,tebrikler diyorum yarın artık 3.zaferi al diyorum teşekkür ediyorum 🙂

  23. massaya çarpacak sandım bende bir an çok yaklaşmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir