Schumacher: "İyi Bir Başlangıç Oldu"

yazar:

kategori:

Mark Webber’in beş sıra grid cezası nedeniyle yarışa üçüncü cepten başlayacak olan Alman pilot, “Almanya GP’sine kesinlikle iyi bir şekilde başlamış olduk. Gridde beşincilikle yedincilik arası bir yerde olmayı bekliyorduk. Ama bu dördüncülük, ki (ceza nedeniyle) üçüncü sıradan kalkacağız, çok iyi oldu.”

“Tribünlerdeki Mercedes taraftarları için çok memnunum. Sene boyunca bizi desteklediler ve biz de onlarla bir şeyler verebilmek istiyorduk. Her durumda, bu sonuçtan memnun olabiliriz. Belki son bölümde yeni bir set lastiğe geçsek daha iyi olabilirdi ama bugün bundan fazlasını yapabilir miydik bilmiyorum.”

“Artık tamamen yarınki yarışa odaklanacağız. Yarın havanın kuru olacağını biliyoruz. Bu nedenle burada Silverstone’da olduğumuzdan daha rekabetçi olabilmemiz gerekir.” diye konuşuyor.

Sıralamaları 17. sırada tamamlayan ve buna ek olarak beş sıra grid cezası olan Nico Rosberg de şunları söyledi.

“Bugün sıralamalarda bu kadar geride kalmak biraz sürpriz oldu. Ama ne yazık ki ikinci seansta ilk set geçiş lastiklerimi ısıtamadım. Tempom birkaç saniye kadar düştü.”

“Yarın için pist ıslak ya da kuru olsun, kendime oldukça güveniyordum. Bu yüzden biraz üzücü oldu, özellikle de vites kutusu cezası nedeniyle. Ama yarın yine de puan almayı umuyorum çünkü bu sene yarışlarda her şey olabiliyor. Taraftarlarımız önünde sonuna kadar zorlayacağım kesin.”

 


Yorumlar

  1. ross brawn da lastikler üstünde çalışıyoruz demişti.belki bugüünkü performansı silverstone'dan biraz daha iyi olabilir.tek temennim o ben 1.lik için ard arda 3-4 pilot sıralansın birbirlerini geçsinler falan istiyorum ama pirelli ile zor 🙁

  2. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    SUMI SU LANET TAKIMI BIRAK YAAA..

  3. Umarım dediğin gibi lastik farkıdır, ama benim gördüğüm kadarıyla öndeki takımlarda sert lastikler vardı.
    Son antremanlarda yavaş olması beni korkuttu (yakıt yüküyle turlamışa olabilir)
    Eğer kaza araca bir hasar vermediyse ve abuk sıbık bir güncellemeden yavaşlamadıysa güzel.
    Ancak arkada çok hızlı araçlar var işi zor. lastikleri bitirirse çok sıra kaybeder en baştan.

  4. vedat özkan avatarı

    Açıkcası ben olumlu düsünmeyi seven bir insanım ama mgp nin ne yapmaya çalıştığını gercekten anlayamıyorum sürekli schumi nin aleyhine işler yapıyorlar.
    q3 de son bölümde herkes yumuşak lastiklere geçerek kendini yukarlara taşımaya basladı mgp bekledi bekledi bekledi son ana kadar ve piste yağmur damlaları düsmeye baslayınca schumi yi herkesin aksine sert lastiklerle piste atıverdiler ne halin varsa gör der gibi schumi 2.sektörde gerideydi son sektörde pist kosullarına rağmen mükemmel bir turla kendini güç bela q 2 ye taşıdı.
    Benim kişisel düsüncem schumi bu ne olduğu belli olmayan hamaset yuvası takımdan kendini bir an önce kurtarmalı.

  5. Neden bu kadar karamsarsınız anlamadım.ilk seansta o kadar geri kalmasının nedeni sert lastiklerle tur atmış olmasıydı.Mercedes yine ne düşündü anlamadım.Antremanlarda performans fena değildi.Ben yarın podyum bekliyorum

  6. Q3 de yanılmıyorsam birçoğu yumuşak laztiklere geçti seansın sonuna doğru ama sağolsun mercedes ekibi rosberge yumuşak lastik vermesine rağmen schumiyi sert lastikle yolladı son turuna. 17. oldu ama önündekilerin neredeyse hepsi yumuşak lastikle attı turlarını bence schuminin sertlerle attığı tur oldukça iyiydi. yarın içinde karamsar değilim

  7. Şu yağmur neden Pazar günü yağmaz ki!!!

    Yarın için Silverstone kadar olmasa da Schumi'nin arkadakilere özellikle McLaren lere çok fazla direnebileceğini sanmıyorum.Pist nisbeten araca uyuyor ama anlamadığım şekilde araç sert lastiklere pek iyi davranmıyor,ağır depoyla aşınma çok fazla ve takım bunu bir türlü halledemedi.

    Ne olursa olsun Schumi yarın elinden geleni yapacaktır buna şüphem yok.

  8. Q3 de çok kötü olmasının nedeni neydi bununla ilgili bir açılama varmı?
    Diğer seanslarda yağmur olduğundan durumun ne olduğunu anlamadım.
    Eğer sadece o anlık bir yavaşlık değilse yarın şamar oğlanına çevirirler:(

  9. kuru zeminde ilk 5'te olması bile şans ile olur. o araç kuru zeminde gitmez.

  10. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Arkadaşlar sıralama başlamadan önce, aynı takım pilotlarının sıralama skorları verilirken schumi 3 rosberg 6 yazıyordu. benim bildiğim 4-5, bugünkü sıralamadan sonra da 5-5 olmalı acaba benim kaçırdığım bir nokta mı var yoksa FIA mı yanılıyor: )

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    🙂

  12. Yarın mgp nin yarış performansı tam bir soru işareti ben çok umutlu değilim açıkçası mgp nin gelişim yarışında rbr mclaren ferrari ye ayak uydurabileceğini düşünmüyorum yarın schumi nin isi zor ancak yağmur yağarsa bir şansı olur yağmur ustasının ama o da pek mümkün gözükmüyor hayırlısı olsun
    bir paragraf da rosberg e açmak istiyorum yağmurda pilotaj çok önemlidir ama rosberg bu konuda 0 yetenek berbattı simdi ben takım patronu olsam yağmurda sürüsü pilotajı berbat,startları berbat,son derece stabil sürüyor böyle bir pilotu sadece istikrarlı ve sıralamalarda hızlı diye büyük bir takıma almam zaten herkes hakettiği yeri buluyor yetenek varsa bir yerlere geliyorsunuz büyük yeteneğe ve azme sahipseniz de büyük başarılar elde ediyorsunuz diğerleride bakıyor.

  13. ben pek ümitli değilim ikinci seansda ite kaka 17. oldu ayrıca antramanlarıda izldim malesef araç iyi durumda değil yarın baya bi sıra kaybedecek sanırım sumı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir