Raikkonen: "Galibiyet için İyi Sıralama Şart"

yazar:

kategori:

Fin pilot, dün yağmurlu günde son seansa kalabilmiş ama 10. sıradan yukarı gidememişti. Bununla birlikte Raikkonen, yarışı kazanan Alonso’nun 16 saniye gerisinde damalı bayrağı 4. sırada gördü ama Vettel’e verilen ceza nedeniyle 3. sıraya çıktı.

Şeklen olmasa da podyuma çıkan Raikkonen, galibiyet için daha iyi bir sıralama sonucu gerektiğini belirtti.

Raikkonen: “Bir başka podyum elde etmek güzel ama açıkçası bunu pistte almayı tercih ederdim. Bunun yanında, bugün başladığımız yere göre elimden gelenin en iyisini yaptık. Belki de dün ıslak zeminde daha fazla tempomuz olsaydı ve daha yukarılarda yarışa başlasaydık, trafikten kurtulup liderleri zorlayabilirdik. Ama olan bu”

“Biraz daha iyisini umuyorduk ama araç yarış boyunca iyi çalıştı ve takım adına yine de iyi sonuç aldık. Bu yüzden gelecek yarışa taşınacak bazı olumlu şeyler de var”

Yeni sonuca göre Raikkonen, 98 puan ile şampiyonada 4. sıraya çıktı.

İki senelik ayrılığın ardından spora dönen Fin pilot, şu anki konumu için karışık duygular içinde.

Raikkonen: “Ocak ayında bana ‘Sezon ortasında 4. olacaksın’ deselerdi, bundan çok memnun kalırdım. Kötü bir konum değil ama daha fazla puan almamızı sağlayacak bir araca sahibiz.”

“Kazanmak istiyorum. Bütün takım bunun gerçekleşmesi için zorluyor. Bu yüzden bekleyip sezonun ikinci yarısında neler yapabileceğimizi görelim”


Yorumlar

  1. çok iyi bir performans çıkardı.

    sezon başında puan mücadelesi verir diyordum ancak araçtan ve kimi'den beklentilerim yükseldi.

    sezon sonunda, muhtemelen pilotlar şampiyonasında ilk 5'te, şanslı olursa ilk 3'te en az 1 galibiyet ile bitirir umarım. grosjean da daha istikrarlı olursa, lotus renault takımlarda 4. sırada bitirir.

    macaristan'da galibiyet alırsa süper olur. zaten sonra spa…

  2. El nanoş beyefendi lütfen insanları kışkırtma uza şurdan bide adama b.k atıyo ya dönde kendi pilotuna yol verenleremi verdirtenleremi ne diyim artık gitte bak işte

  3. Sadece Başlığı okuyup. yorum yazan kümes insanı…
    10. başladı ve 4. bitirdi. vettel ceza alınca 3. oldu bu bir podyumdur. ama pist üstünde olmadı.
    Mazeret derken neyi mazeret olarak söylemiş Kimi? onuda açıkla bi anlayalım burda mazeret nerede var.
    Gelelim Massa'nın kupa verdiği olaya… ben kupa verdiğini görmedim
    İnterlagos 2007'den bahsediyorsun.
    Telemetri verilerinde Felipe'nin yavaşladığını gösteren bir kanıt yok. Telsizden Kimi Faster Than you! yok. Takım emride yok. sen ne konuşuyorsun o zaman? acısı çok büyük sizde anlıyorum.
    Senin Tuttuğun adamı biliyoruz. nelson p. jr. (duvara girdiği anı).. 2010 hockenheim'ı ( this is ridiclous).nerde seninkinin bilek hakkı? Kimi'nin yaptığı bir tek şaibeli olay bulamadım sende ara bak bakalım var mı?… işte adamın hası kim belli oluyor.

  4. ferraride zaten alonsoyla massaya esit davranıyor.2007 de massa iyiki yol verdi raikkonene yıl olmus 2012 hala ordalar.ona bakarsan ben alonsonun aldığı galibiyetlerde birazda şansın yardımı oldunu düsünüyorum.sıralamarda bol yağmurlu geciyor haliyle alonso rahat alıyor polü ama kuru zemine gelince ferrari ortada yok.

  5. kimi artık bence sende mazeret göstermeden birşeyler yap..

    11. başlayıp podyuma çıkanları hatırla.

    ayrıca bilek ve yürekle galibiyet alan pilot bumu..

    hani massa yana çekilip kupayıda hediye etmişti aynı pilottan bahsediyoruz.

    kimi hala karaoke partilerinde..

  6. vay arkadaş yarışı izliyemedim herkes kimiyi çok övmüs merak ettim açıkcası.pisman oldum şileye gidip tatil yaptıma.kiminin geçişlerini izlemeyi nasıl kaçırdım.deniz kum ve güneşten daha zevktir kimiyi izlemek.

  7. Bir başka podyum elde etmek güzel ama açıkçası bunu pistte almayı tercih ederdim

    Ne güzel işte. Basın toplantısına katılıp sıkılmadan üçüncü oldu. Tek eksiği şampanya. Onu da parasıyla alsın artık. Belki Mumm kendisine hediye eder bir şişe 🙂

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Benim Kimi'nin dönüşüyle ilgili en büyük endişem ikili mücadelelerde Schumacher'in geri döndükten sonraki hali gibi kazalara karışmasıydı. Bir de ralli yapmış olması sebebiyle bu bakımdan biraz paslanmış olabileceğini düşündüm. Geri dönüşündeki ilk yarışta kaza yapabileceğini düşünüyordum ama kendisi tekerlek tekerleğe mücadeleyi çok özlediğini ve geri dönmesinin sebeplerinden birinin bu olduğunu söylemişti. Daha ilk yarışta mücadelelerden galip çıktı. Açıkcası beni şaşırtmaya devam ediyor. Üstüne üstlük bu 2. F1 döneminde çok daha iyi görünüyor bu bakımdan. Elbette eski hızına sahip değil ama o kadar büyük yetenek ki şu anki haliyle bile şampiyonayı çok iyi götürüyor. En büyük özelliği her koşula adapte olması. Bu yüzden büyük zorluklar yaşamadı. İlk F1 testine katıldığında Peter Sauber şöyle şeyler demiş: "Boynu 10 turdan fazlasını kaldıramazdı. Fizik olarak hazır değildi bu yüzden tur rekorunu kırmasını beklemiyorduk. Beni etkileyen şey durumu idare etmek konusundaki soğukkanlılığıydı. Çok az açık tekerlek tecrübesi olmasına rağmen çok tecrübeli gibiydi."

  9. Bu gün Kimiyi izlerken zevk aldım her zamanki gibi sağlam ve temiz adımlarla yükseldi. Kimi bu takımla anlaştığın da arabanın performansını az çok biliyordu durumun kendisi için kolay olmayacağını ama buna kendisi ve takımda şaşırdı. Tüm F1 camiası Lotus Renault un böyle güçlü yarışlar çıkartacağını tahmin etmiyordu ama ilk test gününden itibaren hızlı bir pakete sahiptiler.
    Yaşanılan bazı olumsuz durumlar oldu ama bunun da üstesinden geliyorlar en azından ben böyle hissediyorum. Takım Macaristan da Almanya da antrenmanlar da kullanmış olduğu Süper Drs sisteminin gelişmişini bir kaç güncelleme ile tekrar test edecek buna göre kullanma kararı verecekler bu sistem sıralamada kazandırırsa her şey daha güzel olabilir bu sezon. Sezonun ikinci yarısı daha güçlü ve daha alışmış Kimi görebiliriz buda ekstra kazanç getirir.

  10. Her seferinde nasıl olupta dini terimlere bağlıyorsun şaşırıyorum:)

  11. bugün bence lastik tercihlerinden hata yapıldı.öndeki 3 pilot 2 sert 1 yumuşak kimi ise 1 sert 2 yumuşak hamur kullandı. şimdi diyeceksinizki öndekileri ilk pitte yumuşak tercihi ile geçti. ben katılmıyorum. bence önce girdiği için kazandı. ikinci kez pite girmeden önceki turlar öndeki pilotlar ile fark açıldı yumuşak hamur ile çok fazla tur attığı için. eğer sert tercih etseydi aradaki farkı belki de kapatacaktı. neyse cekti caktı cuktu larla olmuyor bu işler…önümüze bakalım. pit ekibi fena değildi 3.2 saniyede pitten çıktı bu sefer kimi…
    öndekiler bu sene daha az hata ve daha düzgün stratejilerle yarıştılar. kısmet bu 2.devre bu açıdan iyi bir performans gösterilirse öndekileri yakalamak imkansız değil.
    herşeyin hayırlısı…şampiyon olup ta havaya gireceğine buralarda kalsın mütevazi davranmaya devam etsin. ne demişler nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok…
    oğul demiş " dede himmet…" dede demiş "oğul gayret…"
    himmet bizden kimi gayret senden netice Allah tan…parayla pulla değil yürekle, elle kolla değil bilekle….

  12. Raikkonenin bugünkü geçişlerini gridteki çaylak pilotlara ders diye izletmek lazım.Özellikle Schumacher ile olanı.Mercedesin düzlük hızıylan başedemeyeceğini anlayınca erken frenajla aracın çekiş performansından yararlandı.Bana kalırsa Raikkonen verdği arada mental olarak kendini geliştirmiş.Sezon başından bu yana gereksiz agresiflikten uzak duruyor,yeri gelince ayağını gazdan çekiyor ama pilotlar klasmanında 4.lüğe sahip.Eğer lotus bu gelişim hızını koruyp sıralama sorunlarını çözerse daha üst sıralarda da görebilirz kendisini.

  13. Nedense en çok aklımda kalan kafasına geçirdiği ilk siyah-beyaz West'li Arai kaskla Aus üçüncülüğü.. Her halûkarda şimdiki siyah-beyazlı Arai kaskı da kırmızılı Schuberth kaska tercih ederim 🙂

  14. Dostum seni mi kırcam son 2 yarış olsun k bakma yanlış olmuş :)) ama son 2 yarış olması daha iyi yani :p

  15. DreamOfWinD  avatarı

    Gerçekten raikkonen bugün çok iyiydi. Geriden başlaması dezavantaj oldu. Ama ben hala kimiyi şu araçta görmeye alışamadım. Hep aklıma kırmızılı kasklı ferrarili hali geliyor.

  16. Evet dogrusun, son 2 yarisa 17 puan geriden girdi..

  17. Evet yarislara isinmaya basladi, biraz cekingen davraniyordu, frene erken basiyordu, bu yarista da vardi biraz ama eskisine gore daha iyiydi, sanirim aracta artik kendini daha rahat hissetmeye basladi, rahat hissedince zorlayip agresif olabilir, bakalim cifte drs ile birlikte siralamalarda da iyi yerlere cikarsa galibiyet gelebilir.. Bu yaris begendim..

  18. bu yıl ilk defa kimi yi izlemekten zevk aldım,özlediğimiz gibiydi,hırs görmek istiyordum ve gördük,bu ivmeyle önümüzdeki yarışlarda daha iyi olacağı kesin ve inanıyoruki şampiyonluk yarışının içine dahil olacak

  19. geçişten ziyade pit stratejisiyle 3-4 sıra kazandı.startta da 1-2 sıra aldı sanırsam kusursuz bi yarıştı yani kimi açısından ilk 3 çizgiden birinde başlasaydı podyumda olurdu.

  20. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2007de son 2 yarış a 17 puan geriden girmisti çin ve brezilyada kazanıp sampiyon oldu cok iyi hatırlıyorum ama yinede yanlıssa düzeltin.

  21. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bizim gerçek kimi döndü bugun herkesi teker teker geçti korkmadan ve cok dikkatli kaza yapma olasıgını 0a indirerek gecislerini yaptı süper yarıştı gerçekten eminim haftaya macaristanda olmasada bu sezon %100 yarış kazanacaktır

  22. Kimi bugün bence geri döndüğünden beridir ki en iyi yarışını çıkardı. Önünde ki kendinden yavaş araçları geçerken eskiden garip bir tedirginlik yaşarken bu yarışta hiç öyle bir durum yoktu geldi bastı geçti ikili mücadeleden kaçınmadı ki bu da artık uyanmaya başladığının göstergesi.
    Kimi kesinlikle haklı aracı ne yapıp edip sıralamalarda geliştirmeleri lazım işte o zaman harika sonuçlar alabilirler ve sezonun ortasındayken aradaki 56 puan fark çok görünse de 2007 de son 3 yarışa 17 puan geride girmiş bir isimden bahsediyoruz elbette grid bu sezon o senekine göre çok daha yakın rekabet daha fazla ama şu var ki rekabetin çok olması milletin birbirinden daha çok puan çalması demek ve bu da bizim şansımızı arttırıyor 2010 sezonunda Vettel'in yaptığını bu sezon biz niye yapmayalım ki 🙂

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bugün oldukça rekabetçiydi Kimi. Böyle devam…

  24. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Raikkonen ara verip gelmesine rağmen bu sene sürüşü Alonso'ya benziyor. Çok istikrarlı sonuçlar alıyor alonso gibi, hep bir kademe aşağıda kalıyor. Topladığı puanlarda bunu gösteriyor bazı aksaklıkar yaşadılar önceki yarışlarda. Eğer onlar olmasaydı Vettel veya webber'in önünde olabilirdi.

    Yinede daha iyi olması için aracın öne bir adım daha atması gerekiyor. Sıralama ve iyi strateji gerekli. Pitstoplar yüzünden çok sıra kaybetti çünkü önceki yarışlarda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir