McLaren, Hamilton'ın Vettel'i Geçişini Savundu

yazar:

kategori:

Hamilton, yarışın başlarında lastiği patladığı için büyük zaman kaybı yaşadı ve aracında hasar oluştu ama orta bölümde pitten çıkınca Vettel’in arkasına düştü ve 1 tur geride olmasına rağmen Alonso ile galibiyet mücadelesi veren Alman pilot geçti.

Whitmarsh: “Yarış pilotları yarışır. (Hamilton) daha hızlıydı ve geçip fark açtı. Bu yüzden burada bir aptallık olduğundan emin değilim”

Pitten çıkınca Hamilton, ya mavi bayraklar sallandığında yavaşlayıp takım arkadaşı Jenson Button’a yol verecekti ya da zorlayıp turunu geri almaya çalışacaktı.

McLaren Sportif Sorumlusu Sam michael ise Hamilton’ın hamlesinde bir sorun olmadığını, takımın ona Vettel’i geçmesini söylediğini ifade etti.

Michael: “(Geçişi) tamamıyla  kurallara uygundu. Hızlıydı ve Jenson (Button’a yol vermesi) için mavi bayrakların sallandığını söyledik”

“Size mavi bayrak sallandığında iki seçeneğiniz vardır: Ya arkanızdaki aracın geçmesine izin verirsiniz ya da önemli derecede hızınızı arttıracaksınız”

“Bu yüzden (Hamilton’a) hızını önemli derecede arttırmasını ve Vettel’i geçmesini söyledik. O da öyle yaptı. Vettel’i hiç yavaşlatmadı. Çünkü Vettel onu takip edemedi. Bu yüzden Vettel’in yarışına somut bir etkisi olmadı ve (geçişi) tamamıyla kurallara uygundu”

 


Yorumlar

  1. Önünde 1 sn içersinde bir pilot varsa kaçıncı sırada mücadele ettiğin tur bindirdiğin yada yediğin fark etmeksizin DRS kullanabilirsin.

  2. Biraz öyle oldu ama olsun o kadar da. Hep kendimize çalışacak değiliz ya 🙂

  3. eeee yulari daha nisanliyken kaptirirsan aha boyle surunursun haber haber 🙂

  4. onur çakır avatarı

    Her kim olursa olsun önünde 1 saniye içinde araç varsa sana yakın drs kullanabilirsin yan, istersen 5 tur geride ol istersen 5 tur ilerde ol fark etmez istediğin gibi araç sana 1 saniye yakında drs kullanabilirsin

  5. Bu arada Button pitlerde Vetteli geçmiş, bunda Mclaren takımının yaptığı 2.3 saniyelik yeni dünya rekoru pit stopu da etkiliymiş. Hala yarışı izleyemedim tabi 🙂

  6. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Kurallara uygun bir sekilde, centilmenlik sinirlari dahilinde, tertemiz bir gecisti.

  7. Hayır bence amaç olası bir rekabet için Button'un öne gelmesini sağlamaktı ki neredeyse de başarıyorlardı eğer Lewis biraz daha zorlayabilse Vettel'e kaybettirdiği gibi alonso ya da zaman kaybettirmeyi deneyecekti belki öne geçip turunu geri verirken biraz zaman kaybettirerek Button'u öne çekeceklerdi ama plan %50 tuttu bence. Orada öyle aman aman hız farkı yokken geçmenin başka bir mantıklı kısmı yok çünkü

  8. 2008 Brezilya'nın intikamı. Orada da Vettel onu geçmişti ya. Şampiyonluktan ediyordu Hamilton'ı, hatırlasana! 2010 Abu Dabi'den önce Hamilton'a "şampiyon olamazsan, kimin olmasını isterdin?" diye sorduklarında "Webber" demişti. Alonso veya Vettel diyecek hali yoktu ya 🙂

  9. Lewis'in geçişinin tartışmaya açık hiçbir yanı yok. Elbette elinden gelenin en iyisini yapacak. Benim anlayamadığım ve şaşırdığım bir tur gerideki birinin DRS kullanma hakkının olup-olmadığı. Kuralı bilen varsa aydınlatabilir mi acaba? Çok saçma değil mi?

  10. hamilton yeni lastikleriyle vettel i geçti bu gayet doğal ama vettel liderlik mücadelesi veriyordu hamilton sa iddiasız gerilerde kalmıştı bence ikilinin arasına hiç girmemeliydi ne için geçmeye çalıştı ilk 10 a girmek içinmi? yoksa yeni lastikleriyle egosunu tatmin etmeye mi çalıştı? anlamsız ayrıca vettelin tepkisi hamilton geçtikten sonra viraj çıkışı çok az yavaş kaldı vettel buna sinirlendi.

  11. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Güzel bir kelam 🙂 her ne kadar diğer takımları kasten söylenmıs olsada hosuma gitti destekledıgnız takımı yüceltme adına inceden mecaz kullanıp rakıp takımların ısmını vermeden yorum yapmak burada nadır görunen bır durum, ıns örnek alınır 🙂

  12. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    husuta=hususta

  13. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Yarış pilotları yarışır.

    Martin bu husuta yanılmış.

    Doğrusu, McLaren pilotları yarışır olacaktı.

  14. the huntsman  avatarı

    Hamilton,Alonso 2 tur arka arkaya gitti,Hamilton 1 tur gerideydi.O anda aldığım zevki 60 turluk Vettel takibinde almadım. (Burda hoşuma giden Hamiltonın 1 tur geride olması değil,mücadeledeki kalite farkının belirtme adına o şekilde anlattım)..

  15. Yarışın en güzel anıydı heralde.

    Özellikle Alonso nun Lewis e galibiyet mücadelesi gibi savunma yapması güzeldi.

  16. adam hakLı ßeyLer daqıLın:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir