Raikkonen: "Galibiyet Alamamak Şanssızlığa Bağlanamaz"

yazar:

kategori:

Fin pilot, Almanya GP’de 4. olmuştu ama Sebastian Vettel’in ceza alıp geriye düşmesi ile 3.’lüğe çıkıp bu sezon 4. podyumunu elde etmişti.

Lotus, bu sene birkaç yarışta kazanmaya yakındı ama Raikkonen, kaçan galibiyetlerin şansla ilişkilendiremeyeceğini ifade etti.

Raikkonen: “Şans ile ilgili yok. Biri yanlış bir şey yaptığında bu şanssızlık değildir. Biz, kendimiz yanlış şeyler yaptık”

“Eğer bir şey bozulursa, bir parçada vs bir hata vardır demektir. Yani yeteri kadar güçlü değildir veya yanlış tasarlanmıştır.”

“Normalde insan hatasıdır. Benim araçta bir hata yapmam gibi bir şey. Bu şanssızlık değildir; benim hatamdır. Yarış bu”

2007 F1 şampiyonuna göre bu sezon daha iyi sonuçlar alabilirlerdi ama yine de Lotus’un mutlu olmasını sağlayacak çok şeyin bulunduğunu dile getirdi.

Raikkonen: “Daha iyi olabilirdik ama çok daha kötü de olabilirdik. Kazanmalıydık veya belli yarışlarda daha iyi işler çıkarabilirdik demek kolaydır ama bir karar verirken, mümkün olan en iyisini yapmaya çalışırsınız. Bazen işe yarar, bazen yaramaz. Ama bir hata yapmışsanız bundan ders çıkarmalısınız”

“Belli şeyleri geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Bütün hafta sonlarında işlerin gidişatından hâlâ %100 memnun değiliz. Ama bunu beklediğimi de söylemem gerek.”

“Sezonun ilk bölümünden çok şey öğrendiğimizi düşünüyorum. Umarım gelişebiliriz. İkinci yarıda biraz daha iyisini elde etmek için çalışacağız. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama göreceğiz”


Yorumlar

  1. şans konusunun bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. işini çok iyi yaparsın yine de birşey olur elinde olmayan birçok faktör vardır, bu faktörlerin lehine olup olmayışı da senin şansınadır.

    biri siteye küçük bi mesaj atıp hatayı söyler veya, şurayı yanlış yazmışsınız der, biri de NE???!! şu mu?!!! falan der. hata buldun ya duymayan kalmasın. sanki onca insan kimin ne zaman şampiyon olduğunu bilmiyor. niyet meselesi işte. art niyet var iyi niyet var.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonenin podyumda olmasına sevindim.Lakin yarıştan hemen sonra yazdığım gibi sıralama performansını artırması gerekir.Bunu zaten kendi de söyledi.Bu yıl gridin orta grubu çok agresif ve tehlikeli.Orta grubun arasında kalıp mücadele vermek kolay değil.Raikkonen kazasız ve temiz bir sürüşle bu grubun arasından sıyrıldı.Bi ara Di resta ile sıkı bir mücadele oldu.Önce geçildi sonra geçti.İnanıyorum ki bunlarla kaybettiği zamanlar olmasa sonuçlar daha iyi olurdu.Raikkonenin daha bu sene sıralamalarda ilk 3 de başladığı yarışı yok.Pole şart değil, ilk 3 de başlarsa mutlu son gelebilir..Şuna dikkat çekmek isterim.Raikkonen ilk pitinden çıktığında 14.olarak çıktı.Alonso ilk pitinden çıktığında 3. olarak çıktı.Gride 14.olarak bir sürü aceminin arasında çıkmak çok zor bir durum olsa gerek.Tebrikler Raikkonene gitsin….

  3. 2009 şampiyonumu???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir