Hamilton: "Vettel'in Olgunluğu Belli Oldu"

yazar:

kategori:

Hamilton, yarış içerisinde pitten çıktığında bir tur gerisinde bulunduğu Vettel’in arkasında piste çıkmış ve yeni lastikleriyle birlikte Alman sürücüyü geçerek fark açmaya başlamıştı.

Yarışın ardından Vettel “Hoş bir şey değildi. Liderleri rahatsız etmek aptalca.” demişti.

Hamilton ise “Olgunluğu ortaya çıktı. Ne kadar olgun olduğunu gösterdi.” dedi.

Mclaren takım patronu Martin Whitmarsh pilotunu savundu ve “Yarış pilotları yarışırlar. Eğer bu aptalcaysa, başka ne aptalca değildir bilmiyorum. Hızlıydı ve geçip gitti. Bu yüzden neyin aptalca olduğundan emin değilim.” dedi.

Jenson Button “Hamilton’un bunu yapmasına izin vardı.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Vettel'in Olgunluğu Belli Oldu"” için 76 yanıt

  1. F1 aynı zamanda bir takım oyunudur.İkinci sıradaki takım arkadaşın arkadakilerii tutarken sen rahat rahat yarış kazanırsın.vetteli geçerken veya Alonso'ya atak yaparken kaza olsaydı.Bu bir yarış kazası olacaktı.Rakiplerinden birini on sekiz veya daha fazla puandan etmiş olacaktın.Takım arkadaşın ikinci olacaktı belkide yarışı kazanacaktı.Ayrıca birini geçmek her zaman eğlencelidir.Montoya'yı hatırlayın.

  2. Hala formula 1 in ruhu ve pilotların ne kadar yüksek ego sahibi insanlar oldukları anlaşılmamış.vettel de hamilton dan tur yemiş olsa ve ondan hızlı olsa oda gecmek icin zorlardi.cunku hızlı olan tavası gecer bu isin doğası bu..

  3. ne mücadeleydi ama alonso taaa o zamanlarda savunmanın kralını yapıyordu…keşke alonso ile sumi kapışsa eskisi gibi ne güzel olurdu..hiç unutmuyorum o yarışta evde yerimde duramıyordum adrenalinden ne yapacağımı bilemez haldeydim 2005 imola hey gidi günler hey….

  4. O kadar tutarsız ki konuşmaların.Sanki sert lastiklerle alonsonun arkasında 1 2 tur atmış gibi konuşuyorsun yarışı sürekli benzer tempoda götürdü alonso ve vettel ikilisi bazen açıldı fark bazende kapandı böyle sabitlenincede drs bölgesinin avantajı ile sürekli yakın kaldı alonsoya karşı vettel ama 1 tane bile geçiş denemesi göremedik kendisinden ben mi yanılıyorum yoksa?O kadar övünerek bahsettiğin adamın yine o kadar övündüğün kuru zeminde tur bindirdiği adama geçildi sen hala öyle olmasa böyle olacaktı falan de.Fala bakarak olmuyor bu işler ayrıca senin o şans dediğin yağmurla gelen pole pozisyonunda emek var pilotaj var kalite var dersen ki hayır alakası yok massa neden bu kadar gerilerde kaldı diye sorarım bende sana o zaman.Beni Force İndia'nın nerede olduğundan çok yarışın ne kadar güzel ve heyecanlı olduğu ilgilendiriyor geçtiğimiz haftasonu tüm hava koşullarını gördük ve tüm bu şartlara en iyi uyumu sağlayan ismin kim olduğunuda gördük.Şanslı ballı dediğin adamın en yakın rakibine kaç puan fark atmış, en çok hangi pilot bu sene yarış kazanmış ve kaçında zemin durumu kuru yada ıslakmış bir bak bakalım sonra gene konuşalım…

  5. Ben o söylediğini son bir sene de anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyor kimse… Laf başı geldi mi kendileri tüm detaylarını bizlerden iyi bildikleri için örnek olarak Petrov-Alonso 2010 olayını hatırlattın mı ooo başlarlar kavgaya. Adam ne yapacak araç son sürate çıkmış oda ne Ferrari'den olsa olsa 1-2 km hızlı belki 3-5 iyi de fark 0.1- 0.2 olmadıktan sonra ki olsa bile önde ki pilot iç çizgiyi tuttuysa geçmek çok zor ama millet Vettel geçiş yapamıyor der alışmak gerek bunlara virajlarda hızlı olsan da önünde ki aracı geçemiyorsun malesef…

  6. nerden baksan ahmakça…bursa şampiyon olduğu sene fenerle çekişiyor sondan bir iki önceki maç alisamiyende bizimle…bizimde hiç bir iddiamız yok. nasıl oynuyor bizimkiler neredeyse yenecektik adamları…Allahtan yenemedik…yenseydik fener şampiyondu. yahu senin rakibin kim hedefin ne?
    zaten bu yarışta puan alma şansın yok. button ın da bu puanla öndekileri yakalaması çok zor. ne işin var orada vetteli geçiyorsun. belki yakalayacaktı son turlarda alonsoyu. örselettin adamı. ha yaptın bir icraat bari alonsoyu da geçseydin. bak en öndeki pilot olarak belki şu an bu yarışı 2. veya belkide 3. bitirebilirdi.8 belki 10 puan şu an en öndeki pilota daha yakın olabilirdin hamilton…
    biraz taktiksel bakmak lazım….

    spor zeki çevik ahlak muhabbetleri şu an para için yapılan hiç bir spor dalında geçerli değil…

  7. Rbr düzlük hızında ilk 20ye bile zor giriyor.Atakların çoğu da düzlükte yapıldığına göre.Vettelin geriden gelememesinin sebebi belki bu olabilir.Garibim Webber yaklaşamadı bile kimseye.

  8. Vettel biraz kafasını kullansaydı şu an okuduğumuz haber Vettelin galibiyeti olacaktı.Lewis in arkasından çok hızlı geldiği ve turunu geri almaya çalışacağı belliydi.Vettel Lewis e direnmek yerine geçiş için uygun bir yerde yer verip peşine takılsa Lewis ile beraber alonso ya atak yapabilir en olmadı Lewis sayesinde drs kullanıp alonso nun peşinde kalabilrdi.Burada takımında eksikliği var.Böyle fırsatları çok iyi değerlendiren bir takım bunu da yapabilirdi.

  9. vettel schumacherden örnek alsın,2006 yılının almanya gpsinde schumacher turunu geri alan ralf schumachere tereddüt etmeden yol vermiş zaman kaybetmeyip massanın 0.7 sn önünde 1.olmuştu

  10. Eşit araçlarda neler yaptıklarını unutmamak lazım, sene 2005 ve F3 Euro serisinde güzel bir kapışmalarını izleyebilirsiniz. Lewis'in en sonunda geçişi gerçekten ders olarak gösterilebilir. O sene Lewis 20'de 15 yapmıştı, Vettel'in ise yarış galibiyeti dahi olmadı.

  11. olay şu; Hamilton bunu bir güzel geçti, Alonso'da bir güzel Hamilton'a geçilmedi, e tabi kafasını kullanıp savunma yapmak yerine direk yol vermeyi seçseydi, sadece atak yediği turda kaybettiği 1 saniyeyi de kaybetmeyecekti, olmadı. Ardından saldırmaya başladı Vettel hayal kırıklığı ile.

    Hamilton fırsat bulsa Alonso'yu da avlayacaktı, fakat Ferrari'nin düzlük hızı RBR'den iyi olunca, Alonso'da hata yapmayınca sıkıntı çıkmadı. ki atak yapsaydı bile gerçekten Alonso zaman kaybetmeden yol vermenin yollarını arardı, sonuçta o anda rakibi Hamilton değildi, bir temas her şeyi bozabilir değil mi ?

    Vettel çok yetenekli ve iyi bir pilot, fakat en iyiler seviyesine ulaşması için şampiyonluk sayısı, pol sayısı gibi istatistiki verilerden fazlasına ihtiyacı var, hala en iyiler arasında değil bence açık ve net. En önden başlamadıkça sıkıntı çekiyor adam, bir şampiyonun bu kadar basit bir zayıf noktası olmamalı.

  12. hasan ünler avatarı

    vettel kime atak yapacak adam zaten 2. sırada yarışıyor öndekide öyle geçilmesi kolay bir rakip değil griddeki pilotların tamamı zamanında aptalca işler yaptı biri diğeriden daha iyi değil

  13. rocco junior avatarı

    Alonso niye olumsuz etkilenmiyor yada farklı konuşuyor.Olayı saptırma kardeşim adam vermiş dereceleri halen neyin derdindesiniz yavaşlattı bilmem ne…Sonra lastiklere getiriyorsun bir yandan da yavaşlattı diyorsun.Farkı açtı aksine ve Alonsoya atak bile yaptı fakat geçemedi.Yani üste çıkmaya çalışmayın çok objektifim diyorsun ya sen.Ne zaman bir Red Bull olayı sen hep savunmadısın bir kez kabul ettiğini görmedik.Dünya alem diyor olayda bir şey yok kural bile yok buna göre Horner çıkmış tamam demiş sen ne diyorsun.He bir de her olaya Fia fia dedi masumuz deyip de ardından bu habere demmemen ilginç.O zaman Fia bir şey demediyse olay masumdur ve suçsuzdurt HAKAN boşuna dert yanmayın.Hadi aslanım iyi eğlenceler

  14. Özellikle Alonso'nun ahlaki konularda sıkıntısı olduğunu söylerken bazıları -ne o kendine mi alacan diyordu.Böyle diyenler şimdi herhalde Vettel için kalbi duygular besliyor

  15. DreamOfWinD  avatarı

    şansla gelen pol ve galibiyet mi? o zaman sizin parmak veletiniz tc li aracıyla alsaymış polü beceriksiz.

  16. Vettel taraftarları düzgün yorum yapamıyor ki herkesi ezdi ne demek.Ben o arkadaş için yorum yaptım.Vettel'in zayıf yönleri bunlar.Sonra eleştirince kızıyorsunuz ama haklı olduğumu biliyorsunuz aynı zamanda.

  17. ''Arakadaşım burada takım arkadaşlarımı çekişiyordu yoksa rakip iki pilot mu biri geldi diğerine yardım etti hepsi bu Lewis ile Button çekişir geçme dersin ama rakibi olmayan adama frenajı kaçırarak atak yapmak etik değil. Rakibin olur o atağı yaparsın hepsi bu. Ama sağlık olsun olan olmuş biten bitmiş.''

    etik değil öylemi vettel herkese tur bindirecek geçerken çarpacak idiot..

    tur yiyen pilot asla vetteli geçmeyecek geçmemeli..

    isteyen istediği yerde istediğine atak yapar lafı pistte söyleyemenlerde kelimelerle oyunu egale etmeye çalışır.

    şimdi düşünüyorum jenson vettel için nasıl bir yorum yapmalı diye ama

    adam bu konuda yorum yapmak istemiyorum işte alınacak ders.adam gibi adamdan…

    ağlak bebeğin alacağı çok ders ve yiyeceği çok fırın ekmek var..

    hala çaylak ve ben hızlıyım egosunun kurbanı olacak.

    yalnız geçilirken el kol hareketi yapmıyormu çok acınası idi..))

    vah vahh

  18. keyser soze avatarı

    Evet yine klasik Vettel saldırıları. Hayır benim anlamadığım hafta sonu boyunca en hızlı araç bendeydi diyen Button bile Alonso yu düzlük hızı, çekis vb. gibi nedenlerle geçememişken neden Vettel' in geçememesi göze batıyor anlamadım. Bir de klasik o araçta kim olsa (2010 – 2011) şampiyon olur diyorlar o da ayrı bir olay. O zaman niye Webber şampiyon olamadı. Ama pardon onun cevabı belli. Vettel ve ekibi onu sürekli sabote ettiler de ondan!!! Ama nedense Webber de bu süre zarfı içinde sözleşme yenilemekten geri kalmadı. Geçen sene Hamilton her hafta birine hakaret edip 2 hafta sonra özür diliyordu. Bunlar çabuk unutulmuş. Yanlış anlaşılma olmasın , Vettel' in sözlerini kesinlikle doğru bulmuyorum ama söz konusu bu adam olunca her zaman aynı bayat ve saçma yargılar da çok komik duruyor.

  19. Henry Crazy avatarı

    Vettel Herkesi ezdi diyen arkadaş
    Ezilmişlik derken
    1 kere bile kimseye atak yapamadığından mı bahsediyorsun?
    Pol dışında sadece bir zaferi olduğundan mı yoksa
    Yoksa altında 1 saniye hızlı araç varken sadece 11 zafer çıkaran bir sürüşten mi ?
    2 dünya şampiyonluğu bulunan pilotun hala geçiş yapamaması ne acı değil mi?

  20. Henry Crazy avatarı

    Vettel Herkesi ezdi diyen arkadaş
    Ezilmişlik derken
    1 kere bile kimseye atak yapamadığından mı bahsediyorsun?
    Pol dışında sadece bir zaferi olduğundan mı yoksa
    Yoksa altında 1 saniye hızlı araç varken sadece 11 zafer çıkaran bir sürüşten mi ?
    2 dünya şampiyonluğu bulunan pilotun hala geçiş yapamaması ne acı değil mi?

  21. yazdığın şey;

    kendinden bilmem kaç yaş büyük bayanla berabersin kalkmış olgunluktan bahsediyosun

    benim yazdığım;

    7 yaş fark var aralarında, çok değil ama isterse 20 yaş olsun 2 kişi mutlu olduktan sonra sana birşey demek düşer mi? sen kimsin 2 kişinin mutluluğuna karışabileceksin?[/quote

    birinin olgunluğunu birlikte olduğu kişinin yaşıyla ölçecek kadar sığ bir insansın, sen mi benim mesajlarımı okuyup anlayacaksın hiç beklemiyorum zaten.

  22. Henry Crazy avatarı

    Dostum dediğinde haklısın.Ama pistteki sürüş ayrı olaydır.Schumi şampiyonluk için aracını rakiplerinin üstüne götürmekten çekinmiyordu.Hatırlarsan 1997'de şampiyonadan ihraç edildi.Hamilton'da 2008'de 2009 hatalı davranışları var.Ama Massa'ya salak dediğini duymamıştım.eğer demişse ayıp etmiş.
    Sinirli veya sakin olsun hakaret kötü birşeydir.Kızsın eleştirsin.Ama hakaret etmesin.yoksa tabiki kendine göre değerlendirecek çok normal birşey.Hırs birine hakaret etmeyi gerektirmez.Başarısız bir yarış çıkarsan dahi azcık kusuru kendinde aramalısın.

  23. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    şu sitede senin kadar anlamsız cümle kuran biri daha yok . yukardaki yazımda hamilton git başka sevgili bulmu yazıyor yada ben sizin ikinizi ayırmasını bilirim mi yazıyor ? laf olsun yazı dolsun başka işin yok sabahtan akşama saçma seylerle dolduruyorsun burayı gereksizsin !

  24. Vettel'in ağzından çıkan sözlere dikkat etmesi gerekir,şampiyon olabilirsin ama adam olamazsın böyle giderse.

  25. şu sitede senin kadar anlamsız cümle kuran biri daha görmedim . yukardaki yazımda hamilton git başka sevgili bulmu yazıyor yada ben sizin ikinizi ayırmasını bilirim mi yazıyor ? laf olsun yazı dolsun başka işin yok sabahtan akşama saçma seylerle dolduruyorsun burayı gereksizsin !

  26. kimsenin ilişkisi beni yada 3ncü tekil şahışları ilgilendirmez.hami bu sözleriyle olgunluktan bahsedebilecek en son kişidir formula 1 de , ayrıca hamiltonun ahkam kesecek ne kalite nede seviyesi var bu konuda önce kendine baksın

  27. hamilton'da az değildi 🙂 raikkonen'e geç fren yapmak için gereken topları yok demesi, massa'ya benle kapışmak için en iyisini vermesi bile yetmez demesi, belki de siyah olduğum için bana ceza veriyorlar, 2009 avustralya hakemleri yanlış bilgilendirme, 2008 spa şikanı kesip tam gaz gittikten sonra kimi'ye yer verdim demesi, 2011 monaco'dan sonra massa ve maldonado için bu pilotlar salak demesi ki bi yere kadar katılıyorum bu demecine 🙂

    ama çoğu sinirle söylenmiş yarıştan veya olaydan hemen sonra özür dilenip birdaha tekrarlanmamış şeyler. vettel özür de dilemiyor, tekrarlamaktan da geri durmuyor.

    ama bunların hepsi sonuçta hırstan oluyor bu sürücüler hırslı olmasa hepsi 2007'den sonraki kimi olsa, sıralama turlarından sonra dağılırdık çünkü herkesin birbirini 60 tur takip edeceği yarışı kimse izlemek istemezdi.

  28. Henry Crazy avatarı

    Özel hayata hiç girme dostum o apayrı bir konu.Aşk farklı bir olay.Yaşla alakası yok aşkın

  29. javier zanetti olacak o 🙂

  30. Henry Crazy avatarı

    Vettel iyice antipatik olmaya başladı.Hatta Alonso'nun Renault döneminden bile daha antipatik hale geldi.Alonso'da '05 '06 da oldukça antipatik açıklamalarda bulunuyordu.Ama şu ana kadar hakaret ettiğini duymadım.Schumi Hamilton Alonso Vettel Button Raikkonen bunların her zaman örnek olması gerekir.Pist dışında ve içinde.Tamam Vettel genç ama bu pilotlar gençlik yıllarında hakaret etmiyorlardı.Vettel'in kendini toparlaması ve Hamilton'dan özür dilemesi gerekir.
    Başarılar önemlidir.Ama antipatik olarak değil.Herkes seni severse başarılarının önemi artar.İşte Senna'nın farkı veya Schuminin farkı burada.Genelde herkes tarafından sevildikleri için daha fazla saygı duyuluyorlar.

  31. dostum olgunluğun anlamını bildiğinden emin misin? pit çıkışında frene basmadı hata yaptı bunun olgunlukla alakası yok, bu hatadır.

    diğer bir konu 7 yaş fark var aralarında, çok değil ama isterse 20 yaş olsun 2 kişi mutlu olduktan sonra sana birşey demek düşer mi? sen kimsin 2 kişinin mutluluğuna karışabileceksin?

  32. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    atına laf edenin eşşeği olsa 🙂 kendinden bilmem kaç yaş büyük bayanla berabersin kalkmış olgunluktan bahsediyosun , pit çıkışlarında kırmızı yanarken frene basılıyordu bir zamanlar , çok pardon olgunluğun kollarında hamdın piştin yandın elhamdülillah .

  33. İki geçiş çizgi değişimi açısından çok benziyor birbirine, sırf muhalefet olmak için yorum yazmayın bence.

  34. Ferrari%100 avatarı

    Vettel galiba hala 2011 sezonunda zannettiriyor kendini en hızlı araca sahip zannettiriyor

  35. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Sen yardım görmemişssin adamın içinde art nıyet olsa zaten tur yemıs hafıften dokundurur hiç olmadı engeller bişe yapar arkadan button un yetısmesını saglar, hamılton soldan ilerledi gitti boşverin baska senaryo uretmeyın.

  36. Olgunluğun yaş ile alakası yoktur vettel hırsına sende fanatizmine yenik düşüp tutarsız konuşuyorsun bugün pistte 6 tane şampiyon olmuş pilot var hiçbirinin öyle eziklik komplekslerine sahip olduğunu sanmıyorum kaldı ki hepsi birbirine karşı yeri gelince altındaki aracın durumuna göre üstünlük sağlamıştır ancak gidip yarıştan sonra yaşadıkları o yenilgiye rağmen rakibine aptal gibi yakıştırmalarda bulunmamıştır.Vettel bebesinin öğrenmesi gereken ilk şey saygı olduğunu düşünüyorum hem başarının hemde başarısızlığın en büyük payı kendisine aittir ama bu sene bakıyorumda her istenmeyen sonuçta birine bir kulp takmakta birini suçlamakta.Bide aklıma geldi cumartesi sıralamalardan sonra demiştin ki Alonso'yu kuru zeminde görcem Vettel'e karşı yağmur bal falan filan diyordun ne oldu o mevzu?

  37. the huntsman  avatarı

    Vay be,Hamilton takım arkadaşına yardım etmiş,Alonso ya yardım etmiş,bizim canımız acımış?Vettel 60 tur boyunca bir kere atak girişiminde bulunabildimi?Hem softlarla,hem mediumlarla daha hızlıydık,Görende Hamilton Vettel'i pistin dışına ittide 10 sn kaybettirdi bizde böylece kazanmış olduk sanırlar.Ammada önem verdiniz şu olaya.Bundan ziyade Şu Vettel'in Button'ı geçişini tartışalım?Ama nerde olduğunu bilmiyormuş Vettel Buttonın.Japonya 2011 dede bilmiyordu zaten nerde olduğunu.Dibinde olacak hali yokya? 🙂

  38. eline sağlık ben de bunu arıyordum 🙂

  39. 2008 yılında da Kubica turunu Hamilton'dan geri aldı. Hemde Şampiyonluk daha ortadayken. Bu kadar
    büyütmemek lağzım..

  40. Kardeşim inan sakinim. Bak diyorum geçebilir en doğal hakkı adam yeni lastikleri takmış geliyor Kurallar açık. Ama daha temiz bir atak yapabilirdi diyorum Rakibi olmayan adama öyle yapılmazdı benim kızdığım savunduğum nokta şu Alonso ve Buttona karşı kaybetmemizi sağladı hepsi bu. İnan o arada kim olursa olsun sakin kalamazdı. Bak paylaştığın Videonun linki Böyle tur almak olmaz http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Eg8o7c1HkXs

  41. site yönetimi bu tarz tabirlere müsade varmı (ÇİRKEF)? hiçbir pilot için bu tarz kelimeler yayınlanmasın lütfen!!!

  42. Kardeş sakin ol. Burada sinirlerine hakim olamayan bir pilottan dolayı tartışıyoruz. Bu olayla ilgili ne Hamilton'ın ne de Vettel'in diyecek bir lafı var. Ama biri mızıkçılık yapınca olay oluyor. Kasıt olsa tamam, centilmenlik dışı bir şey olsa tamam tartışalım. Boşuna can sıkmanın alemi yok bence.

  43. Senin de ne yazdığın benim umurum da değil İllegalmiş illegalse ceza vereceksin susturacaksın hepsi bu. Kimsenin gözünün kör olduğu filan yok Daha kuralı yazanlar ceza uygulayamıyor kuralda açık var diye ama sen illegal ilan ediyorsun sonra da objektifiz bu mu yani.

  44. the huntsman  avatarı

    Yani Vettel de geçilmeseydi Hamiltona.Alonso geçilmedi.Kaldıki Hamilton daha hızlıydı o anlarda.Atak yapsaydı izin verirdim demişti Alonso.Hatta Alonso&Hamilton mücadele ederken vakit kaybından yararlanıp Vettel yakalayabilirdi onları.İlk kez bir pilot turunu geri almıyor.Ben burda en çok Vettelin ona buna küfür etmesini anlamıyorum.Button da Vetteli şikayet etti,ama belli ölçüler içersinde.2.liğimi elimden aldı diyerek dümdüz kaymadı Vettel'e.

  45. Abi baktım zaten dereceler ortada gayet normal Lewis de 2 turluk lastikler Vettel de hiç yoksa 20-25 turluk lastikler vardı. Hangi pilot olursa olsun orada olumsuz etkilenir abi bana göre. Ayrıca saçma sapan hatalar yapıp ta ne yaptı abi ? El sallamak saçma sapan hata yapmak demek değil sadece rakibi olmadığı adam dan yol istedi hepsi bu.

  46. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ağladığım falan yok rahat ol.aynısını vettel yapsa demediğinizi bırakmazdınız eminim buna ama iş işten geçmiş nasılsa.

  47. kesinlikle psikolojik olarak kaybetti 1 saniyeyi araca odaklanacagına 2-3 kez el hareketi yaptı buda ona 1 saiyeye mal oldu .

  48. hakan yukarıda dereceleri görebilirsin. geçildiği tur tabiki zaman kaybeder ama sonrasında engelleme namına bir şey yok. vettelin psikolojisi bozulduğu için yaptığı saçma hataları hesaba katmazsak tabi

  49. yaptığı illegal değil geldi geçti, sizin gri alanlarda dolandıgınızda tarif ettiğiniz gibi illegal değil buda ozaman illegal değil kimse ağlamasın

  50. Arkadaşım atak olduğu zaman her zaman 2 pilotta zaman kaybeder. 2 pilotta atal sırasında çizgi değiştirir ve buda zaman kaybına yol açar. Geçtikten sonra farkı açtı. Engelledi mi? Neyi savunuyorsun hala . FIA kurallarda buna ceza verecek bir kural yok ama süphelerimiz var demedimi Jo Bauer illegal olduğunu kanıtlamadımı. Bu kadar mı kör etti gözünüzü fanatiklik. Red bull benim gözümde artık illegal bir araç. Senin ne düşündüğün ne dediğin benim umrumda değil.

  51. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    zaman kaybettirmemiş 🙂 sektör zamanlarına bakmadın galiba kardeşim.2.sektörde vettel 38.4 alonso 37.2ydi vettel normalde 36.9 ile dönüyodu 2.sektörü.3.sektörde de 25.8 vettel 25.2 alonsoydu live timing'den de bakıyordum ben yarışı izlerken.ortalama 2 saniye falan etki etti yani.tamam geçmesin demiyorum ben de ama zaman kabettirmesin gören de 1.liğe oynuyor zannedecek.

  52. Engelleme söz konusu değil mi Liwe Timing den takip eden biri olarak O atak gelene kadar fark 0.7 sn idi ve o atak yapıldıktan sonra Vettel 2 kere frene basmak zorun da kaldı ve sonun da her şey olup bittiğin de fark 2.3 sn ye çıktı birden bir turda bu engellemek demek değil de ne peki? İllegal mi illegalse bu zamana kadar takım aldığı cezayı yaptırımları söyleyin biz de bilelim. Orta da verilen bir ceza yokken nasıl böyle bir kanıya varıyorsunuz anlamak güç. Asıl sizin ne kadar objektif olduğunuz belli.

  53. hamiltonun turunu geri almasına kimsenin mızmızlanmaması lazım. 35. turda geçiş oluyor. öncesinde son sonrasında tur dereceleri:

    Hamilton:

    33 1:20.774
    34 1:20.091
    35 1:20.426
    36 1:20.607
    37 1:21.194
    38 1:20.685
    39 1:20.761
    40 1:20.298

    Vettel

    33 1:20.864
    34 1:20.982
    35 1:21.603
    36 1:20.891
    37 1:20.856
    38 1:20.883
    39 1:20.764
    40 1:20.796

    kaybettiği zaman da geçildiği turda.

  54. Neresi etik değil ya. Adam daha hızlıydı geldi turunu aldı ve farkıda açtı. Engelleme söz konusu da değil. Takım arkadaşını geçme demek etik bu değil öyle mi? Geçirmeseydi Vettel. Savunacaksınız diye objektiflikten ayrılıyorsunuz. Hayır Red Bull'un illegal olması etik takım emirleri etik pist dışından atak yapması etik bu olay etik değil. Ne kadar objektif olduğunuzu bir kez daha kanıtladınız bravo devam edin.

  55. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Katılıyorum ve ekliyorum: RBR'nin tüm illegallikleri tamamen çakılıp yasaklandıktan sonra göreceğiz efsane araba tasarımcısıyla onun parmak çocuğunu. Nasıl EBD yasaklanınca eski havaları kalmadı, bitmek tükenmek bilmez kural dışılıkları da tek tek açığa çıktıkça geldiği yere geri dönecek bunlar. O zaman bizim ağlak Vettel'e kim mikrofon uzatacak bakalım.

  56. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    İşte içinde birikenleri kusmak isteyen hazımsız okurlara fırsat! Dökün içinizi rahatlayın. Vatandaş bu haber içinde Alonso geçmemesine bile aldırmadan dökmüş içini. Dök hocam dök, sen dökerken millet malı götürdü zaten. Senin Şumi de yedinciliğe sevinecek hale gelmiş bu arada…

  57. hızlıydı geçti, vettelide yavaşlatmadı bi engelleme söz konusuda değildi, tecrübesiz ve yaşça ufak olan pilotunuz sinirden konsantrasyonunu kaybetti ve 1 saniye olan fark 2 saniye oldu

  58. Arakadaşım burada takım arkadaşlarımı çekişiyordu yoksa rakip iki pilot mu biri geldi diğerine yardım etti hepsi bu Lewis ile Button çekişir geçme dersin ama rakibi olmayan adama frenajı kaçırarak atak yapmak etik değil. Rakibin olur o atağı yaparsın hepsi bu. Ama sağlık olsun olan olmuş biten bitmiş.

  59. Olabilir zaten McLaren telsizden Hamilton'a 3 sn arkanda Button var onu engelleme dedi. Artık takım emirleri yasak değil kaldı ki Hamilton yer vermedi Button'a yardım edecekti. Geçen sene İngiltere'de Webber'e Vettel'i geçme demediler mi? Red Bull yapınca sorun yok Ferrari yada McLaren yapınca yakışmadı demek açıkçası pek yakışık almıyor.

  60. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    kesinlikle lewis doğru söylüyor.yarışta yaptığı belki doğru olmayabilir ama çifte dünya şampiyonun bunu demesi çok ayıp.ayrıca bu yıl malezya'da karthikeyan'a çektiği el hareketini de unutmayın

  61. Adam hızlıymış, geçmiş. Buna sonuna kadar hakkı var. Öyle engellememiş de, yanından geçip uzamış. button'a yardım etmek istese biraz yavaş kalırdı herhalde vettel'in önünde. Geçip tekrar tur yese anlardık. adam alonsonun arkasına dayanmış sanırım vetteli geçtikten sonra.

    Tur bindirme ve geri alma kuralları gayet açık. Tur yiyen pilot geçişe yardımcı olmak zorunda, yavaşlamak zorunda değil. Turunu geri alan da hızlıysa zaten alır, hatta çok hızlıysa turunu geri aldıktan sonra ilerleyip yetişip tekrar da geçebilir.

    Hamilton'ın bu açıklamasından ve 20 sn cezasından sonra Vettel'den bir açıklama daha duymak istiyorum. Gerçi muhabirler çoktan yetişip sormuşlardır, düşer yakında.

  62. Yani yaptığı oydu açıklaması bile o yöndeydi.

  63. Neyini yediremiyeceğiz kardeşim sen neden bahsediyorsun Şu adamın gelip bu yaşta bu kadar başarı elde etmesini siz yediremiyorsunuz. Geçebilir gayet normal ona kimsenin itirazı yok zaten ama arkasında ki takım arkadaşına çalışması insanın canını sıkmıyor değil. Frenajı kaçırmadan rakibi olmayan adama zaman kaybettirmeden daha temiz daha etik yollar dan atak yapabilirdi. Bir defasın da aradaki lastik farkı da ortadaydı bunu anlamamak bu sporu anlayamamak demektir. 2008 Brezilya da bu parmak çocuğun neler yaptığını herkes gayet iyi bilir.

  64. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hamilton, yaptığı harekete aptalca bile denilse karşılık vermemeli.
    ve geri adım atmamalı.

  65. Neden? Adam daha hızlıydı gelip turunu aldı. Toro Rosso'lar Red Bull'a pist üzerinde yardım edince sorun yok takım arkadaşı yardım edince 2 pilotluk görevi öylemi. Bırakın bu ayakları.

  66. the huntsman  avatarı

    2006 monacoda hatırlatılır

  67. asıl çirkef alonsodur 2007 macaristan gp hatırlatılır ve ayrıca shumiye zamanında ettiği laflar

  68. geçiniz efendim yediremiyosunuz tur yiyen aracın vetteli geçmesini

  69. Vettel en hızlı aracı yoksa ağlar Lewis takma kafana. O sadece en hızlı araçla birşey yapabilir. Yoksa böyle el kol hareketleriyle hala bir çocuk olduğunu kanıtlar. Sen 1 tur geride olmana rağmen onu geçerek onun adeta psikolojisini bozdun aslanım.

  70. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    parmak çocuğun karakteri zaten biliniyordu ama her geçen gün daha da anlaşılıyor ve ne kadar çirkef olduğunu anlıyoruz parmak çocuğun.

    Zatece parmak çocuk mu takımı da ayrı bir çirkef. Meşrubatçılar hem illegal işlerle uğraşıyorlar hemde karakter yoksunları. Bunlara susmaya gelmez Hamilton derslerini vermiş.

  71. Vettel'in gerçek yüzü ortaya çıktı…

  72. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    heall olsun hamilton konuş ki görsün şu ağlak bebe. Zaten herkes kimin ne olduğunu biliyor. Hekers gereken cevabı veriyor ağlak bebe heryerden darbe yiyior ama hala haklıymış gibi konuşuyor yüzsüz.

    Neyse sen balonunu söndürdün onun tur yiyen araçla geçtin, Alonso'yu örnek alsın beni geçseydi problem olmazdı zorluk çıkarmazdım, çünkü benden daha hızlıydı dedi Alonso.

    Fakat ağlab bebe, her zamanki gibi kendine yediremeyince ağlamaya başladı. Neyse parmak çocuk buralarda yeni öğrenmeye başlayacak, arkasında hamilton olunca bir kez değil bin kez düşünecek.

    Korkunun ecele faydası yok.

  73. Keşke Button için orada o atağa yapmasaydın yakışmadı sana ikinci pilotluk görevi yapmak.

  74. the huntsman  avatarı

    Adam söylenecek şeyi söylemiş.Tam adrese teslim.Alonso dün ne demişti: Eğer Hamilton beni geçmeye çalışsa ona turunu alması için izin verirdim.Vettel ise inanılmaz bir tepki gösterdi.Hem Hamilton Vettel'i geçtikten sonra fark açtı,Vettel'i arkasında tutmadı……Bunun dışında Vettelin ona buna aşşağılayı sözler söylemesi gerçekten sıkmaya başladı.Bunun tek sorumlusun F1 den anlamanayn Marcodur.Ben Marconun f1 den zevk aldığını düşünmüyorum,bir iş olarak görüyor.Vettelin aklını bu boş düşüncelerle karıştıranda ta kendisi.Vettel bu duruma o kadar içerlediki Button a atak yaparken nerden geçip gittiğinin farkına varamadı.Temmuz ayında ve evinde kazanamamakta üstünde baskı yaratıyor.Bu baskının tek sorumlusuda F1 e yakışmayan Marco.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir