Red Bull'da Bir Çeşit Çekiş Kontrol Sistemi mi Var?

yazar:

kategori:

Bugün çıkan haberlerde FIA Teknik Delegesi Jo Bauer’in Red Bull’u orta seviyede motor devirinde tork çıkış seviyesini düşük seviyede tuttuğu gerekçesiyle FIA Yarış hakemlerine sevk ettiği ortaya çıkmıştı.

Bahsi geçen kurala göre gaz pedalının pozisyonu ile motorun tork ihtiyacı arasında bir denge olması gerekiyor ve Bauer’e göre Red Bull’da bu konuda bir sıkıntı var. Bauer, Red Bull’un her iki aracında yer alan motorlarda önceki yarışlara göre belli devirde olması gerekenden az tork çıkışı bulunuyor. Bu sayede Red Bull’un bir nevi aracın kontrolünü kolaylaştıran çekiş kontrol sistemi etkisi elde ettiği tahmin ediliyor.

Çekiş kontrol etkisinin yanında bu durumun aynı zamanda aerodinamik kazanç sağladığı savunuluyor.

Konu hakemler arasında görüşülüyor ve Red Bull yetkilileri de görüşmelere çağrıldı. Hakemler Bauer’in görüşüne katılırlarsa kural ihlali ortaya çıkacak ve Red Bull sürücüleri ceza alacaklar.

Verilebilecek cezalardan birisi sıralama derecelerini silip her iki sürücüyü pit alanından başlatmak. Bunun yanında tüm hafta sonundan ihraç da mümkün. Ancak bu durumda Red Bull’un temyiz hakkı bulunuyor. Böyle olunca da Red Bull sürücüleri yarışa başlayabilirler ancak daha sonra yapılacak mahkemeye göre yarış sonucuna karar verilir.

Bunların dışında 2006’da Bar takımına yapıldığı gibi 2 yarış hafta sonundan men edilme gibi bir durumun da ortaya çıkabileceği söyleniyor ancak henüz bu yönde bir açıklama yok.


Yorumlar

  1. redbul hile yapmaz

  2. hasan ünler  avatarı

    her sezon aynı muhabbet bi araç hızlıysa hemen hileci oluyor son 3 yarışda hızlanan ferraride hileci o gözle bakarsak

  3. evet son zamanlarda ferraride de müthiş bir performans var onlarda da bu olamaz

  4. bu kadar hızlı olamazlardı derken neyi kastediyorsun aracın benzin deposuna şekermi koydun, yoksa bu aracı senmi tasarladın.
    ferraride sodn zamanlarda en hızlanan araç onlardamı hile yapmaya başladılar acaba!

  5. nereden biliyorsun aracın hileli olduğunu ve bu kadar hızlı olamayacağını benzin deposuna şekermi koydun yoksa senmi tasarladın bu aracı ki hızlı olamayacağını söylüyorsun o zaman ferrari de sonradan hızlandı o damı hileli araç şimdi

  6. delinin birisi kuyuya taş atmış 40. akıllı peşinden gitmiş olayın özü bu. hazımsızlık sadece

  7. nereden biliyorsun rekabetçi olamayacaklarını

  8. yukarıdaki açıklamada sadece tahminden bahsediliyor kesin bir yargı yok hal böyle oluncada kimse ceza veremez sıkar biraz

  9. ne araç tasarlamışsın nevey yaa 3. şampiyonluğu almamanız için herkes elinden geldiğince uğraşıyor

  10. ne çok bilen varmış ya burdakilerin hepsi mühendis olmuş

  11. nereden biliyorsun o aracın mühendisi senmisin

  12. Anca illegal yoldan gelişirler zaten. FIA'nın ceza verememesi de ayrı bir soru işareti.Vermemesi demiyorum çünkü suçsuz olduklarına FIA inanmıyor.Ama ceza da veremiyorlar.

  13. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    al işte sonra gel de yorum yapma ya 🙂 bu kadar mı at gözlüğüyle bakıyosunuz anlamıyorum ki

  14. Kurallar dahilinde yapabilmislerse helal olsun! Redbull her yaris inceleme altina aliniyor, kural konmus denmis ki on kanada 100 kg yuk uygulanir ve esneme payi 5cm yi gecemez, bundan sonrasi yasaldir, Redbull bir yolunu bulmus kanadini farkli bir sekilde esnetmis, bu yasaldir abicim! o sezon boyunca bu 100kg degistirilmemelidir, ama naptilar? hemen 2 yaris sonra sezonun ortasinda agirligi 200kg olarak degistirdiler, OLMAZ!

    Surekli GRI alandan bahsediliyor, neymis efendim Redbull surekli Gri alanda geziyormus, diger takimlarin YENI buldugu seyler BEYAZ alanda mi? yeni bulunan hersey GRI alanda zaten, Cift katmanli difuzor, F-Kanal, Cifte Drs vs vs, bunlar hep GRI alandaydi, hepsi inceleme altina alindi ama hic biri sezon ortasinda yasaklanmadi yasal dendi Ama hepsi sezon sonunda yasaklandi! Peki Redbull`un buldugu seyler neden sezon ortasinda yasaklandi? Bu cifte standarttan baska birsey degildir..

    Benim gonlumde yatan takim Mclaren, Pilotum Raikkonen`dir, Ama Redbull`a yapilanlara tarafsiz bir gozle bakilirsa hic hos degil..

  15. Aero dışında mutlaka bi hileleri olmalı, bu sene bu kadar rekabetçi olamazlardı bence.

  16. redbull geçen sene sıralamalarda özellikle son bölümde inanılmaz hızlıydı bu sene aynı hızda değillerdi ama son iki yarıstır gene uçmaya basladılar dün sıralamalarda pol ü alonso aldı ancak vettel ciddi hata yaptı virajda ve çok zaman kaybetti yüksek ihtimal rahatlıkla gene polü alacaklardı bir araçta bir anda bu kadar performans kazancı olamaz var birseyler.

  17. Henry Crazy avatarı

    Bu iş yarışla kalmaz yarıştan sonra geniş çapta bir inceleme olur.Ve diskalifiye kararı gelebilir.Bu yarış için.Ama iyi incelemek lazım.

  18. onur çakır avatarı

    Bildiğin TC bu yani adamlara bak sen

  19. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    eğer doğruysa evet bildiğin tc yi getirmiş oluyorlar.ama kesin olsa ceza gelirdi dimi? objektif konuşuyorum varsa ceza alsınlar ama yoksa da günahlarını almayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir