Massa: "Şampiyonluk için Alonso'nun Bana İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Almanya GP’deki galibiyetinin ardından şampiyonadaki liderliğini 34 puana çıkardı ama bu sezon performansların inişli çıkışlı olması, bu puan farkının bir anda kapanabileceğini ortaya koyuyor.

Ve son birkaç yarışta formuna geri dönmüş görünen ama bazı şanssızlıklar yaşayan Massa, sezonun ikinci yarısında üzerine bir görev düşeceğinin farkında.

Massa: “Elbette, Fernando’nun bana ihtiyacı var. Böylesi bir şampiyonada her iki aracın da puan alması çok önemli.”

“Bu sene birçok pilot ve takım arasında büyük rekabet var. Bu yüzden her sonucun ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Öyle bir şampiyona ki bu, 1 puan ile şampiyon olabilir veya şampiyonluğu kaybedebilirsiniz.”

Brezilyalı pilot, sezonun son yarışına kadar şampiyonluk mücadelesinin devam edeceğini düşünüyor ve Alonso’ya yardım için Ferrari’nin gelişmeyi sürdürmesi gerektiğine inanıyor.

Massa: “Şu anda sonuncusuna kadar her yarış önemli olacak. Son birkaç yarışta olduğu gibi çalışmaya devam etmeli ve aracı geliştirmeliyiz. Daha sonrasında Fernando, son yarışa kadar daha da iyi bir şansa sahip olacaktır.”

2008’de şampiyonluğu kıl payı kaçıran Massa’nın Ferrari’deki geleceği hâlâ netlik kazanmadı ama iyi sonuçlarla koltuğunu garanti altına alabileceğini düşünüyor.

Massa: “Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Monako’dan sonra aracı otomatik bir şekilde rekabetçi olarak sürüyorum diyebilirdim ve en önemli şey de bu”

“Sezon başında kendimi iyi hissetmiyordum ama ilk yarışların ardından birçok şey değişti.”

“Temponuz olduğunda (kötü bir yarışla) başa çıkmak kolay. (Tempo konusunda) kayıplarda iseniz, durum çok daha zor. Ama kalkışta bir kaza yaşadık ve olan bu. Tempomda herhangi bir sorun yoktu”


Yorumlar

  1. olabilir ama sen yinede böyle ifadeler kullanma…hazret in hoşuna gitmez fırça filan yemeyesin…zaten keyfin kaçık moralin bozuk bu sıralar pek birşeyde yaptığın da söylenemez.neden ayarını bozdular çünkü senin oyundan düşürdüler tu kaka dediler ikinci sınıf insan muamelesi yaptılar…sen karavana dan ye yemeği…ona gelince dışardan özel sipariş…

    mapus sana sus sana yağlı ilmek boynuna…halbuki sen ilk sene gayet güzel ilk yarışlarda başa çıkabileceğini gösterdin ama engellediler müsaade etmediler…

    bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa…

  2. "Bu ara ihtiyacım var sana"

    🙂

  3. Aslında Massa en yetenekli pilotlardan biri.Durun hemen gülmeyin.Düşündüm de sonuna kadar hakkınız var gülebilirsiniz

  4. rocco junior avatarı

    Aman Massa sen devreye girme gözünü seveyim işler hazır yolunda giriyor.Sen arada bir podyum veya güzel puan al gerisi önemsiz.Gerçi onu bile yapamıyorsun ya ne diyelim.Daha startlarda ilk turlarda veya bir şekilde yarışlara havlu atan,sürekli bahaneleri olan ve sezon içerisinde 2 yarıştaki performansına göre takımda kalabileceğini savunan bir insansın.

    Geçenlerde yaptığı konuşma ile gerekirse 2.pilot olarak yol verme pahasına takımda kalmak istiyorum diyor.Adamı kovmak için bekliyor Ferrari bunun dediği lafa bak.Artık sana ne güvenim kaldı ne bir saygım.Fernando Alonso tek başına Lotus dan fazla puan aldı sen nerdesin.Buna rağmen markalarda 2.yiz bir de puan alabilse neler olacak.

    Ferrari'nin felsefesi tek pilot olabilir ama 2007-2008ve 2009da ben bundan ciddi manada uzak ve eşit bir politika izlediklerini samimiyetle söyleyebilirim.Evet tek adam devri en çok bizdedir ve şu an takım Fernando'nun arkasında ama bu kadar da kötü bir 2.pilot isteyen takım bulamzsın.Bana öyle geliyor ki sırf o kaza yüzü suyu hürmetine ve adamı seviyorlar diye takımda tutuyorlar.Ne halt yaparsan yap artık daha seni savunmak istemiyorum veya hakkında inşallah maşallah düzelecek evet vs lafalr etmek hiç istemiyorum.Tamamen kredin pek çok fanın gözünde bitmiştir.Sadece ciddi manada bir şanssız durumun olur,haksızlığa uğrarsın o zaman savunurum o da insanlık gereği.

    Bir an önce şu takımdan gitmen dileğiyle,
    Bir Ferrari Fanı…

  5. massa şanssızdı bence düzelecek ve puanlar alacak..

  6. Henry Crazy avatarı

    Alonso'nun Massa'ya 2 türlü ihtiyacı var.
    1)Aracı geliştirme konusunda.Alonso her ne kadar iyi pilot olsada araçların eksik yönlerini beraber konuşacağı değerlendireceği takım arkadaşına ihtiyacı var.Bu açıdan Massa ile Alonso'nun ilişkisi bayağı önemli.
    2)Rekabet halindeki diğer pilotlardan çalması Alonso'nun işini kolaylaştırır.
    Massa ilkini ne kadar yapıyor bilmiyorum ama 2.sini yapmadığı malum.

  7. Ferrari%100 avatarı

    Bence Maceristan son şansı orada da böyle olursa bir aylık yaz tatilinde baya haber çıkar Massa nın yerine bu pilot gelecek şu pilot gelecek diye
    Maceristanda podyumda olmazsa onun için çok kötü olacak
    Artık yap şu patlamayı Button gibi

  8. Massa Sende Haklısın Kanka 😀

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sen burda Royal'ı bozmak istemişsin ama merak etme Royal buna bozulmaz.Bakma avatarında Raikkonen resmi olduğuna kendisi koyu Hamilton ve Alonso hayranıdır.O yüzden yanlış yerden vurmuşsun 😉

  10. sene başından beri kendime bu soruyu birçok kez sordum "neden bu kadar geride" diye.İki pilot arasında bu kadar fark olmaz,büyük takımlar büyük pilotlarla yoluna devam eder,yada büyük pilot olma potansiyeline sahip pilotlar ile.Ben hafta sonu perez i çok beğendim,istikrarlı ve mücadeleci sürdü.Normalde antipatik birisi gibi görmeye bile tahammül edemiyorum ama sanırım 2.yarı onunla (perez) devam edilmeli.(sutil,heiki,di resta ve ismi geçen diğer pilotlara nazaran) Birde Bianchi sanırım test driver gerçekten yetenekli bir pilot,gelecek te bence başarılı olacak,beynini yönetmeyi becerebilirse.

  11. Dal araya giriş bir kaç arabaya iş tamam dır:))

  12. Massa ne içtiyse bana da söyleyin.

    12.olarak mı yardım edeceksin Felipecik.Allah iyiliğini versin güldürdün yine.

  13. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    zaten massa ile hamilton arasında garip bişey var.geçen yılki sürtüşmeler bunun en büyük örneği

  14. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Macaristan'da da o olur kardeşşş.Acelemiz ne 😀

  15. Hamilton'ın lastiğini patlatmış daha ne yapsın 🙂

  16. Ya bişi sorcam Ferrari Raikkoneni Alonso için şutlamıştı dimi unuttumda 🙂

  17. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    mercedes ile ferrari'yi bir tutmayın.aynı şekilde 1.pilot 2.pilot olayı da var.schumi gelse bile birinci pilot yapmazlar onu.alonso ferrariden ayrılana kadar böyle olacak.

  18. Ferrari'nin şumi ile işi olmaz artık ama boyun ağrısından olacağını sanmıyorum. superbike'ta yarışırken düşmüştü de sakatlanmıştı.

  19. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    F2009'a boynum ağrıyor deyip gelmekten vazgeçtikten sonra mucize eseri birden düzelip Mersedes'e gidebilen Şumi'yi Ferrari iki eli kanda olsa almaz hocam. Perez'i alır, Kovalinen'i alır, Karthikeyan'ı alır ama onu almaz bence

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    düzeltme : yapılan hesap vettelin cezası öncesine aittir.

  21. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Kesinlikle var.Yardım edersın ona mesela Vettel'e çarparak. 😀

  22. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    adam haklı beyler.daha ne yapsın starta kaza yap, yarışı 12. bitir.müthiş yardım!!!!!!!

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pardon vettelin cezasından önceki puan durumuna göre hesap yapmışım.

  24. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Fernando su an kariyerinin zirvesinde, Schumi icin maalesef ayni seyi soyleyemeyiz, o yuzden oyle bir durumda Fernando buyuk ihtimalle ciddi bir ustunluk kuracaktir.

  25. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bunu yapabilmen icin Webber, Vettel, Raikkonen ve Hamilton'dan puan calman, yani onlardan onde bitirmen gerekiyor Felipe, ancak o zaman yardimci olabilirsin. Zaten bunu yapabilirsen, takimda da kalmaman icin bir neden kalmaz.

  26. shumi eşit şartlarda alonsoyla başaçıkabilir ama ferrari bu riski göze alamaz sanırım.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yanlış anlaşılmalar olmasın.

    MAssa nın bahsettiği ihtiyaç diğer rakiplerden puan çalma adınadır.Eğer startta ön kanadını kaybetmeseydi muhtemelen webberin önünde yarışı bitirebilirdi.Bu da Alonso ile webberin puan farkını açardı.
    Dileğimiz massanın biran önce şanssızlığını kırıp tüm yarışları ilk 5 de bitirmesidir.Gerisini matadorun işi…..
    Takımlar şampiyonluğu için massanın yardımı şart.Eğer Alonso nun 3 puanı daha olsaydı tek başına Mclarenin iki şampiyon pilotuyla topladığı puanlar kadar puanı olacaktı..

  28. schumi rezil olmak için mi gelecek alonso'nun yanına. hayatta gelmez.

  29. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Seneye Ferraride Keşke Schumacher'i görebilsek. Schumacher ve Alonso , Senna ve Prost heyecanını bizlere yaşatabilirler.

  30. burak evmez avatarı

    puan alabilsen birşey demeyiz onu da yapamıyorsun massa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir