Alonso: "Belki de En Hızlı Araç Bende Değildi"

yazar:

kategori:

Yarışa ilk cepten başlayan İspanyol pilot, sürekli olarak baskı altında olsa da rakiplerinin kendisine atak yapacak kadar yakınlaşmasına izin vermedi ve damalı bayrağı en önde geçti.

Bu sezon 3 yarış kazanan ilk pilot olan Alonso, galibiyetin kendisi için hiç de kolay olmadığını belirtti.

Alonso: “Kesinlikle zordu. Kolay bir yarış değildi; belki de kuru zeminde en hızlı araç değildik. Ama oldukça rekabetçiydik; liderliği elimizde tutacak kadar. Strateji açısından da iyi kararlar verildi. Jenson (Button) pite girdiğinde hemen cevap vermemiz gerekti.”

“Ondan sonra uzun bir yarış olacağını biliyordum. Bitime 27 tur var ve Jenson baskı yapıyor… Araç, çekiş ve azami hızda iyiydi. Bu yüzden 6. viraja girerken liderliği korumama yetiyordu. Ondan sonra geçiş yapamıyorsunuz. Bu yüzden iş, lastikleri kontrol etmeye kalıyordu”

Ferrari pilotu, kuru zeminde pek çalışamasalar da lastiklerin beklendiği gibi performans ortay koyduğunu dile getirdi.

Alonso: “Lastikler soru işaretiydi. Çünkü onlarla yeteri kadar çalışamamıştık. Pirelli lastikleri iyiydi. İki pitstop olabileceğini düşünmüştük ve öyle de oldu. Liderken diğerlerini karşı savunma yapmalısınız. Lastik bozulması çok düşüktü. Bu yüzden lastiklerle ilgili pek sürpriz olmadı”

Yakın aralarla biten yarışta ilk sırayı alan Alonso, Macaristan’daki yarışın da bu kadar yakın geçeceğini tahmin etti.

Alonso: “Yakın olacak. Kısa bir pist ve bu sene gördüğümüz gibi 0.2-0.3 saniyede 8-10 araç oluyor. Bu yüzden mükemmel bir hazırlık ve sıralama seansı geçirmeliyiz. Çünkü 0.2 saniye kaybederseniz, ilk 10’un dışında kalabilirsiniz. Macaristan’da, elimizdekinden azamiyi elde etmemiz gerek. Umarım bazı yeni parçalarımız da olacak.”


Yorumlar

  1. Ama 2010 yılındaki hızlı aracıyla bu pistte neredeyse kazanamıyordu Alonso,.Massa en hızlı olmadan kazanmaya gidiyordu ki o meşhur replik telsizden duyuldu .:)

  2. kagan ozkan avatarı

    bende kimiyi tutuyorum ama neye göre en iyi bütün spor dallarında başarının karşılığı kalitedir sen iyiysen bunu sonuca yansıtırsın zaten kimi evet çok hızlıdır ama komple bir pilot hiç olamadı bu yüzdende yeterince basarılı değil bu harmanlamayı en iyi yapan schumidir tarihte o da yaşlandı tabi bir kıyas noktası değil simdilerde alonso fena gitmiyor onun da yolu var ama ben hamilton ı ayrı tutuyorum biraz istikrarlı ve kafasını kullanarak gitse bence alonso dan bir gömlek üstün.

  3. kagan ozkan avatarı

    hamilton ın başına gelenlerin yarısı alonso nun basına gelmedi unutma alonso nun aldığı puanlarda hamilton ın basına gelenlerin etkisi var onlar olmasa o puanları zor toplardı eğri oturup doğru konuşmak gerek ama bu yarış ferrari hızlıydı ve alonso iyi bir sürüsle puanları topladı.pilotaj noktasında ise alonso hamilton dan mclaren deki günlerinde dersini almıştır o zaman gösterecekti kendini er meydanında.

  4. kagan ozkan avatarı

    alonso arkadakilerle farkı sürekli kontrol altında tuttu çünkü yeterince hızlıydı fark olusunca lastikleri koruma yoluna gitti yaklaştıklarında ise tempo arttırarak rakiplerinin drs avantajına rağmen dibine kimseyi sokmadı bu kadar hızlıydı dünya kadar geçiş gördük geçişe gayet uygun olan bu pistde kimse ferrarinin yanına sokulamadı bu da ferrari farkı ferrari gerçekten hızlanmış özellikle son4 yarıstır fena değildi ama bu hafta zirve yaptılar alonso da kusursuz sürdü her üst düzey pilot gibi hepsi bu.

  5. yarışı izlerken bende alonso gibi düşündüm daha yarışın başında startan hemen sonra vettel ile schuminin mücadelesinden dolayı alonso farkı açtı 1 saniyeye kadar ama vetel bunu 2 turda farkı kapattı. Daha sonra button schumi yi geçtiğinde vettel ile aralarında 6 saniye vardı ama button bu farkı kapattı.alonso tüm yarış boyunca savunma modundaydı button onu çok zorladı 15-20 tur fark 1 saniyenin altındaydı ki -burdaki çoğu kişi bunu bilir ancak kimsenin işine gelmediği için herkes burda ayak yapoyor-arkadaki araç temiz hava alamadığından downforce kaybeder ve buna bağlı olarak lastikleri çabuk aşınır .ama tüm bunlara rağmen button alonsodan kopmamayı başardı ta ki yarışın sonlarına bunun sebebide yukarıda bahsttiğim husustan dolayı buttonun lastikleri aşınmış olcak… işte olay bundan ibarat bundan herkes istediği gibi düşünebilir ama gerçek bu…

  6. kardeş sen ne diyosun ya kuru zeminde redbull ne zmn zorlandı ilk ona girmekte?

  7. hasan ünler avatarı

    6. yarışdan sonra şampiyanın piyangoya dönmesinden bahsediyordu şimdi arçımız hızlı değil ama diyerek devam ediyor demekki ferrarinin bi numarası var alonsonun bu kadar şişirilmesini anlamıyorum redbull vettel atak yapıp lider olursa nolacak gridin en iyisimi olacaklar

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso bankasının verdiği Santander logolu kupayı alıyor..

    Tabi bunu hak etti orası ayrı..

  9. Rakipsiz değil ancak gittikçe büyüyor gözlerde.
    Nerede ne yapması gerektiğini bilen pilot kazanır her zaman, uzun vadede. Şu son zaman ki hali Prost'a benziyor.

  10. Pole'den başlayıp yarış kazanmak nasıl birşeydi bunu hatırlamak iyi oldu:)
    Evet en hızlı araç Ferrari değildi malesef..Ama aksi düşünülmesi normal tabi eğer Ferrari'nin en hızlı araç olmadığını söyleseler Alonso'nun nasıl bir iş başarmış olduğunu kabul etmiş olacaklar ki buda herkesin harcı değil! Sözüm ona Ferrari çok hızlıydı da Alonso sadece bu sayede kazandı:)) buda kendini bir başka avutma yöntemi tabi birşey diyemeyiz ben çok eğleniyorum açıkçası..yarış boyunca Vettel ve Button Alonso'nun ensesindeydi ve son 3 tur kalıncaya kadar da 2 saniyenin üzerine çıkmadı fark bu mudur en hızlılık? Benim en hızlı anlayışım Valencia'da bilmem kaç tur sonra 20sn fark açan Rb'dir..Neyse ne, dilerim Alonso yanılıyordur ve siz haklısınızdır da Ferrari en hızlıdır..Yalnız Macaristan'da başka biri kazanırda Alonso gerilerde bitirirse "en hızlı Rb'dir Ferrari ve Alonso taraftarları 3 yarış kazanmayla en hızlı oldukları zannediyorlar" diyecek olanlarda yine aynı kişiler olacaktır..Ya da başka bir açıdan bakarsak Alonso bugün "pistin en hızlısıydık" deseydi.."en hızlıydınız da madem neden farkı açıp gidemedin" denilecekti.

  11. Yarışı hem live timingle hemde adam gibi dikkatli izleyen herkes kuru zeminde Mclaren ve Red Bull'un bugün Ferrarili Alonso'dan çok ufakta olsa hızlı olduğunu görmüştür. Sadece geçiş yapabilecek kadar hızlı değillerdi o kadar. DRS olsa bile geçiş için en az tur başına 0.5 saniye şart, bu kadar farkta yoktu. Ayrıca Alonso kendine pay çıkartmış diyen arkadaşlar haberi nasıl okudular diye soracağım ama, yarışı izledikleri gibi okuyorlar sanırsam; boş boş bakarak. Adam takımı, stratejiyi, aracı, lastikleri övüyor, fakat yorumcu arkadaşlar Alonso'nun "bugün süperdim, kötü araca kötü stratejiye rağmen ben kazandım" gibilerinden bir açıklaması varmış gibi yorum yapıyor.

    Ben bu tip saçmalıkları ülkemizdeki futbol kültürüne bağlıyorum…

  12. Ferrari%100 avatarı

    Alonso iyi konuşmuş araç hızlı olsa Massada hızlı olurdu
    Demek ALONSO da yetenek var zor olanı başarmayı biliyor

  13. ayıp yaa,yine kendine pay çıkarmış,peki sıralamalarda webber ve vettel kuru zeminde ilk 10 girmekte zorlandı neden bahsediyosun sen yaaa?ferrari çok daha hızlıydı

  14. Tüm yarış arkamızdakilere savunma yaptık resmen. son 5 tur Button'ın lastikleri bitene kadar adam gibi fark açamadık. Bence kuru zeminde en hızlı araç kesinlikle Ferrari değildi bugün, öte yandan geride kalacak kadarda yavaş değildi araç. Mclaren saf hız olarak kesinlikle çok iyiydi, dün sıralamalarda da öyleydi zaten… Yarışta lotus şahlanıyor, Red Bull her koşulda oldukça hızlı, bugün sadece düzlüklerde yavaştılar, o da ayarlardan dolayı başka bir şey değil…

  15. burak evmez avatarı

    ayrıca ne zaman izlediğimi sorgulayamazsın 95ten beri izlerim

  16. burak evmez avatarı

    bırakın bu işleri dün kendi ağzınızla en hızlı mclaren diyordunuz ne oldu birden döndünüz ayrıca şu an lastikleri alonsodan iyi kullanan yok bu da demek oluyor ki en hızlı araç ferrari değil

  17. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ferrari, McLaren ve RBR araclari arasinda su digerinden daha hizli demek cok mumkun degil, ozellikle de cok degisken sartlarda. Uc arac da birbiriyle mucadele edebilecek seviyede, hatta Lotus'u da bu gruba dahil etmeme kimse itiraz etmez heralde.

    Tumunu rekabetci sozcugu altinda toplayabiliriz sanirim. 0.2 – 0.3 sn de 10 arac goruyoruz, kim neye gore daha hizli?

    Fernando kendi kendine boyle bir aciklama yaptiysa biraz gereksiz olmus, yine sorulan soruya ve tum diyaloga bakmak lazim.

  18. kedi uzanamadıı cigere pis dermiş hamilton bu sezon kac yarış kazandı kimin kimin güneşi altında kaldıgı blli siz toz yutmaya devam

  19. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    Forza Ferrari adam 2011 rb gibi dememiş ki adam en hızlı araç demiş en hızlı araç 1 sn ile de olur 0.1 saniye ile de olur

  20. Alonso'nun sözde gölgesinde kaldığı Hamilton şu anda ne yapıyor acaba 🙂

  21. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Sakin Vehbi, derin bir nefes al, tamam Kimi en iyisi 🙂

  22. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    sen mi çok anlıyosun, bu sene valencia hariç hangi hızlı araç almış başını gitmiş. Yeni başladın izlemeye herhalde.

  23. kagan ozkan avatarı

    Alonso önemli bir pilot olabilir ama hiç zaman büyük şampiyon olamayacak çünkü hep bu ağlak tavırlar mağdur edebiyatları bitik massayı gösterip kendi ni yüceltmeler mclaren dey ken niye göremiyorduk seni hamiltonun güneşinde gölgeleniyordun.ferrarinin 1 numaralı gözbebeği aracında yarışıyorsun diğerlerinden kesinlikle yavaş olmayan araçla yarısıyorsun caterham da galibiyetler kazanmış gibi demeçler veriyorsun.

  24. burak evmez avatarı

    en hızlı araç kesinlikle mclaren ve redbull daha neyin derdindesiniz en hızlı ferraride olsa alonso önde olmanın avantajıyla farkı 10-20 sn civarına çekerdi yarıştan anlamayanlar gelmiş konuşuyor

  25. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    griddeki en iyi pilot raikkonendir alonso schumide iyidir ama hic birine en iyi diyemezsin bence en iyi pilot raikkonendir varmı ötesi ?

  26. kagan ozkan avatarı

    yaz arkadasım seni kim tutuyor ben düsüncelerimi söyledim ferrari bugün en hızlı aracdı bu pist atak yapmaya müsait sayısız atak ve geçiş gördük bir kere bile atak yedimi ferrari hayııırr bir kere atak girişimi oldumu hayııırrr o kadar hızlı ki alonso lastikleri korudu o ara arkasındakiler yaklaştı sonra alonso tekrar tempo yaptı ama hiç arkasındakiler atak yapabilecek kadar yaklaşamadı yani hangi dilde olursa olsun karşılığı daha yavaştılar bunu bugün olsun kabul edin artık drs ile farkı kapatıyorla düzlükte ferrari uçuyor hemde drs dahi kullanmadan rahat rahat kazandı.ayrıca ben formunun zirvesindeyken zinde zamanında takım arkadasına mağlup olmuş bir pilota en iyi diyemem kusura bakmayın mclaren de anyayı konyayı gördük çaylak lewis evire çevire madara etti alonso yu bu senede sezon başı hariç aracı iyi şanslı puanlarda topladı bugünde en hızlı araçla kazandı hepsi bu bugüne kadar elde ettiği başarıları da elde etmiş dünya kadar isim var abarta abarta padisah yaptınız tekrar ediyorum bana göre gridde schumi yi kenara bırakıyorum yaşlı bir abi o nun yeri ayrı su anda en iyi pilot hamilton dır.

  27. Gokberk Onem avatarı

    yarışın başında alonso vettel neredeyse aynı turluyorlardı. ilk pitlerden önce button katıldı onlara. ilk pitlerden sonra vettel uçmaya başladı, ta ki hamilton gelene kadar. ikinci pitlerden sonra button uçtu baya ama alonso pes etmedi. son bölümde de alonso uçtu. yani değişti en hızlı otomobil.

  28. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Yazmayım diyorum ama yok. Bugun en hızlı ferrarinin aracını oldugunu iddia ediyorsun. Bunu neye dayanarak söyluyorusn? Son 3 tura bakarak mı? Peki neden alonso vetteli arkasında tutarken buttonun sadece 5-6 turda farkı eritip vettelın arkasına yapıstıgından bahsetmıyorsun? Bölüm bölüm hızlı ve yavaş oldugumuz zamanalr oldu. öyle bir yazmışsın ki gören de 2011 de vettelın herhangı bır yarısı domıne edıp 20 sn onde bırtırdıgını felan sanacak alonsonun. 2. si neden hamilton alonso kıyaslamasına gırdın ona da anlam vermek zor. bu pilotlar sadece 1 yıl aynı takımda yarıştılar ve ıkı buyuk yetenek bana gore eşit performansta bır sezon gecırdı. Hamilton kaçırdığı şampiyonlukla guinnes rekorlar kitabına girmiştir ki fanı oldugun adam da o balla şampiyon oldu. Gelelım 2008 sezonuna massa kimiye nal toplatmıştır. senın mantıgına göre de massa raikkonenden çok daha iyi bir pilot senın dedıgınden bu anlam çıkıyor. Son olarak şansa değinmek istiyorum evet mc laren daha şanssız yarışlar geçirmiştir buna evet diyorum ama herkes kendi şansını kendi yaratır 2-3 yarış pol aldın maldonado yarış kazanırken sen nerdeydin diye sorarlar adama, valenciada alonso webbere o atagı yapmasa gerılerede trafıkte takılmadan yukselmese, guvenlık aracından sonra grosjeanı gecmese o yarışı kazanabılır mıydı? Demekki ******* demekle olmuyo her pilot şansını kendisi yaratıyo.

  29. bırak bu lafları her kazandığı yarıştan sonra sıktı artık bu laflar.ne button ne vettel ne de hamilton drs açmasına rağmen atak yapabildi.şimdi de kalkmış en hızlı araç belkide bende değildi diyor külliyen saçmalık derim buna.ne olursa olsun bir yarışçı gerçekleri söylemeli sezon başından beri her yarış sonunda aynı demeçler. ilk yarışlarda araç iyi değildi gerçekten ama son 4 yarıştır işler tersine döndü.alonsnun bu demeçleri alışkanlık olmuş olabilir ama artık bırakmalı bu lafları şu an griddeki en hızlı araç ferraridir.

  30. Tebrik ederiz Alonso hakkinla kazandin takdir ediyoruz, ancak gec bu en hizli arac bizde degildi hikayelerini, Farrari bugun cok cok iyiydi ki sende telsizden arac muhtesemdi dedin yanlis duymadiysam, Zorlamana ragmen arac lastikleri cok iyi kullaniyor, bu cok acik..

  31. Benim mesajlarım neden yayınlanmıyor bir açıklama yapın.biri burda sitenize sallasa haberleriniz yanlış dese alt altta böyleyken şöyleydi diye mesajlarınızı sıralarsınız.kendinize gelin ..yapamıyorsanız kepengi kapatın .

  32. kagan ozkan avatarı

    çok saçma tabiki bugün en hızlı araç ferrari deydi arkalarındaki araçlar drs açmalarına rağmen hiç atak girisiminde bulanamadılar ferrari nin düzlük hızı na kimse yetisemedi ki atak yapsın bu kadar hızlı olan bir aracda önünüzde açık lastikleride korursunuz hata yapmazsanızda yarış da kazanırsınız alonso üst düzey pilot araç en hızlıydı o da üstüne düseni yaptı ne eksik ne fazla abartı ya gerek yok.
    alonso bunu hep yapıyor mağdur edebiyatı kabul et kardesim bugün araç 10 numaraydı kimse yaklasamadı rahat rahat hiç atak görmeden kazandın aracın diğerlerinden daha yavas olduğu yarıslardada kazandı ama arada o kadar da büyük farklar yoktu hep baskalarının basına gelen islerden sonra kazanıldı onlarda kimse aracı kötüyse bir sey yapamaz bırak bu mağdur edebiyatını sezon bası ferrari kötüydü kabul ama sonra kesinlikle birbirine yakındı ön grup bu yarıs ise ferrari hepsinden iyiydi.ortada kötü araç filan yok lewis button neden daha az puan aldılar daha az basarı alonso onların yasadağı mekanik sorunları pit sorunlarını onlar kadar yasamadı mclaren ferrariden son 3-4 yarısdır daha kötü bir araç ama kimse bir sey söylemiyor bana göre raikkoneni tutmama rağmen lewis alonso dan çok daha iyi bir pilot bunuda ispatladı aynı takımdayken esit sanslarda gördük ama daha çok problem yasadı ve çok daha zorlayıcı bir takım arkadası var ferraride ki gibi tek bir araca yoğunlaşılmıyor durum budur.

  33. Ferrari çekişte sezon başındaki performansa göre kat kat iyi ama bir Red Bull seviyesinde kesinlikle değil.Ama hızlı virajlarda RB ve McL'den daha hızlıydı.Bunu anlamak çok zor da değil.2.sektörde neredeyse hep yavaş virajlar vardı ve Alonso orada zaman kaybediyordu.Spitzkehre'nin çıkışında Vettel-Button'a hep 0.1-0.2 saniye kaybetti.

  34. Şuan en komple araç ferraride her lastikte ve koşulda iyi onu en yakın red bull izliyor. Ferrari kesinlikle red bulldan yavaş değil en kötü ihtimalle eşit hızdalar. Tek tur performansı olarak net bir şey söylemek zor son 2 haftadır yağmur yağdığı için kuru zeminde kim daha hızlı önümüzdeki hafta kuru olursa hava daha net anlarız. Ancak temiz hava alonsoya yaradı ve diğerlerine göre lastiklerini korumak daha kolay oldu onun için.

  35. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson
    "Ondan sonra uzun bir yarış olacağını biliyordum. Bitime 27 tur var ve Jenson baskı yapıyor… Araç, çekiş ve azami hızda iyiydi.
  36. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    entry-nick ?

  37. Çekiş mi ? Ferrari çekişte hem Red Bull hem de McLaren'den yavaş.Ama hızlı virajlarda her ikisinden de hızlı.İşte bu yüzden 2.sektörde yavaş,ilk ve son sektörde hızlı.

  38. rocco junior avatarı

    Malezya'da en hızlı araç olmadan ve yine Valencia da böyle rekabetçi ama en hızlı araç olmadan kazandık.İngilterede bizdeydi en hızlı araç fakat lastikler yüzünden gittik.Almanya da belki bizden Button yada Vettel hızlıydı ama hepsi o kadar.Şu an en iyi kim halen bir net cevap veremiyoruz.Alonso bu yüzden çok haklı ve gelişim devam etmeli.0.2sn geri kalsanız elenirsiniz kazandığınız yarıştan hemen 1 yarış sonra.Bazı çalışmayan ve sonraki yarış için planlanan güncellemeler gelebilir ama sanmıyorum.Çoğu takım 1 hafta sonra hemen hemen aynı paketle sadece ayarlamaları değiştirip gideceklerdir.Simülatör antreman vs vs…

  39. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Süperdin ALonso bir kere daha en iyi olduğunu kanıtladın nazaar değer diye içimdeki o hayrışı yapmak istemiyorum SANA KINGGGGGGGGGGGGGGGG VE YENILMEZZZZZZZZZZZZZZ diyorum hayrışım oralara kadar gelmiştir umarım o damali bayraği saladigi zaman tamam dedim bu akşam parti veriyoruz toplanin gencler ramazan ayi kolalar benden iftar vakti 😀

  40. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence bugün en hızlı araç Red Bull'du.Vettel sürekli olarak Alonso'nun ensesinde kaldı ama pistin tek atak yapılacak yerinde DRS'ye rağmen yeteri kadar hızlı değillerdi.Red Bull'un eğer düzlük hızı iyi olsaydı Alonso'yu geçebilirdi Vettel.Ancak dediğim gibi pistin tek atak yapılabilinecek yerinde yavaş kalıyorlar.Alonso DRS'siz 300 km hıza çıkıyor Vettel DRS'ye rağmen 308'de kaldı her seferinde.Mclaren düzlüklerde Red Bull'dan daha iyi olmasına rağmen Alonso'ya atak yapamadı.Burdada pilot faktörü atak yapamamalarında etkili oldu.Ancak görülen o ki Mclaren beklenenden fazla hızlanmış.

  41. the huntsman  avatarı

    Alonso,Button,Vettel ve Hamilton'ın turları arasında 0.1.. fark vardı.Bence sıralamalarda RBR,yarışta Mclaren en iyisi.Ferrari ise dengeyi en iyi kuran takım bunların arasında ve avantajını burdan elde ediyor.Mclaren ve RBR arasındaki yarış/sıralama hızları pisten piste yada lastik/ayar vs değişebilir.

  42. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    kesinlikle çekiş ve azami hızda en iyi araçtı.zaten bunlar oldu mu bu pistte kazanmak lastiklere bakmakta kalıyor.bi de kendi pilotajı da bunlarla birleşince tabiki galibiyet geliyor.

  43. Henry Crazy avatarı

    Kimin en iyi aracı olduğu tartışmaya açık konu.Çünkü bazıları 1.sektörde bazıları 2.sektörde bazıları 3. sektörde daha hızlı.Ama griddeki en iyi pilot kesinlikle Alonso.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir