Brno'da En Önde Kenan, Kazanan Foret

yazar:

kategori:

İlk startla birlikte kötü bir start alan Kenan Sofuoğlu 3.’lüğe kadar düşmüştüki start esnasında tıpkı Aragon’da ki yarışta olan kaza gibi bir kaza gerçekleştidi. Bu kazayla birlikte start-finiş düzlüğünde kalan motor yüzünden kırmızı bayrak çıktı ve yarış yaklaşık olarak 7-8 dakikalığına askıya alındı.

İkinci startta Kenan nispeten iyi bir start aldı ve yarışı uzun bir süre 2. sırada götürdü. B.Parkes’ın baskılarına karşı gelen Kenan Sofuoğlu, Foret’nin ilk turlarda farkı açmasına engel olamadı. B.Parkes’dan kurtulan Kenan, Foret’yi yakalamaya başladı ve finişe 5 tur kala ilk virajda Foret’yi geçen Kenan Sofuoğlu böylelikle ilk sıraya da çıkmış oldu. Ama henüz pistin orta noktasına doğru ilerlerken, arka tarafta büyük bir kaza oldu ve oldukça tehlikeli noktada kalan bir motor yüzünden birkez daha kırmızı bayrak çıktı. Kırmızı bayrağın ardından Kenan Sofuoğlu biraz sevinse de zaman ekranlarına kazanan Foret olarak gösterildi. Bunun nedeni de kırmızı bayraktan önceki son tura Foret lider girmesiydi.

Bu sonuçla birlikte Kenan Sofuoğlu 137 puanla şampiyonada liderliğini korurken, Sam Lowes 114 puanla 2. sırada kaldı. Yarışı kazanan Foret ise Kenan Sofuoğlu ile arasındaki puan farkını 5 puan daha düşürdü ve 108 puana ulaştı.


Yorumlar

  1. 🙂 Motosiklet yarışlarında en ufak olayda kırmızı bayrak sallandığı için adamlar bu tür olaylara alışkın. Zamanında F1'de de monaco yağmurda senna prost çekişmesi olmuş, senna prostu geçtiği anda kırmızı bayrakla durdurmuşlar, birinci sınıf rezillik olmuş.

  2. Şanssızlığa bak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir